Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

κοολ, τα ψονιζω ολα , δοκιμαζω και report-αρω!:)

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Δηλαδή το mambo berry έχει μηχανισμό διόρθωσης του jitter που μεταδίδει η i2s διεπαφή, ενώ το hifiberry δεν εισάγει το jitter της i2s γιατί λειτουργεί ως master. Καλά κατάλαβα;

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Δεν θέλω να σε μπερδέψω με τις τεχνικές διαφορές, απλώς αναφέρω ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές προσεγγίσεις για τη μείωση του jitter και όχι μόνο.

Πέραν της όποιας ακουστικής διαφοράς, που σίγουρα σε ένα πολύ καλό σύστημα αυτή έως ένα σημείο γίνεται αντιληπτή όταν ξεπερνάει κάποια όρια, η μαρκετίστικη διασταση που έχει πάρει το θέμα του jitter τα τελευταία χρόνια κατά τη γνώμη μου είναι άκρως υπερβολική.
To αναλογικό σήμα που τελικά φθάνει στον προενισχυτή μας, πηγάζει από την αναλογική έξοδο του DAC μας. Σε αυτό το σημείο κανονικά θα πρέπει να γίνει η μέτρηση για να δουμε ποια από τις αρχικές μεθόδους καταστολής του jitter ήταν η πιο αποτελεσματική. Μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιαστεί μετρήσεις συνολικής αρμονικής παραμόρφωσης ή/ και απόκρισης συχνοτήτων στο αναλογικό domain, για να δούμε ποιο από δύο dac μετράει καλύτερα στα χαρτιά αλλά και ποιο παίζει καλύτερα έστω και με υποκειμενικά κριτήρια.

Αρα αναγκαστικά θα πάμε σε double blind tests και βλέπουμε , όταν θα έχουμε και τo δείγμα DAC+ PRO

Μια που το Moode εξελίσεται σε μια από τις πλέον δημοφιλείς διανομές στο forum μας, άνοιξα ένα δικό του νήμα ώστε να μπορούν να γίνονται εξειδικευμένες συζητήσεις και ερωτήσεις σχετικές με αυτό:

Moode Audio Player - μια MPD based διανομή για Raspberry Pi

Με την ίδια λογική θα ήταν επίσης καλό αναφορές προβλημάτων ή επίσης εξειδικευμένες ερωτήσεις για άλλες διανομές να γίνονται στα δικά τους νήματα:

Archphile - μια audiophile διανομή για Raspberry Pi, Udoo και Cubox-i

Runeaudio - άλλο ένα embedded audiophile linux based λειτουργικό σύστημα

Και άλλο Linuxακι... Volumio

Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι σταματάμε την ενδιαφέρουσα συζήτηση εδώ μέσα για όλα τα παραπάνω. Απλώς επειδή το νήμα έχει αρχίσει να μεγαλώνει αρκετά, τα παραπάνω ξεχωριστά topics θα βοηθησουν αρκετούς να βρουν πιο εξειδικευμένες και γρήγορες απαντήσεις στα θέματα που χρειάζονται πάνω στην εκάστοτε διανομή!

κανα λινκ για DIY τραφοδοτικο καλο υπαρχει, να γινει ακομα πιο ΗΙΕΝΔ?:)

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

κανα λινκ για DIY τραφοδοτικο καλο υπαρχει, να γινει ακομα πιο ΗΙΕΝΔ?:)

3 σελίδες πίσω, http://avclub.gr/forum/showthread.p...2-για-audio-χρήση-AVClub-audio-player/page128
Αναφέρονται δύο λύσεις
LM338T
Και
lt1084

θα χρειαστεί να προσθέσεις ένα μετασχηματιστή (λ.χ. Γιατράς 50 VA είναι οι μικρότεροι, και φθινοι)
και ένα κουτάκι
( και ψήκτρα ανάλογα με τι θα πάρεις ή ψύξη στο κουτί )
βύσματα καλώδια κ.ο.κ.

σε κάποια στιγμή ένα lt1084 θα το φτιάξω και εγώ

Οκζ ευχαριστω Τασο, πηρα και εγω το ΛΤ1084 απο το λινκ το αντονηΓΡ!

Έχω πάρει εδώ και καιρό ένα RPi2, του έχω φτιάξει και ψυκτρούλες (μάλλον αχρείαστες) θέλω να του φτιάξω και ένα ξύλινο κουτάκι και ταλαντευόμουν στο τι θα το κάνω. MAME box, audio box, audio-video box, με δικιά του οθόνη, headless και πολλά άλλα.
Λόγω εγγενών προβλημάτων της tv μάλλον το βλέπω για ήχο, γιατί όντως είναι λίγο κουραστικό βάλε-βγάλε λάπτοπ στο dac. Το dacακι είναι ένα κινεζάκι AK4490EQ usb, που δεν το έχω χρησιμοποιήσει, οπότε λογαριάζω να χρησιμοποιήσω το RPi2 ως έχει. Για το dac θυμάμαι ότι σε winxp με foobar έπαιζε, στο linux αντιμετώπιζα κάποια προβλήματα (αν και από κάποιον kernel και πάνω υποστηριζόταν, με patch-χωρίς patch.....δεν θυμάμαι).
Ζαλίστηκα διαβάζοντας 131 σελίδες (μπράβο σας όμως για την βοήθεια που δίνετε!), ελπίζω να μη σας ζαλίσω και γω!

Άραγε θα χρειαστούν πολλές αλλαγές στο audio software μιας που έρχεται το pi3; αν και λέει ότι είναι συμβατό με τα προηγούμενα!

"To Raspberry Pi 3 εντυπωσιάζει φέρνοντας υποστήριξη Wi-Fi, Bluetooth και τιμή πάντα στα $35"

http://www.insomnia.gr/_/articles/δ...rry-pi-3-εντυπωσιάζει-φέρνοντας-υποστή-r11205

λογικά με το bluetooth θα γίνει πιο εύκολος ο χειρισμός του μέσω smatphone αλλά και τυχόν συμβατού πληκτρολογίου- ποντικιού.

Last edited:

Θεωρώ ότι καμία από τις 2 προσθήκες δεν χρειάζεται όσον αφορά στη συγκεκριμένη εφαρμογή. To bluetooth δεν προσφέρει τίποτα από θέμα διαχείρισης. Το rpi είναι ήδη δικτυωμένο και ο χειρισμός του είναι πανεύκολος μέσα από τους διάφορους clients.

Αναφορικά με τo wifi, θα πρέπει να είναι αναγκαίο κακό για όποιον δεν μπορεί να το αποφύγει, πάντοτε με την προυπόθεση ότι η μουσική βιβλιοθήκη θα βρίσκεται σε usb δίσκο καρφωμένο στο Rpi.

Δύο πράγματα θα έκαναν το Rpi3 ενδιαφέρον για τη δουλειά που το θέλουμε:

- Να τελειώσει επί τέλους η ιστορία με το shared bus usb/ethernet
- Η ύπαρξη emmc αντί για sd card

Δύο πράγματα θα έκαναν το Rpi3 ενδιαφέρον για τη δουλειά που το θέλουμε:

- Να τελειώσει επί τέλους η ιστορία με το shared bus usb/ethernet
- Η ύπαρξη emmc αντί για sd card

+1
ειδικά το 1ο αν μπει (σε επόμενο Rpi) και gigabit ethernet θα είναι μεγάλο συν. Πάντως χαίρομαι που δεν θα χρειαστούν αλλαγές στο audio software.

Έτσι.. με $40 παίρνεις άλλο hardware.. Τελείως άλλο.. Με όλα τα προβλήματα του RPi λυμένα.

και με 169 ευρώ πέρνεις laptop x86
αλλος πέρνει ταμπλέτα
γενικά επιλογές υπάρχουν

θέλει άλλο λειτουργικό αυτό για να παίξει? δλδ με moode θα παίξει ή όχι?

καποιοι το υποστιρίζουν απο σήμερα αλλοι οχι

Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

και με 169 ευρώ πέρνεις laptop x86
αλλος πέρνει ταμπλέτα
γενικά επιλογές υπάρχουν

Το $40 το έγραψα επίτηδες, για να συγκριθεί με τα $35 του RPi. Δεν το λέω ανταγωνιστικά με το laptop των 169 .. Εκεί είναι άλλο το παιχνίδι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ιδέα δεν έχω. Με καλύπτει ότι θα υποστηρίζεται από το Archphile.

Σας το έχω προτείνει πολλές φορές:

Στείλτε του ένα mail και πείτε του ότι προτίθεστε να του κάνετε ένα Odroid δώρο με προϋπόθεση να το υποστηρίξει!

Κοιτάξτε τι υπάρχει ήδη:

http://www.hardkernel.com/main/products/prdt_info.php?g_code=G145457216438

Αυτό είναι το hardware που θέλουμε για τη χρήση αυτή!

Εννοείται ότι θα το ψωνίσω και θα το υποστηρίξω με τρέλα!

Aν το αποφασίσεις θα πάρω και εγω ενα. Αν θες βαζουμε και παραγγελία μαζι.