Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Ας σταματήσω τις ερωτήσεις γιατί θα μπερδευτώ περισσότερο.
Ένα Mamboberry LS και ένα ακόμα rpi μόνο για μουσική είναι μια χαρά για μένα μάλλον. Θα αφήσω το υπάρχον rpi με το openelec για ταινίες αναγκαστικά.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Στο collybia.com που είναι και ο επίσημος πωλητής του DAC αναφέρει:

Compatible with Raspberry Pi models A+/B+ & Pi2/Zero/Pi3!

Οποτε γι αρχή πάρε μόνο ένα dac, πειραματίσου με το openelec και αν σου αρέσει παίρνεις και ένα Rpi3.

Μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου και με το παλιό rpi όμως.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Μιχάλη βλέπω στο Collybia πως υπάρχει και mamboberry με δυνατότητα DXD, όμως δεν το βλέπω διαθέσιμο για αγορα.
Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα;
Έχω αρχίσει να κάνω σκέψεις μιας all in one box πηγής...

Σε σχέση με την τροφοδοσία και την πιο πάνω ερώτηση του kougis:
Από τα λίγα ου έχω καταλάβει αν το rpi τροφοδοτηθεί μέσω του DAC θα έχει σταθεροποιημένη τροφοδοσία ναι;

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Στο collybia.com που είναι και ο επίσημος πωλητής του DAC αναφέρει:

Compatible with Raspberry Pi models A+/B+ & Pi2/Zero/Pi3!

Οποτε γι αρχή πάρε μόνο ένα dac, πειραματίσου με το openelec και αν σου αρέσει παίρνεις και ένα Rpi3.

Μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου και με το παλιό rpi όμως.

Το λέω για να έχω και το openelec γιατί βλέπω ταινίες.

Μιχάλη βλέπω στο Collybia πως υπάρχει και mamboberry με δυνατότητα DXD, όμως δεν το βλέπω διαθέσιμο για αγορα.
Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα;
Έχω αρχίσει να κάνω σκέψεις μιας all in one box πηγής...

Σε σχέση με την τροφοδοσία και την πιο πάνω ερώτηση του kougis:
Από τα λίγα ου έχω καταλάβει αν το rpi τροφοδοτηθεί μέσω του DAC θα έχει σταθεροποιημένη τροφοδοσία ναι;

To mamboberry με το νέο advanced kernel του Moode (δηλαδή τον kernel του Clivem για να είμαστε ακριβείς) υποστηρίζει sampling rate 352.8 αν έχω καταλάβει σωστά, γι αυτό και χαρακτηρίζεται ως dxd. Δε νομίζω ότι πρόκειται να βγει κανένα νέο προϊόν.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχω δοκιμασει τον kernel ακόμα.

Τώρα ως προς την τροφοδοσία, έχω την εντύπωση ότι το LS έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει το rpi αν το επιθυμούμε με το δικό του LDO, δίνοντας όμως max 1A. Για το rpi2 το ρεύμα ήταν αρκετό για συντηρητικά σεταπ. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται με το Rpi3.

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να παίξει και ως κλασικό hat παίρνοντας τροφοδοσία από το rpi αλλά όπως λεει και στο collybia μπορεί να πάρει και δική του χωριστη τροφοδοσία.

Edit: έχω μπερδευτεί λιγάκι για το αν μπορεί το ls να τροφοδοτήσει το rpi. Αυτό που έχω εγώ μπορεί 100%.

Για να μην παραπληροφορω, το Link είναι αυτό:

http://www.collybia.com/collybia-dacs/mamboberry-ls-dac/

Καλύτερα να επικοινωνήσετε απευθείας ώστε να έχετε μια επίσημη απάντηση.

Από ότι βλέπω το hifi DAC+ είναι εκτός παραγωγής πλέον και εκτός στοκ...

"After the advent of Raspberry Pi 3 and the increased need for more power, we decided to stop the*production of Mamboberry HiFi DACΑΚΙ+. Mamboberry HiFi DAC+ is been replaced by Mamboberry LS DAC+ which has the same sound quality with a sophisticated low-noise designing on the power rail."

Next step is to produce a new and low-noise linear power supply for LS DAC+ and for every device that uses 5V 2A power feed.

Οπότε μιλάμε μόνο για το LS...
Εν αναμονή για το τροφοδοτικό...

Με ποια σύνδεση θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα, με rca ή με coaxial?
Το hifidigi+ είναι εξίσου καλό με το mambo ή όχι;

Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Ή coaxial είναι ψηφιακή έξοδος. Θα πρέπει να την συνδέσεις σε άλλον DAC για να ακούσεις μουσική.
Η RCA αναλογική.
Προσωπικά θα έπαιρνα (και μάλλον θα πάρω δλδ) το mambo γιατί είναι μία ελληνική προσπάθεια η οποία έχει πάρει και πολύ θετικά reviews και από όσο διάβασα εδώ μπορεί να δεχτεί και αναβαθμίσεις μέσω clock κλπ..

Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Όπως είπε και ο Domie, τα διάφορα digi hats δεν είναι dacs. Πρόκεινται για υλοποιήσεις που σου δίνουν coax ή οπτικό interface μέσω i2s ώστε να μπορείς να καρφώσεις το δικό σου dac πάνω σου.

Παρεμπιπτόντως, χτες αξιώθηκα να παραλάβω ένα σκασμό από hats (όλη τη σειρά justboom) που μου έχουν στείλει από το pi-supply δωρεάν με σκοπό να τα υποστηρίξω στη διανομή μου. Aπ' ότι βλέπω έχουν και αυτοί το αντίστοιχο digi. Βέβαια δεν έχω προλάβει να κάνω καμία δοκιμή ακόμα:

https://www.pi-supply.com/brand/justboom/

Από ψηφιακή παίρνεις καλύτερη ποιότητα ή απο αναλογική;
Ο προενυσχιτής μου έχει dac αλλά σε πιθανή αναβάθμιση ίσως χρειαστώ dac μετά, αν πάρω το Hifidigi+.

Last edited:
Από ψηφιακή παίρνεις καλύτερη ποιότητα ή απο αναλογική;
Ο προενυσχιτής μου έχει dac αλλά σε πιθανή αναβάθμιση ίσως χρειαστώ dac μετά, αν πάρω το Hifidigi+.

Εγώ θα έπαιρνα ένα DAC τύπου mamboberry και θα έκανα το rasp ένα all in one player σε ένα κουτί!

παιδιά το rasp εχει περιορισμό από το h/ware του να παίζει μέχρι τα 24/192ΚΗz;

Από USB παίζει ότι υποστηρίζει το dac. Από i2s υποστηρίζει επίσημα μέχρι 24/192 PCM. Με τον kernel του clivem που μέχρι τώρα έχει πακετάρει μόνο το moode, ανάλογα το i2s dac, φτάνει αρκετά παραπάνω, πάντοτε σε PCM και χωρίς υποστήριξη DoP.

Παρόλή την ύπαρξη του custom kernel, εγώ θα κοιτούσα την επίσημη υποστήριξη (δηλαδή 24/192) γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο clivem ήδη έχει σταματήσει την υποστήριξη του kernel του.

Από USB παίζει ότι υποστηρίζει το dac. Από i2s υποστηρίζει επίσημα μέχρι 24/192 PCM. Με τον kernel του clivem που μέχρι τώρα έχει πακετάρει μόνο το moode, ανάλογα το i2s dac, φτάνει αρκετά παραπάνω, πάντοτε σε PCM και χωρίς υποστήριξη DoP.

Παρόλή την ύπαρξη του custom kernel, εγώ θα κοιτούσα την επίσημη υποστήριξη (δηλαδή 24/192) γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο clivem ήδη έχει σταματήσει την υποστήριξη του kernel του.
Μάλιστα!
Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη!
Γιατί σταμάτησε η εξέλιξη του kernel;

Γιατί ο clivem είναι λίγο οξύθυμος. Τσαντίστηκε μετά από μια κόντρα με τους δημιουργούς του Kali recklocker στο diyaudio και αποφάσισε ότι θα σταματήσει να δημιοσιεύει τα sources του. Στο ενδιάμεσο βρίστηκε δημόσια και με τη μισή υφήλιο (Michelangelo από Volumio κλπ.).

Η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει kernel σχετικά κοντά σε sources με τον επίσημο αλλά δε διαφαίνεται συνέχεια. Παρόλα αυτά δε βλέπω πρόβλημα και με τα 24/192, από τη στιγμή που ούτως ή άλλως ξεχνάμε το DSD.

Γιατί ο clivem είναι λίγο οξύθυμος. Τσαντίστηκε μετά από μια κόντρα με τους δημιουργούς του Kali recklocker στο diyaudio και αποφάσισε ότι θα σταματήσει να δημιοσιεύει τα sources του. Στο ενδιάμεσο βρίστηκε δημόσια και με τη μισή υφήλιο (Michelangelo από Volumio κλπ.).

Η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει kernel σχετικά κοντά σε sources με τον επίσημο αλλά δε διαφαίνεται συνέχεια. Παρόλα αυτά δε βλέπω πρόβλημα και με τα 24/192, από τη στιγμή που ούτως ή άλλως ξεχνάμε το DSD.
Κρίμα γμτ!
Σαφώς κανένα πρόβλημα με τα 24/192 απλά είναι καλό να υπάρχουν πιο πολλές επιλογές σε κάθε περίπτωση.
DSD upsampling εννοείς;

Αγαπητέ tuxx μήπως είδες καθόλου το πρόβλημα που έχω με τα 192 αρχεία και το dac Naim v1?
Δοκίμασα και volumio και moode και rune και σε όλα το ίδιο πρόβλημα, θόρυβος πολύ και στο βάθος το τραγούδι.

O advanced kernel ειναι για i2s. Κανονικά το aune χωρίς να πειράξεις τίποτα θα πρέπει να παίξει στο maximum των δυνατοτήτων του.