Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

O advanced kernel ειναι για i2s. Κανονικά το aune χωρίς να πειράξεις τίποτα θα πρέπει να παίξει στο maximum των δυνατοτήτων του.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Ναι ρε γμτ.. σόρυ!

Το iDSD Micro πάντως παίζει κανονικά 32/384 με 6% CPU load.
Υπάρχει τρόπος να δούμε την κατανάλωση ram σε αυτή την συνθήκη;

Δε θα αλλάξει κάτι με τη χρήση ραμ όσο δύσκολο και να ναι το αρχείο.

Δεν ξέρω αν έχει κάτι στο Web interface που να δείχνει τη ram, αλλά μέσω ssh μπορείς να δεις με htop ή με free -mt

Δε θα αλλάξει κάτι με τη χρήση ραμ όσο δύσκολο και να ναι το αρχείο.

Δεν ξέρω αν έχει κάτι στο Web interface που να δείχνει τη ram, αλλά μέσω ssh μπορείς να δεις με htop ή με free -mt

Στο web interface έχει audio info και δείχνει CPU load και θερμοκρασία αλλά όχι RAM.
Τα άλλα που λες δεν τα καταλαβαίνω.. :)

Δεν διευκρίνισα πως μιλάω για upsampling σε 32/384

Last edited:
Έλα μου ντε που δεν παίζει

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

O advanced kernel ειναι για i2s. Κανονικά το aune χωρίς να πειράξεις τίποτα θα πρέπει να παίξει στο maximum των δυνατοτήτων του.

Δειγματοληψία πάνω από 192 δεν τα βλέπει καθόλου.

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μου audio blogs. Παρόλα αυτά, δεν έχω την τεχνογνωσία να κρίνω τη μεθοδολογία των μετρήσεών του. Αν μετράει όντως σωστά, τότε είναι μια must-read πηγή που θα λύσει πολλούς "snakeoil" computer audio προβληματισμούς.

Ναι όντως... Οπωσδήποτε πρέπει να το λάβουμε υπόψη το αν οι μετρήσεις του γίνονται όπως πρέπει αλλά αν μη τι άλλο είναι ενδιαφέρον ανάγνωσμα!

Όπως επίσης και αυτό
https://benchmarkmedia.com/blogs/ap...audio-myth-switching-power-supplies-are-noisy
Από λινκ στο παραπάνω άρθρο, που βέβαια μπορεί να έχει κ έναν διαφημιστικό χαρακτήρα...

Παιδιά καλημέρα, χρησιμοποιώ rpi2 εδώ και 9 μήνες. Έχω δοκιμάσει 2-3 τροφοδοτικά και τώρα έχω το official του rpi3:

http://www.nettop.gr/index.php?opti...ry_id=57&virtuemart_product_id=642&Itemid=506

από το οποίο είμαι σχετικά ευχαριστημένος.

Υπάρχει όμως και ένα της ifi αρκετά ακριβό (γύρω στα 50 ευρώ). Πιστεύετε ότι αξίζει τα χρήματα; Το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος από εσάς για να μου πει την εμπειρία του;

Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Παιδιά καλημέρα, χρησιμοποιώ rpi2 εδώ και 9 μήνες. Έχω δοκιμάσει 2-3 τροφοδοτικά και τώρα έχω το official του rpi3:

http://www.nettop.gr/index.php?opti...ry_id=57&virtuemart_product_id=642&Itemid=506

από το οποίο είμαι σχετικά ευχαριστημένος.

Υπάρχει όμως και ένα της ifi αρκετά ακριβό (γύρω στα 50 ευρώ). Πιστεύετε ότι αξίζει τα χρήματα; Το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος από εσάς για να μου πει την εμπειρία του;
Το ifi το είχα από πριν πάρω το rasp 3 το οποίο πήρα μαζί με το τροφοδοτικό του!
Νομίζω πως με το ifi υπάρχει μία κάποια βελτίωση

Sent from my Nexus 5X

Απάντηση: Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Το ifi το είχα από πριν πάρω το rasp 3 το οποίο πήρα μαζί με το τροφοδοτικό του!
Νομίζω πως με το ifi υπάρχει μία κάποια βελτίωση

Sent from my Nexus 5X

Αν θες κάνε μου μια χάρη: Μπορείς να ελέγξεις αν την ώρα που είναι σε λειτουργία το ifi ακούγεται υψήσυχνος θόρυβος από το τροφοδοτικό όταν πλησιάσεις πολύ κοντά το αυτί σου; Αυτό με κλειστή τη μουσική -εννοείται- ώστε να μπορέσεις να ελέγξεις.

παιδιά είναι off-topic αλλά το ρωτώ εδώ γιατί θα συνδεθεί με το rasp και ένα mac mini που είναι οι πηγές του συστήματος μου.

θέλω να πάρω ένα μηχανάκι που να διαμοιράζει την γραμμή ethernet που έχω τραβήξει από το router του σπιτιού στο rasp και στο mac mini
Αυτό είναι ότι χρειάζομαι;
Πρέπει να προσέξω κάτι;

Ευχαριστώ!

παιδιά είναι off-topic αλλά το ρωτώ εδώ γιατί θα συνδεθεί με το rasp και ένα mac mini που είναι οι πηγές του συστήματος μου.

θέλω να πάρω ένα μηχανάκι που να διαμοιράζει την γραμμή ethernet που έχω τραβήξει από το router του σπιτιού στο rasp και στο mac mini
Αυτό είναι ότι χρειάζομαι;
Πρέπει να προσέξω κάτι;

Ευχαριστώ!

Ενταξει φαίνεται, αλλά τι το χρειάζεσαι; Δεν έχεις ελεύθερες πρίζες Ethernet στο ρούτερ σου;

Ενταξει φαίνεται, αλλά τι το χρειάζεσαι; Δεν έχεις ελεύθερες πρίζες Ethernet στο ρούτερ σου;
Έχω αλλά είναι σε άλλον χώρο και δεν θέλω να τραβήξω και δεύτερη γραμμή προς τον χώρο ακρόασης.

Sent from my Nexus 5X

Μόλις άρχισα να διαβάζω και να μπαίνω στον μαγικό κόσμο του pi3

Εχω κάποιες ερωτησούλες

1) Αν το χρησιμοποιησω ως media player θα βγάλει καλύτερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με το usb stick που το εχω συνδεδεμενο με την τηλεόραση (51 Samsung PS51E6500, plasma) ??

2) Αν πάρω το pi3 και του βάλω το Sabre DAC θα παίξει καλυτερα απο το fiio x5 που έχω???

3) για τα παραπάνω αν αυτά ισχύουν η καλύτερη και φθηνότερη λύση είναι αυτή??? http://www.audiophonics.fr/fr/lecte...e-dac-es9023-raspberry-pi-3-noir-p-11254.html

Αυτα προς το παρόν

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Last edited:
...... για τα παραπάνω αν αυτά ισχύουν η καλύτερη και φθηνότερη λύση είναι αυτή??? http://www.audiophonics.fr/fr/lecte...e-dac-es9023-raspberry-pi-3-noir-p-11254.html

Αυτα προς το παρόν

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Υπέροχο!!!! κρίμα που η τιμή είναι ψηλή, κανένα από τα παιδιά εδώ στο forum να φτιάξει κανένα παρόμοιο;