supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,609
Ναι μετράνε, αλλά μετράνε κάτι που τους βοηθά να επαναλάβουν την κατασκευή κι αυτό προκύπτει απ' τα λεγόμενά τους πάντα (γιατί μπορεί κι αυτοί να λένε ότι θέλουν, δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε δυστυχώς) κι όχι κάτι που μας δίνει ένδειξη για το τι γίνεται μετά την τοποθέτησή τους στο χώρο.
Και ναι έχεις δίκιο, πάντα είναι χρήσιμες οι μετρήσεις αλλά μόνο όταν μετράμε το σωστό πράγμα. Και οι τρανζιστοράτοι ενισχυτές όταν πρωτοεμφανίστηκαν είχαν καλύτερες μετρήσεις THD από αυτούς με λυχνίες αλλά κατά γενική ομολογία ήταν μετριότατοι σε ποιότητα ήχου. Με άλλα λόγια ποιά μέτρηση είναι αυτή που μας λέει π.χ. αν ένας ενισχυτής έχει καλύτερα δυναμικά από ένα άλλο με απόλυτη σιγουριά; Ποιά είναι αυτή που μας λέει ότι έχει καλύτερο μπάσο από ένα άλλο; Κι αυτά είναι σκέψεις ενός τεχνοκράτη... (σε μένα αναφέρομαι φυσικά).
Τώρα αν σας προτρέπω να αρχίσετε να δοκιμάζετε διάφορα πράγματα για να δείτε τι επηρεάζει τον ήχο στο δωμάτιό σας και πόσο, αν έχεις χρόνο και κέφι κάντο, αν όχι μην το κάνεις. Απλά όπως αλλάζει ο ήχος όταν αλλάζουμε θέση στα έπιπλα και στα ηχεία μας έτσι αλλάζει ο ήχος (περισσότερο ή λιγότερο κι αν μας νοιάζει είναι προσωπικό θέμα του καθενός μας) και με τέτοια μαραφέτια (ή βάζα, ή καθρέπτες, ή τασάκια ή όπως σε μια περίπτωση που μου συνέβει πριν λίγο καιρό, αλλάζει η ποιότητα του χαμηλού στη θέση ακρόασή μου ανάλογα με το τι υπαρχει στο διπλανό δωμάτιο - δηλαδή άλλα κουτιά, ηχεία κλπ.). Δεν υπαρχει σίγουρη απάντηση σ' αυτά τα θέματα, όλα εξαρτώνται από τη διάθεσή μας να ασχοληθούμε, τίποτε άλλο.
γιατί έχω την εντύπωση ότι ζω μια μεγάλη φάρσα?
Χμ, ξαφνικά μου ήρθε όρεξη για παγωτό, πρέπει να έχω κάτι κυπελάκια στο ψυγείο!...
Και μιλώντας για Μονακό, έρχεται την Κυριακή ο αγώνας...
γιατί έχω την εντύπωση ότι ζω μια μεγάλη φάρσα?
Για παγωτάκι… Στο προτείνω
http://www.amazon.co.uk/Zyliss-Ice-...d=1369140866&sr=8-37&keywords=ice+cream+scoop
Πραγματικά Hi-end
Μέχρι τώρα πραγματικά έσπαζα – λύγιζα – τσάκιζα ένα το χρόνο
Όλο μέταλλο και - με τα μέταλλα γουστάρεις να ασχοληθείς :music-smiley-005:
Και η τιμή – τσιμπημένη – αλλά έστω φυσιολογική.
Δεν είναι τίποτα στις μέρες μας να φτιαχτεί κάτι τέτοιο – αλλά το πόσο θέλει να χρεώνει ο καθένας ένα Hi end κύπελλο είναι πραγματικά θέμα και μάλιστα σοβαρό κατά την άποψή μου.
Μονακό θα γουστάρουμε :firstprize:
Δεν πιστεύω να είναι το ίδιο (αν μου επιτρέπεις δεν θα κάτσω να διαβάσω 98 σελίδες για να βεβαιωθώ), εδώ θέλουμε να δούμε αν έχει νόημα να ασχοληθούμε με αυτού του είδους τα προϊόντα και αν και πόσο δύσκολο είναι να φτιάξουμε κάτι σαν κι αυτά, κάτι διαφορετικό βρε αδερφέ. Και φυσικά κάποια στιγμή (αν με το καλό φτιάξουμε κάτι και το δοκιμάσουμε, με ακροάσεις βεβαίως, και καταλήξουμε κάπου, ότι κι αν είναι αυτό) θα το βάλουμε στο ντουλάπι (ή στον τοίχο μου/σας, μαζί με τα άλλα που έχω) και θα βρούμε κάτι άλλο να ασχοληθούμε. Έτσι είναι η ζωή...
Το ξέρω ότι και εσείς έχετε μπερδευτεί όπως εγώ.....
http://www.synergisticresearch.com/acoustic-art/acoustic-art-system/
Η Synergistic research έβγαλε ένα νέο προιόν αουστικής φροντίδας χώρου. Υπάρχει ολόκληρη οικογένεια που αποτελείται από δορυφόρους, σύστημα για τα μπάσα καθώς και μια "ενεργή" συσκευή.
Αν λειτουργούν δεν ξέρω μην με ρωτήσετε.....
Θύμισε μου..... σε παρακαλώ γιατί δεν θυμάμαι........εσύ δεν είσαι με την ACE???Και πως ορίζεται το σχετικός/άσχετος στο χώρο μας αγαπητέ; Νομίζω σε παλιότερη επικοινωνία μας έλεγες άλλα...
Το προιόν κυκλοφορεί στο εμπόριο από το 2006..
Αν ψάξετε υπάρχουν και κάποια reviews που αν θέλει κανείς να τα πάρει σοβαρά
τα παίρνει, αλλιώς προσπερνάει..
Με το κόστος που ζητάει η εταιρία για το προιόν της( δουλεύει δεν δουλεύει)
φτιάχνει κανείς τον χώρο του με μετρήσεις, πάνελ και μπασσοπαγίδες και δουλεύει πραγματικά!
Φαντάζομαι πως το target group του Acoustic ART είναι οι εξ´ Απω Ανατολής συνάδελφοι
που συγκινούνται ιδιαίτερα με τα μεταλλικά κυπελλάκια κάθε είδους και μεγέθους
λόγω των θρησκευτικών τελετών τους, που περιλαμβάνουν θορυβώδη τσουμπλέκια
για το διώξιμο των κακών πνευμάτων.
Ως προς το πρώτο, συμφωνώ απολύτως. Κυρίως δε με την προσπέραση.
Ως προς το δεύτερο, αν έχεις σαλόνι κι όχι αφιερωμένο δωμάτιο δεν ισχύει, έτσι δεν είναι; Υπάρχουν ως εναλλακτική, βεβαίως, και οι συσκευές που κάνουν διόρθωση με ψηφιακό τρόπο αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που διαφωνούν κάθετα με τη χρήση τους (γούστα είναι αυτά).
Σκεφτείτε κι αυτό ως πιθανότητα: δεν θα είχε περισσότερη πλάκα, αν δούλευαν αυτά τα μιαμιά λέω εγώ έστω σε κάποιο βαθμό (που δεν γνωρίζουμε σε ποιό έτσι κι αλλιώς), κάποιος να έχει πολύ καλύτερο ήχο στο σαλόνι του χωρίς να του χαλάσει την αισθητική;
Ως προς το τρίτο (αν και υπάρχουν και πριν από το 2006 άλλα προϊόντα, τα αυθεντικά όπως λέω εγώ, πάλι από άτομα εξ ανατολής -Franck Chang- που υποστηρίζουν ότι επίσης βελτιώνουν τον ήχο) ίσως να έχεις δίκιο, ίσως η κουλτούρα των από εκεί να αναζητά τέτοια πράγματα...
Τέλος, μια εντελώς φιλική (κυριολεκτικά και δεν θέλω παρεξηγήσεις) συμβουλή προς όλους τους συμφορουμίτες, για να μην βρεθούμε εκτεθημένοι καθώς τα γραπτά μένουν, αλλά και για να ξεχωρίζουμε σε σχέση με άλλους που δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν από το να λένε εξυπνάδες (πιστέψτε με κι εγώ αν θέλω μπορώ να ειρωνευτώ τόσο καλά όσο οι καλύτεροι του είδους...). Αν δεν έχουμε προσωπική εμπειρία με τέτοια, όντως ασυνήθιστα/περίεργα/παράλογα ή ανεξήγητα με μια ματιά, πράγματα μήπως δεν είναι φρόνιμο να τα ειρωνευόμαστε; Καθώς στο χώρο της υψηλής πιστότητας (και ναι υπάρχουν πολλοί τσαρλατάνοι, δεν διαφωνώ, οι οποίοι δημιουργούν μύθους που δυστυχώς κάποιοι πιστεύουν χωρίς έρευνα) ειρωνική κριτική συνηθίζεται να γίνεται για πράγματα που δεν έχουμε ακούσει από πρώτο χέρι, κάτι που προσωπικά πιστεύω ότι είναι τραγικά λάθος. Μήπως, λέω, μήπως πρέπει να κρατάμε μια ...πισινή;
Και μια ιδέα: δεν υπάρχει κάποιος στο forum που να μπορεί να κατασκευάσει τέτοια μεταλλικά αντικείμενα (ή παρόμοια βρε αδερφέ) με πολύ χαμηλότερο κόστος για δοκιμή από όλους μας ώστε, λέω εγώ, να δούμε αν έχουν νόημα όλα αυτά (χάλκινα ή μπρούτζινα για αρχή που θα είναι πιο φθηνά); Δεν θα ήταν πιο διασκεδαστικό αφού κάποιος τα κατασκευάσει να τα δοκιμάσουμε σε ένα σαλόνι να δούμε τι παίζει; Πόσοι άλλοι το έχουν κάνει; Αν θέλει κάποιος να παίξουμε μ' αυτή την ιδέα (γιατί για να διασκεδάσουμε το προτείνω) ας μου στείλει π.μ.
Για την ειρωνεία θα συμφωνήσω ως ένοχος.
Όμως πρέπει να παραδεχτείς πως τέτοια αντικείμενα με ακαθόριστη χρήση και αποτελέσματα συνηγορούν και βοηθούν κάτι τέτοιο.
Ειδικά όταν η χρήση τους δεν είναι αυστηρά καθορισμένη και η τοποθέτηση τους είναι τυχαία (δεν νομίζω να υπάρχουν ακριβείς οδηγίες χρήσης τους σε σχέση με συγκεκριμένα τ.μ..διαρρύθμιση,set-up,κλπ...
Εννοείται βέβαια πως ότι προστίθεται σε κάποιον χώρο αλλάζει κάποια χαρακτηριστικά.Και ειδικά αν το υλικό είναι έντονα ανακλαστικό ή έντονα απορροφητικό.Αυτό όμως δεν εγγυάται σε καμιά περίπτωση ενίσχυση της πιστότητας,κατά την ταπεινή μου άποψη το αντίθετο κάνει.
Κι εφ' όσον με αυτά τα χρήματα μπορεί να γίνει κάτι ουσιώδες επιστημονικά (μετρήσεις,φροντίδα,κλπ.) ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο οικιακό χώρο,γιατί να μην το κάνουμε σωστά και να ψάχνουμε ματζούνια;
Εχεις ακούσει κάτι απο αυτά ή απλά κάνεις υποθέσεις??
Προσωπικά τα κυπελάκια του chang τα έχω εδώ και κάποια χρόνια
ελα να τα ακούσεις
Καπετάνιε και με το RR 77 φεύγουν κάποια κακά πνεύματα απο τον χώρο δεν ξέρω εάν τα έχεις ακόμα
εγώ τα έχω
Νομίζω ότι ο χρόνος που θα αφιερώσεις/αφιερώσετε σε αυτή την προσπάθεια θα ήταν πολύ καλύτερα επενδεδυμένος αν τον αφιέρωνες/αφιερώνατε σε ακρόαση μουσικής...αλλά περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.
Καπετάνιε και με το RR 77 φεύγουν κάποια κακά πνεύματα απο τον χώρο δεν ξέρω εάν τα έχεις ακόμα
εγώ τα έχω
Θύμισε μου..... σε παρακαλώ γιατί δεν θυμάμαι........εσύ δεν είσαι με την ACE???
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.