Returned from the dead...

Eιναι πολυ πιθανον εως σιγουρο.
Τα εργοστασια στην Κινα παρασκευαζουν για πολλους εμπορους και εταιρειες αλλαζοντας απλα το χρωμα/βαφη, τις ετικεττες αλλα και καποια εξωτερικα χαρακτηριστικα του προιοντος.

Η αξιοπιιστια ομως παραμενει ακριβως η ιδια :)

Για αυτο για την αξιοπιστια, δεν ειμαι εντελως σιγουρος.
Εχω ακουσει/διαβασει πολλες φορες οτι ενιοτε, για πολλα καταναλωτικα αγαθα, ισχυει μεν οτι το ιδιο εργοστασιο βγαζει και τα Α' ποιοτητας (την "μαρκα") και τα "κινεζικα", αλλα με διαφορετικες προδιαγραφες, υλικα, quality control κτλ.
Βεβαια, οταν 2 εργαλεια ειναι ολοϊδια, με μονο τα αυτοκολλητα να αλλαζουν, πιθανοτατα ειναι ιδια και "μεσα".
Αλλα δεν ειναι απιθανο το ιδιο εργοστασιο να βγαζει και bosch (μη με δειρεις, Χιωτη) και "της λαϊκης", και ΝΑ ΕΧΟΥΝ μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα, αλλα να μοιαζουν πολυ στην εμφανιση.

Εγω το ιδιο απογυμνωτη σε powerfix. Διαφερει λιγο στις δαγκανες. Θα τον ανοιξω να δω αν ειναι ιδιος εσωτερικα και θα επανελθω.

ιδου ο αντιτοιχος powerfix. Σε κοστος αγορας λιγοτερο απο το stanley και με δωρο ακροδεκτες!

Μοιαζει αρκετα, διαφερει σε λεπτομερειες του μηχανισμου.
Ο κορμος του stanley δειχνει πιο στιβαρος. Ο μηχανισμος που κινουνται οι μασελες ειναι ακριβως ο ιδιος!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Returned from the dead...

λοιπον αυτος ο κωδικος JX 1301 δεν μοy πολυκαθησε καλα.
και εκανα μια αναζητηση

https://www.aliexpress.com/af/JX-13...+1301&catId=0&initiative_id=SB_20210119225535

τωρα τι παιζει? κατασκευης κινας ο stanley?

Να τι γραφει ο δικος μου...αντε βγαλε ακρη...
https://postimg.cc/jCg06MT1

returned from the dead δεν ειναι ακριβως αλλα επιστροφη απο τη συνταξιοδοτηση- i hope.
Προσπαθεια να αλλαξω το τσοκ σε αυτοματο. Βιδα δεν ειχε στερεωσης το τσοκ οποτε η λυση ηταν θερμανση και μερικα χτυπηματα.
Αλενακι πχιοτητος στο τσοκ και χτυπημα αναποδα απο τη φορα των ρολογιων.

τωρα μενει να βρω τον αντικαταστατη.

αν δεν θες bosch και θες κατι πιο σοβαρο και αθανατο, σοβαρου επαγγελματικου επιπεδου, rohm

με πρασινο μπος μην πας σε κανα τρελο μοντελο, εχει και με 20 και 30 ευρω
σε αυτοματο ομως θα πας 30-40

στη θεση σου θα εβαζα αυτοματο bosch

λογικο ειναι.
να ηταν κανα μπλε μπος ή τετοιας κλασης, να πεις οκ θα παρω ενα τσοκ rohm να το εχω μια ζωη
στο μηχανουργειο, rohm εβαζαν μονο στα τριφασικα δραπανα βασης και μια φορα σε ενα βαρεως τυπου μπος, παντα ομως μεταλικα
στα απλα μπλε, εβαζαν μπος αν χαλαγε κανενα καμια φορα και εκει μεταλικο.
φυσικα τους μαστορους τους βολευε το κλασικο, μαλλον γιατι απο τις μουτζουρες και τα γρασσα δεν βολευαν τα αυτοματα. με το κλειδι ομως εισαι παντα σιγουρος οτι σφιγει καλα

Εγω θα ελεγα πανω απο 10-15 ευρω να μην δωσεις...δεν αξιζει...

μαζι σου, γιαυτο δεν πηρα ακομη. Αλλα τι να παρω? καθαρο κινεζικο? Και αν εχει τζογο/εκκεντροτητα? Αν μου μεινει στο χερι μετα απο δυο τρια σφιξιματα?

Για μένα φίλε Νεκτάριε για τους λόγους που αναφέρεις κι εσύ περί φτηνού τσοκ, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να αντικαταστήσω το κλασικού τύπου τσοκ με αυτόματο. Απλά θα του έκανα (όπως και το υπόλοιπο δράπανο) μια απλή συντήρηση και θα το άφηνα ως έχει. Το δράπανο μπορεί να είναι από την πράσινη σειρά, πλην όμως προ 25ετίας και βάλε η σειρά αυτή ήταν σαφώς πιο ποιοτική από ότι στις μέρες μας. Το συγκεκριμένο θυμάμαι ότι το είχα αγοράσει κι εγώ το μακρινό 1995 αν θυμάμαι από το καινούριο τότε Πράκτικερ της Πειραιώς για τον πατέρα μου γύρω στις 15-16.000 δρχ. Όπως ξέρεις είναι made in switzerland κι όχι κινέζικο, με ότι αυτό σημαίνει για την κατασκευή του.
Για μένα άλλαξέ του γρασσάκια, καθάρισέ το, καθάρισε/λίπανε και το τσοκ του ως έχει και ξαναμοντάρισέ του να το δουλεύεις για τρυπήματα σε ξύλο/μέταλλο που είναι και σχετικά μαντζόβολο και μην ξοδεύεις τζάμπα λεφτά για σαβουροτσόκ, ή ανάποδα, δυσανάλογα πολλά λεφτά για σοβαρό αυτόματο.
Αν θες με ακούς.

Το συγκεκριμένο γράφει αν προσέξεις Jacobs που είναι άλλη μια σχετικά γνωστή και σοβαρή ιστορική εταιρεία που έφτιαχνε τσοκ κυρίως για αμερικάνικα εργαλεία. Πιθανότατα έχει αγοραστεί από την Bosch.

Μόλις τσέκαρα ότι τελικά η Jacobs ανήκει στο Apex Group κι όχι στην Bosch.

Εδώ:
http://www.jacobschuck.com/about/

Last edited by a moderator:
Την ίδια ηλικία έχει και ένα παρεμφερές δικό Νεκ. μαζί με το Metabo που έχω ακόμα ...σκυλιά ...έχουν κάνει πολλά και σκληρά χιλιόμετρα τρύπες και τριψίματα

IMG_2299.jpg

Αλλά εμένα έχει και εγκοπή στον άξονα για κλειδί αλλά και όμορφο τσοκ !!! το οποίο δεν θα το άλλαζα για κανένα "αυτόματο" -bye-

IMG_2300.jpg

13 αρι φοραει τωρα, οποτε να βαλω 10αρι ειναι πισωγυρισμα....Με πεισατε παντως, θα το αφησω οπως εχει, θα το κανω ενα καθαρισμα/γυαλισμα και ας μεινει στο συρταρι. Καποια στιγμη θα δουλεψει παλι, ελβετικος σουγιας ειναι δεν χαλαει. Ασε που με 50+ παιρνω ακομη ενα makita solo για το εργαστηριο...

Κάνοντας ένα ξεκαθάρισμα βρήκα το πρώτο μου cordless δραπανοκατσαβιδο

07d45e5a47d88be29280e85af622900b.jpg

6c93db07ea923565d16c087aad167619.jpg

Φυσικά ο φορτιστής δεν υπάρχει έτσι δοκίμασα έναν από αυτούς με ρυθμιζόμενα volt
9db1f51bed4e765895067df80de861b0.jpg

Και με το που το έβαλα στη μπριζα γύρισε !!
Αλλά έκανε ένα θορυβο έτσι το άνοιξα να δω τι παίζει

a82bfbe0518478100e436cddc9e87d65.jpg

5cc6527bb0b9f19860137a1d4abd9830.jpg

774827ad04cedbb07eabf66ed0fa2bb7.jpg

d2d9aa95c07d48a8385e5e5f82626e57.jpg

Μπήκε καινούργιο γράσο κλείστηκε και αφού μπήκε ξανά στην μπριζα δούλεψε κανονικά
Αλλά άρχισε να ζεσταίνεται στην λαβή εκεί που είναι οι μπαταρίες
Δεν κρατούσε βέβαια φόρτιση
Από ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα μπαταρίες στο eBay γύρω στα 15-17 ευρώ και φορτιστή original used στο εικοσάρικο αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να το φτιάξω γιατί δεν έχει καμία πρακτική αξία και νομίζω θέλει ηλεκτροποντα για να κολλήσω τις επαφές στις καινούργιες μπαταρίες την οποία δεν διαθέτω

Sent from my iPhone using Tapatalk