Returned from the dead...

Γιώργο, αυτό που του έβαλες είναι μετασχηματιστής, δεν είναι φορτιστής. Μπορεί να κάνει δουλειά? Να φορτίσει δηλ. τις μπαταρίες?

Νίκο από ότι θυμάμαι και ο δικός του ήταν ένας παρόμοιος απλά έγραφε black & decker
Ήταν στα 9v με 0.6ah
Με αυτόν που δοκίμασα το άφησα κάνα δεκάλεπτο αλλά ζεστάθηκε παρά πολύ και το σταμάτησα
Παντως φόρτισε γιατί το δούλεψα λίγο μόνο του αλλά για ένα λεπτό μόνο μετά τεζαρε

Sent from my iPhone using Tapatalk

Από όσο είδα στις φωτό, ο μετασχηματιστής με τον οποίο προσπάθησες να λειτουργήσεις το δραπανάκι έχει μικρά περιθώρια ρεύματος (500mA). Θα πρότεινα να το προσπαθήσεις με τροφοδοτικό τουλάχιστον 2Α. Επίσης η ονομαστική τάση λειτουργίας του εργαλείου είναι στα 4,8 V αλλά στη φωτό φαίνεται ο μετασχηματιστής να είναι ρυθμισμένος για 9 V. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος της ταχείας υπερθέρμανσης όταν πήγες να το δουλέψεις, πέρα βέβαια από το γεγονός ότι αναμενόμενα οι μπαταρίες νικελίου - καδμίου της συσκευής είναι "πεθαμένες".

Μάλλον οι μπαταρίες ψοφήσανε για τα καλά
Τον έχω κοντά 4 ώρες στη φόρτιση με 6v και δεν κουνιέται καθολου
Η υπερθέρμανση τις αποτελείωσε
Εντάξει 20 χρόνια και βάλε δεν περίμενα ότι θα γύρναγε ούτε το τσοκ

Το σκέφτηκα και εγώ για μετατροπή σε λιθίου αλλά όπως λέει και ο Κώστας μάλλον δεν θα κάτσει
Το ξανά άνοιξα έτσι από περιέργεια
c2813a9ab0dd1523b74779ea99f11fc6.jpg

b47baf70638fedeb3995f06dae23ef5c.jpg

Θέλει ηλεκτροποντα για να κολλήσω τα λαμακια στις 18650 την οποία δεν διαθέτω όποτε θα πρέπει να βρω έτοιμες μπαταρίες με καμάκι
Και να βρω πάλι πρέπει να κολλήσω τους αρσενικούς ακροδέκτες πάνω στη μπαταρία

3b2411ad4b3bdb03f31c015dac08a31f.jpg

Οι δικές του μπαταρίες πάνε στα 15 ευρώ από eBay

2dcb3615b3fc374d318ccf351f6276cd.jpg

Και θα είναι NiMi πάλι
Δίνω αλλά τόσα και παίρνω τούμπανο κινεζικό Magita με 1500nm μπορεί και με δυο μπαταρίες 88v όπως είχε βάλει το Banggood blank Friday

λεμε τωρα, μπορουν να βρεθουν ετοιμες λιθιου με ελασματα, μπορουν και να κολληθουν και με καλαι κιολας, αν ξερεις πως.

Αυτη πρεπει να ειναι η χειροτερα κολλημενη βιδα που εχω βγαλει!! Σκουριασμενη και διαβρωμενη βιδα βρυσης η οποια εσπασε κατα την προσπαθεια ξεβιδωματος.

Δυστυχως δεν εχω μια δυο ενδιαφερουσες φωτογραφιες πριν την αφαιρεση της βιδας γιατι δεν σκοπευα να αναρτησω αυτη την απλη επισκευη.
Ομως μου εκανε (για αλλη μια φορα) μεγαλη εντυπωση η ποιοτητα αλλα κυριως η αντοχη της (ισιας/flat) μυτης των κατσαβιδιων της WERA απο την σειρα 900.

Εδω το συγκεκριμενο σκαρπελοκατσαβιδο της WERA με μυτη 5.5μμ.
images

Απιστευτη αντοχη στο ζορι και εννοω το ατσαλι της μυτης.
Οταν εκανα το αυλακι στην βιδα με το Dremel για να την ξεβιδωσω, προσπαθησα με το κατσαβιδι αυτο, αλλα οσο ζορι και να εβαζα με το χερι δεν γυριζε. Επειτα χρησιμοποιησα ενα γαλλικο κλειδι για να γυρισω το κατσαβιδι απο το παξιμαδι που εχει κατω απο το χερουλι για αυτο τον σκοπο, αλλα παλι δεν εγινε δουλεια. Χρειαστηκε η χρηση φλογιστρου τελικα για να ολοκληρωθει η προσπαθεια.

Εδω η βιδα, πλεον λασκαρισμενη και η μυτη του κατσαβιδιου της Vera (6mm πλατος) εντελως αθικτη!
xAooNXmh.jpg

Το προβλημα στην παραπανω περιπτωση ηταν οτι επρεπε να χρησιμοποιησω μικρι κατσαβιδι (μικρη μυτη δηλαδη) οσο ηταν το αυλακι πανω στην βιδα.
Κατσαβιδι με μεγαλυτερη μυτη, που θα ηταν και ανθεκτικοτερο, δεν μπορουσε να χρησιμοποιηθει καθως θα επιανε και στο αυλακι που ειχε γινει πανω στην βρυση και δεν θα γυριζε.

Εδω μια φωτο με ολα τα εργαλεια που βοηθησαν
gRvXkPch.jpg

Τροχακι Lidl για να λειανθει κομμενη βιδα και να ερθει προσωπο με την επιφανεια του νιπτηρα.
Dremel με το ειδικο τροχακι κοπης που δεν λειωνει ποτε, πρεπει να το εχω πανω απο 8 χρονια!
Φλογιστρο Proxxon - Kατσαβιδι ισιο WERA - Γαλλικο κλειδι που επιανε το κατσαβιδι απο το παξιμαδι που εχει για να το γυρισει
...και μεγγενη parkiside :)

Αλλο ενα παλιο αλλα καταξιωμενο κρουστικο δραπανοκατσαβιδο, το Dewalt DW981, πηρε το δρομο της ανανεωσης.
Το δουλευα και το κακομεταχειριζομουν για πολλα χρονια

Το ελυσα ολο εκτος απο το τσοκ και την καστανια (δεν το ξανακανω το λαθος ... μεγαλος μπελας). Πλυθηκαν και ανανεωθηκαν τα πλαστικα με σπρει(Τ), καθαρισα τα παλια γρασα απο μοτερ και κιβωτιο ... το γρασαρα το κουμπωσα και ... ξαναδουλεψε!!!

Εφτιαξα νεα μαλακα grip, απο ενα λεπτο φυλο foam συσκευασιας
Επισης εφτιαξα και νεα αυτοκολλητα

1 [1600x1200].jpg 2 [1600x1200].jpg
3 [1600x1200].jpg 4 [1600x1200].jpg
5 [1600x1200].jpg 6 [1600x1200].jpg
11 [1600x1200].jpg

Εργαλειο που εχει βγαλει τα λεφτα του, φαινεται απο την 1η φωτο.
Ωραιος Κυρ. :)
(Καλα ρε ανθρωπα, πως στο καλο βρηκες πως πανε μετα τα γραναζακια; 😛 )

• Haha
Reactions: Σωφρον
Μια μεγγενη χειρος, σιγουρα ανω των 100 ετων οπως μου λεει ο πατερας μου που την θυμαται απο τον παππου του!

quO40nah.jpg

Εδω ειναι το τελικο αποτελεσμα, με την μεγγενη πληρως λειτουργικη, με ελαχιστες παρεμβασεις για να κρατησω οσο δυνατον την αρχικη της υποσταση.

Εδω τα εργαλεια που βοηθησαν στην επισκευη.
4Ryg57Th.jpg

Το τροχακι του λιντλ χρειαζοταν για να καθαρισει τον συνδεσμο στο πισω μερος της μεγγενης που στην συνεχεια λιπανθηκε με το πολυ χρησιμο 'στυλο' της 3Ε.

Μια ζημια που εκανα εγω, αλλα ηταν αναποφευκτη λογω σκουριας, ηταν το σπασιμο του ελασματος που κρατουσε την μεγγενη ανοιχτη.
QLIj2IPh.jpg

Ετσι επρεπε ηταν το ελασμα κανονικα
qDrsEVBh.jpg

Η απουσια του ελασματος δεν επηρρεαζει την λειτουργικοτητα της μεγγενης, αλλα καλο ειναι να υπαρχει.
Εδω πως ειναι η μεγγενη χωρις το ελασμα. Φαινεται ασκημη και ξεχαρβαλωμενη.
JcQHoWZh.jpg

Η πρωτη σκεψη ηταν να κολλησω ενα αλλο ελασματακι με ασημοκολληση, που θα ειχε πλακα σαν διαδικασια!
Ομως η χρηση ενος ελατηριου μου φανηκε πολυ πιο απλη, ευκολη, γρηγορη και λειτουργικη.

Ετσι λοιπον, λογω και της περασμενης ωρας, υπερισχυσε η λυση του ελατηριου :)
LDgepHrh.jpg

Δεν ηξερα οτι υπαρχουν τετοιες. Ωραιος.
Αν τυχον δεν κανει με το ελατηριο, μπορουμε να δοκιμασουμε με ηλεκτροκολληση το ελασμα, αν θες.

• Like
Reactions: Χιωτης
Τhanks man!

To ελατηριο το εχω κοψει τοσο ωστε η μεγγενη να μπορει να κλεινει σχεδον τελειως.
Κρυβει λιγο και την ασχημη βιδα, οποτε θα το κρατησω!

• Like
Reactions: mastroxalastis
Εργαλειο που εχει βγαλει τα λεφτα του, φαινεται απο την 1η φωτο.
Ωραιος Κυρ. :)
(Καλα ρε ανθρωπα, πως στο καλο βρηκες πως πανε μετα τα γραναζακια; 😛 )
Οπου "Κυρ", διαβαζε "Θαναση" (νομιζω ευκολα εξηγειται η παρανοηση 😛 😁 ), αλλα η ερωτηση παραμενει: Πως στο καλο ηξερες που παει τι μετα; :)

• Haha
Reactions: Σωφρον