Αυτη πρεπει να ειναι η χειροτερα κολλημενη βιδα που εχω βγαλει!! Σκουριασμενη και διαβρωμενη βιδα βρυσης η οποια εσπασε κατα την προσπαθεια ξεβιδωματος.
Δυστυχως δεν εχω μια δυο ενδιαφερουσες φωτογραφιες πριν την αφαιρεση της βιδας γιατι δεν σκοπευα να αναρτησω αυτη την απλη επισκευη.
Ομως μου εκανε (για αλλη μια φορα) μεγαλη εντυπωση η ποιοτητα αλλα κυριως η αντοχη της (ισιας/flat) μυτης των κατσαβιδιων της WERA απο την
σειρα 900.
Εδω το συγκεκριμενο
σκαρπελοκατσαβιδο της WERA με μυτη 5.5μμ.
Απιστευτη αντοχη στο ζορι και εννοω το ατσαλι της μυτης.
Οταν εκανα το αυλακι στην βιδα με το Dremel για να την ξεβιδωσω, προσπαθησα με το κατσαβιδι αυτο, αλλα οσο ζορι και να εβαζα με το χερι δεν γυριζε. Επειτα χρησιμοποιησα ενα γαλλικο κλειδι για να γυρισω το κατσαβιδι απο το παξιμαδι που εχει κατω απο το χερουλι για αυτο τον σκοπο, αλλα παλι δεν εγινε δουλεια. Χρειαστηκε η χρηση φλογιστρου τελικα για να ολοκληρωθει η προσπαθεια.
Εδω η βιδα, πλεον λασκαρισμενη και η μυτη του κατσαβιδιου της Vera (6mm πλατος) εντελως αθικτη!
Το προβλημα στην παραπανω περιπτωση ηταν οτι επρεπε να χρησιμοποιησω μικρι κατσαβιδι (μικρη μυτη δηλαδη) οσο ηταν το αυλακι πανω στην βιδα.
Κατσαβιδι με μεγαλυτερη μυτη, που θα ηταν και ανθεκτικοτερο, δεν μπορουσε να χρησιμοποιηθει καθως θα επιανε και στο αυλακι που ειχε γινει πανω στην βρυση και δεν θα γυριζε.
Εδω μια φωτο με ολα τα εργαλεια που βοηθησαν
Τροχακι Lidl για να λειανθει κομμενη βιδα και να ερθει προσωπο με την επιφανεια του νιπτηρα.
Dremel με το ειδικο τροχακι κοπης που δεν λειωνει ποτε, πρεπει να το εχω πανω απο 8 χρονια!
Φλογιστρο Proxxon - Kατσαβιδι ισιο WERA - Γαλλικο κλειδι που επιανε το κατσαβιδι απο το παξιμαδι που εχει για να το γυρισει
...και μεγγενη parkiside