Returned from the dead...

Απάντηση: Re: Returned from the dead...

Μάλλον δεν το μετέφερα σωστά αυτό με τη φόρτιση. Αν δεν κάνω λάθος το πλακετάκι το συγκεκριμένο τα αναλαμβάνει όλα, φόρτιση, προστασία υπερφόρτισης - εκφόρτισης - overcurrent και θερμοκρασίας. Όταν έγραψα μπαταρία εννοούσα όλη τη συστοιχία - pack. Δεν φορτιζω τα cells ξεχωριστά.
Αυτό που σημείωσα ότι δεν μου έκατσε καλά είναι το γεγονός ότι στο πλακετάκι αλλού είναι οι ακροδέκτες της κατανάλωσης (μοτέρ) και αλλού της τροφοδοσίας της ελεγχόμενης φόρτισης. Θα βόλευε πάρα πολύ αυτοί οι ακροδέκτες να ήταν κοινοί διότι έτσι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον υπάρχον φορτιστή για 2 διαφορετικά packs που έχω, ένα nicd και τον εν λόγω της μετατροπής.

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk

ναι εχεις δικιο, τωρα το προσεξα στο σχηματικο που δινει ο πωλητης. Τετοιου τυπου BMS ειναι τα ιδανικα, εαν βεβαια δεν μας δυσκολευουν στην μετατροπη για την φορτιση.

ΩΠΑ...
το πλακετακι ΔΕΝ κανει για μπαταριες νικελιου.
ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ αυτο που εγραψα για τον αλγοριθμο....δεν ειναι ολες οι μπαταριες ιδιες και φυσικα δεν φορτιζονται με τον ιδιο τροπο
και δες τι εννοω με την φορτιση CC/CV. Αυτο η πλακετα σου δεν το κανει...μην μπερδευεσε οτι σταματα την φορτιση στα 4,25 ανα στοιχειο.

Sony%20US18650VTC5%202600mAh%20(Green)-Charge.png

2ον δεν λεει πουθενα οτι αναλαμβανει την φορτιση τους.
Functions : Over-charge protection ,over-discharge protection ,
over-current protection ,short circuit protection .High temperature detecting protection

Αυτές τις μέρες ήρθε στα χέρια μου ένας καλλιεργητής Husqvarna CRT 51 με κινητήρα Briggs & Stratton STD 5Hp χρονολογίας μεταξύ 1997-2008.
Δεν ήταν δουλεμένος πολύ αλλά λόγω του καθισιού είχε διάφορα κουσούρια, τα οποία συνοπτικά ήταν:

1) Δεν έπαιρνε μπροστά καθώς ο ιδιοκτήτης είχε αφήσει μέσα βενζίνη η οποία και χάλασε.
2) Είχε παντού σκουριές (αν και ήταν συστεγασμένο σε εσωτερικό χώρο)
3) Σχεδόν σπασμένο σχοινί εκκίνησης (χειρόμιζα)

Το συνολικό restoration (αφού πρώτα το φύσηξα όλο με αέρα) περιελάμβανε τα εξής (όλα έγιναν από εμένα).

1) Βγάλσιμο καρμπυρατέρ (ιδιαίτερα δύσκολο καθώς ήταν τίγκα στις ντίζες και δεμένο πάνω στο δοχείο καυσίμων) και καθάρισμα με καθαριστικό καρμπυρατέρ και με σύρμα στο μπεκ. Επίσης προληπτική αλλαγή φλαντζών.

2) Καθάρισμα ρεζερβουάρ καυσίμων (το ποτήρι του καρμπυρατέρ είναι ενσωματωμένο στο δοχείο καυσίμων και θέλει και αυτό καθάρισμα).

3) Λάδωμα της ντίζας γκαζιού, του τσοκ , του governor (συστοιχία ντιζών που σβήνει τον κινητήρα - κάτι σαν φρένο) και όλων των υπόλοιπων κινούμενων μερών.

4) Σφίξιμο όλων των χαλαρών βιδών.

5) Λόγω έλλειψης γρασσαδόρου για το συγκεκριμένο μοντέλο (στο κιβώτιο ταχυτήτων) ανοίχτηκαν πάσα με κολαούζο (σετάκι lidl) πολύ εύκολα και μπήκε γρασσαδοράκι. Ο μάστορας της Husqvarna δεν ήξερε ότι μερικά μοντέλα δεν είχαν και ευτυχώς βρήκα κάποιες πληροφορίες σε αμερικάνικα forums!

6) Γρασσάρισμα κιβωτίου, αλλαγή λαδιών και καθάρισμα φίλτρου - πρόφιλτρου αέρα

7) Ρύθμιση του καρμπυρατέρ.

8) Βάψιμο σκουριών (προφυλακτήρας, επιλογέας ταχυτήτων κ.λπ.).

Αποτελέσματα:

Το μηχάνημα δουλεύει φίνα (σε όλο το εύρος στροφών όπως ακριβώς ένα καινούριο). Σε μικρή δοκιμή που έγινε στον μπαξέ της θείας κάνει το χώμα αλεύρι και δεν κουράζει καθόλου!

Και μερικές φωτό (δυστυχώς δεν τράβηξα το μηχάνημα στην αρχική του κατάσταση):

Καρμπυρατέρ

Κιβώτιο ταχυτήτων πριν την τοποθέτηση του γρασσαδόρου

Κιβώτιο ταχυτήτων μετά την τοποθέτηση του γρασσαδόρου

Ready to go!

Ίδιο σχεδόν με το δικό μου είναι Νικόλα
Και εμένα δεν έχει τρύπα στο σασμάν....να κάνω την ίδια δουλειά?? Και τι γράσο θα βάλω μέσα ?? Εγώ νόμιζα ότι είχε λάδι μέσα στο σασμάν.

vPHDZBU.jpg

Μπράβο Νικόλα!

Και εγώ αυτό ήθελα να ρωτήσω, βαλβολινες δεν πέρνει;
Μάτι στάθμης είναι το στρογγυλό;

Ευχαριστώ μαστόρια.

Γράσσο διαρκείας παίρνει (εγώ έβαλα καλό για τρακτέρ οπότε δεν θα έχει ανάγκη).

Δεν παίρνει βαλβολίνες και το δεν υπάρχει κανένα ματάκι (είναι οι άξονες των γραναζιών.

Νίκο στην ουσία είναι το ίδιο μηχάνημα με άλλο όνομα. Θα κάνεις ότι έκανα εγώ γιατί η άλλη λύση είναι να ανοίξεις την κασετίνα πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κομματιάσεις όλο το μηχάνημα και πιθανόν μετά να χρειαστείς και τσιμούχα...

Μία τρυπούλα (υπο κλίση) για να μην πέσουν μέσα τα γρέζια, μερικές στροφές με το κολαούζο και είσαι έτοιμος. Γρασσαδοράκια πουλάνε όλα τα καταστήματα με ανταλλακτικά τρακτέρ (προτίμησε κάποιο μεγάλο ή και υπό γωνία αν βολεύει.
Η θέση που θα κάνει την τρύπα είναι ίδια με την δική μου.

Οκ Ευχαριστώ
Ποιο είναι αυτό το γράσο για τρακτέρ ??
Η διαδικασία ....απλώς συμπληρώνω μέχρι να μπουκώσει ??

Οκ Ευχαριστώ
Ποιο είναι αυτό το γράσο για τρακτέρ ??
Η διαδικασία ....απλώς συμπληρώνω μέχρι να μπουκώσει ??

Πάρε λιθίου διαρκείας κάνει την δουλειά.

Όχι το μπούκωμα προκαλεί υπερθέρμανση. Η Husqvarna λέει 30 γραμμάρια τώρα αν εσύ βάλεις και λίγο παραπάνω δεν θα γίνει κάτι.
Ο μάστορας που πήρα τηλέφωνο είπε όταν βάζεις γράσσο να φροντίζεις να έχεις πάνω σε ένα ξύλο το μηχάνημα και να γυρνάνε οι ρόδες μαζί με τα μαχαίρια για καλύτερη κατανομή.
Αν βάλεις όμως λίγο παραπάνω γράσσο σίγουρα θα καλυφθεί πιο εύκολα!

4-5 τρομπιές με τον γρασσαδόρο νομίζω θα έιναι αρκετές!

Ευχαριστώ πολύ παίδες!

Όχι, είναι ενός φίλου που το δούλευε ο συγχωρεμένος ο πατέρας του.
Έμεινε στην αποθήκη καιρό...

----- ΠΛΑΝΗ FLEXON - ΙΜΑΝΤΑΣ-----
Αφού κάποια "καλά" παιδιά μου έκλεψαν ΟΛΑ τα εργαλεία - μαζί κ 2 πλάνες (MAKITA & BOSCH), αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω μια ξεχασμένη πλάνη, αγορασμένη μάλλον απ' το CONTINENT (για όσους το θυμούνται), το μακρινό 2002 ...
Με το πρώτο άναμα, άρχισε να φτύνει κάτι πλαστικά ... ήταν ο ιμάντας.
Και ενώ το εργαλείο είναι αχρησιμοποίητο, ο ιμάντας "μαμά" – όπως ΚΑΙ ο ανταλλακτικός που συνόδευε την συσκευασία – είναι «καμένος» απ’ την πολυκαιρία.
Υπάρχει ιμάντας καλύτερης ποιότητας που δεν καίγεται με τον χρόνο ?
Ψάχνοντας στον Google, δεν βρήκα αντιπρόσωπο.
Ξέρει κανείς που θα βρω ιμάντα ?
Οι διαστάσεις του ιμάντα είναι 7 Χ 250 mm

1.jpg
[/IMG]

Diafora%202017

2.jpg
[/IMG]

alpharhochiepsilonomicron%20lambdapsietasigmaf.png
[/IMG]

alpharhochiepsilonomicron%20lambdapsietasigmaf%201.png
[/IMG]

Κριμα για τα εργαλεια σου.
Οσο για τον ιμαντα, τον εφαγε η πολυκαιρια. Ακομη καινοταν καθονταιντα εργαλεια φθειρονται.
Κοιταξες σε καταστημα σερβις εργαλειων?

Re: Απάντηση: Returned from the dead...

----- ΠΛΑΝΗ FLEXON - ΙΜΑΝΤΑΣ-----
Αφού κάποια "καλά" παιδιά μου έκλεψαν ΟΛΑ τα εργαλεία - μαζί κ 2 πλάνες (MAKITA & BOSCH), αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω μια ξεχασμένη πλάνη, αγορασμένη μάλλον απ' το CONTINENT (για όσους το θυμούνται), το μακρινό 2002 ...
Με το πρώτο άναμα, άρχισε να φτύνει κάτι πλαστικά ... ήταν ο ιμάντας.
Και ενώ το εργαλείο είναι αχρησιμοποίητο, ο ιμάντας "μαμά" – όπως ΚΑΙ ο ανταλλακτικός που συνόδευε την συσκευασία – είναι «καμένος» απ’ την πολυκαιρία.
Υπάρχει ιμάντας καλύτερης ποιότητας που δεν καίγεται με τον χρόνο ?
Ψάχνοντας στον Google, δεν βρήκα αντιπρόσωπο.
Ξέρει κανείς που θα βρω ιμάντα ?
Οι διαστάσεις του ιμάντα είναι 7 Χ 250 mm

1.jpg
[/IMG]

Diafora%202017

2.jpg
[/IMG]

alpharhochiepsilonomicron%20lambdapsietasigmaf.png
[/IMG]

alpharhochiepsilonomicron%20lambdapsietasigmaf%201.png
[/IMG]
Κρίμα ρε φίλε.
Δοκίμασε να πας στον παναγοπουλο στην Μεσογείου με τον παλιό ιμάντα η στην νέα Ιωνία στον χαζό πουλούσε μήπως σου βρουν

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk