Returned from the dead...

Απάντηση: Re: Returned from the dead...

Ωραιος ο Νεκ. Φανταζομαι για εδω ηθελες να διατηρησεις την γυαλαδα.

Ναι.
Αλλα κυριως για τα επομενα που θα ειναι αντικειμενα για διακοσμηση και οχι για χρηση.

Ωραίος :a0210:

Νεκ, πάρα πολύ ωραίο έγινε αλλά παιδεύτηκες τσάμπα με τόσα χέρια γυαλόχαρτο κι οδοντόκρεμες. Για μέταλα βάλε τροχό Scotch Brite στο δύδυμο τροχό σου και μετά βούρτσα με σαπούνι.

Στο χρώμα.

Κάνα βερνίκι.
Επειδη ειναι ασπρο εννοεις, να παρει καφε χρωμα.

Ωραίος :a0210:

Νεκ, πάρα πολύ ωραίο έγινε αλλά παιδεύτηκες τσάμπα με τόσα χέρια γυαλόχαρτο κι οδοντόκρεμες. Για μέταλα βάλε τροχό Scotch Brite στο δύδυμο τροχό σου και μετά βούρτσα με σαπούνι.
Για καντα ταλιρακια αυτα τα σκοτς και τα σαπουνια....
Σημερα παντως να δεις τι εκανα δυο ωρες...:smash:

Για καντα ταλιρακια αυτα τα σκοτς και τα σαπουνια....

Όπως υπάρχουν πάνινες βούρτσες για δίδυμο τροχό υπάρχουν και Scotch Brite. Αυτοί καθαρίζουν πολύ εύκολα και γυαλίζουν μέταλα.
Μετά το πέρασμα με τη Scotch Brite βούρτσα, για να λαμποκοπάει το μέταλο, το περνάς με την πάνινη βούρτσα και το ανάλογο σαπούνι (καφέ και πράσινο ή μπλε).
Εσύ που έχεις γερό μηχάνημα θα τελειωλνεις σε χρόνο dt.
Εγώ έχω κάνει ειδική κατασκευή για το τορνάκι. Αριστερά η Scotch Brite (καφέ) και μετά σκληρή - μέτρια - μαλακή.

attachment.php

Ωραιο Μπαμπη. Αλλα η βουρτσα λογικα ειναι ενα νουμερο. Πως θα εξομαλυνει τα χοντρα και ταυτοχρονα θα το φερει και σε οσο γινεται λεια μορφη?
Το σκεφτηκα να παρω ακομη ενα διδυμο γιατι σκεφτομαι το βαλε βγαλε.
Δωσε κανα λινκ αν μπορεις να δω πως ειναι αυτη η βουρτσα.

ΥΣ. Και το τριψε τριψε εχει τη χαρη του παντως. Σαν τον Ινδο με τα 20 παιδια ενα πραμα...

Πάρε μια ιδέα εδώ.
Και κάνε μου μια χάρη...
Πάρε μια βούρτσα, είτε για τον δίδυμο είτε για το δράπανο, και τρίψε ένα σίδερο, πχ σκουριασμένο ή μαυρισμένο μαχαίρι. Μετά πες μου τη γνώμη σου.

Στο χρώμα.

Κάνα βερνίκι.

Πάρε μια ιδέα εδώ.
Και κάνε μου μια χάρη...
Πάρε μια βούρτσα, είτε για τον δίδυμο είτε για το δράπανο, και τρίψε ένα σίδερο, πχ σκουριασμένο ή μαυρισμένο μαχαίρι. Μετά πες μου τη γνώμη σου.

Θα γυαλισει. Το χω δουλεψει παλια σε δραπανο. Αμυχες, λακουβες απο σκουρια και ανωμαλιε δεν εξαφανιζει.

Κύριε Babis K. Αν θα ηταν εύκολο κάποια στιγμη μια παρουσίαση - ανάλυση της μοντας για τον τορνο θα ηταν χρήσιμο.. Με αναλυτικές πληροφοριες κ λινκ για βουρτσες κτλ. Ευχαριστω προκαταβολικά!

Aψογος ο Νεκτάριος,ωραία δουλειά,αλλά τόσο πολύ γυάλισμα σέ μιά βαριοπούλα πού η δουλειά τής είναι νά κοπανάει δέν ξέρω άν αξίζει όλη αυτή τήν κούραση,εκτός άν είναι αντικείμενο συναισθηματικής αξίας.

Κύριε Babis K. Αν θα ηταν εύκολο κάποια στιγμη μια παρουσίαση - ανάλυση της μοντας για τον τορνο θα ηταν χρήσιμο.. Με αναλυτικές πληροφοριες κ λινκ για βουρτσες κτλ. Ευχαριστω προκαταβολικά!

Η μόντα με τον τόρνο είναι κάτι απλούστατο και ανέξοδο. Μια απλή ντίζα που η μια άκρη δένει στο τσόκ του τόρνου και η άλλη στην πόντα της κουκουβάγιας.
Στην άκρη που πάει στην πόντα χρειάζεται να κάνεις μιά τρύπα, με κεντραδόρο ή απλό τρυπάνι, για να φωλιάζει η μύτη της πόντας.
Όσο πιο χοντρή η ντίζα τόσο πιο σταθερή, θα σου έλεγα από Φ12 και πάνω.
Μετά παίρνεις τις βούρτσες και για κάθε βούρτσα 2 μεγάλες ροδέλες και δύο παξιμάδια ασφαλείας για να τις σταθεροποιήσεις στο σημείο που θέλεις.
Αυτό είναι, τόσο απλά.
Τώρα για βούρτσες, και τα αντίστοιχα σαπούνια, εγώ έχω βρεί μια τρύπα σ´ένα δρομάκι στο τέρμα της Ερμού που τις κατασκευάζει και τις παίρνω σε πολύ καλή τιμή.
Δεν θυμάμαι όμως ούτε δρόμο ούτε νούμερο, την επόμενη φορά που θα πάω θα σημειώσω και οδό και αριθμό.
Βέβαια, εκτός απ´τη λύση της μόντας στον τόρνο ή του δίδυμου τροχού, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με ένα απλό δράπανο σε βάση όπως αυτό.
Απλά κάθε φορά, αν θες διάφορα στάδια επεξεργασίας κι όχι ένα απλό γυάλισμα όπως στη φωτογραφία, θα πρέπει να αλλάζεις τις βούρτσες.

2179000(3)-0-1-2-800x800.jpg

Πρόσεχε μόνο μη τη πατήσεις όπως εγώ γιατί άμα σε δουν με μηχανήματα...
Όλο το πρωινό γυάλιζα. :flipout:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    306.2 KB · Views: 139
  • image.jpg
    image.jpg
    316 KB · Views: 139

Βέβαια, εκτός απ´τη λύση της μόντας στον τόρνο ή του δίδυμου τροχού, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με ένα απλό δράπανο σε βάση όπως αυτό.
Απλά κάθε φορά, αν θες διάφορα στάδια επεξεργασίας κι όχι ένα απλό γυάλισμα όπως στη φωτογραφία, θα πρέπει να αλλάζεις τις βούρτσες.

2179000(3)-0-1-2-800x800.jpg
Σκεφτόμουν την πατέντα σου σε δράπανο .δηλαδη τριπανι ντιζα ρουλεμάν !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aψογος ο Νεκτάριος,ωραία δουλειά,αλλά τόσο πολύ γυάλισμα σέ μιά βαριοπούλα πού η δουλειά τής είναι νά κοπανάει δέν ξέρω άν αξίζει όλη αυτή τήν κούραση,εκτός άν είναι αντικείμενο συναισθηματικής αξίας.
Δεν ειναι συναισθηματικης αξιας αλλα
Αξιζει πιστευω και μονο που το βλεπεις και το χαιρεσαι, ετσι λαμπερο που ειναι.
Θελω να δω αντιδρασεις οταν την εμφανισω για να βαρεσουμε κατι. :fahne90: