Sab Ultimate HD

Re: SAΒ ultimate hd

πάντως το ότι κυκλοφορεί ο ίδιος δέκτης με διάφορα ονόματα "κλώνοι" δείχνει ότι υπάρχει καλό hardware στον sab . Από εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογής του καθενός.

Απάντηση: SAΒ ultimate hd

Έχω παρατηρήσει στην εγκατάσταση μου ,ότι ο SAΒ ultimate hd, πολλές φορές σε συχνότητες DVB-S2 μια μου δίνει σήμα,μια όχι.
Στις άλλες συχνότητες DVB-S ,του ίδιου δορυφόρου,δεν έχω κανένα πρόβλημα.

λόγω μετακόμισης δεν εχω προλάβει να δω καλά τον δεκτή,τις επόμενες μέρες θα εγκαταστήσω την κεραία και θα γράψω περισσότερες εντυπώσεις.

Μετά από πολύ καιρό αναβάθμιση για τον SAΒ ultimate hd στο dvbstand.com .

You have to reset the receiver after downloading the new SW!!! 1- Fast scan Diseqc problem is fixed. 2- MHW EPG is added. (Menu/Option/MHW EPG: ON/OFF)

Φίλος πήρε τον sab 8000 σήμερα.
Από ότι είδα είχε κάποιες μικρές διαφορές στα μενού με τον SAΒ ultimate hd.

καλησπέρα σε όλους, μια μικρή βοήθεια εαν κάποιος ξέρει, λόγω της μετακόμισης που έκανα και μεταφορά τηλεφώνου δημιουργήθηκε το εξής πρόβλημα με τον sab 8000. Για να συνδέσω τον δέκτη στο ιντερνετ χρειαστηκε να τραβήξω καλώδιο δικτύου μήκους 55 μέτρων, έγιναν όλα κανονικά αλλά ό δέκτης δεν παίρνει ip, φταίει το μήκος του καλώδιου, να είναι σπασμένο το αποκλείω γιατι σήμερα το πρωί το αγόρασα από κατάστημα και το πέρασα με φίλο ηλεκτρολόγο, όμως δεν ξέρει από τέτοια δίκτυα και πολλά. Χρειάζεται κάποια ρύθμιση το μόντεμ;

Re: Απάντηση: SAΒ ultimate hd

Φίλος έχει παρόμοιο πρόβλημα .
Το πιο πιθανόν να φταίει το μήκος του καλωδιου.
παρε καλωδιο cat6 η να παρεμβαλεις στη μεση ενα switch-hub ωστε να εχεις μικροτερη εξασθενηση σηματος στο lan ειδικα αν το καλωδιο κυλαει παραληλα με power lines .

Απάντηση: Re: Απάντηση: SAΒ ultimate hd

παρε καλωδιο cat6 η να παρεμβαλεις στη μεση ενα switch-hub ωστε να εχεις μικροτερη εξασθενηση σηματος στο lan ειδικα αν το καλωδιο κυλαει παραληλα με power lines .
Δεν το έχω το πρόβλημα εγώ.
Εγώ πάντως τα καλώδια που πήρα είναι cat6 .
Με τον φίλο μιλήσημε χτες τηλεφωνικά δεν ξέρω τι καλώδιο πήρε.
Από ότι μου είπε πήρα 25 μέτρα καλώδιο.Του το φταξανε από εκει που πήρε τον δέκτη που εξειδικευμένο δορυφορικό κατάστημα,λογικά θα ήξεραν τι έκαναν.

ήθελα να ρωτήσω όταν γίνει αναβάθμιση στον δέκτη, sab 8000, προτείνεται η επαναφορά εργαστασιακών ρυθμίσεων, όμως έτσι σβήνονται όλα τα κανάλια και ρυθμίσεις του μοτερ. Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να μην χάθουν ή να αποθηκευτούν στον δέκτη:Ώστε να μπορεί να γίνει επαναφορά των δεδομένων

Απάντηση: Re: SAΒ ultimate hd

ήθελα να ρωτήσω όταν γίνει αναβάθμιση στον δέκτη, sab 8000, προτείνεται η επαναφορά εργαστασιακών ρυθμίσεων, όμως έτσι σβήνονται όλα τα κανάλια και ρυθμίσεις του μοτερ. Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να μην χάθουν ή να αποθηκευτούν στον δέκτη:Ώστε να μπορεί να γίνει επαναφορά των δεδομένων
Όταν κάνεις αναβάθμιση από στικάκι δεν σβήνει ,δεν αλλάζει τίποτα.
Απλά προτείνεται που και που ,να κάνεις αναβάθμιση με το πρόγραμμα STBLink,αλλά και εκει δεν σβήνονται τα κανάλια.
Δεν έχω τον sab 8000 ,έχω τον SAB Ultimate HD Super Plus,λογικά τα ίδια ισχύουν και για τον 8000.

Τα ίδια θα ισχύουν κι εκεί, απλά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο προτείνεται το reset (?)

Από τον κατασκευαστή προτείνεται η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μετά την κάθε αναβάθμιση.
Σε αυτήν την περίπτωση, πριν κάνετε αναβάθμιση, κάνετε ένα backup στην μνήμη του δέκτη και κάνετε ανάγνωση μετά από την επαναφορά.

Τα πάντα θα επανέλθουν στο νέο λογισμικό. -bye-

Φίλε sakis.kom,όταν λές όλα εννοείς ακόμα και οι ρυθμίσεις για σερβερ και για το μοτέρ ή μόνο για τα κανάλια και τους δορυφόρους;με ενδιαφέρει εαν μπορεί να αποθηκεύσει ρυθμίσεις σε περίπτωση εγκατάστασης οικιακου δικτύου για να μην γίνονται ξάνα όλα από την αρχή.

Κανονικά αποθηκεύει και τις ρυθμίσεις πιάτου και του δικτύου και τις ρυθμίσεις χρώματος και οποιαδήποτε ρύθμιση υπάρχει στα μενού.

Από τον κατασκευαστή προτείνεται η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μετά την κάθε αναβάθμιση.
Σε αυτήν την περίπτωση, πριν κάνετε αναβάθμιση, κάνετε ένα backup στην μνήμη του δέκτη και κάνετε ανάγνωση μετά από την επαναφορά.

Τα πάντα θα επανέλθουν στο νέο λογισμικό. -bye-
Αυτό ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο δέκτη;
Εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ.