Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Οσοι έχουν μεταβεί στη λύση με το διπλό Μ/Σ με μεσαία λήψη τους προτείνω να τοποθετήσουν και έναν πυκνωτή εξαιρετικής ποιότητας (ποτέ να μην αγοράζετε πυκνωτές από Κίνα), 100μF 16V-35V στην είσοδο που προβλέπεται για την εξωτερική DC τροφοδοσία.

Η τοποθέτηση με ποιον τρόπο στην είσοδο Dc;

O πυκνωτής που φαίνεται στη φωτογραφία δεν έχει πολικότητα και μπορεί να τοποθετηθεί όπως σας αρέσει. Όμως αν ο πυκνωτής είναι ηλεκτρολυτικός με πολικότητα, τότε πρέπει να τον τοποθετήσετε με τη σωστή φορά, το συν (+) του πυκνωτή στο συν (+) της εισόδου DC και το πλην (-) του πυκνωτή στο πλην (-) της εισόδου DC αντιστοίχως.
Εγώ τελικά κατέληξα σε ένα πυκνωτή ELNA SILMIC ΙΙ , 100μF 35V.

Last edited:
Επίσης κατά τη γνώμη μου πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς το led που δείχνει πότε "κλειδώνει" το dac στην εκάστοτε συχνότητα δειγματοληψίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλειδώσει σωστά το mambo με τέτοια κορυφαία υλικά που έχει στο δέκτη και στα ρολόγια. Τα leds παράγουν και κάποιο μικρό μεν αλλά όχι μηδενικό θόρυβο και είναι περιττά για το συγκεκριμένο dac. :2thumb22sup:

Last edited:
Να αναφερθω κι εγω με δυο λογια στην πρωτη συντομη επαφη που ειχα με το mambo
στο συστημα μου. (και λεω συντομη γιατι δεν καταλαβαινες πως περνουσε η ωρα!)
Να πω πρωτα απ'ολα οτι μεχρι στιγμης ακουγα απο το ενσωματωμενο dac του harman kardon 990
με ηχεια τα jamo d570.
Αυτο που ακουσα απο την πρωτη στιγμη με το mambo ηταν μουσικη με μεγαλυτερη διαυγεια και αναλυση
και με καλυτερο διαχωρισμο των οργανων στη σκηνη.Το βασικο ειναι ομως οτι αυτο συνοδευοταν και απο
πιο ξεκουραστο ηχο με σφως μικροτερη σκληραδα απο αυτη που ακουγα ως τοτε.
Πηρα την αφορμη να τα γραψω αυτα με βαση ενα παλιοτερο ποστ στο οποιο αναφεροταν:

Απλώς αναφέρω ότι όσοι προσπαθούν με λίγα χρήματα να βελτιώσουν τον ήχο ενός μέτριου συστήματος, που κατά την γνώμη μου σήμερα ο μέτριος ήχος αφορά κυρίως τα ηχεία, η άριστη μουσική ροη του Mambo DAC που σχεδίασε ο Βασίλης-Τ και η έλλειψη χρωματισμών, είναι δυνατόν να μην επιφέρουν τις αναμενόμενες επιθυμητές αλλαγές που όλοι λίγο πολύ ονειρευόμαστε.

Oφειλω λοιπον να διαφωνησω ως προς τα παραπανω. Το συστημα μου δεν ειναι ο,τι πιο αναλυτικο.
Προκειται σαφως για ενα μεσο συστημα, μεσης τιμης. Παρ'ολα αυτα η επιδραση του mambo πανω του
ηταν εντονοτατη, τοσο που με εξεπληξε, γιατι δεν πιστευω οτι το ενσωματωμενο dac ενος τετοιου
μηχανηματος ειναι της πλακας ή ασχημα υλοποιημενο. Σαφως δεν ειναι κατι ξεχωριστο αλλα δε μπορω να πιστεψω οτι θα ειναι κατωτερο απο καποια εισαγωγικα ή μεσαια dac που κυκλοφορουν στην αγορα.

Το συμπερασμα μου λοιπον ειναι, οποιος θελει να πειραματιστει με τον ηχο του, ασχετως κατηγοριας
συστηματος, μπορει ανετα να ριξει μια ματια στο dac του Βασιλη. Δεν θα χασει!

προς ενημέρωση για το θέμα τις παραλαβής του

(24bit /192KHz CM6631A USB to SPDIF coaxial DAC SC Assembled) να πω ότι σήμερα παρέλαβα τελικά το πλακετακι

Tακη, πότε το ειχες παραγγειλει ομως?
Αν το ειχες παραγγειλει κι εσυ μετα το Βασιλη, μαλλον πρεπει να σκεφτει σοβαρα
να στειλει τον Κινεζο στον αγυριστο (αφου παρει πισω τα λεφτα του) και να κοιταξει και αλλου.

Να παμε ομως και στα ευχαριστα. 2η μερα ακροασης με το νεο μου ντακο.
Να πω πρωτα για να εχετε μια ιδεα οτι ακουω εχοντας συνδεσει το media player με το dac
με ενα ψηφιακο καλωδιο αγνωστου εμπεδησης και βυσματων ενω το dac με τον
ενισχυτη με ενα rca της πλακας που ειχα (ελλείψει αλλου). Αυτα εννοειται οτι θα αλλαξουν αμφοτερα.
Επισης λαβετε υποψη οτι το mambo ειναι παντελως αστρωτο, με τους πυκνωτες του να εχουν γραψει ελαχιστες ωρες.

Στο ζουμι λοιπον. Χτες πρωτη μερα, το ταισα με δυσκολο υλικο. Κατι συμφωνικα μεταλ που
πανω στα ντραμς και τις ηλεκτρικες κιθαρες επεφταν βιολια και ποικιλλα αλλα οργανα απο
συμφωνικη ορχηστρα και οχι μονο. Και στα φωνητικα ανακατευονταν τα μεταλ ανδρικα φωνητικα
με υψιφωνους, σοπρανος, τενορους και τα παντα ολα.Τα εφαγε με χαρακτηριστικη ανεση και χωρις παραπονο.
Το αποτελεσμα σε σχεση με τον προτερο ηχο μου ηταν οπως το περιεγραψα στο προηγουμενο ποστ μου
και με ακομα μεγαλυτερη διαυγεια μαλιστα. Αν πρεπει να βρω ενα πραγμα (ψειριζοντας τη μαιμου)
ηταν ενα (μοναδικο) κομματι τιγκα στο πιατινι που ακουγοταν λιγο σκληρο. Ο ηχος ομως εν γενει ηταν πιο μαλακος παροτι περισσοτερο αναλυτικος απο οτι με το ντακ του ενισχυτη μου.

Σημερα το ταισα με πιο ευκολα πραγματα. Σταυρος του Νοτου και Καββαδιας. Δε μου αρεσουν τα μεγαλα λογια
και δυστυχως δεν εχω και τις καταλληλες λεξεις, μη εχοντας εντρυφησει στο χωρο για πολυ καιρο.
Η αισθηση μου ειναι σαν τοσο καιρο να ακουγα mp3 στον ενισχυτη μου.
Αν δηλαδη αλλαξω τα καλωδια και στρωσει και το μηχανημα τι πρεπει να περιμενω?
Βασιλη, για μια ακομα φορα συγχαρητηρια. Παντα τετοια ρε!!!:ernaehrung004:

Tακη, πότε το ειχες παραγγειλει ομως?
Αν το ειχες παραγγειλει κι εσυ μετα το Βασιλη, μαλλον πρεπει να σκεφτει σοβαρα
να στειλει τον Κινεζο στον αγυριστο (αφου παρει πισω τα λεφτα του) και να κοιταξει και αλλου.

Να παμε ομως και στα ευχαριστα. 2η μερα ακροασης με το νεο μου ντακο.
Να πω πρωτα για να εχετε μια ιδεα οτι ακουω εχοντας συνδεσει το media player με το dac
με ενα ψηφιακο καλωδιο αγνωστου εμπεδησης και βυσματων ενω το dac με τον
ενισχυτη με ενα rca της πλακας που ειχα (ελλείψει αλλου). Αυτα εννοειται οτι θα αλλαξουν αμφοτερα.
Επισης λαβετε υποψη οτι το mambo ειναι παντελως αστρωτο, με τους πυκνωτες του να εχουν γραψει ελαχιστες ωρες.

Στο ζουμι λοιπον. Χτες πρωτη μερα, το ταισα με δυσκολο υλικο. Κατι συμφωνικα μεταλ που
πανω στα ντραμς και τις ηλεκτρικες κιθαρες επεφταν βιολια και ποικιλλα αλλα οργανα απο
συμφωνικη ορχηστρα και οχι μονο. Και στα φωνητικα ανακατευονταν τα μεταλ ανδρικα φωνητικα
με υψιφωνους, σοπρανος, τενορους και τα παντα ολα.Τα εφαγε με χαρακτηριστικη ανεση και χωρις παραπονο.
Το αποτελεσμα σε σχεση με τον προτερο ηχο μου ηταν οπως το περιεγραψα στο προηγουμενο ποστ μου
και με ακομα μεγαλυτερη διαυγεια μαλιστα. Αν πρεπει να βρω ενα πραγμα (ψειριζοντας τη μαιμου)
ηταν ενα (μοναδικο) κομματι τιγκα στο πιατινι που ακουγοταν λιγο σκληρο. Ο ηχος ομως εν γενει ηταν πιο μαλακος παροτι περισσοτερο αναλυτικος απο οτι με το ντακ του ενισχυτη μου.

Σημερα το ταισα με πιο ευκολα πραγματα. Σταυρος του Νοτου και Καββαδιας. Δε μου αρεσουν τα μεγαλα λογια
και δυστυχως δεν εχω και τις καταλληλες λεξεις, μη εχοντας εντρυφησει στο χωρο για πολυ καιρο.
Η αισθηση μου ειναι σαν τοσο καιρο να ακουγα mp3 στον ενισχυτη μου.
Αν δηλαδη αλλαξω τα καλωδια και στρωσει και το μηχανημα τι πρεπει να περιμενω?
Βασιλη, για μια ακομα φορα συγχαρητηρια. Παντα τετοια ρε!!!:ernaehrung004:

Μας καθάρισες στις ερωτήσεις πριν το πάρεις αλλά χαλάλι!
Πλαισίωσε το και με καλωδιάκια της προκοπής και λιώστο στις μουσικές.
Να ´σαι καλά να το χαίρεσαι!

Μας καθάρισες στις ερωτήσεις πριν το πάρεις αλλά χαλάλι!
Πλαισίωσε το και με καλωδιάκια της προκοπής και λιώστο στις μουσικές.
Να ´σαι καλά να το χαίρεσαι!

Nα´στε κι εσεις καλα να μου απαντατε.;)
Ετσι ειμαι εγω. Οταν αποφασισω να ασχοληθω με κατι κοιταζω να το μαθω απ'ολες τις πλευρες.
Αν και σε λαθος νημα γκρινιαζεις. Με το foobar νομιζα οτι σας επρηξα περισσοτερο.
Και που εισαι ακομα...αφου να σκεφτεις δεν εχει ερθει το usb ακομα.
Τοτε να δεις τι θα τραβηξετε.:jester:
Να ανοιξω καινουριο νημα για καλωδιακια?:p

Σε αλλα νεα, αυτη τη στιγμη κελαηδαει με Eloy.
Σε αυτους ηταν που πρωτοπροσεξα λεπτομερειες που δεν τις ακουγα πριν.
Εξ'ου και το σχολιο μου παραπανω οτι νιωθω σα να ακουγα mp3 και μαλιστα χαμηλου bitrate ως τωρα.
Εχω αγωνια να δω πως θα αλλαξει με την παροδο του χρονου!

Nα´στε κι εσεις καλα να μου απαντατε.;)
Ετσι ειμαι εγω. Οταν αποφασισω να ασχοληθω με κατι κοιταζω να το μαθω απ'ολες τις πλευρες.
Αν και σε λαθος νημα γκρινιαζεις. Με το foobar νομιζα οτι σας επρηξα περισσοτερο.
Και που εισαι ακομα...αφου να σκεφτεις δεν εχει ερθει το usb ακομα.
Τοτε να δεις τι θα τραβηξετε.:jester:
Να ανοιξω καινουριο νημα για καλωδιακια?:p

Σε αλλα νεα, αυτη τη στιγμη κελαηδαει με Eloy.
Σε αυτους ηταν που πρωτοπροσεξα λεπτομερειες που δεν τις ακουγα πριν.
Εξ'ου και το σχολιο μου παραπανω οτι νιωθω σα να ακουγα mp3 και μαλιστα χαμηλου bitrate ως τωρα.
Εχω αγωνια να δω πως θα αλλαξει με την παροδο του χρονου!

Αν ήξερα από πριν το πόσο στρώνει,ειλικρινά θα είχα ηχογραφήσει το πριν και το τώρα και θα το ανέβαζα.
Η διαφορά ειδικά ψηλά,είναι μέρα με νύχτα.
Η συμβουλή μου;Μην το σβήσεις ολότελα,άστο ανοικτό και τη νύχτα.
Θα έρθει κάποια στιγμή που θα παίζει με την γλύκα λαμπάτου χωρίς όμως να του λείπει ούτε η ανάλυση ούτε το κατασκότεινο υπόβαθρο που υπερτερούν τα ψηφιακά.
(Βλέπω τα USB να μας έρχονται μαζί,εκεί έχει να πέσει άγριο review...)

Αν ήξερα από πριν το πόσο στρώνει,ειλικρινά θα είχα ηχογραφήσει το πριν και το τώρα και θα το ανέβαζα.
Η διαφορά ειδικά ψηλά,είναι μέρα με νύχτα.
Η συμβουλή μου;Μην το σβήσεις ολότελα,άστο ανοικτό και τη νύχτα.
Θα έρθει κάποια στιγμή που θα παίζει με την γλύκα λαμπάτου χωρίς όμως να του λείπει ούτε η ανάλυση ούτε το κατασκότεινο υπόβαθρο που υπερτερούν τα ψηφιακά.
(Βλέπω τα USB να μας έρχονται μαζί,εκεί έχει να πέσει άγριο review...)

Μολις εκανες εναν ανθρωπο ευτυχισμενο.
Τι ευτυχισμενο δηλαδη, ενα με το πατωμα εγινα.
Αν αυτο που ακουω αποκτησει γλυκα λαμπατου χωρις να χασει την αναλυση, τον εχουμε πιασει
Κωτσο το μαστορα. (Σορυ κιολας Μπιλη)
Μετα ξεφευγει τελειως η φαση! Θα ειναι οχι μια αλλα πολλες κατηγοριες τιμης πανω το μηχανηματακι.

Παιδες υποψιν με τον καιρο συνηθιζουμε ενα ακουσμα και γιαυτο πολλες φορες φαινεται ποιο γνωριμο-γλυκο... Διχως φυσικα να υπονοω οτι δεν στρωνει η οτι δε βελτιωνεται ο ηχος ε! :-)
Αντε να ερθει κ μενα το usb να το τελειωσω!! Αχχ..

Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Μολις εκανες εναν ανθρωπο ευτυχισμενο.
Τι ευτυχισμενο δηλαδη, ενα με το πατωμα εγινα.
Αν αυτο που ακουω αποκτησει γλυκα λαμπατου χωρις να χασει την αναλυση, τον εχουμε πιασει

Αν δεν απατομαι σε περιπτωση που το θες εχεις τη δυνατοτητα να κοτσαρεις
ενα λαμπατο bufferακι νομιζω καπου πιο πισω αναφερεται

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Παιδες υποψιν με τον καιρο συνηθιζουμε ενα ακουσμα και γιαυτο πολλες φορες φαινεται ποιο γνωριμο-γλυκο... Διχως φυσικα να υπονοω οτι δεν στρωνει η οτι δε βελτιωνεται ο ηχος ε! :-)
Αντε να ερθει κ μενα το usb να το τελειωσω!! Αχχ..

Σήφη μαζί σου και σωστά το λες.
Αν είχα αμφιβολία δεν θα το έλεγα καν.
Του κάνω όμως συνεχώς Α-Β με το CD και την EMU που τα ξέρω πολύ καλά και γι' αυτό μπορώ να διακρίνω καλά τις αλλαγές.
Θα το δεις (ακούσεις δηλαδή) και μόνος σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Η αντίσταση εξόδου του ESS9023 είναι κάπου στα 250ωμ εάν θυμάμαι καλά.

Ένα buffer εξόδου θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσωπικά θα δοκιμάσω το buffer-φίλτρο που σχεδίασε ο γερμανός Joachim Gerhard με jfet εξόδου BF862, MMBFJ310 το οποίο δίνει έξοδο κάτω από τα 50ωμ και έχει πάρει πολύ κολακευτικά σχόλια...

Ένα έχτρα στάδιο εξόδου είναι , φαντάσου κάτι σαν προ με μηδενικό κέρδος , θεωριτικά πάντα προσαρμόζει καλύτερα το DAC στο επόμενο στάδιο οδήγησης , πρακτικά χάνεις σε λεπτομέρεια και την χροιά του sabre , αυτό ισχύει όμως για όλα τα DAC , γνώμη μου είναι ότι όσο λιγότερα πράγματάκια μπροστα στο σήμα τόσο καλύτερα ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Αυτο που γραφει ο Βασιλης φοβαμαι, απο οταν το ακουσα. Οτι θα εχανα σε αναλυση.
Γιατι να το κανω αυτο αν προκειται να γλυκαινει ουτως ή αλλως?

Και επειδη εχω πολυ καιρο να κανω ερωτηση και ο sokmav θα αρχισει να παραπονιεται σε λιγο...:p
Θα λειψω καμμια βδομαδα απο το σπιτι. Αξιζει τον κοπο να το αφησω για τοσο μεγαλο διαστημα
στην πριζα (ανοιχτο)? Μηπως ειναι too much, ή επικινδυνο? Μηπως δε θα ειναι καλο για το στρωσιμο των πυκνωτων? Σημειωτεον οτι τωρα που το εχω δε βιαζομαι καθολου. Μπορω να περιμενω ανετοτατα
να στρωθει σιγα σιγα. Απλα λεω μηπως...