Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Το - σ - προφέρεται κανονικά συριστικά όταν ακολουθούν τα φωνήεντα α, ε, ο, ω, ου ή άλλα σύμφωνα πλην μ, ν π.χ. σαμάρ', σελ'νου < σέλινο, σπω, σταφίδα, σχήμα. Όταν όμως ακολουθεί φθόγγος -1 - (ι, η, ει, οι, υ) το - σ - προφέρεται παχιά όπως στην Αγγλική λέξη she ακόμα και όταν ο φθόγγος -1 - έχει αποκοπεί ως άτονος. Π.χ. σήμιρα, σύκου, σίδηρου, βασ'λές < βασιλεύς, σ'τάρ < σιτάρι κλπ. Αντιθέτως όταν το -1 - προέρχεται από τροπή ενός άτονου - ε - σε -1 - τότε το - σ - προφέρεται κανονικά συριστικά, π.χ. σιντούτσ' < σεντούκι, σιβντάς < σεβντάς. Προφέρεται επίσης παχιά όταν ακολουθούν τα έρρινα μ, ν. π.χ. σμαρίζου < σημαδεύω, σνεικάζου = χορταίνω, σμαζώνου = συμμαζεύω κλπ. Το -σ- της πρόθεσης συν στα σύνθετα, μετά την αποκοπή του άτονου -υ- και όταν ακολουθούν τα ψιλά σύμφωνα κ, π, τ ή τα β και γ προφέρεται σαν ζ π.χ. ζμπέθιρους < συν + πεθερός, ζ'γκάφτου < συν + καίγομαι, ζ'βάζου < συν + Βάζω, αζβέστ'ς < ασβέστης. Στο σύμπλεγμα - τσ - έχουμε παχιά προφορά του - σ - όταν ακολουθεί -1 -π.χ. στσιάχτρου < σκιάχτρο, αστσίστ'ς = (είδος θάμνου). Επίσης υπάρχει παχιά προφορά όταν οι λέξεις με το σύμπλεγμα - στ - προέρχονται από την τουρκική γλώσσα, όπου σ' αυτήν χρησιμοποιείται το γράμμα c = τσ π.χ. τσατάλ' < τουρκ. catal = διχάλα, τσαπ < τουρκ. cap = απάτη, τσακμάκ < τουρκ. camak = αναπτήρας. > Στις άλλες περιπτώσεις το - τσ - προφέρεται κανονικά συριστικά π.χ. τσάπα, τσατίζου. Τέλος παχιά προφέρεται το - το - σε όλες τις περιπτώσεις "τσιτακισμού" όταν δηλαδή προέρχεται από τροπή του-κ-σε-τσ-.Π.χ. σουκάτς' < σοκάκι, λου-λάτς' < λουλάκι. Το τελικό όμως - ς - στις άλλες περιπτώσεις προφέρεται πάντα συριστικά π.χ. πατέρας, σακάτ'ς (ανάπηρος). στ) Στο διπλό γράμμα - ξ - (κσ) το - σ - προφέρεται παχύ όταν ακολουθεί το γράμμα - υ - π.χ. ξύλου, ξύνου κλπ. ακόμα και όταν το - υ - έχει αποκοπεί π.χ. ξ'λάγγουρου (= είδος αγγουριού), ξ'ώ = ξύνω. Επίσης το - ξ - έχει παχιά προφορά και όταν ακολουθεί οποιοδήποτε άλλο φωνήεν που έχει όμως αποκοπεί ως άτονο π.χ. ξ'νός < ξινός, ξ'μφών' < ξημερώνει. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το - ξ - προφέρεται κανονικά συριστικά π.χ. ξηρός, ξκρεύγου, ξιπιτώ κλπ. (εξαιρείται μόνο η λέξη ξκρτέρ (= είδος γερακι-ού).

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:
(Θεέ μου έχω μπλέξει σε αίρεση.)

Θα βάλω άσμα που ξορκίζει δαιμόνια (σε ρεαλιστικές εντάσεις λέει το ξόρκι αλλιώς δεν πιάνει.)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

usb ; έχει κανείς ??? :jester::jester:

δέυτερη φουρνιά πήγε τελωνείο .. και θα μείνει εκεί !!

με αμανέρο σας βλέπω ....

Κανενα προβλημα, εγω αμανερο ηθελα εξ αρχης ;)
(αρκει να μην χρεωθηκες...)

λοιπόν σήμερα αξιώθηκα μετά από καιρό που το έχω στα χέρια μου να το βάλω να παίξει άλλα το σαβρακι δεν παίζει ενώ κλειδώνει με την spdif στην έξοδο δεν έχω σήμα και βλέπω με το πολυμετρο 5,5mv ανα έξοδο τι κάνουμε ;

To κλείδωμα πως το αντιλαμβάνεσαι, κάνει "κλικ" το receiver του;
Έτσι όπως είναι τώρα τι dc-offset δίνει ανά έξοδο;

Εάν μετράς σε dc τα 5.5mV είναι το dc-offset (κανονικά δεν θέλει σήμα στην είσοδο και κανένα καλώδιο συνδεδεμένο στην έξοδο) και είναι εντός των προδιαγραφών του.
Εάν μετράς σε ac με σήμα...βράστα χαράλαμπε! Έχεις τη δυνατότητα να το συνδέσεις μέσω usb;

σε ευχαριστω οποτε θες παρε τηλ στο εχω στειλει με pm για να κανονισουμε αλλα αν ειναι τοσο ευαισθητος τι μπορουμε να κανουμε για να μην τα παιζει η δεν φταιομε εμεις αλλα γινεται κατα την συναρμολογηση του dac ;

οπως και να εχει σε ευχαριστω

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Το 9023 (αυτό δεν φοράει?) δεν πρέπει να βγάζει dc. Ίσως να έφαγε κανένα dc από τον προ (?) - παθών με παρόμοιο dac (ODAC).

Σταύρο, μέτρησε το μέλος takis, 5.5mVdc...αυτό ως dc είναι αμελητέο και μάλιστα η διαδικασία μέτρησης δεν πρέπει να ήταν και η πεπατημένη.
Παρόλα αυτά το datasheet του κατασκευαστή αναφέρει ως Absolute dc Offset <4mV.

Η υποστήριξη του Βασίλη είναι άψογη...και αυτό ας το βλέπουμε όλοι όταν υποστηρίζουμε έναν πατριώτη.

οσο για τον Βασιλη δεν μπορει να πει κανεις τιποτα

η μετρηση εγινε με πολυμετρο και οπως ειπα εχω 5,5mv dc και 39,δ mv ac χωρις να εχω τιποτα επανω εδω που εχω το dac δεν εχω αλλα οργανα για να κανω μετρησεις

Ειναι ευαισθητός ως αναφόρα την συναρμογή του , δλδ απο την συσκευασία του μέχρι να κάτσει στην πλακέτα ,, μετά δεν πάιρνει χαμπάρι ,, η συγκεκριμένη φουρνιά έβγαλε 1 ακόμα τέτοιο , παρατήρησα λοιπόν ότι η συσκευασία με το συγκεκριμένο τσιπάκι δεν η ήταν η αναμενόμενη και ήταν σε διαφορετική , μη σφραγισμένη ως συνήθως ,*

τα τσιπάκια πάνε σφραγισμένα στη μηχανή συναρμογής , εκει πρέπει να έγινε η παπαρίτσα ,,

ειναι αρκετά σπανιο ,, αλλα γίνεται ,,

Που κολλάει αυτό ρε συ lemon με το ότι δίνω μία πιθανότητα να φταίει ο (εξωτερικός) προενισχυτής?
Το γνωρίζω ότι η υποστήριξη του Βασίλη είναι άψογη.

Δέν έχει πυκνωτή στην έξοδο οπότε μπορέι να συμβεί και αυτό .. αλλα στην προκειμένη η μέτρηση του dc δεν δείχνει πρόβλημα ,

τέσπα ,, θα λύθει πάραυτα ,, :Banane0: