Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Λοιπόν μόλις τελείωσα το εισαγωγικό πρελούδιο μου στην πρώτη προσπάθεια σύγκρισης.(.......)

Μανώλη ευχαριστούμε πολύ.
Από αυτά που περιγράφεις,μάλλον το δεύτερο και το τρίτο έχουν αυτό που ψάχνουμε με μια πρώτη ματιά.

Τώρα αν με το στρώσιμο και την διαφορετική υλοποίηση που λέει ο αγαπητός Salas πάμε και ένα βήμα παραπέρα ακόμα καλύτερα.
Περιμένω να ωριμάσουν τα ακούσματα,να στρώσει και to reflector και να μας ξαναπείς.

(μια χαρά τα περιγράφεις,κανένα πρόβλημα!):ernaehrung004:

...
It's was dirty job but Manolis had to do it
:worshippy:

Έχει κανένας δοκιμάσει τα νέα τσιπάκια της Analog Devices ;

Εάν δεν μοιράζουμε τη γνώση (έστω και με ημιμάθεια, γιατί ημιμαθή θεωρώ τον ευατό μου)...ζήτω που καήκαμε!
Εάν ο καθένας περιμένει από μόνος του να ανακαλύψει τον τροχό...κάποιος να μας θυμίσει ότι μία ζωή έχουμε μόνο!

Φίλτατοι το κέφι μας κάνουμε, τουλάχιστον ας το χαρούμε...

Βάλε C1 & R6 όπως καί διόδους γέφυρας ανόρθωσης Ά ποιότητας στό Ρεφλέκτορ, καί άστο νά παίξει 48 ώρες. Πάντως όχι ΜΚΤ C1. Επίσης μπορείς νά κατέβεις στά 47nF ή 33nF ανάλογα τήν συνέργεια μέ τήν εφαρμογή σου καί νά αποφασίσεις. Σύνδεσε S+ F+ εκεί πού λέει ό VaSILIS-T στό Μ2, 0S 0F στήν κοντινότερη σχετική γή. Μπορώ νά σού δανείσω καί τό πρωτότυπο layout μέ μέσης ποιότητας υλικά νά δείς άν ακούς τό ρόλο τής υλοποίησης.

Νίκο, θα επικοινωνήσουμε κατ' ιδίαν για τα περαιτέρω.

...συνέχεια του #1158

Jazz
I Can't Get Started (V. Duke-J. Gershwin), ζωντανή ηχογράφηση από το "Benny Waters Live at the Pawnshop" = χαλαρωτική μουσική, το σαξόφωνο στο προσκήνιο, δεξιά της σκηνής παίζει χαλαρά ένα πιάνο και πιο πίσω στο μέσο της σκηνής ο ντράμερ κάνει μαλακά τη δουλειά του, στα 2/3 οι θαμώνες ξεσπούν σε χειροκροτήματα και τα σχετικά.
Εδώ και τα τρία τροφοδοτικά κάνουν καλά τη δουλειά τους, σε χαλαρώνουν και δεν σε αφήνουν να στήσεις αυτί για τα περαιτέρω, ισόπαλο και δίκαιο αποτέλεσμα και από τα τρία.
Club Descarga, HD 24/96KHz της HDTracks (The Ultimate Demonstration Disc Volume 2) = πολλά όργανα που το ένα διαδέχεται το άλλο με κυρίαρχο το τουμπερλέκι (μάλλον τουμπερλέκι ή κάτι σχετικό). Εδώ το βάθος της σκηνής είναι μεγάλο, ξεπερνά το ένα μέτρο πίσω από τα ηχεία και σε μερικές στιγμές νιώθεις ότι ο ήχος βγαίνει από το πίσω τοίχο.
Και τα τρία τροφοδοτικά έδειξαν τις αρετές τους σε αυτό τον τομέα και τα τρία απέδωσαν άριστα το βάθος, μια μικρή ειδοποιός διαφορά στο BiB σε κάποια ηχοχρώματα των οργάνων (όχι κάτι το ιδιαίτερο απλά ελαφρώς αντιληπτό).

Κλασική
Schubert/Stabat mater, Triangle Electroacoustic: Musique-Demonstration CD ver 2003-2004 = όπερα, σκηνή, φωνές.
Το BiB άψογο, σωστό. Τα reflektor και LDO έδωσαν μεγαλύτερο ύψος στην σκηνή, με εκείνο του reflector να την τετραγωνίζει εντελώς.
Coppelia-Mazurkas, Usher Audio: Be There = από μόνο του αρκεί για να βγάλεις ένα γρήγορο συμπέρασμα. Δυναμικά, εξάρσεις, σκηνή τα έχει όλα.
RefleKtor & LDO έδωσαν ρέστα, ξεπέρασαν το BiB ξεκάθαρα το οποίο απέδωσε εμφατικά, ζόρικα με κάποια συμπίεση της σκηνής στο κέντρο.
Το LDO ναι μεν κράταγε τη σκηνή στο κέντρο, ανεβάζοντάς την όμως ως προς το ύψος αλλά ταυτόγχρονα την άπλωνε κάτι σαν "ομπρέλλα".
Το Reflektor-D έκανε ένα διαφορετικό πράγμα, δεν άνοιξε τη σκηνή σαν ομπρέλλα, αλλά τετραγώνισε εντελώς το άκουσμα σηκώνοντας τη σκηνή πάνω και πίσω από κάθε ηχείο, διαφορετικό άκουσμα σε αυτό το κομμάτι.

Η κλασική θέλει το δάσκαλό της, ιδιαίτερη στα συνοδά της και δεν μπορώ να πω με σιγουριά ποιο είναι προτιμότερο, εξαιτίας έλλειψης εμπειρίας αντίστοιχων συναυλιακών χώρων.

Σήμερα δεν ήμουν και πολύ ξεκούραστος για να αντέξω, μια πιο ενδελεχή σύγκριση ανάμεσα σε Reflektor-D & TI LDO Series. Θα το αφήσω άλλη στιγμή, όπου θα αναβαθμίσω και στα δυο τους την ανόρθωση (όπως μου υπέδειξε ο Salas). Το μόνο που άλλαξα ένα πυκνωτή στο Reflektor από mkt σε mkp (Vishay-Roederstein).

Εν κατακλείδι τα αποτελέσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα. Το mambo2 "ακούει" και σετάρεται μέσω των τροφοδοτικών και μάλλον έρχεται αρκετά καλά σε πολλά οικιακά συστήματα. Ο Βασίλης θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος για τα αποτελέσματά του.

Σπύρο σε αυτή τη φάση δεν το βλέπω...θα ψάξω για χορηγό σε λίγο έτσι όπως το πάω...

Θα ήθελα να αναφέρω κάτι στο οποίο έχουμε παλαιότερα αναφερθεί, αλλά μάλλον πρέπει να το υπενθυμίσουμε.
Τις δοκιμές τις κάνουμε πάνω στο mambo2.
Δεν είναι καθαρόαιμες δοκιμές σύγκρισης τριών διαφορετικών τροφοδοτικών, αλλά μία κατάσταση pre-reg πάνω σε μία υπάρχουσα διαμόρφωση τοπικών σταθεροποιητών της ΤΙ.
Όταν λοιπόν τα συστατικά είναι TI, σίγουρα και μία αρχική τροφοδοσία της TI θα δέσει το "γλυκό".
Στην ουσία λοιπόν, προσπάθησα να εξετάσω πως τα παραπάνω τροφοδοτικά ταιριάζουν στο προ-μαγειρεμένο υλικό της TI.

Μη σας φανεί λοιπόν καθόλου περίεργο, αν δοκιμάσετε σε άλλο dac ή αν δοκιμάσετε απευθείας στην τροφοδότηση κύριων ολοκληρωμένων όπως τα dac-chip και τα αποτελέσματα των παρατηρήσεων σας έρθουν σε αντίθεση με τα όσα έχω γράψει.
Το diy είναι ένα μία όμορφη σούπα με καλοδιαλεγμένα και σωστά μαγειρεμένα υλικά...είναι μία συνταγή αλά μπορς!

Τό τσιπάκι έχει ψωμί Μάνωλη , απλά ( μαλόν σύνθτετα και ζόρικα ) θέλει να το τιθασέυσεις , αλλά είναι τρελά ουδέτερο εντέλει σε σημείο που αποτελεί βάση για καλό τελικό γκουρμέ πιάτο .. κάτι σαν φιλέτο μοσχάρι με μανιτάρι τρούφα ,, εάν δεν το σερβίρεις κατα πως πρέπει ,, δεν ...

σε αντιπαράθεση με αλλα τσίπια που καλώς η κακώς βάνουν πολύ απο χαρακτήρα ,,

αυτά ,,

Αγαπτοί φίλοι,
εδώ και τρεις μέρες ακούω το mambo V2 με το νέο εξωτερικό τροφοδοτικό που έφτιαξα το οποίο βασίζεται στο γνωστό πλέον LDO της TI.
Δυσκολεύτηκα αρχικά να σχεδιάσω την κατάλληλη ψύκτρα αλλά τελικά τα κατάφερα. Τώρα ζεσταίνεται ελάχιστα ακόμα και με πρόσθετο φορτίο στην έξοδο, ενώ η έξοδος είναι σταθερή κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη λειτουργίας, καρφωμένη μονίμως στα 4,99V .

Δυσκολεύομαι όμως να αποδείξω, με ποια τροφοδοασία αποδίδεται πιο πιστά η πραγματική ηχογράφηση, υπάρχει τρόπος ή απλώς κοροϊοδευόμαστε μεταξύ μας μεταφέροντας "δια του γραπτού λόγου" μόνο υποκειμενικές απόψεις ;

Αγαπτοί φίλοι,
εδώ και τρεις μέρες ακούω το mambo V2 με το νέο εξωτερικό τροφοδοτικό που έφτιαξα το οποίο βασίζεται στο γνωστό πλέον LDO της TI.
Δυσκολεύτηκα αρχικά να σχεδιάσω την κατάλληλη ψύκτρα αλλά τελικά τα κατάφερα. Τώρα ζεσταίνεται ελάχιστα ακόμα και με πρόσθετο φορτίο στην έξοδο, ενώ η έξοδος είναι σταθερή κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη λειτουργίας, καρφωμένη μονίμως στα 4,99V .

Δυσκολεύομαι όμως να αποδείξω, με ποια τροφοδοασία αποδίδεται πιο πιστά η πραγματική ηχογράφηση, υπάρχει τρόπος ή απλώς κοροϊοδευόμαστε μεταξύ μας μεταφέροντας "δια του γραπτού λόγου" μόνο υποκειμενικές απόψεις ;
Μα αυτό ακριβώς είναι που έχει το ενδιαφέρον. Η διαρκής ενασχόληση.

Το θέμα δεν είναι αν κάποιο ακούγεται καλύτερα αλλά ότι ακούγετε διαφορετικά. Απο εκεί και πέρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Όπως λέει και ο Στέλιος σημασία εχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός.

Ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις.
Ο τρόπος για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας μιας και όντως είναι υποκειμενικός και ο τρόπος που περιγράφουμε αλλά και τα συστήματα διαφορετικά,είναι μόνο αν όλο και πιο πολλοί μεταφέρουμε αυτό που ακούμε.

Αν μέσα από αυτές τις εντυπώσεις διακριθούν κοινά,επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά,τότε μπορεί το υποκειμενικό να αποκτήσει μια σωστή βάση και να γίνει και λίγο αντικειμενικό.
Φυσικά αν μη τι άλλο μας μένει το παιχνίδι και οι μουσικές.
Κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος.

Αν καταλαβα καλα φιλε I.King τα γραφομενα σου αναφεροντε στη συγκριση μεταξυ
LDO και καποιου ΜΤΣ ?Η ειχες ηδη καποια αναβαθμιση στη τροφοδοσια που μου διαφευγει?

Δεν έχω καταλάβει γιατί επιμένετε να το τροφοδοτείτε με 5V εξωτερική, αφού έχει τουλάχιστο ένα ρεγκ μετά που βγάζει 5v άρα θα θέλει το λιγότερο 7v. Μήπως κάτι δεν έχουμε σκεφτεί καλά;

Αγαπτοί φίλοι,

Γιώργο, δεν ακούς διαφορές μεταξύ onboard pre-reg και TI LDO Series ή απλάς ακούς αλλά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποια είναι η πιο πιστή ως προς το τι ήθελε να δώσει ο ηχολήπτης;
Τι χρησιμοποίησες ως ανόρθωση-εξομάλυνση;
Πήρες τη δοκιμαστική πλακέτα της TI ή αγόρασες μόνο το τσιπ και σχεδίασες δική σου πλακέτα;

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Αν καταλαβα καλα φιλε I.King τα γραφομενα σου αναφεροντε στη συγκριση μεταξυ
LDO και καποιου ΜΤΣ ?Η ειχες ηδη καποια αναβαθμιση στη τροφοδοσια που μου διαφευγει?

Ξεκίνησα το ταξείδι με το Mambo V1, το οποίο στη συνέχεια αντικαταστάθηκε με το V2. Πριν ένα μήνα περίπου ο Βασίλης μου έφερε ένα V3 για δοκιμή. Το V3 διαθέτει το ίδιο LDO reg της TI με αυτό που παρήγγειλα μεσω e-bay.
Εχω δοκιμάσει πάνω από 20 διαφορετικούς συνδυασμούς εξωτερικών τροφοδοτικών DC με το V1 και το V2 καθώς και πλήθος Μ/Σ τροφοδοσίας (AC) με το V1,V2 και φυσικά το V3.

Υπήρχαν από μικρές έως πολύ μεγάλες διαφορές αλλά ακόμα δεν ξέρω πιο άκουσμα είναι πιο κοντά στην ηχογράφηση, από πλευράς πιστότητας όπως αντιλαμβάνεσε.

Γιώργο, δεν ακούς διαφορές μεταξύ onboard pre-reg και TI LDO Series ή απλάς ακούς αλλά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποια είναι η πιο πιστή ως προς το τι ήθελε να δώσει ο ηχολήπτης;
Τι χρησιμοποίησες ως ανόρθωση-εξομάλυνση;
Πήρες τη δοκιμαστική πλακέτα της TI ή αγόρασες μόνο το τσιπ και σχεδίασες δική σου πλακέτα;

Μάνο, απάντησα εν μέρει στο προηγούμενο post.
Δεν πήρα την δοκιμαστική πλακέτα της ΤΙ αλλά ένα κινέζικο αντίγραφο. Θα ανεβάσω φωτογραφίες μόλις βρω λιγο χρόνο.
Το πρόβλημα με την επαγωγή της θερμοκρασίας ήταν αυτό που αρχικά με δυσκόλεψε αλλά στη συνέχεια βρέθηκε η λύση

Δεν έχω καταλάβει γιατί επιμένετε να το τροφοδοτείτε με 5V εξωτερική, αφού έχει τουλάχιστο ένα ρεγκ μετά που βγάζει 5v άρα θα θέλει το λιγότερο 7v. Μήπως κάτι δεν έχουμε σκεφτεί καλά;

Στέλιο, το on-board reg στο Mambo V1 & V2 είναι ένα 7805 το οποίο τροφοδοτεί τα υπόλοιπα regs με 5V DC.
Αν χρησιμοποιήσεις εξωτερική DC τροφοδοσίο απλά παρακάμπτεις το on-board reg.

Γιώργο, καταλαβαίνω τι εννοείς.
Για να βοηθήσω την κουβέντα μας ο Στέλιος διαθέτει mambo2 και έχει δοκιμάσει ή ακούσει αρκετά τροφοδοτικά επάνω του.
Η αφεντομουτσούνα μου διαθέτει ένα mambo2, το οποίο το ολοκλήρωσα αγοράζοντας από Mouser και κολλώντας τα υλικά του εκτός της αρχικής τροφοδοσίας (η πλακέτα ήταν δώρο από το Βασίλη) και πάνω σε αυτό έχω πειραματιστεί με τα 3 τροφοδοτικά που έχω αναφερθεί, για μένα ήταν σημαντικό στάδιο για να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα.
Διαθέτω επίσης και Mambo3.
Έχω ακούσει τόσο το mambo1 όσο και το mambo2 με τις μαμά τροφοδοσίες τους (dac του Νίκου-Dalanik), οπότε μπορώ να πω ότι έχω μια γενική εικόνα για το dac συνολικότερα.
Για μένα το άκουσμα που πετυχαίνεις και με τις τρεις τροφοδοσίες που έλεγξα τελευταία (ασχέτως ποια είναι προτιμότερη) σε σχέση με τη μαμά τροφοδοσία, μόνο θετικά έχει. Μόνο η διαφορά σκηνής που αλλάζει είναι ο πρώτος και ουσιώδης λόγος να αφήσεις το μαμά τροφοδοτικό.
Φυσικά το ίδιο βλέπεις και μετρητικά, αλλάζει και το κατώφλι θορύβου...μέχρι και το jitter, όλα φυσικά προς το καλύτερο.