SACD VS LP

Τα αφτιά μας δεν είναι ουτοπικά όπως ούτε τα αφτιά των τριών πολύ σπουδαίων που προανέφερα.
Αν φτάσουμε να βαφτίζουμε τα πάντα ουτοπικά αλοίμονό μας!!! Βούτυρο στο 'ψωμί' των πολυεθνικών που υποστηρίζουν τα ψηφιακά!!
Ο φίλος μου και γνωστός πιανίστας της Τζαζ Σάκης Παπαδημτρίου σε ανύποτο χρόνο μου είχε κάποτε πει ότι τα ψηφιακά είναι για να μήν 'ακούμε' να μην τη βρίσκουμε με τη μουσική, ότι πίσω τους κριβεται ολόκληρη ιδεολογία! Λ.Σ.

Το πρόβλημα με τα SACD είναι σε τι μηχάνημα θα τα ακούσεις;
Τα αμιγώς μουσικά players που διαβάζουν SACD είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού (Sony, Teac-Esoteric, Denon, Pioneer, Marantz...) όσοι δηλαδή μπορούν να φτιάξουν μηχανισμούς ανάγνωσης.
Ολες οι υπόλοιπες "χαϊεντάδικες" εταιρίες στην ουσία είναι βιοτεχνιούλες πού απλώς υλοποιούν κάποιο σχέδιο με εξαρτήματα που βρίσκουν στην αγορά.
Και βρίσκουν μόνο απλούς μηχανισμούς Philips ή CD-ROM υπολογιστών πού δεν διαβάζουν SACD.
Επίσης το SACD είναι συμπιεσμένο με μη απωλεστικό αλγόριθμο συνεπώς χρειάζεται επεξεργαστής, μνήμη και software για να παίξει. Πράγματα "δύσκολα" για τις δήθεν χαϊεντάδικες βιοτεχνιούλες που συναρμολογούν players με εξωτικό design και εμφάνιση και τα κοστολογούν με πολλά μηδενικά στο τέλος της τιμής τους.
Eτσι εμφανίζεται το εξής "παράδοξο": Το κατεξοχήν audiophile format που είναι το SACD το "σνομπάρουν" τα πανάκριβα χαϊεντάδικα players (γιατί δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς) και από την άλλη το διαβάζουν πάρα πολλά DVD players τα οποία όμως αδυνατώ να πιστέψω ότι παίζουν από τις αναλογικές εξόδους τους καλύτερα από κάποιο καλό μουσικό player με απλό CD.

Re: Απάντηση: Re: SACD VS LP

Με ουτοπίες ζεί η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.
Πολιτική,θρησκείες,δοξασίες,φρούδες ελπίδες...

Εδώ τουλάχιστον μιλάμε γι' ένα χόμπυ.

Σε όλα τα επίπεδα , το hi-end έχει ως χώρα-πατρίδα μια ουτοπία, μιας που ότι σύστημα και να έχεις μόλις πατήσεις το play θέλεις τα πάντα. Εαν δεν τα έχεις... σε τρώει ή αναβάθμιση. Πόσοι και πόσοι δεν έχουν αγοράσει εναν πχ ακριβό μοντέλο ενισχυτή μιας εταιρίας και ...μετά από ένα-δύο χρόνια εμφανίζεται ο απόγονος και λαμβάνει εξαιρετικές κριτηκές. Εκεί... ξεκινάει η νέα περιπέτεια ! Συμπέρασμα : Aγοράζετε από εταιρίες που δεν βγάζουν καινούργια μηχανήματα σαν καρβέλια από τον φούρνο !!!

Το ΤΕΛΕΙΟΣ ΗΧΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, μάλλον περιορίζεται στην φθορά του μέσου... το SACD όσο και να ακούσθηκε ελπιδοφόρο αποτελεί παρελθόν, δυστυχώς, ήδη. Δεν πιστεύω , εκτός και εαν έχεις ανεξάντλητους πόρους για να διαθέτεις σε μηχανήματα, να επενδύσει κάποιος ελπίζοντας στο SACD με την ύπαρξη του BluRay. Οσα σκαμπανεβάσματα και να κάνει μέχρι να καθιερωθεί , το ΒluRay έχει την δυνατότητα να γίνει πλαστελίνη στα χέρια της hi-end αναπαραγωγής και ηχογράφησης. Με 30-70κάτι Giga εγγραφόμενης πληροφορίας , ανοίγει άλλα κανάλια ανάλυσης και δυνατοτήτων.

Ο φίλος μου και γνωστός πιανίστας της Τζαζ Σάκης Παπαδημτρίου σε ανύποτο χρόνο μου είχε κάποτε πει ότι τα ψηφιακά είναι για να μήν 'ακούμε' να μην τη βρίσκουμε με τη μουσική, ότι πίσω τους κριβεται ολόκληρη ιδεολογία! Λ.Σ.

Γέρασε, πες του.

Τα αφτιά μας δεν είναι ουτοπικά όπως ούτε τα αφτιά των τριών πολύ σπουδαίων που προανέφερα.
Αν φτάσουμε να βαφτίζουμε τα πάντα ουτοπικά αλοίμονό μας!!! Βούτυρο στο 'ψωμί' των πολυεθνικών που υποστηρίζουν τα ψηφιακά!!

Δεν εννούσα τα αυτιά μας ουτοπικά φυσικά, αν και εκτός ότι ακούμε όλοι διαφορετικά, ακούμε αυτά που υπαγορεύει ο ψυχισμός μας και η ακουστική μας εμπειρία. Ουτοπία είναι να λέμε μουσικότερο ένα ψηφιακό ρεμάστερ ή μιά ψηφιακή ηχογράφηση σε βινύλιο. Αν όμως αυτό μας κάνει ευτυχέστερους γιατί όχι.
Και μιά παράκληση: Μην είσαι επιθετικός στις απαντήσεις σου γιατί εδώ είναι ένας χώρος για να συζητάμε άνετα και χαλαρά, όχι σαν σε φοιτητική συνέλευση.
Θ.Ζ.

Το πρόβλημα με τα SACD είναι σε τι μηχάνημα θα τα ακούσεις;
Τα αμιγώς μουσικά players που διαβάζουν SACD είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού (Sony, Teac-Esoteric, Denon, Pioneer, Marantz...) όσοι δηλαδή μπορούν να φτιάξουν μηχανισμούς ανάγνωσης.
Ολες οι υπόλοιπες "χαϊεντάδικες" εταιρίες στην ουσία είναι βιοτεχνιούλες πού απλώς υλοποιούν κάποιο σχέδιο με εξαρτήματα που βρίσκουν στην αγορά.
Και βρίσκουν μόνο απλούς μηχανισμούς Philips ή CD-ROM υπολογιστών πού δεν διαβάζουν SACD.
με πολλά μηδενικά στο τέλος της τιμής τους.
CD.

Φιλε μου τι λες? Οι εταιριες που αναφερεις εκτος απο την Εsoteric ισως και την Marantz ειναι πολυ πισω στην ψηφιακη αναπαραγωγη σε σχεση με τις Weiss, EMM LABS, dCS και αλλες κορυφαιες εταιριες. Μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Βασικα το SACD το ανεπτυξε ο Μεitner της EMM LABS (τον ειχε προσλαβει η SONY) και ανθρωποι απο την dCS. Για αυτο και τα μονα players της SONY που αξιζουν ειναι τα πρωτα που ειχε κατασκευασει. Η EMM LABS και η dCS ειναι οι μονες εταιριες που χρησιμοποιουν αποκλειστικα δικα τους αναλογικα και ψηφιακα κυκλωματα.

Απάντηση: Re: SACD VS LP

Βασικα οι Ρωσοι ειναι πισω απο αυτη τη μεγαλη συμπαιγνεια.

Θέμη γιατί βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν έχω ποτέ πει.
Όπως:"να λέμε μουσικότερο ένα ψηφιακό ρεμάστερ ή μια ψηφιακή ηχογράφηση σε βινύλιο" που το θεωρείς ουτοπία. Επειδή το έχεις ξανακάνει, σου τονίζω ότι δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο. Για άλλα μιλάω.
Πού την είδες την επιθετικότητα, εκτός αν είσαι τόσο πολύ 'συντηρητικός' και δεν σου ακούγεται καλά το 'ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΈΣ'.´Αλλη λέξη δεν γνωρίζω και μου αρέσει να κυριολεκτό´ιδίως σε ένα χώρο σαν αυτό για να συζητάμε άνετα και χαλαρά. Λ.Σ.

Τα LP είναι για τους παλιούς μερακλήδες

Τα SACD πέθαναν

Τα CD έχουν καμιά 5ετία ακόμη

Το Downloading είναι το μέλλον.

Καλύτερο από όλα ήταν και θα παραμείνει το LP.

Θα κάνεις download για να ακούσεις και να ενημερωθείς και όtι αξίζει θα το αγοράζεις σε LP (αν είσαι παλιός μερακλής).

Φιλε μου τι λες? Οι εταιριες που αναφερεις εκτος απο την Εsoteric ισως και την Marantz ειναι πολυ πισω στην ψηφιακη αναπαραγωγη σε σχεση με τις Weiss, EMM LABS, dCS και αλλες κορυφαιες εταιριες. Μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Βασικα το SACD το ανεπτυξε ο Μεitner της EMM LABS (τον ειχε προσλαβει η SONY) και ανθρωποι απο την dCS. Για αυτο και τα μονα players της SONY που αξιζουν ειναι τα πρωτα που ειχε κατασκευασει. Η EMM LABS και η dCS ειναι οι μονες εταιριες που χρησιμοποιουν αποκλειστικα δικα τους αναλογικα και ψηφιακα κυκλωματα.

H EMM labs έχει ένα SACD player με πολλά μηδενικά στην τιμή του.
Η dCS έχει επίσης ένα SACD player μέ άπειρα μηδενικά 14.000$ στην Αμερική!
Η Weiss δεν έχει SACD player. To Jason για απλό CD το κόβω... ;)

Αρα το ερώτημα παραμένει: Πού θα ακούσουμε τα SACD δισκάκια μας;
Στα "καλά" DVD players; (Philips 963, Marantz DV-7001 κλπ.) ???

Υπάρχουν πλέϊερ και στα 3000 περίπου(π.χ Esoteric X05).

Υπάρχουν και γύρω στα 1000(π.χ Pioneer PD 9)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: SACD VS LP

Καλύτερο από όλα ήταν και θα παραμείνει το LP.
Επειδη υπαρχουν ΤΡΕΛΕΣ τριβες... Το πρωτο ακουσμα δε μπορει να ειναι ιδιο με το δευτερο... το αν δε μπορεις να το ακουσεις... ειναι και αυτο ενα "κολπο" του αναλογικου...
Αρα η λεξη "θα" δεν υφισταται αφου μιλαμε για φθορα λογω τριβων απο την πρωτη στιγμη, οπως και το "παραμεινει" μιας και ουτε ξερεις τι θα βγει στο μελλον, ουτε ποσο θα κρατησει την ποιοτητα του ενας δισκος LP...
Ετσι κρατωντας οτι εμεινε απο την προταση...

:drummer:

"Καλυτερο απο ολα ηταν το LP"...

Επαναλαμβάνω, έχω πολλούς δίσκους άνω των 40 ετών, μερικοί από τους
οποίους έχουν παιχτεί πάνω από 100 φορές, δεν έχω παρατηρήσει κάποιο
πρόβλημα ή ασυνήθιστη φθορά!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SACD VS LP

Επειδη υπαρχουν ΤΡΕΛΕΣ τριβες... Το πρωτο ακουσμα δε μπορει να ειναι ιδιο με το δευτερο... το αν δε μπορεις να το ακουσεις... ειναι και αυτο ενα "κολπο" του αναλογικου...
Αρα η λεξη "θα" δεν υφισταται αφου μιλαμε για φθορα λογω τριβων απο την πρωτη στιγμη, οπως και το "παραμεινει" μιας και ουτε ξερεις τι θα βγει στο μελλον, ουτε ποσο θα κρατησει την ποιοτητα του ενας δισκος LP...
Ετσι κρατωντας οτι εμεινε απο την προταση...

:drummer:

"Καλυτερο απο ολα ηταν το LP"...

Δεν μιλούσα για το ίδιο LP αλλά γενικά για το format.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη φθορά των δίσκων. Έχω δίσκους 50 + ετών χωρίς κανένα πρόβλημα. Απεναντίας το πρόβλημα το έχουν τα cd κλπ που έχουν "ημερομηνία λήξης".
Μην κολλάτε στις θεωρίες και πάλι! Φτάνει βρε παιδιά.
Όλα φθείρονται και εμείς μαζί. Μια θεωρία λέει ότι αρχίζει και πέφτει η απόδοση της ακοής μας ή της όρασης από την πολλή νεαρή ηλικία. Τί σημαίνει αυτό ότι είμαστε κουφοί στο σημείο που δεν πρέπει να ακούμε μουσική ή να μην βλέπουμε την ομορφιά [και ασχήμια] που μας περιβάλλει;;; Μην δημιουργείτε προκαταλήψεις στον εαυτό σας και στους άλλους. Κάνετε κακό πρώτα στον εαυτό σας και δεν μπορείτε να χαρείτε. Η ζωή είναι για να τη ζούμε.
Ακούτε τα βινύλιά σας άφοβα με λίγη προσοχή και σεβασμό. Λ.Σ.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη φθορά των δίσκων. Έχω δίσκους 50 + ετών χωρίς κανένα πρόβλημα. Απεναντίας το πρόβλημα το έχουν τα cd κλπ που έχουν "ημερομηνία λήξης".
Μην κολλάτε στις θεωρίες και πάλι! Φτάνει βρε παιδιά.

Εντάξει ρε φίλε είπαμε εσύ πουλάς δίσκους και ζεις από αυτό και γι αυτό το υποστηρίζεις, αλλά μην μάς τρελάνεις κιόλας ότι δεν φθείρονται τα βινύλια!!!
:furious3:
Εγώ έχω αρκετούς δίσκους που παίχτηκαν μία φορά σε ένα μέτριο πικάπ ή σε μία σφαιρική κεφαλή με 5 γρμ. βάρος ανάγνωσης και έκτοτε δεν ακούγονται. Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που δεν δάνειζα και δεν δανείζω ποτέ σε φίλους μου βινύλια. Κασέτες και CD δανείζω όσα θέλουν, δίσκους βινυλίου ποτέ! Τις ελάχιστες φορές που το έκανα το μετάνιωσα πικρά. Και εσύ μού λες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα;