Salas DCG3 προενισχυτής (γραμμής & ακουστικών)

Σε παράδειγμα έχεις ένα τροφοδοτικό που χρειάζεται 1Α ρεύμα και θέλει 10Vac.
Συνδέεις σε αυτό είτε ένα M/T με ένα δευτερεύων 10Vac/2A δηλ. 20VA είτε έναν με 10Vac/5A δηλ. 50VA. Και με τους δύο, το τροφοδοτικό θα αναπτύξει ακριβώς την ίδια θερμοκρασία.

Αλλά πριν του τροφοδοτικού παρακάτω ο Μ/Τ 5Α έχει πιο χονδρό σύρμα με μικρότερη αντίσταση και μεγαλύτερη μάζα πυρήνα που θα τον κάνουν πιο ψυχρό για ρεύματα αρκετά χαμηλότερα των μέγιστων προδιαγραφών του. Γενικά όταν για σταθερά υψηλό ρεύμα ζήτησης τύπου Class A που τα υλικά δεν έχουν χρόνο για ανάσα καλό είναι να έχει ο Μ/Τ 3Χ δυνατότητα όπως ιδανικά κάνουμε και στα τρανζίστορ η στις αντιστάσεις και στις ψύξτρες για ανεκτά θερμή και ασφαλή μακρόχρονη λειτουργία. Τα έχεις δεί και στον Musical Fidelity Α1 σου τα της "μπέμπελης" θέματα :earmuffs:

Δηλαδή ποια θα ήταν τα ιδανικά χαρακτηριστικά μετασχηματιστών για τον DCG3 μιας και θα είναι κατα παραγγελία;

Απάντηση: Re: Salas DCG3 προενισχυτής (γραμμής & ακουστικών)

Φίλτρα crc snubber μπορούμε να βάλουμε;

Για θέματα τύπου Quasimodo ειδικός ο Μανόλης. Δεν έχει θέσεις για anti-ringing Cx Cs Rs εξαρτήματα, αλλά μικρά έιναι, μπορείς να βολέψεις ακόμα και να τα κρύψεις... κάτω απο το χαλί. Μπορείς να τα βάλεις στον αέρα απο την κάτω μεριά του DCSTB εκεί στην περιοχή κοντά στην είσοδο AC του.

Δηλαδή ποια θα ήταν τα ιδανικά χαρακτηριστικά μετασχηματιστών για τον DCG3 μιας και θα είναι κατα παραγγελία;

50VA έκαστος με 230Vac πρωτεύον και 16.5-0-16.5 Vac δευτερεύεον. Αν μπορείς και με μαγνητική θωράκιση.

Θα τα φτιάξει μάλλον στο Γιατρά, οπότε και εξωτερική μαγνητική θωράκιση θα βάλει και εσωτερικό shield θα βάλει ενωμένο με τη γείωση του σασί, συνήθης πρακτική του Γιατρά σε επιμελημένους Μ/Τ.

Σπυρο οταν κανεις παραγγελια στον γιατρα θα του πεις να βαλει ενα νεο υλικο που εφερε για τους πυρήνες των μ/τ για audio δεν θυμαμαι πως μου το ειπε

Οποιος πάει τελευταία στο Γιατρά, να μας ενημερώσει τι είναι αυτή η αλλαγή στους πυρήνες.

Νίκο έχεις δοκιμάσει τον DCG3 με το ULTRABIB αντί με το DCSTB;

Όχι. Μόνο ο Vgeorge έκανε τεστ σε DCG3. Αλλά όχι vs DCSTB. Μεταξύ κοινού για τα δυο κανάλια 1.1 BiB που χρησιμοποιούσε έναντι πάλι κοινού 1.3 UltraBiB. Στον δεύτερο DCG3 του που είναι πιο πρόχειρα φτιαγμένος για χρήση με το PC σε γραφείο έκανε την δοκιμή. Βρήκε το 1.3 ευδιάκριτα πιο καθαρό και αναλυτικό μεταξύ των δύο αυτών shunt τροφοδοτικών.

Αναμένοντας να κλείσει το group buy κάθομαι και διαβάζω και μου γεννιούνται απορίες.
Στο τροφοδοτικό τους 100uf μπορούμε να βάλουμε ΚΖ ή ΒΡ και τι χωρητικότητα (είδες τι παθαίνεις αν διαβάζεις για το ultra bib?);
Τα LSK389 είναι καλύτερα σε σχέση με τα UPA68H? Ποιο grade είναι καλύτερα για το DCG3, A, B, C, ή D?

Αναμένοντας να κλείσει το group buy κάθομαι και διαβάζω και μου γεννιούνται απορίες.
Στο τροφοδοτικό τους 100uf μπορούμε να βάλουμε ΚΖ ή ΒΡ και τι χωρητικότητα (είδες τι παθαίνεις αν διαβάζεις για το ultra bib?);
Τα LSK389 είναι καλύτερα σε σχέση με τα UPA68H? Ποιο grade είναι καλύτερα για το DCG3, A, B, C, ή D?

Ίδιες τιμές (100uF) για τους C6 C7 του DCG3 σε ότι τύπο θέλεις. Έστω και 85C "for audio" τύπους (δεν έχει πολύ ζέστη στα σημεία τους).

Αλλά μην βάλετε λιγότερο από 105C τους 100uF του DCSTB αν γίνεται χρήση αυτού του τροφοδοτικού γιατί είναι τοποθετημένοι κοντά σε μικρές αυτόνομες ψύκτρες που ακτινοβολούν αρκετή θερμότητα γύρω τους.

Δεν είναι καλύτερα τα LSK389 από τα μPA68H. Είναι απλώς εναλλακτικά επειδή όχι NOS. Τα μPA λίγο πιο καλά ταιριασμένα ανά πλευρά μου έβγαιναν στον curve tracer μην σου πω. Όλα τα grade 389 επαρκούν αλλά επειδή το Α έχει επιτρεπτό κάτω όριο IDSS στο τσακ, για πιο σίγουρα προτίμησε το B.

Δεν νομίζω να είμαστε όλοι τυχεροί...
Μόλις διαβάζω για το UBiB που περιμένω αυτό στο tracking: "ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ"

Re: Απάντηση: Salas DCG3 προενισχυτής (γραμμής & ακουστικών)

Δεν νομίζω να είμαστε όλοι τυχεροί...
Μόλις διαβάζω για το UBiB που περιμένω αυτό στο tracking: "ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ"

δυστυχώς μαλλον πας για τελωνείο

Το ΣΚ άκουσα το DCG3 με τα εικονιζόμενα τροφοδοτικά.

Στο σύστημα μου και για τα γούστα μου, έπαιξαν καλύτερα από το DCSTB.

Αν κάποιος τα έχει ακόμα ( είναι τα γνωστά το με διπλό LM317/337, του Τζωρτζάκη ) αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσει.

Αναρωτιέμαι μήπως έχω κάνει καμιά πατάτα με το DCSTB.

75842_a0e24d59e0027c50d691bf08661bbcf8.JPG

Ακουστήκαν πολύ πιο καθαρά, πιο δυναμικά με περισσότερο αέρα και περισσότερο control και εκταση στα μπάσα.