Salas Reflektor-D reg

Λάθος μνήμη, λάθος απομνημονεύουσες και ανακτηθέντες πληροφορίες...
My internal software is confused! Please confirm, to destroy it or to ignore it! Loop!

Ναι έχω στην άκρη της πλακέτας αναμονή για τροφοδοσία. ναι το διάβασα το μάνουαλ, ρωτάω για πιθανές παρεκκλίσεις.
Δηλαδή το σενς και το φορς στην πλευρά του φορτίου, πρέπει να κάθονται ντε και καλά στο ίδιο σημείο;
Αν ισχύει αυτό, τότε δεν μπορώ να απαλείψω τα όποια προβλήματα από τις χαλκοδιαδρομές της πλακέτας.

Μπορείς νά βάλεις λεπτά καί τά δύο ζέυγη άν είναι ή μόνη λύση γιά καλύτερη εγγύτητα στό τσίπ. Τό ένα ζευγάρι "νιώθει" τόν κόμβο καί τό άλλο "παραδίδει" τό ρεύμα. Άν "κοιτάνε" άλλα σημεία τό καθένα τότε γίνεται μπερδεμα...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αν τα διαφορετικά σημεία δεν έχουν μεταξύ τους έξαρτήματα καθόλου, και είναι καθαρές χαλκοδιαδρομές, γιατί υπάρχει πρόβλημα;
Ας πούμε πως τα σενς είναι μόνο καλώδιο μήκους 10 εκατοστών και τα φορς 5 εκατοστά καλώδιο, 5 εκατοστά χαλκοδιαδρομή, ποιό το πρόβλημα; Απλά η μικτή αντίσταση των καλωδίων φορς θα είναι διαφορετική από την αντίσταση των σενς.
Δεν ξέρω, ρωτάω.

Το πρόβλημα είναι πως στην πλακέτα του τσίπιου, δεν υπάρχει αρκετός χώρος για 4 καλώδια. Τα δύο θα είναι αρκετά στριμόκωλα από μόνα τους.

5 εκατοστά χαλκοδιαδρομή ειναι Χ μικρή αντίσταση καί Ψ μικρή αυτεπαγωγή. Αφού βάζουμε τετρακαλωδίωση Kelvin νά γλυτώσουμε όσο γίνεται από αυτά τότε πρέπει καί ή αυτόματη διόρθωση νά ξέρει ένα ακριβώς σημείο, όσο κοντά φτάσαμε τέλος πάντων, όχι δύο διαφορετικά. Γιατί αυτή ή έστω μικρή διαφορά μεταξύ τους διορθώνει άλλα αντί άλλων καί είναι χειρότερα από τό νά παραμένει κάτι λίγο έξτρα ανεξέλεγκτο. Φαντάσου ένα σένσορα auto focus νά μετράει αλλού από εκεί πού κοιτάει ό φακός σέ σχέση μέ τό νά κοιτάνε σωστά μαζί αλλά λίγο πιό πέρα από εκεί πού ακριβώς θά ήθελες νά κεντράρεις. Στήν πρώτη περίπτωση ή φωτογραφία θά είναι κεντραρισμένη στό θέμα αλλά θολή, στήν δεύτερη περίπτωση μπορεί ελαφρώς παράκεντρη αλλά καθαρή.

Last edited:
Ίσως μία λύση θα ήταν να ξεκινήσουν στριφτά utp (για τα θετικά και αρνητικά αντίστοιχα), ένα εκατοστό πριν το τσιπ να ξεγυμνώνονται με κόλληση σε αυτό το σημείο και εν συνεχεία να συνεχίζει μόνο το ένα για ευκολία κόλλησης.
Ίσως αυτή η λύση να είναι προτιμότερη από το να μπουν σε μια απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους.
Μη ξεχνάς ότι αυτή η άτιμη αυτεπαγωγή, ανεβάζει το θόρυβο κατά το δοκούν, θυμήσου το φαινόμενο μέτρησης θορύβου στον παλμογράφο με το καλώδιο γείωσης κορκοδειλάκι (υψηλή αυτεπαγωγή), με την αντίστοιχη περίπτωση του short gnd clip (πολύ χαμηλή αυτεπαγωγή).

Ναι την σκασμένη! Εγώ μετράω με το σουστάκι του προμπ για γείωση.
Θα δω μες το σκ πως θα το κάνω. Ισως καταφέρω να κάνω καμιά τρύπα στη πλακέτα και να βάλω πινάκι. Θα γίνει πιο απλό έτσι.

σουστάκι εννοείς το ίδιο με αυτό που γράφω short ground clip?

Update202.jpg

Απάντηση: Re: Salas Reflektor-D reg

Ναι την σκασμένη! Εγώ μετράω με το σουστάκι του προμπ για γείωση.
Θα δω μες το σκ πως θα το κάνω. Ισως καταφέρω να κάνω καμιά τρύπα στη πλακέτα και να βάλω πινάκι. Θα γίνει πιο απλό έτσι.

Τήν διαφορά αυτεπαγωγής ανάμεσα στά ζεύγη θέλουμε νά αποφύγουμε νά μήν κάνει διόρθωση μέ διαφορά φάσης ή λούπα τού ρέγκ. Τά mOhm έτσι καί αλλιώς θά τά μετρήσει σωστά. Οπότε βάλτα όλα από ίδιο καλώδιο μέ ίδιο μήκος όσο γίνεται. Άς είναι λεπτά, αυτό σέ μεγάλο πρακτικό βαθμό τό αγνοεί.

Eχω παραγειλει ενα και σκεφτομαι και για δευτερο για να το χρησιμοποησω σε DAC .Εχω μεγαλη περιεργεια να μετρησω τo riple σε σχεση με κατι ποιο απλο σε shunt reg που εχω φτιαξει JLH Ripple Eater.
Regards Nikos

Τό JLH Ripple Eater είναι σκέτο φίλτρο, δέν νομίζω καί σταθεροποιητής. Λάθος; Δέν είχε ορατό ripple στόν παλμογράφο τό R-D πάντως. Ή εξομοιωσή του γιά θόρυβο δίνει κάτω από 1 νανοΒόλτ ανά ρίζα Χέρτζ ακόμα καί στα 10ΗΖ. Αλλά τέτοια πράγματα θέλουν κορυφαίο εργαστηριακό εξοπλισμό γιά νά επιβεβαιωθούν.

Attachments

• 2014-08-09_205148.png
    2014-08-09_205148.png
    7.1 KB · Views: 251
JLH ripple eater.JPG

Nικο το βαζω μετα απο Lm317
Tο εχω χρησιμοποιησει πανω στο B1 buffer
Mε ενα παλιο LBO 522 20 MHZ probe x1 sta 5 mv και το κουμπι εξω νομιζω οτι μετρω κατω απο 1mV ... μV

Attachments

• IMGP2401.jpg
    IMGP2401.jpg
    115.2 KB · Views: 244
  • IMGP2385.jpg
    IMGP2385.jpg
    170 KB · Views: 244
Απάντηση: Re: Salas Reflektor-D reg

View attachment 105881

Nικο το βαζω μετα απο Lm317
Tο εχω χρησιμοποιησει πανω στο B1 buffer
Mε ενα παλιο LBO 522 20 MHZ probe x1 sta 5 mv και το κουμπι εξω νομιζω οτι μετρω κατω απο 1mV ... μV

Ναί, σκέτο ενεργό παράλληλο φίλτρο είναι. Θέλει ρεγκ πρίν. Σωστά τό έβαλες.

Τό ζούμ τό έχω καί εγώ στόν αναλογικό Hameg. Αλλά νομίζω είναι απλά γιά νά βλέπουμε καλύτερα, όχι γνήσια αύξηση ευαισθησίας καί SNR. Δέν πειράζει, έχω καί ψηφιακό παλμογράφο πού κατεβαίνει σέ ευαισθησία πιό χαμηλά από 5mV. Νά, δές στήν 1mV σκάλα μέ bandwidth limit 20MHZ & ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις καναλιών κίτρινου καί γαλάζιου. Μέ είσοδο από τό ίδιο lab PSU στό Reflektor-D καί στό TPS7A47 super low noise LDO τσιπάκι (4μV RMS 10HZ-100KHZ). Γαλάζιο τό ρεφλέκτορ, κίτρινο τό evaluation πλακετάκι τής TI. Δέν νομίζω ότι θά υποφέρουμε από θόρυβο.

Attachments

• DSCF4233.jpg
    DSCF4233.jpg
    149.1 KB · Views: 323
  • DS2_QuickPrint3.jpg
    DS2_QuickPrint3.jpg
    108.9 KB · Views: 328
Σωστα ειναι Zoom
Aυτο ειναι να εχεις τα σωστα εργαλεια LOL... αλλα εχουμε εσενα στο forum. Συγνωμη για τον ενικο σε ""παρακολουθω"" χρονια στο Diyadio
εχεις και αυτο chief Moderator .... και ελεγα θα μου απαντησει η οχι. Εισαι ευγενικος και επεξηγηματικος.
ΣΕ ευχαριστω.Νικος

Σιγά τά ωά, τίτλοι καί π@π@ριές, ευκαιρία ήταν νά κάνουμε καί ένα πειραματάκι.

Ο Νίκος πάντα ήταν ευγενικός και εξυπηρετικός σε οτιδήποτε ρωτηθεί και αυτό το έχει εκτιμήσει η κοινότητα του diy.

Αν και οι αναλογικοί, όπως σωστά γράψατε, έχουν αυτό το zoom, στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα τέχνασμα για μεγέθυνση και όχι πραγματικής μέτρησης.

Όπως δείχνει και ο Νίκος και τα δύο τροφοδοτικά έχουν πολύ χαμηλό θόρυβο.

Ενδιαφέρων θα έχει, να δούμε κάποια στιγμή, με αυτούς τους απλούς ψηφιακούς παλμογράφους που έχουμε, το πως αλληλεπιδρούν τα τροφοδοτικά με φορτίο.
Έχω κάνει κάποιες μετρήσεις, περισσότερο για να δω, πως συμπεριφέρεται το reflektor-D και το TI σε ένα φορτίο που πλησιάζει από μόνο του τα 250mA. Δεν τα έκανα εμπεριστατωμένα έτσι ώστε να κρατήσω τις συλλήψεις σε αρχείο.
Αν ο Νίκος έχει χρόνο αυτή τη στιγμή, θα ήταν καλό να δούμε σε φορτίο τι γίνεται και να το προχωρήσω ακόμη, καλό θα ήταν να έβαζε και ένα θερμόμετρο στο TI στο κάτω μέρος της πλακέτας στην περιοχή του τσιπ...αυτό θεωρητικά σηκώνει μέχρι 1Α, αλλά στο θέμα της ψύξης, νομίζω υπάρχει κάποιο κενό.

Τήν επόμενη φορά τότε. Ή κάντου pm μήπως τού έμεινε κανά εξτρά.