Salas Reflektor-D reg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Salas Reflektor-D reg

Σωκρατη στο τριτο Reflector που εφτιαξα για την Αμανερο και την μια πλευρα του isolator στα 5 βολτ με αντισταση 1.5 Ω δεν αναψε και η ταση βυθιστηκε στα 4.30 βολτ αν θυμαμαι καλα .Οταν εβαλα 1Ω ολα ενταξει .

Λόγω του isolator,έτσι;
Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως μας έχει πει κι ο Salas παραπάνω,καλό είναι το απόθεμα.
Κι αφού το έχουμε γιατί να μην το χρησιμοποιούμε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Salas Reflektor-D reg

Λόγω του isolator,έτσι;
Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως μας έχει πει κι ο Salas παραπάνω,καλό είναι το απόθεμα.
Κι αφού το έχουμε γιατί να μην το χρησιμοποιούμε;

630mv με 1.5Ω ~ 420ma και δεν αναψε.
610mv με 1 Ω ~ 610ma -100~150ma τα λειτουργικα IRF και τα συναφη τα υπολοιπα για την Αμανερο και το isolator.

Το θέμα είναι σε ποιο isolator (amanero) αναφέρεται ο Νίκος (Nikosokey). Συνήθως τα τσιπ απομόνωσης είναι λίγα mA κατανάλωσης, αλλά εάν ο σχεδιασμός της πλακέτας περιλαμβάνει και άλλα όπως μπάφερ, ρολόγια και τα σχετικά το πράγμα αλλάζει...xmos=ενεργοβόρα, cmedia/amanero=μικρή ενέργεια εκεί γύρω στα 125mA.

Nίκο, κάτι σου είχε ξεφύγει δεν εξηγείται αλλιώς...
Τρέχει ≈400mA μέ R1=1.5Ω/2W, ≈500mA με R1=1.2Ω/2W και με R=1 όπως τα έγραψε ο Salas (που το σχεδίασε κιόλας).

Μετρημένο Caddock MP-930 1.5R...καρφί εκεί στα 400mA...καλό είναι να απομένει περίσσευμα για το εσωτερικό του ρεγκ 150-300mA (κατάσταση hot-rod), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλέψει και με λιγότερο!

Re: Απάντηση: Salas Reflektor-D reg

Nίκο, κάτι σου είχε ξεφύγει δεν εξηγείται αλλιώς...
Τρέχει ≈400mA μέ R1=1.5Ω/2W, ≈500mA με R1=1.2Ω/2W και με R=1 όπως τα έγραψε ο Salas (που το σχεδίασε κιόλας).

Μετρημένο Caddock MP-930 1.5R...καρφί εκεί στα 400mA...καλό είναι να απομένει περίσσευμα για το εσωτερικό του ρεγκ 150-300mA (κατάσταση hot-rod), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλέψει και με λιγότερο!

Mανολη ειναι προφανες οτι εγω δεν εχω προβλημα στο να σεταρω το Reflector αλλα πιστευω οτι η Αμανερο τραβαει πολυ περισσοτερο απο οτι λετε, για αυτο πηγα στα 1 Ω αφου στα 1,5 Ω δεν αναψε.

Γιατί δεν βάζεις μιά αντίσταση 1 ohm σε σειρά με τη Αμανέρο και μετρώντας την πτώση τάσης, να δεις πόσο τραβάει στην πραγματικότητα, ώστε να μην μαντεύεις?

Αύριο θα σου μετρήσω μία αμανέρο να σου πω ακριβώς τι τραβά από usb, μόνη της.

Είτε κάνεις αυτό (5V πριν το LDO) είτε το άλλο, μην ξεχάσεις να τσεκάρεις για ταλαντώσεις στο τέλος.

Tα παραπανω ειναι τα λογια του Δημητρακουδη στην προσπαθεια μου να τροφοδοτησω με D-Reflector τροφοδοτικο την Αμανερο .
Εχω τρια D-Reflector που τα εχω τεσταρει με ωμικο φορτιο σε φουλ load και παιρνω τελεια ευθεια γραμμη στα 5mv το κουμπι με την κυματωση να πιανει 1-2 γραμμες.
Μετρωντας τα D-Reflector πανω στο DAC στη πρωτη τροφοδοσια ολα τελεια .(3η φωτο )
Στη δευτερη τροφοδοσια αλλαζει καπως με περισσοτερο ripple.
Στη τριτη τροφοδοσια που τροφοδοτει την Αμανερο τα πραγματα γινονται ακομα χειροτερα .(2η φωτο )
Εχω κανει και ενναλαγη των τροφοδοτικων στις θεσεις αλλα τιποτα , διαφορετικα τροφοδοτικα στην ιδια θεση (θεση Αμανερο ) κανουν το ιδιο .
Eπισης οι τροφοδοσιες των bib +/- πεντακαθαρες.
Το dac ομως ακουγεται ΦΟΒΕΡΑ διχως κανενα θορυβο να προσθετει στον ενισχυτη μου διχως οφφσετ και με το αυτι κολημενο πανω στα γουφερ .

Attachments

• P100115_19.190002.jpg
    P100115_19.190002.jpg
    109.1 KB · Views: 175
  • P100115_19.190001.jpg
    P100115_19.190001.jpg
    113.6 KB · Views: 177
  • dsc04764.jpg
    dsc04764.jpg
    136.5 KB · Views: 174
Last edited:
Είναι παράγωγα τού κυκλώματος στό ρέιλ ή τού ρέιλ στό κύκλωμα; Ή κότα έκανε τό αυγό, ή τό αυγό τήν κότα;:chinscratch:

Στη φώτο που φαίνεται κάποια κυμάτωση (Refllektor πάνω σε αμανέρο), πόση είναι;
Σου είχα υποσχεθεί να σου μετρήσω κάποια αμανέρο, όχι ότι δεν το έκανα, αλλά έγινε μόνο σε κατάσταση "ρελαντί"!
Τους λόγους να μην τους αναλύσω σε αυτό το νήμα, νομίζω είναι άσχετοι, πάντως δύο κάρτες που μέτρησα με διαφορετικό fw, στο ένα ήταν 118mA στο άλλο έφθανε μέχρι και 124mA.

Στη φώτο που φαίνεται κάποια κυμάτωση (Refllektor πάνω σε αμανέρο), πόση είναι;
Σου είχα υποσχεθεί να σου μετρήσω κάποια αμανέρο, όχι ότι δεν το έκανα, αλλά έγινε μόνο σε κατάσταση "ρελαντί"!
Τους λόγους να μην τους αναλύσω σε αυτό το νήμα, νομίζω είναι άσχετοι, πάντως δύο κάρτες που μέτρησα με διαφορετικό fw, στο ένα ήταν 118mA στο άλλο έφθανε μέχρι και 124mA.

Περιπου 7~10 mv
Τα τροφοδοτικα αυτα μπορουν να λειτουργησουν χωρις τις καλωδιωσεις των sense?
Yπαρχει λογος που το ζηταω αυτο.

Η γνώμη μου είναι η εξής: εάν αυτή η μικρή κυμάτωση που μετράς, την μετράς από την πλευρά του φορτίου και με το συνήθη τρόπο του probe δηλ. μύτη στο σωστό σημείο και το καλώδιο κορκοδειλάκι στη γείωση - τότε - κάτσε στο καλύτερο σημείο της ακρόασής σου, βάλε και ένα bourbon που λέει και ο λόγος, κλείσε τα μάτια και αφέσου στα συναισθήματα της μουσικής που με κόπο απέκτησες...με λίγα λόγια δεν υπάρχει λόγος συζήτησης!

Το sense για πολλούς λόγους μην το βγάλεις με τίποτα! Στα ψηφιακά είναι σπάνιο να δεις ευθεία γραμμή δηλ. κάτω από 1mV σε πραγματικό φορτίο, οι αλληλεπιδράσεις είναι πάμπολλες, από χωρητικότητες από ρολόγια που οι κούκοι τους έχουν ορέξεις από receiver που λαμβάνουν τα πάντα...για μένα μια χαρά είσαι!

Παρέλαβα και εγώ λοιπόν και τώρα την ψάχνω για να τροφοδοτήσω το γνωστό Buffalo III με 5,25V και κατανάλωση κοντά στα 500mA.

Για αρχή, βλέπω στο builder's thread ότι η R1 πρέπει να πάει στα 0,82Ω (λογικό).

Επίσης βλέπω ότι αν βάλω δυο πράσινα LED και αντίσταση Rx στα 63Ω θα πάω περίπου στα 5,2V, το οποίο είναι καλό αλλά όχι optimum. Πάει το μυαλό σας σε κάτι πιο καλό (πέραν του να βάλω μεγαλύτερη Rx;); Έχω πρόχειρα εδώ UV LEDs με τάση ~3V και λευκά με ~2,8V.

Επίσης, ο μετ/της μου δίνει 10V αυτή τη στιγμή στο υπάρχων BiB. Αυτό το παραπανίσιο 1V είναι σοβαρό πρόβλημα για τα 500mA; Καθότι είναι custom γομαράκι 150VA και δεν θα ήθελα να τον αλλάξω αν δεν είναι εντελώς απαραίτητο.

Δημήτρη με ίδιο Μ/Τ τάσης, το έχω και εγώ σε mambo. Θέμα έχεις μόνο με λίγο περισσότερη θερμοκρασία στις ψύκτρες του, κυρίως για το καλοκαίρι αναφέρομαι.

Για να πέσεις ακριβώς στα 5,25 θα παιδευτείς, γιατί αυτό δεν έχει όπως το BiB το ροοστάτη αντίστασης. Είναι καλύτερα να αποφύγεις την Rx εάν είναι δυνατόν.
Το παιχνίδι θα γίνει με τα led, δοκίμασε όχι μόνο το χρώμα, αλλά ακόμη και τον προμηθευτή του Led (έχουν μικροαλλαγές που θα σου δώσει αυτό το πολυπόθητο 0,05V), τελευταία έφτιαξα άλλο ένα Ref που με δύο πράσινα και ένα jfet στη θέση της R1, πήγε ≈5,25
Πιο παλιά, με δύο πράσινα και jfet αντί για R6, ήμουν ζεστός (καλοκαίρι)...≈5,17

Παρέλαβα και εγώ λοιπόν και τώρα την ψάχνω για να τροφοδοτήσω το γνωστό Buffalo III με 5,25V και κατανάλωση κοντά στα 500mA.

Για αρχή, βλέπω στο builder's thread ότι η R1 πρέπει να πάει στα 0,82Ω (λογικό).

Επίσης βλέπω ότι αν βάλω δυο πράσινα LED και αντίσταση Rx στα 63Ω θα πάω περίπου στα 5,2V, το οποίο είναι καλό αλλά όχι optimum. Πάει το μυαλό σας σε κάτι πιο καλό (πέραν του να βάλω μεγαλύτερη Rx;); Έχω πρόχειρα εδώ UV LEDs με τάση ~3V και λευκά με ~2,8V.

Επίσης, ο μετ/της μου δίνει 10V αυτή τη στιγμή στο υπάρχων BiB. Αυτό το παραπανίσιο 1V είναι σοβαρό πρόβλημα για τα 500mA; Καθότι είναι custom γομαράκι 150VA και δεν θα ήθελα να τον αλλάξω αν δεν είναι εντελώς απαραίτητο.

Dimdim θα περιμενω με αγωνια το αποτελεσμα του probe σου πανω στο D-Reflector οταν τροφοδοτησεις την Αμανερο ή καποια ψηφιακο φορτιο !!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η γνώμη μου είναι η εξής: εάν αυτή η μικρή κυμάτωση που μετράς, την μετράς από την πλευρά του φορτίου και με το συνήθη τρόπο του probe δηλ. μύτη στο σωστό σημείο και το καλώδιο κορκοδειλάκι στη γείωση - τότε - κάτσε στο καλύτερο σημείο της ακρόασής σου, βάλε και ένα bourbon που λέει και ο λόγος, κλείσε τα μάτια και αφέσου στα συναισθήματα της μουσικής που με κόπο απέκτησες...με λίγα λόγια δεν υπάρχει λόγος συζήτησης!

Το sense για πολλούς λόγους μην το βγάλεις με τίποτα! Στα ψηφιακά είναι σπάνιο να δεις ευθεία γραμμή δηλ. κάτω από 1mV σε πραγματικό φορτίο, οι αλληλεπιδράσεις είναι πάμπολλες, από χωρητικότητες από ρολόγια που οι κούκοι τους έχουν ορέξεις από receiver που λαμβάνουν τα πάντα...για μένα μια χαρά είσαι!

Μανολη καταρχην σε ευχαριστω για την μετρηση tων ma για την Αμανερο.
Μαλλον εκλεισα πολυ γρηγορα το d-reflector καθως φορτιζε για πρωτη φορα ο πυκνωτης του για αυτο δεν αναψε το led .
Tωρα οσο αφορα τις μετρησεις γινονται με το τροπο που εχεις δειξει με την γειωση προσαρμοσμενη στην μυτη του probe, και ειναι απο την πλευρα του Reg .Προσωπικα το ελυσα το προβλημα αν ηταν προβλημα και τωρα εχω ευθειες γραμμες.

Δημήτρη με ίδιο Μ/Τ τάσης, το έχω και εγώ σε mambo. Θέμα έχεις μόνο με λίγο περισσότερη θερμοκρασία στις ψύκτρες του, κυρίως για το καλοκαίρι αναφέρομαι.

Για να πέσεις ακριβώς στα 5,25 θα παιδευτείς, γιατί αυτό δεν έχει όπως το BiB το ροοστάτη αντίστασης. Είναι καλύτερα να αποφύγεις την Rx εάν είναι δυνατόν.
Το παιχνίδι θα γίνει με τα led, δοκίμασε όχι μόνο το χρώμα, αλλά ακόμη και τον προμηθευτή του Led (έχουν μικροαλλαγές που θα σου δώσει αυτό το πολυπόθητο 0,05V), τελευταία έφτιαξα άλλο ένα Ref που με δύο πράσινα και ένα jfet στη θέση της R1, πήγε ≈5,25
Πιο παλιά, με δύο πράσινα και jfet αντί για R6, ήμουν ζεστός (καλοκαίρι)...≈5,17

OK για τον μ/τη, θα ζήσουμε..

Κατάλαβα ότι είναι κακή ιδέα να μπει Rx, γιαυτό ουσιαστικά ρωτάω.

Βλέπω να παίρνω καμιά 100στή LEDs των 2V και να τα μετράω.. υπάρχει πρόβλημα αν είναι των 5mm και όχι των 3mm?