--- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: --- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

Βλέποντας την 46άρα Β750 δίπλα στην Β650 με τις ίδιες ρυθμίσεις παρατηρήσαμε (εγώ και οι czoun, gzoun) διαφορές στα χρώματα (κυρίως) και στο μαύρο (ελάχιστες). Αλλά μιλάμε για θέαση σε πολυκατάστημα με ότι αυτό συνεπάγεται για τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κάποιος. Εμένα μου φάνηκε πως η 750 είχε μεγαλύτερη γωνία θέασης, ενώ ο Χρήστος έβλεπε ανομοιομορφίες στην Β650 με το SPVA. Ας πούνε και τα παιδιά την άποψη τους.

Αφού τα είπες όλα εσύ...:a0210:....απλά να προσθέσω ότι...

... η Β750 μου φάνηκε λίγο καλύτερη στη κίνηση, αλλά είδα και λίγο judder παραπάνω από την Β650 και στις δύο όμως τα παναρίσματα της κάμερας σε ορισμένες σκηνές ήταν δύσκολη αποστολή και αν κάποιος δεν ξέρει ή δεν έχει άλλες παραστάσεις, μπορεί να μην το καταλάβει....

... χρωματικά μου άρεσε περισσότερο η Β650, αλλά με τις default ρυθμίσεις δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα και με τα ρυθμιστικά που έχουν είναι μεταβλητά κατά το δοκούν και στις δύο...

...η αλήθεια είναι ότι παρατήρησα ανομοιομορφία στην Β650 που είχαν εκεί, αλλά ο φωτισμός του καταστήματος δεν βοηθάει για ασφαλή συμπεράσματα μιας και οι αντανακλάσεις και στις δύο ήταν πολλές και οι συνθήκες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τα σαλόνια των σπιτιών μας...

...το πλέον υποκειμενικό είναι το design, όπου η Β750 μου άρεσε περισσότερο, αλλά to design είναι θέμα των γυναικών...

... υπάρχει και το θέμα τιμής, όπου με τα λεφτά που ζητάει η 46Β750 μπορεί κάποιος να πάρει μια 46Β650 και ένα BluRay, οπότε είναι λίγο δύκολο δίλημμα για τους υποψήφιους αγοραστές.

...δυστυχώς δεν είχαν τηλεοπτικό σήμα για να μπορέσουμε να δούμε τον πολύ καλό scaler που λέγεται ότι έχει, αλλά και να είχαν (αν κρίνω από τις υπόλοιπες του καταστήματος) πάλι συμπέρασμα δεν βγαίνει....

..τέλος για μια ακόμα φορά θα πω ότι τα ράφια των καταστημάτων είναι για να πάρει κάποιος μια ιδέα και όχι για να βγάζει τελικά συμπεράσματα, εύχομαι κάποια στιγμή να μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις σε καλύτερο περιβάλλον, διότι μπορεί να οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα..

Υ.Γ.: Φιλαράκι το κάπνισμα ούτε εγώ μπορώ να το κόψω, αλλά κατάφερα να το ελαττώσω...-bye-

Όπως τα είπε ο Χρήστος. Ξέχασα να αναφέρω το θέμα της κίνησης που με το συγκεκριμένο υλικό (1080i από component) έδινε μεν λιγότερη θολούρα στην 750, αλλά από την άλλη βλέπαμε σε 46άρες από το ένα μέτρο. Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι ορατή κάποια διαφορά από πιο φυσιολογικές για θέαση αποστάσεις.

Υ.Γ Άσε φιλαράκι πονεμένη ιστορία. Ελπίζω να σε μιμηθώ σύντομα -bye-

Re: Απάντηση: Re: --- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

Το λογικο ειναι οτι με τα 200 Hz η 750 δεν επρεπε να εχει καθολου judder , εκτος βεβαια και αν η λειτουργια αυτη ειναι by default απενεργοποιημενη μεσω component....υποθεσεις κανω...

Παντως στα καταστηματα οντως δυσκολα βγαζει κανεις συμπερασμα , για παραδειγμα η G10 φαινοταν να εχει πολυ χειροτερο μαυρο απο την W5500 που ηταν διπλα , προφανως λογω ανακλασεων απο τα πολλα φωτα του καταστηματος.

ΥΓ. Παλιοτερα τα πανελ AUO ηταν για τα μπαζα αλλα καθε χρονο τα εξελισουν πολυ , ηδη εχουμε φτασει μεσα σε ελαχιστα χρονια στην τριτη γενια AMVA. Ετσι οπως πανε σε λιγο θα περασουν και τα panel της Sharp αν δεν τα εχουν περασει ηδη...

Τα τηλεκοντρόλ τα είχε ο Γιώργος και έβαλε τις ίδιες ρυθμίσεις και στις δύο, νομίζω ότι τα 200 Hz ήταν ενεργοποιημένα και από την component, αυτός θα θυμάται καλύτερα (γιατί κάτι περαστικό εκείνη την ώρα μου τράβηξε τη προσοχή από τις τηλεοράσεις...:flipout:)

Νομίζω ότι το judder στα 24 π δεν θα εξαλειφθεί ποτέ χωρίς την χρήση frame interpolation. Μακάρι σύντομα να καταργηθεί από τους κινηματογραφιστές.

Το demo που έπαιζαν ήταν 1080i/60 Hz από component όπως είπε ο Γιώργος προηγουμένως και σύμφωνα με το info που εμφανιζόταν.

Καλημέρα Κατώσκυλε...-bye-

EDIT: Κι ας μην ξεχνάμε ότι βλέπαμε σε 46άρες από 1 μέτρο, πράγμα μη φυσιολογικό, επίσης υπάρχουν ξεχωριστές ρυθμίσεις για motion blur και judder, οι οποίες θέλουν ησυχία και δοκιμές σε οικιακό περιβάλλον για να μπορούν να δείξουν τι μπορούν να πετύχουν και να φτάσεις σε βέλτιστο αποτέλεσμα.

Last edited:
czoun & Γιώργο σας ευχαριστώ,ήδη το πρωί μίλησα με samsung βλέποντας και τις 3 (+την 7000)μπροστά μου στο mediamarkt 40" βέβαια.
Ζήτησα κάτι καλύτερο από τα 300 διαφορά που ήθελαν για την β750 αλλά δεν έπαιζε,μου είπε ότι ήθελε +600 για την 46" την 7000,κι όταν της είπα για την 46¨τη β650,μου είπε στην αρχή πως δεν υπάρχει.Αφού κοίταξε καλύτερα τα χαρτιά της,μου λέει ναι βέβαια την έχουμε και σε 46" και δεν υπάρχει κάποια διαφορά από μέρους μου.
Όποτε αύριο 8.00-15.00 παραλαμβάνω την Β650 46" ως αντικατάσταση της le 40"f86.:BDGBGDB55:
SAMSUNG :grinning-smiley-043

Καλημέρα Χρήστο !
Γενική ήταν η παρατήρησή μου, επειδή κρίνουμε σε τελική ανάλυση τηλεοράσεις και ανεβάζουμε το κόστος με διάφορα υποσυστήματα (οι εταιρείες) λόγω της "μόδας" των 24π που μας επέβαλαν.

Απάντηση: Re: --- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

Καλημέρα Χρήστο !
Γενική ήταν η παρατήρησή μου, επειδή κρίνουμε σε τελική ανάλυση τηλεοράσεις και ανεβάζουμε το κόστος με διάφορα υποσυστήματα (οι εταιρείες) λόγω της "μόδας" των 24π που μας επέβαλαν.

Το ξέρω βρε παραπονιάρη κι εγώ ντεμοντέ είμαι...:flipout:....-bye-

Λοιπόν χθες βράδυ παρέλαβα την Β7090 από praktiker 1490 σε 12 άτοκες δόσεις πιστέυω στην καλύτερη τιμή αυτή την στιγμή στην αγορά (υπολογίζοντας τις άτοκες δόσεις φυσικά) και σε σχέση με τα ηλεκτρονικά μαγαζιά. Απευθείας παραλαβή την είδα-έπαθα την πήρα , ούτε να ρωτήσουμε στην αντιπροσωπεία και να δούμε σε πόσες μέρες, εξοδα μεταφοράς κλπ. Την σύνέδεσα και έπαθα! Εκληκτικό βάθος και διαβάθμιση στα χρώματα, απίστευτη εικόνα στα ψηφιακά της ΕΡΤ, θέλω ψάξιμο για νέο καλώδιο κεραίας ή και πρίζα γιατί το σήμα έχει κάποιες ατέλειες σε αρκετά κανάλια, δεν ξέρω αν έχει να συστήσει κανείς κάτι σχετικά με την βελτίωση του συμβατικού σήματος, έχω σε πολυκατοικία κεντρική κεραία (δεν ξέρω τι παίζει από ενισχυτές είμαι καινούργιος στο σπίτι. Την συνέδεσα με εξωτερικό σκληρό, άψογη διαχείριση-πλοήγηση στα αρχεία, την έβαλα στο ιντερνετ, οκ, μόνο στο youtube μπαίνεις? ας βοηθήσει κάποιος. Αυτά για την ώρα!

Λοιπόν χθες βράδυ παρέλαβα την Β7090 από praktiker 1490 σε 12 άτοκες δόσεις πιστέυω στην καλύτερη τιμή αυτή την στιγμή στην αγορά (υπολογίζοντας τις άτοκες δόσεις φυσικά) και σε σχέση με τα ηλεκτρονικά μαγαζιά. Απευθείας παραλαβή την είδα-έπαθα την πήρα , ούτε να ρωτήσουμε στην αντιπροσωπεία και να δούμε σε πόσες μέρες, εξοδα μεταφοράς κλπ. Την σύνέδεσα και έπαθα! Εκληκτικό βάθος και διαβάθμιση στα χρώματα, απίστευτη εικόνα στα ψηφιακά της ΕΡΤ, θέλω ψάξιμο για νέο καλώδιο κεραίας ή και πρίζα γιατί το σήμα έχει κάποιες ατέλειες σε αρκετά κανάλια, δεν ξέρω αν έχει να συστήσει κανείς κάτι σχετικά με την βελτίωση του συμβατικού σήματος, έχω σε πολυκατοικία κεντρική κεραία (δεν ξέρω τι παίζει από ενισχυτές είμαι καινούργιος στο σπίτι. Την συνέδεσα με εξωτερικό σκληρό, άψογη διαχείριση-πλοήγηση στα αρχεία, την έβαλα στο ιντερνετ, οκ, μόνο στο youtube μπαίνεις? ας βοηθήσει κάποιος. Αυτά για την ώρα!

Φιλε καλοριζικη,
με το θεμα της εγγυησεις τους ρωτησες τι γινεται,την καλυπτει ο φουρλης η οχι?

γιατι θελω και εγω να κανω κινηση και εγω απο πρακτικερ

Α κάτι ακόμα (από τα πολλά που μάλλον έχω να ρωτήσω ακόμα) στα 100hz παίζει πάντα προρυθμισμένα ή πρέπει να μπεί σε ένα περιβάλλον κινηματογραφικό που το περιγράφει. Κάποιος κάτοχος που γνωρίζει ας ενημερώσει. Ευχαριστώ και πάλι!

Λοιπόν μίλησα για το θέμα αυτοί κάνουν παραεισαγωγή από Κύπρο εγγύηση η η απόδειξη-τιμολόγιο μου έδωσαν το τηλ. της αντιπροσωπείας της περιοχής μου, όπως και να έχει ο πωλητής μου είπε ότι σε καλύπτουμε εμείς.

μια γρηγορη ερωτηση και απο εμενα...ειναι καλυτερη η 7000 απο την β750???με ενδιαφερει η αγορα μιας 46αρας αμεσα γιαυτο ρωταω...

Re: Απάντηση: --- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

czoun & Γιώργο σας ευχαριστώ,ήδη το πρωί μίλησα με samsung βλέποντας και τις 3 (+την 7000)μπροστά μου στο mediamarkt 40" βέβαια.
Ζήτησα κάτι καλύτερο από τα 300 διαφορά που ήθελαν για την β750 αλλά δεν έπαιζε,μου είπε ότι ήθελε +600 για την 46" την 7000,κι όταν της είπα για την 46¨τη β650,μου είπε στην αρχή πως δεν υπάρχει.Αφού κοίταξε καλύτερα τα χαρτιά της,μου λέει ναι βέβαια την έχουμε και σε 46" και δεν υπάρχει κάποια διαφορά από μέρους μου.
Όποτε αύριο 8.00-15.00 παραλαμβάνω την Β650 46" ως αντικατάσταση της le 40"f86.:BDGBGDB55:
SAMSUNG :grinning-smiley-043

Συγχαρητήρια. Αφού σου την έδιναν τσάμπα την 46Β650, εννοείται ότι έκανες την καλύτερη επιλογή. Ανεβαίνεις όχι ένα, αλλά μπορώ να πω 2-3 επίπεδα σε TV. Και μέσα σε ένα χρόνο θα απολαύσεις την εξέλιξη της τεχνολογίας χωρίς να πληρώσεις τίποτα. Καλορίζικη και καλοθέατη.

μια γρηγορη ερωτηση και απο εμενα...ειναι καλυτερη η 7000 απο την β750???με ενδιαφερει η αγορα μιας 46αρας αμεσα γιαυτο ρωταω...
H 7000 έχει επιπλέον γουφερ , μεγαλύτερη αντίθεση, 1 ΗDMI παραπάνω, δεύτερο τηλεχειριστήριο, 1 usb παραπάνω, έχει 1GB παραπάνω σε σκληρο, είναι 2 κιλά ελαφρύτερη και φυσικά πολύ πάνω σε design λόγω του εξτρα slim

H 7000 έχει επιπλέον γουφερ , μεγαλύτερη αντίθεση, 1 ΗDMI παραπάνω, δεύτερο τηλεχειριστήριο, 1 usb παραπάνω, έχει 1GB παραπάνω σε σκληρο, είναι 2 κιλά ελαφρύτερη και φυσικά πολύ πάνω σε design λόγω του εξτρα slim

Τί τον κάνει τον σκληρό;