Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

εχεις καποια πηγη γι αυτο?Να υποθεσω ισχυει για ολα τα 10bit panel?

Η τελευταια γενια των samsung και sharp ηταν 10bit... ουτε dither ουτε τιποτα αλλο... pure 100% 10bit panel...
H νεα γενια (που η samsung ειναι ετοιμη να την βγαλει στην παραγωγη - η sharp οχι ακομη) θα ειναι ικανη και για 12bit panel.
Το στρατοπεδο LG-Philips ειναι ακομη στα 10bit και δεν εχει ανακοινωθει κατι για το 2008-9. (εξαλου ειναι παντα δυο γενιες πισω απο την samsung - ενω η sharp μια).
Φυσικα θα παραμεινει και για φετος το οτι τα φθηνα μοντελα ΔΕ θα εχουν panel 10bit (αφου δεν ειναι καν εργοστασιακα)... αλλα το οτι δεν υπαρχει κανενα 10bit ειναι τραγικο λαθος, μην επιμενετε και παραπληροφορειτε τον κοσμο...!

εχεις καποια πηγη γι αυτο?Να υποθεσω ισχυει για ολα τα 10bit panel?

Τα 100άρια ίσως και να είναι 10-bit. Υπάρχει κάποια απόδειξη οτι τα panels είναι true 10-bit;

Παραπληροφόρηση είναι αυτο που κάνουν οι εταιρίες (π.χ. philips 17-bit) και όχι η συζήτηση που γίνεται εδω μέσα.

Υπαρχουν δυο νουμερα...

1- Image processing που μπορει να γινεται στα 10 bit /14 bit ακομη και στα 18 bit (βλεπε νεες πλασμα Samsung).
2- Διαβαθμισεις panel που μπορει να ειναι 8 bit η 10 bit για τηλεορασεις LCD.

Oι πιο πολλοι κατασκευαστες κανουν επεξεργασια στα 10 bit για να εχει αντιστοιχια η επεξεργασια με την απεικονιση.

Tωρα ποιος ο λογος να κανεις επεξεργασια στα 17 bit αφου ετσι και αλλιως η επεικονιση γινεται στα 10 δεν το εχω καταλαβει...

Τα 100άρια ίσως και να είναι 10-bit. Υπάρχει κάποια απόδειξη οτι τα panels είναι true 10-bit;

οχι αλλα τεσπα εμεις ας δουλευουμε με true 10bit panel.Οσον για το 17bit είναι πρωτον processing και δεν ξερουμε και να ειναι αληθινο......

ΟΚ απο πλευρά τώρα απλού καταναλωτή έχω να πώ ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΤΕ .... !!!

Too much information .....!!!!

Υπαρχουν δυο νουμερα...

1- Image processing που μπορει να γινεται στα 10 bit /14 bit ακομη και στα 18 bit (βλεπε νεες πλασμα Samsung).
2- Διαβαθμισεις panel που μπορει να ειναι 8 bit η 10 bit για τηλεορασεις LCD.

Oι πιο πολλοι κατασκευαστες κανουν επεξεργασια στα 10 bit για να εχει αντιστοιχια η επεξεργασια με την απεικονιση.

Tωρα ποιος ο λογος να κανεις επεξεργασια στα 17 bit αφου ετσι και αλλιως η επεικονιση γινεται στα 10 δεν το εχω καταλαβει...

Οσο μεγαλυτερη η παλετα και η επεξεργασια τοσο γινεται καλυτερη η επιλογη του χρωματος στο καθε πιξελ και τοσο εξαλειφεται το φαινομενο colour banding των ψηφιακων μεσων...

Tα 8bit panel ΔΕΝ ειναι λιγα... στο RGB μιλαμε για συνολικα 24bit οπως δουλευουν τα PC... στα 10 και 12 bit ανα χρωμα των νεων πανελ μπαινουμε σε χωραφια που ακομη ΔΕΝ υπαρχει υλικο για εμας, δηλαδη KINOYMENH εικονα 30 και 36bit... (το wide colour οριο του BR -30bit συνολο δηλαδη- ειναι ηδη εφαρμοσιμο στα "μαμα" πανελ).
APA με τα σημερινα 10bit panel υπαρχει καλυψη για ΠΟΛΛΑ χρονια... ποσο μαλλον για τα νεοτερα 12bit...
Γενικα οτιδηποτε απο 24bit (8bit panel) και πανω, λεγετε true colour και το wide colour "30 bit" μπηκε αφθαιρετα απο την AV βιομηχανια...

ΥΓ. μην μπερδευεστε με το "ψευτο" 32bit χρωμα των windows... ειναι 24bit (8bit x3) εικονα (οπως τα 8bita φθηνα LCD πανελ) + 8bit εξτρα πληροφορια (alpha/z/bump/κλπ)...

Last edited:
Γιαννη, θεωρεις την Α656 καλυτερη απο την ZF ? ? (εκτως ισως απο το μαυρο λογο τις γυαλιστερης επιστρωσης..)

:ADFADF1:

ε ρε γλέντια...
η καυτή απορία του υποψήφιου αγοραστή "Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000"
...μπορεί και να έχει ως απάντηση toshiba 46ΖF/ LG 50PG6000...

πάντως από την επίσκεψη μου σήμερα στο ΜΜ γύρισα απογοητευμένος από τις Α656, είδα τις 32,40,52 '' ...και όλες παρά την εντυπωσιακή τους εικόνα...ΓΥΑΛΙΖΑΝ σε βαθμό που η WAF τις απέρριψε αμέσως, προτιμώντας τις 42αρες KURO & PX80 που της άρεσαν...και συμφωνώ...
με βλέπω να μπαίνω στην λίστα του czoun...(χρήστο με 46αρα ΡΖ80 με δέχεστε; )

Απάντηση: Re: Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

οχι,θα ανοιξεις δικο σου thread με τιτλο Panasonic TH-42PZ80E: τρις-τριπλάρει και τρις-σκοράρει!!!

edit συγκριση τηλεορασεων σε μεγαλα μαγαζια δεν ειναι οτι καλυτερο

Last edited:
πάντως από την επίσκεψη μου σήμερα στο ΜΜ γύρισα απογοητευμένος από τις Α656, είδα τις 32,40,52 '' ...και όλες παρά την εντυπωσιακή τους εικόνα...ΓΥΑΛΙΖΑΝ σε βαθμό που η WAF τις απέρριψε αμέσως, προτιμώντας τις 42αρες KURO & PX80 που της άρεσαν...και συμφωνώ...

Και η PΖ80 γυαλιζει οπως και η Κuro.

Αν θελεις ματ οθονη παρε την Toshiba ΖF.

Γιάννη στις ΡΧ και ΚΟΥΡΟ από το ένα μέτρο και δεν έβλεπα την αντανάκλασή μου μέσα τους , όπως στις σαμυ Α656...
μας έκανε και τους 2 εντύπωση
Ξέρω ότι δεν είναι ιδανικός ο χώρος λόγω φωτισμού φθορίου κτλ. αλλά είναι κι αυτή μια ένδειξη...
ρε την tosh και δεν την είχα σε υπόληψη...την ξαναβάζω στις επιλογές μου!

Άκρεν το θέμα ήδη με πρόλαβαν έχει ανοίξει ΠΡΙΝ 40 ΛΕΠΤΑ όσοι πιστοί προσέλθετε Panasonic PZ80 REVIEW-THREAD

Freeview is acceptable but DVD and blu ray are not what they ought to be. Colours are not as varied as I expected on blu ray (ratatouille, Black Hawk down (dark film at times anyhow - but all dark scenes were green! 24fps is on and although the picture does not judder, there are motion problems. People's edges seem to 'fall apart' when they start to move and 'come together' again when they stop.

Upscaled DVD just did not look sharp enough or have enough colours.

There are also phosphor trails on BD and DVD. The horrors that I saw on freeview have gone and the picture is reasonably OK for freeview, all things considered.

http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=7005145&postcount=786

It is not just the SD performance. Upscaled DVD does not look very good and there are issues with BD!

I have arranged for John Lewis to swap the set on Saturday for another 42PZ85 as they agree it must be faulty.

http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=7019040&postcount=795

I have just bought the 42PZ85, plugged in, let it auto find the channels etc. and sat back to enjoy a bit of TV. Wasn't expecting much from freeview - didn't get much! Picture is nowhere near as good as my 32LXD700 LCD.

http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=6984275&postcount=766

Γιάννη στις ΡΧ και ΚΟΥΡΟ από το ένα μέτρο και δεν έβλεπα την αντανάκλασή μου μέσα τους , όπως στις σαμυ Α656...
μας έκανε και τους 2 εντύπωση
Ξέρω ότι δεν είναι ιδανικός ο χώρος λόγω φωτισμού φθορίου κτλ. αλλά είναι κι αυτή μια ένδειξη...
ρε την tosh και δεν την είχα σε υπόληψη...την ξαναβάζω στις επιλογές μου!

Άκρεν το θέμα ήδη με πρόλαβαν έχει ανοίξει ΠΡΙΝ 40 ΛΕΠΤΑ όσοι πιστοί προσέλθετε Panasonic PZ80 REVIEW-THREAD

Εχεις δίκιο, και εγώ το παρατήρησα αυτό. Στις σκοτεινές σκηνές βλέπεις τα πάντα πίσω σου. Μια 46A558 που έπαιζε δίπλα της δεν έκανε καθόλου αντανακλάσεις.

Μια 46A558 που έπαιζε δίπλα της δεν έκανε καθόλου αντανακλάσεις.

To κακο με την 46Α558 ειναι οτι δεν ξερουμε τι πανελ θα εχει ομως.

Εκτος και αν κοιταξεις απο πανω μεσα απο τις γριλιες και δεις το αυτοκολητο που εχει το πανελ πανω και λεει "S-LCD Κorea".

To κακο με την 46Α558 ειναι οτι δεν ξερουμε τι πανελ θα εχει ομως.

Εκτος και αν κοιταξεις απο πανω μεσα απο τις γριλιες και δεις το αυτοκολητο που εχει το πανελ πανω και λεει "S-LCD Κorea".

Θα την κοιτάξω το βράδυ και θα σας πώ :drummer: