Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

Να ρωτήσω κάτι αυτούς που έχουν την samsung le46a656 σχετικά με το update πως ακριβώς γίνετε και αν την ώρα που το κανείς πέσει το ρεύμα έχασες την τηλεόραση σου ή έχει συστήματα επαναφοράς λανθασμένου firmware update(από που κατεβάζεις το τελευταίο επίσημο(δεν ξέρω αν κυκλοφορούν και ανεπίσημα) firmware update για την ελλαδα).

Tέλος το πρόβλημα auto focus που λέτε τι ακριβώς πρόβλημα ήτανε που λύθηκε με το τελευταίο firmware update.

Last edited:
Εχω την 46A558 και την ώρα που γίνεται το update αν πέσει το ρεύμα την πήρες στο χέρι. Πρέπει να την πάρουν απο το service και να κάνουν update με την σειριακή.
Το πρόβλημα με το focus το είχε και η δική μου και έφτιαξε. Εχανε το focus στο background. Για να καταλάβεις όταν είχες επάνω υπολογιστή αν κουνούσες ενα παράθυρο στα windows π.χ. my computer έβλεπες το wallpaper να θολώνει. Σε video ήταν δύσκολο να το δείς.

Ναι μπορείς να μας πεις την διαδικασία firmware update πως ακριβώς γίνετε? Απ' ότι έχω καταλάβει πρέπει να γίνετε μέσω της usb θύρας που έχει στην τηλεόραση αλλά το θέμα είναι τι αρχεία κατεβαζεις και πως γίνετε η όλη διαδικασία.

Tέλος η fourlis(Επίσημη αντιπροσωπία της samsung στην Ελλλαδα) δέχεται να επισκευάσει τηλεοράσεις που έχουν χαλάσει λόγο αποτυχημενου firmware update.

Re: Απάντηση: Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

Ναι μπορείς να μας πεις την διαδικασία firmware update πως ακριβώς γίνετε? Απ' ότι έχω καταλάβει πρέπει να γίνετε μέσω της usb θύρας που έχει στην τηλεόραση αλλά το θέμα είναι τι αρχεία κατεβαζεις και πως γίνετε η όλη διαδικασία.

Tέλος η fourlis(Επίσημη αντιπροσωπία της samsung στην Ελλλαδα) δέχεται να επισκευάσει τηλεοράσεις που έχουν χαλάσει λόγο αποτυχημενου firmware update.

Με το usb stick γίνεται, απλή διαδικασία.
Δεν ξέρω τι κάνει ο fourlis.

Ναι δεν μπορείς να περιγράψεις αυτη την "απλή διαδικασία" σε έχω ρωτήσει εδώ και πόσα ποστ αν μπορείς να μου περιγράψεις πως ακριβώς γίνετε και ακόμα δεν μου έχεις πει τίποτα συγκεκριμένο.

Open MS Excel and on the first page under s/w you will see an icon that looks like box with stuff coming out of it. Copy or drag this icon to your desktop which will produce a file called "T-PRLPEUMD-1007.2.bin" Then you make a new folder and call it "MT8266" and put the T-PRLPEUMD-1007.2.bin file in it. Then copy the whole folder onto the root of your USB stick and proceed.

With the TV in standby (and the USB stick in) press "info" then "menu" then "mute" and finally switch the set on again.

From the menu you then select "Option Table" then "Control" then "USB SVC"

Make sure the *.bin file is in a folder called "MT8266" on the USB stick and remember all your settings are reset afterwards.

Καλύτερα όμως να πάς στο avforums και να διαβάσεις καλά στο thread της 656. Αν μπείς στο service menu πρέπει να ξέρεις τι θα πατήσεις. Θα χρησιμοποιείς τα κουμπιά πάνω/κάτω/enter/menu μόνο, τα υπόλοιπα (νούμερα, αριστερα,δεξιά κτλπ) μην τα πατήσεις καθόλου.
Μόλις τελειώσει το update η τηλεόραση θα κάνει σβήσει και θα αναβοσβήνει το κόκκινο λαμπάκι, την ανάβεις κανονικά και είσαι οκ.
Ξέχασα να σου πώ οτι χάνονται όλες οι ρυθμίσεις σου.

Καθίστε ρε παιδιά γιατί τώρα με μπερδέψατε. Δεν είναι δηλαδή τόσο απλό όσο να κατεβάσεις ένα αρχείο από το νετ και να το γράψεις σε έναν συγκεκριμένο φάκελο στο φλασακι ώστε μετά να το βάλεις στην τηλεόραση και να διαλέξεις το usb ώστε να γίνει το firmware update. Νομίζω δεν πρέπει να είναι απαραιτητο να μπεις στο service menu της τηλεόρασης για να κάνεις ένα firmware update.

Λοιπόν...
επειδή το παρόν νήμα έχει σχέση με τη σύγκριση συγκεκριμένων τηλεοράσεων, και όχι με τους κατόχους της Α656 -αν υπάρχουν- και πως θα κάνουν update, παρακαλώ να τα πείτε σε νήμα της samsung να μην κουραζόμαστε εδώ άδικα...
σε σχέση με το θέμα μας τώρα
είδα όλες τις TV σήμερα στο Μεδια Μαρκτ
Η A656 όσο καλή εικόνα έχει , έχει και τόσες αντανακλάσεις...
μου άρεσε περισσότερο στην ισορροπία χρωμάτων η W4000, που είχε 40αρα να παίζει κάποιο war game...πραγματικά πολύ μεγαλη λεπτομέρεια...
Σε τηλεοπτικό σήμα έβαλα ποδόσφαιρο στο ΣΠΟΡ+ σε 32αρες και 37αρες...δίπλα δίπλα ήταν philips 9603, Α656 και W4000 σε 32''
σε όλες από κοντά έτρεμαν οι λευκοί τίτλοι των σκορ και όταν έδειχνε από μακριά οι ποδοσφαιριστές περιβάλλονταν από ένα περίγραμμα juder...
πήγα πίσω στις πλάσμ αμε την ελπίδα να μην υπάρχει αυτό το ενοχλητικό περίγραμμα, αλλα και στην Κούρο και στην ΡΧ80 στις 42'' δυστυχώς υπήρχε το ίδιο ξεκάθαρα...άσε που φαινόταν μουντές αμέσως μετά τις LCD...
μετά τα παραπάνω κι ενώ θέλω να προβώ σε αγορά, δεν μπορώ να καταλήξω...
σκέφτηκα να πάρω μια LG LC55 plasma 42'' που είδα με 850+ euro(1/3 του κόστους), και ...να περιμένω από τα 2.200 να πέσει κατά 800 ευρώ σε κάνα χρόνο η Α656 και να την πάρω τότε...και θα περισσεύει και μια πλάσμα για το εξοχικό...τι λέτε; μπορεί να είναι αισθητά κακή μια τέτοια παλιά τιβι ή βολεύεται το πράγμα με μικρές παραχωρήσεις;;;

Με μπέρδεψες. Τελικά σου άρεσε περισσότερο η 656, αλλά πιστεύεις πως δεν αξίζει τα χρήματα της ?

Όσον αφορά την εναλλακτική σου επιλογή για οικονομική 42άρα, υπάρχουν καλύτερες επιλογές από την PC55 στα 800 (C96, PG3000, PX8):

Ναι πιστεύω ότι είναι ακριβή αυτή τη στιγμή που μόλις βγήκε...εν πάσει περιπτώσει δεν έχει αποδείξει ότι αξίζει 300 ευρώ πάνω από τη W4000.
Την PG3000 την είδα σε 42, καλά έπαιζε από το 1,5 μέτρο έδειχνε περίπου όπως και η ΡΧ80, πάντα στο ποδοσφαιρο του σπορ+...
(πάντως όποια και νάχα απόψε στις 4 που ο Κοbbie & o Timmy θα δίνουν το ρεσιτάλ τους θα ήμουν ευτυχής... Τελικά μήπως είναι όλες πια πολύ καλές και οι διαφορές ελάχιστες; δεν εννοώ σε σχέση με την κούρο και την Χ, μεταξύ των μοντέλων ίσης τιμής μιλάμε...)

Σε ενα μηνα απο σημερα η 46W4000 θα ειναι γυρω στα 1,600-1,700 και η 46Α656 θα ειναι στα 1,800-1,900.

Το εχουμε ξαναδει το εργο. Απλως υπομονη να περασει το Euro.

Απάντηση: Re: Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

Ναι πιστεύω ότι είναι ακριβή αυτή τη στιγμή που μόλις βγήκε...εν πάσει περιπτώσει δεν έχει αποδείξει ότι αξίζει 300 ευρώ πάνω από τη W4000.
Την PG3000 την είδα σε 42, καλά έπαιζε από το 1,5 μέτρο έδειχνε περίπου όπως και η ΡΧ80, πάντα στο ποδοσφαιρο του σπορ+...
(πάντως όποια και νάχα απόψε στις 4 που ο Κοbbie & o Timmy θα δίνουν το ρεσιτάλ τους θα ήμουν ευτυχής... Τελικά μήπως είναι όλες πια πολύ καλές και οι διαφορές ελάχιστες; δεν εννοώ σε σχέση με την κούρο και την Χ, μεταξύ των μοντέλων ίσης τιμής μιλάμε...)

Αφού είδες σε όλες ποδόσφαιρο, πως σου φάνηκε η W4000 όσον αφορά την κίνηση ? Από 1750 ξεκινάει η τιμή της 46αρας.

Εμείς κάναμε το break και περιμένουμε έναν από τους δύο για τον τελικό -bye-

Γιάννη το υπόσχεσαι; πρέπει να πείσουμε και κόσμο, δεν είναι απλά τα πράματα...
τελικά με τα ως τώρα δεδομένα σάμυ;

Γιώργο είδα σε τηλεοπτικό και δορυφορικό SD σήμα τις 32αρες δίπλα δίπλα, καλύτερη η philips αλλά πολύ οριακά, με τη μούρη στην οθόνη φαινόταν λιγότερο τα πιξελς...
στην πίσω σειρά είχε μερικές 37αρες, την LG3000, την Α656, κάτι τοσίμπα , lowe κτλ. Παραπέρα στην ίδια σειρά ήταν η ΡΧ80, ΡΧ7, Κούρο. Δεν είδα αισθητές διαφορές, σίγουρα πάντως χειρότερη μου φάνηκε η LG

Σε διαφορετικό σημείο μόνο με σήμα από blue-ray (S300, αλλού S500 και PS3) ήταν οι 40W4000, A656 σε 46 και 52...
αυτές δυστυχώς μου είπαν δεν μπορούσαν να τις συνδέσουν με κεραία για τηλεοπτικό
η δε W όπως είπα είχε φορτωμένο παιχνίδι, με παρότρυναν και να παίξω αλλ´αρνήθηκα...όταν γύρισα μετά έδειχνε σε screensaver εικόνες με τοπία, πολύ καθαρές και από κοντά αλλά με περιορισμό την ψηφιακή φωτογραφική δεν ασχολήθηκα παραπάνω...από κοντά έβλεπεσ πιξελ

ποια θα έπαιρνα μετά από όλα αυτά; την 9603 σε 46 ...αν δεν έκανε 2.700 !

Last edited:
ΦΡΙΚΗ: συζητάμε τόσο καιρό ρε παιδιά για τα μοντέλα που μας ενδιαφέρουν , και ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι ξέχασα να ρωτήσω και να ψάξω επιτόπου μια πολύ βασική για μένα παράμετρο
ποια είναι γρήγορη και ποια αργή στο zapping...ποια είναι η γρηγορότερη;
σε περσυνή μου έρευνα νικήτρια ήταν η πανασονικ kai πήρα μια μικρή LCD για το υπνοδωμάτιο...

Με βαση τα εως τωρα δεδομενα ειμαι μεταξυ 46W4000 και 46Α656.

Ειδα τις προαλες HD σε μια Panasonic 50PZ70 και μου φανηκε πολυ soft. Προφανως ειναι το τιμημα για την καλη τηλεοπτικη εικονα που πληρωνουν οι πλασμα. Σε HD δειχνουν πιο πολυ σαν να βλεπεις DVD.

Oποτε μαλλον για LCD με βλεπω για ακομη μια φορα.

Ειδα τις προαλες HD σε μια Panasonic 50PZ70 και μου φανηκε πολυ soft. Προφανως ειναι το τιμημα για την καλη τηλεοπτικη εικονα που πληρωνουν οι πλασμα. Σε HD δειχνουν πιο πολυ σαν να βλεπεις DVD.

Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ με το σόφτνες που είδες, τουλάχιστον εγώ δεν το έχω διαπιστώσει καθόλου σε σχέση με LCD (εκτός αν από κοντινή απόσταση οφείλεται σε διαφορά ανάλυσης).-bye-

Γιάννη στα ιδια εχουμε καταλήξει

55% Samsung
45% Sony

Aπλά ισως πρέπει να αγοράσουμε μετά το Euro...

Γιάννη και η LCD αν καλιμπραριστεί σωστά φαίνεται soft, γιατί έτσι είναι και το σωστό. Αυτό φυσικά δεν θα πεί πως δεν έχει ευκρίνεια.