Samsung A656 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Θα δοκιμάσω να δω και με φωτογραφίες τι γίνεται μήπως έχει πρόβλημα το stick αλλά δεν μου έχει παρουσιάσει ξανά πρόβλημα όπου το έχω χρησιμοποιήσει.

Samsung 40A656 μέτρηση κατανάλωσης

Εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από το backlight:

Στο 3: 115 βαττ, στο 4: 132, στο 5: 150 κ.ο.κ. Μιάς και βλέπω το πολύ στο 5 (μεσημέρι με πλήρη ηλιοφάνεια, χώρος πολύ φωτεινός) και συνήθως στο 3-4, χαίρομαι που δεν πήρα σαν βάση τις κατ/σεις του κατ/τή (είναι με το backlight στο 10!) και την προτίμησα (και για άλλους βέβαια λόγους) από την plasma. Αν αληθεύουν τα τεστ, δεν πέφτει κάτω από 180-190.
Μέτρηση με το φτηνιάρικο energy power meter της HQ (22 ευρώ στο ηλεκτρονικάδικο της γειτονιάς)

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Re: Samsung 40A656 μέτρηση κατανάλωσης

Αγαπητοί διαχειριστές αβλεψία: έπρεπε να το βάλω στο αντίστοιχο θέμα σαν μήνυμα. Αν δεν σας κάνει κόπο, καταργήστε το νέο θέμα και μεταφέρετέ το εκεί.

Χρήσιμη η μέτρηση ώστε να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης των πραγματικών τιμών, σε σχέση με αυτές που δίνουν οι κατασκευαστές :a0210:

Συγχωρέστε με αν κάνω βλακείες ερωτήσεις , αλλά είμαι σχετικά καινούριος στις LCD ηλεοράσεις. Στην δικιά μου την 46α656 παρατηρώ μία αμελιτέα καθηστέρηση στις γρήγορες σκηνές όταν βλέπω τηλεοπτικο σήμα. Είναι φησιολογικό? Υπάρχει κάποια ρύθμιση που το μειώνει ή το διορθώνει αυτό?

Βοήθεια παιδιά!!! Από την Παρασκευή είμαι κάτοχος της 46A656 και προσπαθώ να κάνω frmware update και δεν κανει τίποτα. Δοκίμασα τόσο με το source+power όπως έλεγε στο site , όσο και μέσω του service menu. Στην πρώτη περίπτωση κρατάω πατημένο το source στην TV και πατάω και το Power από το κοντρολ κρατόντας και τα δύο πατημένα αλλά το μόνο που κάνει είναι να ανάβει η τλεόραση και τίποτα άλλο. Από το service menu όπου λέει ότι έχω το 1014.2 πάω στο USB_SCV αλλά και πάλι ψάχνει το usb και λέει ότι δεν βρέθηκε το αρχείο. Το firmware που εχω κατεβάσει είναι το 1015.0 από το Ελληνικο site και έχω ακολουθήσει ακριβώς την εγκατασταση που λέει στο USB key. Μήπως κάνω κάτι λάθος?
οπως ειχα πει και στο avsforums πρεπει να μπεις στο service menu και να δεις τι ονομασια εχει το δευτερο απ'τα τρια νουμερα

πρεπει να μετονομασεις το bin αρχειο με το ιδιο ονομα που εχει και το δευτερο νουμερο στο service menu

δεν υπαρχει περιπτωση να μην το φλασαρει μετα, ειναι το ιδιο firmware για ολες τις τηλεορασεις απλα η samsung τα σ*ατωσε στην ονομασια των firmware

οπως ειχα πει και στο avsforums πρεπει να μπεις στο service menu και να δεις τι ονομασια εχει το δευτερο απ'τα τρια νουμερα

πρεπει να μετονομασεις το bin αρχειο με το ιδιο ονομα που εχει και το δευτερο νουμερο στο service menu

δεν υπαρχει περιπτωση να μην το φλασαρει μετα, ειναι το ιδιο firmware για ολες τις τηλεορασεις απλα η samsung τα σ*ατωσε στην ονομασια των firmware

Πάντως από το service της Samsung με φοβήσαν λίγο. Μου είπαν και στα κεντρικά αλλά και στο samsung service της περιοχής που ανήκω ότι αν δεν έχω σοβαρό πρόβλημα , να μην κάνω αναβάθμιση γιατί οι αναβαθμίσεις βγένουν συνήθως για συγκεκριμένα part numbers όπου έχει διαπιστωθεί πρόβλημα. Επίσης μου είπαν ότι η αναβάθμιση αντί να διορθώσει μικροπροβληματάκια (όπως clouding ή out of focus κλπ.) μπορεί να προκαλέσει χειρότερα προβλήματα σε τηλεοράσεις που δεν έχουν πρόβλημα. Τέλος μου είπαν ότι αν κατά λάθος προκαλέσω ζημιά στο με το update , το κόστος επισκευή θα βαρύνει εμένα.

Επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα, έχω T-AMBPEUMD αντί για T-PRLPEUMD, μπορείς να αναφέρεις την πηγή αυτής της πληροφόρησης; Το ξέρω πως αλλάζοντας το όνομα μπαίνει το firmware, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως είναι το ίδιο firmware παντού και φοβάμαι λίγο να το κάνω. Επίσης στα φόρα έχει εμφανιστεί και η έκδοση 1016.1 για το T-AMBPEUM, αλλά στο site υπάρχει ακόμα το 1015.0

Παιδιά επειδή ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο μοντέλο, υπάρχει κανείς άλλος μήπως και κάνουμε ομαδική αγορά για να πετύχουμε καλύτερη έκπτωση;

Επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα, έχω T-AMBPEUMD αντί για T-PRLPEUMD, μπορείς να αναφέρεις την πηγή αυτής της πληροφόρησης; Το ξέρω πως αλλάζοντας το όνομα μπαίνει το firmware, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως είναι το ίδιο firmware παντού και φοβάμαι λίγο να το κάνω. Επίσης στα φόρα έχει εμφανιστεί και η έκδοση 1016.1 για το T-AMBPEUM, αλλά στο site υπάρχει ακόμα το 1015.0
φιλε μου δεν εχεις τιποτα να φοβηθεις, εγω φλασαρισα τη δικια μου με αυτον τον τροπο και ολα ηταν αψογα

πιστεψε με το firmware ειναι το ιδιο

Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Παιδια πως μπορω να δω ποια εκδοση firmware εχει η tv τωρά?
Και επισης υπαρχει περιπτωση να παει κατι στραβα στην αναβαθμιση?

Thanks

Γεια χαρα σε ολους...
Μεχρι το T-PRLPEUMD-1015.0 ολα ητανε χαρα χωρις κανενα προβλημα
στα upgrades.
Σημερα δοκιμασα το νεο T-AMBPEUMD-1020.1 αλλα δεν μου το
βρισκει με τιποτα στο usb.
Aλλαξα το ονομα του .bin σε T-PRLPEUMD-1020.1 αλλα τιποτα.
Μηπως αντιμοτωπισε κανενας το ιδιο προβλημα με το 1020?
Και αν ναι καταφερε να το λυσει?
ευχαριστω

Γεια χαρα σε ολους...
Μεχρι το T-PRLPEUMD-1015.0 ολα ητανε χαρα χωρις κανενα προβλημα
στα upgrades.
Σημερα δοκιμασα το νεο T-AMBPEUMD-1020.1 αλλα δεν μου το
βρισκει με τιποτα στο usb.
Aλλαξα το ονομα του .bin σε T-PRLPEUMD-1020.1 αλλα τιποτα.
Μηπως αντιμοτωπισε κανενας το ιδιο προβλημα με το 1020?
Και αν ναι καταφερε να το λυσει?
ευχαριστω

Που το βρήκες αυτό το firmware; ΤΟ ΘΕΛΩ!!!

OK, το βρήκα, είναι στο site της Samsung κανονικότατα.

Στην δικιά μου που είναι T-AMBPEUMD μπήκε κανονικά.

Sos πως μπορώ να δω τι firmware έχει η δικιά μου πέρασα το 1020 αλλά όταν πάω στο menu digital tv μου δείχνει 1012

Παιδιά απ' ότι βλέπω βρέθηκε ένας για ομαδική αγορά ο "aenaos15". Εάν ενδιαφέρεται κανείς άλλος ας στείλει pm ή ας postaρει εδώ για να δούμε πως θα προχωρήσουμε.

Sos πως μπορώ να δω τι firmware έχει η δικιά μου πέρασα το 1020 αλλά όταν πάω στο menu digital tv μου δείχνει 1012
ok εχει μπει dont worry μπορεις να το δεις μονο απο το Service Menu (SM)

OK, το βρήκα, είναι στο site της Samsung κανονικότατα.
Στην δικιά μου που είναι T-AMBPEUMD μπήκε κανονικά.

super φιλε!
Eγω πρεπει να περιμενω μεχρι το βραδι γιατι μονο
στην δουλεια εχω PC. To macintosh στο σπιτι νομιζω
οτι μου ζαζεβει το usb μου με το pc.exe γιαυτο μαλλον εχω προβλημα.

Mια ερωτηση πριν ειχες το T-PRLPEUMD-1015.0?
Ειδες καμεια διαφορα σοβαρη με το 1020?
thanx

Last edited:

ok εχει μπει dont worry μπορεις να το δεις μονο απο το Service Menu (SM)

super φιλε!
Eγω πρεπει να περιμενω μεχρι το βραδι γιατι μονο
στην δουλεια εχω PC. To macintosh στο σπιτι νομιζω
οτι μου ζαζεβει το usb μου με το pc.exe γιαυτο μαλλον εχω προβλημα.

Mια ερωτηση πριν ειχες το T-PRLPEUMD-1015.0?
Ειδες καμεια διαφορα σοβαρη με το 1020?
thanx

Πριν είχα το T-AMBPEUMD-1014.1
Υπάρχει σαφή διαφορά (προς το καλύτερ) στο μαύρο και στη χρωματική απόδοση, ενώ και η κίνηση με τα 100Hz στο low μου φαίνεται καλύτερη από πριν. Περισσότερα αφού κάνω όλες τις δοκιμές με το νέο f/w.

που το ειχες βρει το T-AMBPEUMD-1014?
συνηθως η samsung στο site της ειχε μονο
το "T-PRLPEUMD" -1015.0... αυτο το "T-AMBPEUMD"
ειναι καινουργιο. Ποσο καιρο την εχεις?

Επισης κατι διαβασα αν εχεις το T-PRLPEUMD πρεπει να μετονομασεις
το T-AMBPEUMD 1020.bin σε T-PRLPEUMD 1020??????
χαμος

Last edited: