SAMSUNG LE F86BD: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: SAMSUNG LE40F86BD 100hz FULL HD

Θα πρέπει επίσης να σημειώσω ότι είμαι ιδιώτης, πολλά χρόνια πελάτης του πλαισίου και απλά αναφέρω τι συνέβη στη δική μου ξεχωριστή περίπτωση.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσω ότι είμαι ιδιώτης, πολλά χρόνια πελάτης του πλαισίου και απλά αναφέρω τι συνέβη στη δική μου ξεχωριστή περίπτωση.

Διάβασα με προσοχή αυτά που έγραψες αλλά δεν είδα πουθενά λόγω για αντικατάσταση. Περίμενες απο την τηλεόραση κάποια πράγματα που τελικά δεν κατάφερε να σου δώσει.
Εκτός και αν κάνω λάθος, είσαι απογοητευμένος με την αγορά σου παρά άτυχος με την τηλεόραση λόγω βλάβης. Σωστά?

Απάντηση: SAMSUNG LE40F86BD 100hz FULL HD

και τις 20 μέρες , επιστροφής των χρημάτων που το βάζεις; στο καζανάκι; λυπάμαι , το δικαίωμα επιστροφής του προϊόντος είναι αδιαπραγμάτευτο , άσχετα εαν έχει ανοιχτεί ή όχι , εαν υπάρχει βλάβη ή όχι κλπ κλπ κλπ ... Δικαιολογίες σε τριτοκοσμικές χώρες ...

Re: Απάντηση: SAMSUNG LE40F86BD 100hz FULL HD

και τις 20 μέρες , επιστροφής των χρημάτων που το βάζεις; στο καζανάκι; λυπάμαι , το δικαίωμα επιστροφής του προϊόντος είναι αδιαπραγμάτευτο , άσχετα εαν έχει ανοιχτεί ή όχι , εαν υπάρχει βλάβη ή όχι κλπ κλπ κλπ ... Δικαιολογίες σε τριτοκοσμικές χώρες ...

Εδώ έχει πειράξει το service menu της TV..... !!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: SAMSUNG LE40F86BD 100hz FULL HD

Εδώ έχει πειράξει το service menu της TV..... !!!!!!

Κι εαν ηθελε να δει τις ωρες λειτουργιας της τηλεορασης, για να διαπιστωσει οτι δεν του πασαρανε κανενα εκθεσιακο, πως αλλιως θα το εβλεπε? :popcorn:

Το service menu δεν επανερχεται με ενα reset?

Οχι εαν πειραξεις ρυθμισεις της εικονας. Αυτες δεν επανερχονται, για αυτο και λεμε καθε φορα να κρατατε τις αρχικες τιμες σε αρχειο, ειτε γραπτα ειτε τραβωντας screenshots με τη φωτογραφικη μηχανη σας. -bye-

Καλησπερα κι απο μενα.
Ειμαι και γω κατοχος SAMSUNG LE40F86 εδω και ενα μηνα περιπου και προσπαθω να εντοπισω κατι απο ολα αυτα που ακουω για το συγκεκριμενο μοντελο, αλλα ματαια. Ειναι συνδεδεμενη με PS3 και παιζει κυριως ταινιες BD και απλα DVD. Πραγματικα εχω εντυπωσιαστει με την εικονα στα Bluray αλλα και στο upscalling και δεν υπαρχει ιχνος οριζοντιων, καθετων ή διαγωνιων γραμμων. Εκτος αν δεν εχω FULLHD ματι και δεν τις βλεπω.
Αν καποιος φιλος μπορει, ας βγαλει φωτογραφιες με το φαινομενο των γραμμων, μηπως καταλαβουμε περι τινος προκειται.

παιδια καλησπερα ...το Pixmania εχει την LE40M86 1240 EUR MONO...!!!!!αλλα ντουκου τα λεφτα...

Παληκάρια χρόνος 0 για να ψαχουλέψω την F86.Τόν ελάχιστο free χρόνο που έχω μπαίνω εδώ :grinning-smiley-043.

Γιά δώστε τίποτα ρυθμίσεις μπάς και το ΣΚ δούμε κανένα DVD :operator:

Δοκίμασε αυτες:

Movie
Contrast = 90
Brightness = 48
Sharpness = 25
Colour = 51
Tint =- 50
Colour Tone = Warm1
Backlight = 6
Size = Just scan
100hz Motion plus = low
Digital NR = off

Black Adjust = low
Dynamic contrast = off
Gamma = -1
Edge Enhancement = off
Colour space = wide
xvYCC = off

White Balance
R-Offset = 17
G-Offset = 15
B-Offset = 11
R-Gain = 4
G-Gain = 14
B-Gain = 30

μερικά από τα προβλήματα που αντιμετοπίζω με τη 40f86BDX panel ss04 με το τελευταίο γνωστό firmware του οκτωβρίου είναι
-100hz δημιουργούν artifacts και στο low (αν πρέπει να τα απενεργοποιήσω γιατί να τα έχω πληρώσει)
-δεν κλειδώνει 1080p από VGA
-υπάρχουν οι πολυαναφερόμενες οριζόντιες γραμμές σε διάφορες συνδέσεις ( όχι πολύ έντονα και αντιμετωπίζονται με ρυθμίσεις στη φωτεινότητα και από το service menu με τις γνωστές αλχημείες, αλλά γιατί να υπάρχουν αφού το μοντέλο κυκλοφορεί τόσους μήνες)
-πιθανών να μην έχει 10 bit panel - κάπου διάβασα ότι η samsung (όχι η ελληνική που κοιμάται βέβαια) υποστηρίζει ότι για να λύσουν το πρόβλημα (όπως και στη σειρά M) επανέφεραν τα 8μπιτα πάνελ
- Δεν λειτουργεί το scrolling στη λίστα αναλογικών καναλιών
Όλα τα παραπάνω πιστεύω ότι θα ληθούν μελλοντικά με κάποιο update, αλλά είδη έχουν αργήσει (Η λειτουργία 100ΗΖ πιθανόν και να μη διορθωθεί και ποτέ αν υπάρχει hardware πρόβλημα).
Ευχαριστώ για τη διάθεση για βοήθεια

Για το κλείδωμα στα 1080p με vga επειδή με παίδεψε αρκετά βάλε powerstrip και πρ'οσθεσε δικιά σου ανάλυση ως εξής

-----------

PowerStrip timing parameters:

1920x1080=1920,56,32,72,1080,3,5,23,138600,274

Generic timing details for 1920x1080:

HFP=56 HSW=32 HBP=72 kHz=67 VFP=3 VSW=5 VBP=23 Hz=60

VESA detailed timing:

PClk=138,60 H.Active=1920 H.Blank=160 H.Offset=40 HSW=32 V.Active=1080 V.Blank=31 V.Offset=3 VSW=5

Linux modeline parameters:

"1920x1080" 138,600 1920 1976 2008 2080 1080 1083 1088 1111 -hsync +vsync

----------------

Μπορείς να το κάνεις copy paste (έχει κουμπί το power strip για paste απο το clipboard)

Πληροφοριακά με παίδεψε γιατί το vga καλώδιο και μάλιστα της σειράς high quality που έχει το πλαίσιο αποδείχθηκε μάπα ολκής γιατί δεν περνούσαν μέσω DDC επικοινωνίας τα E-EID timings της οθόνης - ουσιαστικά δεν υπήρχε επικοινωνία. Έτσι ξήλωσα το vga καλώδιο από την παλιά μου sony 20 crt χρησιμοποίησα αυτό και ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα λύθηκαν (το φορητό είδε την τηλεόραση και πέρασαν τα σωστά timings).

Όσο αφορά το καλώδιο μου έμεινε για να δέσω καμια γλάστρα στο μπαλκόνι γιατί το πλαίσιο δεν το δέχεται πίσω γιατί έχει ανοιχτεί η συσκευασία (και ερωτώ εγώ πως θα το δοκίμαζα αν δεν το έβγαζα από τη συσκευασία?).

Επίσης να σε πληροφορήσω ότι μέσω VGA 1080p θα δεις θαυμάσια εικόνα αλλά με προβληματική κίνηση γιατί κλειδώνει στα 60 hz και μόνο, και δυστυχώς τα dvd pal ειναι στα 25 καρέ και τα περισ'οτερα divx στα 23,97 ή στα 25.

Ελπίζω να βοήθησα

Αν και θέλω να ευχαριστήσω το μέλος psixakias για την άμεση ανταπόκρισή του και της συμβουλές του, θα ήθελα να αναφέρω ότι στο πλαίσιο της μεταμόρφωσης δεν μου κάναν καμία καλλίτερη τιμή από τα 2089 του καταλόγου ενώ στο πλαίσιο του mall το παληκάρι που με εξηπηρέτησε αν και πολύ φιλικός και γνώστης του forum και όσα γράφονται εδώ δεν μπόρεσε να μου κάνει την τιμή που αναφέρει ο psixakias.
Και για να μην ρωτάτε εκ των υστέρων η τιμή μου την πήρα ειναι 1890 ευρώ.

Αν και θέλω να ευχαριστήσω το μέλος psixakias για την άμεση ανταπόκρισή του και της συμβουλές του, θα ήθελα να αναφέρω ότι στο πλαίσιο της μεταμόρφωσης δεν μου κάναν καμία καλλίτερη τιμή από τα 2089 του καταλόγου ενώ στο πλαίσιο του mall το παληκάρι που με εξηπηρέτησε αν και πολύ φιλικός και γνώστης του forum και όσα γράφονται εδώ δεν μπόρεσε να μου κάνει την τιμή που αναφέρει ο psixakias.
Και για να μην ρωτάτε εκ των υστέρων η τιμή μου την πήρα ειναι 1890 ευρώ.

Για την 40F86 λες??? Δηλαδή την προ-παράγγειλες με 2089 ?????

Αυτό έγινε ???

Ναι για αυτή.
Όχι δεν την προ παράγγειλα. Πήγα στο κατάστημα ανάφερα την τιμή του praktiker και τα όσα γράφονται και λέγονται εδώ (σημ ο πωλητής τα ήξερε) αλλά η καλλίτερη τιμή που μπορούσε να μου κάνει ήταν τα 1890 ευρώ.

Τόσο και την πήρα μιας και είχε ένα τελευταίο κομμάτι ετοιμοπαράδοτο (στο μαγαζί)

για τον φίλο seaman72 και πάλι

αφού βάλεις τα timing που σου έδωσα μπαίνεις στο μενού pc ----> ρύθμιση θέσης (κάπως έτσι λέγεται) ----> αυτόματη ρύθμιση, έτσι ώστε να σου κεντράρει σωστά την οθόνη και να μικρορυθμίσει κάποιες παραμέτρους-συχνότητες για να μην έχεις "νερά¨.

Όσο αφορά το πάνελ μάλλον είναι 8μπιτο. Το δοκίμασα με ντεγκραντέ διάφορων χρωμάτων και κάνει "banding".

Tώρα για τις οριζόντιες γραμμές -τουλάχιστον σε σύνδεση vga μιας και δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο- μου τις έκανε και εμένα, και αποδείχθηκε ότι ήταν θέμα μικροσυντονισμού όχι των συχνοτήτων σάρωσης αλλά των άλλων παιδίων που έχει το powerstrip. Όλα αυτά βέβαια στους αρχικούς μου πειραματισμούς με το μάπα καλώδιο του πλαισίου. Γιατί όταν έβαλα το "σωστό" καλώδιο και έγινε σωστή επικοινωνία, όλα έγιναν αυτόματα και σωστά. Μάλιστα μου ενεργοποίησε και το pc games mode στο μενού που προηγουμένως μου το είχε γκριζαρισμένο.

Τα λέω αυτά μήπως πρέπει να δοκίμάσεις καλλίτερα καλώδια και στις άλλες συνδέσεις σου.

Σε συνέχεια του θέματος για την τιμή και τα λεγόμενα του "psixakias" θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες στον "psixakias".

Eίναι άψογος, ακριβόλογος, άμεσος και εξυπηρετικός. Υποθέτω ότι μετά την παρέμβασή του, το θέμα της διαφοράς της τιμής διευθετήθηκε.

Μακάρι να ήταν όλοι με τέτοιο συναλλακτικό ύφος και ήθος.

Ευχαριστω και πάλι και καλές γιορτές.

Καλησπερα κι απο μενα.
Ειμαι και γω κατοχος SAMSUNG LE40F86 εδω και ενα μηνα περιπου και προσπαθω να εντοπισω κατι απο ολα αυτα που ακουω για το συγκεκριμενο μοντελο, αλλα ματαια. Ειναι συνδεδεμενη με PS3 και παιζει κυριως ταινιες BD και απλα DVD. Πραγματικα εχω εντυπωσιαστει με την εικονα στα Bluray αλλα και στο upscalling και δεν υπαρχει ιχνος οριζοντιων, καθετων ή διαγωνιων γραμμων. Εκτος αν δεν εχω FULLHD ματι και δεν τις βλεπω.
Αν καποιος φιλος μπορει, ας βγαλει φωτογραφιες με το φαινομενο των γραμμων, μηπως καταλαβουμε περι τινος προκειται.
Συμφωνώ με τον Γιάννη. Είμαστε πολλοί οι υποψήφιοι αγοραστές του εν λόγω μοντέλου και εγώ προσωπικά δεν έχω καταλάβει ακόμα που φαίνεται αυτό το "πρόβλημα" με τις γραμμές και αν τελικά είναι πρόβλημα ή όχι. Υπάρχει περίπτωση να λυθεί με κάποιο software update? Διαφωτίστε μας please και ας κοπεί το PR του πλαισίου γιατί έχει κουράσει και έχω και εγώ ράμματα για την γούνα του.

Συμφωνώ με τον Γιάννη. Είμαστε πολλοί οι υποψήφιοι αγοραστές του εν λόγω μοντέλου και εγώ προσωπικά δεν έχω καταλάβει ακόμα που φαίνεται αυτό το "πρόβλημα" με τις γραμμές και αν τελικά είναι πρόβλημα ή όχι. Υπάρχει περίπτωση να λυθεί με κάποιο software update? Διαφωτίστε μας please και ας κοπεί το PR του πλαισίου γιατί έχει κουράσει και έχω και εγώ ράμματα για την γούνα του.

Δεν νομίζω ότι τα λεγόμενά μου είναι PR του πλαισίου. Ίσα ίσα αναφέρθηκα τόσο στον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης μεταξύ των καταστημάτων Μεταμόρφωσης και Mall όσο και στο μάπα "high quality vga cable" που πήρα και την άρνηση να το αλλάξουν ή να το πάρουν πίσω.

Έχω και εγώ πολλά ράμματα για την γούνα του στη διάρκεια των χρόνων που ψωνίζω κάποια πράγματα από εκεί αλλά έχω πολύ περισσότερα ράμματα για πολλα άλλα καταστήματα και επαγγελματίες του χώρου είτε μικρούς είτε μεγάλους.

Το να PR ένα μέλος για την συμπεριφορά του και το ήθος του δεν εξευγενίζει το πλαίσιο σαν σύνολο ούτε και δίνει άφεση αμαρτιών.