Samsung nx1

Re: samsung nx1

Αυτό θα ήταν πιο πιθανό να γίνει, αλλά με την παρούσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν ξέρω αν θα έπαιρνε κάνεις το ρίσκο.

Re: Απάντηση: samsung nx1

Δεν βλέπω κάποια εμπάθεια. Το πρόβλημα είναι η ίδια η αντιπροσωπεία της Samsung που με την nx30 μας έλεγε πολλά για να αλλάξουμε σύστημα κ οτι η υποστήριξη θα ήταν επαγγελματικού επιπέδου κλπ κ μολις απέκτησε κορυφαίο σώμα κ φακούς με επαγγελματικά χαρακτηριστικά αποφάσισε να μην το υποστηρίξει καθόλου.

Απάντηση: samsung nx1

Δεν υπάρχει εμπάθεια, παράπονο υπάρχει που μια τόσο καλή κάμερα δεν αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας.

Όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από πολλές χώρες έχει αποχωρήσει η Samsung όσον αφορά το φωτογραφικό κομμάτι.
http://avclub.gr/forum/showthread.p...μέλλον?p=1057441679&viewfull=1#post1057441679

Να σταματά η αντιπροσώπευση σε χώρες με χαμηλές πωλήσεις είναι κάπως κατανοητό.
Το παράξενο είναι αναφορές από καταστήματα από διάφορες χώρες του εξωτερικού ότι θέλουν να πουλήσουν NX1 και δεν μπορούν να τις προμηθευτούν από τη μαμά-εταιρία. Το ίδιο και με τους premium φακούς 'S'.
Σαν να θέλει η εταιρία να κρατά σε χαμηλές ποσότητες την παραγωγή, ώστε να διατηρεί και σταθερά υψηλή την τιμή της NX1 και των δύο 'S' φακών.

Μπορεί να είναι παράπονο. Ίσως να συνδύασα εσφαλμένα τα γραφόμενα του σχετικά, σε συνδυασμό με τη φανατική του υποστήριξη του συστήματος 4/3. Όπως προανέφερα δεν παρακολουθώ τα εδώ τεκταινόμενα πολύ καιρό. Αν το θεωρεί προσβλητικό για αυτόν, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου και ζητώ συγνώμη προκαταβολικά.

Είσαι νέος στο φόρουμ και με τον καιρό θα καταλάβεις τι ρόλο έχει ο καθένας εδώ μέσα.
Ο Κώστας μπορεί να είναι υποστηρικτής του 4/3 αλλά είναι και γνωστής και κάτοχος του αντικειμένου.
Στο θέμα της samsung εγώ πιστεύω ότι ένας κολοσσός στο μέγεθος αυτής δε κάνει κινήσεις χώρθς να τις έχει μελετήσει προσεκτικά και πάντα με γνώμονα το οικονομικό όφελος.
Σίγουρα αξιολογησαν καλύτερα από εμάς την αγορά και για αυτό αποσύρθηκαν.
Στο μέλλον θα φανεί και ο πραγματικός τους σκοπός.

Απάντηση: Re: samsung nx1

ειμαι σε mood διακοπων και δεν θα χαλασω την διαθεση μου, οι περισσοτεροι ενοησαν τι εγραψα στα γρηγορα..

επειδη ομως εγινε αναφορα και στο dpgr χωρις να γραφτει λεπτομερως πως και γιατι αφηνοντας να εννοηθει οτι ειμαι σε κυνηγι μαγισσων, να πω δυο λογια παραπανω.... νεος χρηστης ζητησε γνωμη για αγορα μεταξυ μοντελων τριων εταιριων, αναμεσα τους και η Samsung, θεωρησα οτι ειναι πληροφορηση και οχι παραπληροφορηση το να ξερει οτι δεν υπαρχει πλεον η εταιρια εδω και πιθανον να εχει θεμα after sales υποστηρηξης, αν ειχε κανεις αντιρρηση θα επρεπε εκει να το αναφερει και οχι εδω....

τωρα αυτο που εγραψε ο tzo οτι η Samsung αποχωρει απο μικρες χωρες που δεν πουλα καλά στα φωτογραφικα με στεναχωρει πιο πολυ και δειχνει οτι δεν τιμα συνολικά τους αγοραστες των προιοντων της (εχω κινητο και τηλεοραση) αλλα και οτι δεν οφειλεται στην ελληνικη κριση.

Θυμαμαι μαλιστα πριν λιγα χρονια στην Photovision ειχε το μεγαλυτερο και πιο πλουσιο περιπτερο και ηταν ολο μεγαλες υποσχεσεις .... κριμα γιατι τα φωτογραφικα της προιοντα αξιζαν να μπουν για λογους πρεστιζ και στις μικρες αγορες και ας τους βαζαν μεσα, ετσι κανουν οι μεγαλες εταιριες δηλ. οι μικροτερες τι πρεπει να κανουν να πουλανε μονο Ιαπωνία ?

Δεν έγινε αναφορά στο dpgr στο συγκεκριμένο θέμα γιατί ενω μου έκανε εντύπωση, δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο πριν, δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου έστω. Μπορώ να πω ότι εκεί μου έκανε περισσότερο εντύπωση απ ότι εδώ γιατί όπως πολύ σωστά είπες η πρόταση των τριών μηχανών, μεταξύ των οποίων ήταν και μια samsung, έγινε από ένα μέλος με πολλές γνώσεις στο χώρο, όπως και εσύ άλλωστε. Τα γραφόμενα πολλές φορές οδηγούν σε λάθος εντυπώσεις και για αυτό εξέφρασα την άποψη μου... και έλαβα τις απαραίτητες εξηγήσεις ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα. Δεν είχα καμία πρόθεση αντιπαράθεσης ούτε είμαι φανατικός οπαδός μια μάρκας ή ενός συστήματος. Την εποχή που όλοι άφηναν την Nikon F90X για την F100 εγώ προτίμησα να πουλήσω τον Nikon εξοπλισμό μου και να πάω στη Minolta παίρνοντας 2 800si. Καλές διακοπές...

ειμαι σε mood διακοπων και δεν θα χαλασω την διαθεση μου, οι περισσοτεροι ενοησαν τι εγραψα στα γρηγορα..

επειδη ομως εγινε αναφορα και στο dpgr χωρις να γραφτει λεπτομερως πως και γιατι αφηνοντας να εννοηθει οτι ειμαι σε κυνηγι μαγισσων, να πω δυο λογια παραπανω.... νεος χρηστης ζητησε γνωμη για αγορα μεταξυ μοντελων τριων εταιριων, αναμεσα τους και η Samsung, θεωρησα οτι ειναι πληροφορηση και οχι παραπληροφορηση το να ξερει οτι δεν υπαρχει πλεον η εταιρια εδω και πιθανον να εχει θεμα after sales υποστηρηξης, αν ειχε κανεις αντιρρηση θα επρεπε εκει να το αναφερει και οχι εδω....

τωρα αυτο που εγραψε ο tzo οτι η Samsung αποχωρει απο μικρες χωρες που δεν πουλα καλά στα φωτογραφικα με στεναχωρει πιο πολυ και δειχνει οτι δεν τιμα συνολικά τους αγοραστες των προιοντων της (εχω κινητο και τηλεοραση) αλλα και οτι δεν οφειλεται στην ελληνικη κριση.

Θυμαμαι μαλιστα πριν λιγα χρονια στην Photovision ειχε το μεγαλυτερο και πιο πλουσιο περιπτερο και ηταν ολο μεγαλες υποσχεσεις .... κριμα γιατι τα φωτογραφικα της προιοντα αξιζαν να μπουν για λογους πρεστιζ και στις μικρες αγορες και ας τους βαζαν μεσα, ετσι κανουν οι μεγαλες εταιριες δηλ. οι μικροτερες τι πρεπει να κανουν να πουλανε μονο Ιαπωνία ?

Αυτό θυμάμαι κι εγώ. Πολλές υποσχέσεις για να αλλάξουμε σύστημα κ κυρίως υποσχέσεις για επαγγελματικη υποστήριξη. Κ σπόντες για τους canon nikon κ ακόμα περισσότερο για τη sony . Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά.

H δύναμη της NX1 καλά κρατεί.

Mία σύγκριση με α7rII και GH4 από τον Max Yuryev, ο οποίος παρόλο που αγόρασε την α7rII, και είχε πριν δύο κομμάτια GH4, τώρα προτιμά να δουλεύει με δύο κομμάτια NX1.

Ευκρίνεια σε 4K:
hnHkuH.jpg

Και στο C-AF υπερτερεί η NX1. Παρά τις βελτιώσεις στην α7rII, δεν μπορεί να βασιστεί κανείς στο C-AF της στο βίντεο, όπως και στο C-AF της GH4.
Στο 3:11 οι συγκρίσεις στο tracking:

https://www.youtube.com/watch?v=FB2t05JQmLY

Nέα αναβάθμιση λογισμικού για την NX1.

[v.1.40]
1. Increased continuous maximum shot counts
- 15fps JPEG : 70ea -> 90ea
- 15fps RAW : 20ea -> 25ea
2. Added Video DIS (except 120p, VGA size video)
3. Added AEL at M mode, ISO Auto setting
4. Added Focus Peaking menu in button setting menu
5. Improved AF to work during zooming (Six Supporting Lenses: 16-50mm S, 50-150mm S, 16-50mm PZ, 18-55mm, 12-24mm, 50-200mm)
6. Add Flash Exposure info. display on Live view Live view (when Flash is ON)
7. Improved battery display to show both internal & external remains together when vertical grip is mounted
8. Improved Playback speed of photo
9. Improved sound quality of external Mic. (only for Auto MIC Control OFF)
10. Overall fixed minor bugs

v1.03 αναβάθμιση λογισμικού για τους φακούς 16-50/2-2.8 και 50-150/2.8.

Last edited:

Να δούμε πόσο αποδοτικό θα είναι το DIS (Digital Image Stabilisation), όπως και το βελτιωμένο AF με τους zoom.

Το σίγουρο είναι ότι δεν σταματά η Samsung να υποστηρίζει τις δύο κορυφαίες της μηχανές (NX1/NX500) με συνεχείς αναβαθμίσεις λογισμικού.

Χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη εμπειρία από ανάλογα συστήματα άλλων εταιρειών, βλέπω μεγάλη διαφορά στην σταθεροποίηση, δεδομένου ότι πρόκειτε για λήψη στα 200mm όπου η αστάθεια είναι μεγάλη. Το ίδιο ισχύει και στην NX500, αν δεν κάνω λάθος;

στο κήπο είδα ότι έκανε μαιμουδιά, στα φυλλώματα στεκόταν αρκετά για να εστιάσει.
πιθανόν να κάνω λάθος για προσέξτε και σεις.

Δεν έχει πρόβλημα το link.
Προφανώς είσαι σε ipad, και γι' αυτό δεν σου ανοίγει το embedded link του vimeo.
Mπορείς να κάνεις reply with quote για να κάνεις copy το link και paste σε νέο tab.

https://vimeo.com/136972283