Samsung nx1

Re: samsung nx1

O tzo_ κατα τη δικη μου γνωμη, πιστευω πως εδρασε ανυστεροβουλα αλλα και αυθορμητα.
Αν ο τροπος που το δημοσιοποιησε, δεν ικανοποιει καποιους, ειναι προσωπικη τους κριση, και απολυτα θεμιτη.
Ας ειναι ομως πιο διακριτικοι κι εκεινοι, οπως ζητουν απο το Γιαννη.

Re: Απάντηση: samsung nx1

Ας πιστεύει για μένα ό,τι θέλει ο καθένας.
Η προσφορά ανακοινώθηκε με τρεις ώρες καθυστέρηση, που κατά τη γνώμη μου τη δικαιούνταν ο συμφορουμίτης μας που αγόρασε τη μηχανή μόλις 15 μέρες πριν full price.
Το πακέτο εξακολουθεί να αναφέρεται ως διαθέσιμο, οπότε ζημιά δεν έκανα σε κανέναν υποψήφιο αγοραστή με την καθυστέρηση.

Η επιστροφή ενός προϊόντος (εντός 14 ημερών μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση), είναι αναφαίρετο δικαίωμα του αγοραστή.
Κι εδώ μιλάμε για 708 διαφορά.
Δεν νομίζω ότι είναι ανήθικο για τον Δημήτρη να επιστρέψει τη μηχανή.
Κάποιοι το κάνουν κατ' εξακολούθηση και χωρίς να υπάρχει τέτοιο θέμα διαφοράς τιμής.

Η virtualfoto θα δώσει στο κόστος τη μηχανή αμέσως μετά χωρίς ζημία.
Δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση που πούλησε 2099 τη μηχανή, ώστε να της χρωστά και χάρη ο Δημήτρης.
Ο πωλητής πούλησε τον 'S' σε listing με τον 'PZ'. Σιγά την εξυπηρέτηση!
'S' έστειλε ο πωλητής, 'S' θα του επιστραφεί.

Last edited:

Δεν πιστεύω ότι κάποιος που θέλει να την αγοράσει δεν έχει σταμπάρει 2-3 πηγές από Ευρώπη που τσεκάρει συνεχώς για να δει τις τιμές καταστημάτων, εγώ την βρήκα αφού είδα το post του Γιάννη μετά από 30 δεύτερα στο Idealo.de.

Θεωρώ πως σωστά πράττει ο Δημήτρης και δεν μπαίνει στην διαδικασία επιστροφής αφού την έχει στα χέρια του και είναι πλήρως λειτουργική.

Είναι σαν το tzoker πλέον η NX1, αν σου κάτσει...

Απάντηση: samsung nx1

Αν ήμουν στη θέση του Δημήτρη θα την έστελνα πίσω.

Είναι πάρα πολλά τα 700 .

Αν ήμουν στη θέση του Δημήτρη θα την έστελνα πίσω.

Είναι πάρα πολλά τα 700 .

Πλέον δεν υπάρχει προσφορά από Γερμανία, εγώ πιστεύω πως ήταν αντίστοιχη με του Ιταλού, ίσως είχε και 1 κομμάτι για κράχτη, ο Δημήτρης θα κινούσε διαδικασίες επιστροφής και θα έμενε χωρίς κάμερα...

Ήδη από το πρωί κατέβηκαν οι σελίδες με τις προσφορές της NX1.

Η παρηγοριά για την απόφαση του Δημήτρη θα είναι τελικά αν δεν τιμήσει τις παραγγελίες το κατάστημα.
Δεν θα είναι κάτι καινούριο, αφού το ίδιο είχε συμβεί με τον Ιταλό και την τότε τιμή των 1550, έστω χωρίς το battery grip.

Έχω πληρώσει ήδη με Paypal κατά την παραγγελία. Να δούμε τι θα γίνει.

Διαθεσιμότητα υπήρχε σε δύο από τα πέντε καταστήματα της αλυσίδας, οπότε υποθέτω ότι υπήρχαν από 2 κομμάτια και πάνω γα το πακέτο με τον 'S' και άλλα τόσα για το πακέτο με τον 'PZ'.

Είδες τελικά ότι ήτανε μεγάλο ρίσκο; Άλλο για κάποιον που δεν είχε καθόλου μηχανή ή ήθελε μία ακόμη όπως εσύ και άλλο για μένα, που είχα 2 μέρες για να στείλω την άλλη πίσω μέσω Amazon. Αν το έκανα αυτό και δεν τηρούσε τα προβλεπόμενα ο Γερμανός, όπως είχε κάνει και ο Ιταλός, δεν θα είχα μηχανή τελικά. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Όπως και να έχει και πάλι σ' ευχαριστώ που με σκέφτηκες.

Παρακαλώ, γι' αυτό και βεβιασμένα προσπάθησα να σου γλυτώσω 700 ευρώ, γιατί ήξερα ότι η προσφορά θα εξαφανιζόταν άμεσα.

Ακόμη και πέρα από τη συγκεκριμένη προσφορά πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι η τιμή των 2100 ήταν αδικαιολόγητα υψηλή τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν θα υπάρξει δυνατότητα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να βρεθεί NX1+16-50S είτε μαζί είτε χωριστά με σοβαρή διαφορά τιμής από τα 2100.

Εδώ θα συμφωνήσω, ήμουνα λίγο βιαστικός, έπρεπε να περιμένω για πιο συμφέρουσα αγορά, αλλά και αυτό είναι πολύ κουραστικό να ψάχνεις διαρκώς για την οικονομικότερη προσφορά...

Τελικά ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι.
Το κατάστημα αναφέρει ότι έχουν τελειώσει τα αποθέματα από τον προμηθευτή και δεν μπορεί να γίνει νέα παραγγελία στον κατασκευαστή.
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι έχει σταματήσει η παραγωγή. Game over.
Το ένα μετά το άλλο κατάστημα στην Ευρώπη διώχνει το στοκ, όπως και τα demo.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το εσωτερικό φόρουμ των υπαλλήλων της Samsung, οι ιθύνοντες αποφάσισαν ότι έχουν δαπανηθεί υπερβολικά ποσά για τη σειρά NX, και ειδικά για τις NX1 και NX500, όπως και για τις διαφημιστικές εκστρατείες, που δεν έφεραν τις μηχανές και τους φακούς στη θέση στην αγορά που είχε οραματιστεί η εταιρία. Αυτό έπρεπε να σταματήσει καθώς το τμήμα των φωτογραφικών (έστω κι αν αποτελεί πλέον κομμάτι του τεράστιου τμήματος των κινητών) είναι το μικρότερο της εταιρίας, κι έτσι αποφασίστηκε η διακοπή της παραγωγής, τουλάχιστον για όλο το 2016. Έχουν παραχθεί αρκετοί φακοί για την άμεση κάλυψη των αναγκών, αλλά η παραγωγή της NX1 και NX500 έχει σταματήσει. Ενδέχεται να βγει ένα καλύτερα μελετημένο σύστημα ff το 2017, και θα ληφθούν μέτρα για συγκράτηση της πτώσης των τιμών.

Γελειότητες, το να έχεις δυο εξαιρετικές μηχανές και καλούς φακούς και να τις θάβεις, απλώς δείχνει ότι δεν είσαι άξιος για τη θέση του χαλίφη.

Λες να βρούμε καμιά NX1 με φακό στα 1000 Ευρώ.
Αλλά και μια ΝΧ500 κοντά στα 400 ευρώ δεν θα ήταν άσχημα.
Αναμενόμενη η εξέλιξη.
Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.
Ας μείνει τώρα η Samsung σε κινητά και τηλεοράσεις αν και εκεί την έχουν στριμώξει οι ανταγωνιστές.

κοινώς... τράβηξαν την πρίζα
δε θα έλεγα όχι σε ένα Χριστουγεννιάτικο bundle 16-50S & 50-150S στα 1.000 ευρώ
πιστεύω ότι σώμα ΝΧ1 θα είναι δύσκολο να βρεις, γιατί υπάρχει πολύ μικρό απόθεμα. Αντίθετα με τις ΝΧ500 θα γίνει πάρτυ... 299 κιτ τις βλέπω να καταλήγουν (και δώρο tablet, μην ξεχνιόμαστε)

@tzo: ούτε τη δική σου παραγγελία δεν τίμησαν από το γερμανικό site?

Last edited:
Απάντηση: samsung nx1

Μα τώρα σοβαρά, ήθελε να κατακτήσει σε 2-3 χρόνια τη θέση κατασκευαστών με παράδοση πολλών δεκαετιών; Τόσο κοντόφθαλμοι πια οι μανατζερ της; Τέτοιος στόχος θέλει υπομονή και συνέπεια, όχι εγκαταλείψτε το πλοίο μόλις δούμε ότι δεν βγαίνει. Έστω για το πρεστίζ, νομίζω ότι τους έπαιρνε να τα κρατήσουν τα φωτογραφικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εννοείται αμα βρεις κράτα μου κι εμένα μπάρμπα :p

Last edited:

Θα κάνουμε ομαδική Μάνο και θα μας βγει πιο φτηνά! :2thumb22sup:

Είναι ακόμη στο (Shipment for Export (Greece)) από τις 12/11 και θα έρθει με ΕΛΤΑ, είναι της υπομονής, περίμενα πιο γρήγορη απόκριση από την DHL.

edit: Μόλις έγινε update !! Εχει φτάσει σήμερα ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Last edited: