Samsung nx1

Re: samsung nx1

Άντε με το καλό να παραλάβεις κι εσύ τη μηχανάρα!

Σαν ασκητής έχω κάνει υπομονή για να την καβαλήσω! :proud:

Ειδικά εσύ ξέρεις από πότε ψάχνομαι για την συλλεκτική πλέον ΝΧ1, εγώ πάντως περίμενα ένα μεγαλύτερο boost από την Samsung για το '16 με μια ΝΧ2 και 2-3 φακούς για να δείξει συνέπεια και σοβαρότητα στο επαγγελματικό κυρίως κοινό και μετά να κάνει το μεγάλο βήμα όπως γράφτηκε για τις ff και να αρχίσει να πλησιάζει την Sony.

...μετά να κάνει το μεγάλο βήμα όπως γράφτηκε για τις ff και να αρχίσει να πλησιάζει την Sony.

Εννοείς στη φωτογραφία μία ff "NX2" να άρχιζε να πλησιάζει την α7rII, γιατί στο βίντεο ήδη η NX1 έχει ξεκάθαρα καλύτερη εικόνα με διαφορά.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/119471-samsung-nx1?p=1057487777&viewfull=1#post1057487777

Σωστά, για αυτό έγραψα για την προσέγγιση στους επαγγελματίες, αλλά δεν το ανέλυσα παραπάνω.

Απάντηση: samsung nx1

Kαλως ή κακως δεν ξεφυγε απο την λογικη του gadget.
Eφτιαξε μεν μια εξαιρετικη μηχανη για την δεδομενη χρονικη στιγμη ΑΛΛΑ δειχνει προς το παρον η προσπαθεια να μενει 'ξεκρεμαστη'..
Ποιος σοβαρος θα κατσει τωρα να επενδυσει στο συστημα αυτο? Εστω και αν διαρρεουν δεξια-αριστερα οτι ΙΣΩΣ επανελθουν το '17 με συστημα ff..
Μοιραια η αξια φακων και μηχανων σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα θα ευτελιστει..
Προβλεπω να πουλαει το τμημα σε καμια sony η οποια στο τελος θα τα ενοποιησει ολα.
Οπως και ναχει βεβαια οι μηχνες θα εξακολουθησουν να βγαζουν φωτογραφιες, οποτε οσοι την εχετε απλα χαρειτε την

Re: Απάντηση: samsung nx1

Ποιος σοβαρος θα κατσει τωρα να επενδυσει στο συστημα αυτο?

Παρών! :flipout:

Ολοκληρώθηκε η παραγγελία δεύτερου σετ ΝΧ1+16-50S+Battery grip για ρεζέρβα.

Σήμερα παρέλαβα και το SEF-580A φλας.

32PpXV.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: samsung nx1

Παρών! :flipout:

..

:slapface: :grinning-smiley-043

Γιαννη..τα σεβη μου!
Οπως εγραψα και πριν σημασια εχει να χαρεις το εξοπλισμο σου..
Τις ιδιες φωτογραφιες που εβγαζες χθες, τις ιδιες θα βγαλεις και σημερα !
Απλα σε λιγο καιρο θα ειναι ευκαιρια σε οσους παραμεινουν στο συστημα να τσιμπησουν ολο κι κατι καλο σε καλες και λογικες τιμες...
-bye-

Δεν ξέρω τί φήμες κυκλοφορούν αλλά ξέρω ότι αυτή τη στιγμή έχει διαφήμιση της NX500 σε γιγαντοοθονη στο αεροδρόμιο της Ρωμης

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: samsung nx1

Eίτε DSLR είτε mirrorless δεν έχω χαρεί μηχανή περισσότερο από την ΝΧ1 σε υβριδική χρήση φωτογραφία και βίντεο.

Dead or alive, παραμένει για μένα η καλύτερη υβριδική μηχανή που έχει βγει ποτέ.

Με δύο σώματα NX1 προβλέπω να είμαι καλυμμένος από "φωτο-βιντεο-μηχανή" τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία για να μη πω δεκαετία.

@tiniakos, όχι δεν το προχώρησα με το deal της Νορβηγίας.

Πω πω, χαμός στο νήμα. Έλειψα λίγο και οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Μάλλον ο σεισμός της Samsung ήταν μεγαλύτερος από αυτόν της Λευκάδας. Εγώ πάντως το πρωί φωτογράφιζα και βιντεοσκοπούσα την γιορτή του Πολυτεχνείου στο σχολείο των παιδιών μου. Λυπάμαι που η Samsung βλέπει κάτω από αυτό το πρίσμα το σύστημα ΝΧ. Με στεναχωρεί που δεν θα αναβαθμιστεί με νέους φακούς, αλλά ελπίζω σε πτώση τιμών για να εξοπλίσω όσο το δυνατόν καλύτερα τη γκάμα των φακών μου.

Τίποτα το συνταρακτικό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Eίτε DSLR είτε mirrorless δεν έχω χαρεί μηχανή περισσότερο από την ΝΧ1 σε υβριδική χρήση φωτογραφία και βίντεο.

Dead or alive, παραμένει για μένα η καλύτερη υβριδική μηχανή που έχει βγει ποτέ.

Με δύο σώματα NX1 προβλέπω να είμαι καλυμμένος από "φωτο-βιντεο-μηχανή" τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία για να μη πω δεκαετία.

@tiniakos, όχι δεν το προχώρησα με το deal της Νορβηγίας.

Ελπίζω να κάνω λάθος αλλά μέσα στο 2016 Γιάννη θα έχεις πουλήσει και τις 2 NX1.
Αυτό θα γίνει γιατί έχω καταλάβει ότι σου αρέσει η τεχνολογία και το καινούργιο και σίγουρα οι επόμενες μηχανές της Sony,Panasonic κτλ θα είναι καλύτερες της ΝΧ1.
Είναι στη μοίρα της τεχνολογίας η εξέλιξη οπότε αργά η γρήγορα η ΝΧ1 θα ξεπεραστεί.
Αν τώρα μέσα στην επόμενη πενταετία μείνεις μόνο με την Samsung μπράβο σου, σίγουρα χαμένος δε θα βγεις.

Εγώ το εύχομαι να ξεπεραστεί η NX1 και γρήγορα μάλιστα από ένα άλλο υβριδικό μοντέλο, κατά προτίμηση Sony, αφού εκεί έχω σοβαρή επένδυση σε φακούς.
Αυτό θα σημαίνει ότι θα φτάσουμε πολύ ψηλά σε απόδοση και ποιότητα εικόνας.

Από μ4/3 αποκλείεται, από DSLR εδώ γελάμε, από Fuji μακάρι, αλλά με το καλημέρα θα δώσει 4K με full sensor readout και dowscale σε πραγματικό χρόνο από 6.5K σε 4Κ και χωρίς πρόβλημα υπερθέρμανσης; Κι εδώ γελάμε.

Από μια Sony έχω να ελπίζω σε μελλοντικά μοντέλα (αφού τα τωρινά κορυφαία των 3.500 ευρώ δεν τα καταφέρνουν), αλλά πλέον όχι με αγωνία. Εδώ καλά-καλά οθόνη αφής δεν βάζει στις α7 η Sony, τι να λέμε τώρα.

Τίποτα το συνταρακτικό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και το καινούργιο και σίγουρα οι επόμενες μηχανές της Sony,Panasonic κτλ θα είναι καλύτερες της ΝΧ1.

Χλωμό το κόβω να βγάλουν κάτι παραπάνω από την NX1, τουλάχιστον για το 2016, οι νέες μηχανές θα την πλησιάσουν αλλά πάλι θα έχουν περιορισμούς.

Απάντηση: Re: samsung nx1

ευχομαι σε όσους επένδυσαν στο σύστημα να χαρούν όσο περισσότερο τις μηχανες τους και να μην επηρεαστουν απο την τυχον απαξιωση του συστήματος που ειναι αναποφευκτο να συμβει με τον καιρο...

εχω περάσει απο αναλογη κατασταση και όσο καλά προετοιμασμένος νασαι δεν ειναι ευκολο, μεχρι να δώ την ΕΜ1 να δίνει πνοή στους πανακριβους 4/3 SHG pro Zuiko ειχα αναγκαστει να έχω και 3-4 σωματα στα 4/3 μηπως και χαλασει το βασικο μου, βεβαια και εγω ρισκαρα και εκανα λιγο πολυ αυτο που κανει ο Γιαννης με την ΝΧ1, αγοραζα σε εξαιρετικα χαμηλες τιμες φακους που ποτε δεν θα μπορουσα να αγορασω σε full price και ετσι ειχα και εχω φακους που ειναι τοπ σε αποδοση και στο τελος μουκατσε και η μπιλια με την αποφαση της Olympus να παρεχει με επαγγελματικο σωμα πληρη συμβατοτητα προς τα πισω ,
ευχομαι στο κοντινο μελλον η Σαμσουνγκ να μην ξεχασει τους χρηστες του συστηματος ΝΧ και να δωσει μια παρομοια λυση,
αυτο που με στεναχωρει περισσοτερο παντως ειναι οτι εριξε πολυ χαμηλα τον πηχη με αυτη την αποφαση της και στην πραξη κατεστρεψε τον υψηλο ανταγωνισμό που πηγαινε να δημιουργηθει, φυσικα και κανεις επαγγελματιας δεν θα την εμπιστευτει στο μελλον αλλα ουτε σημειο αναφορας στα μελλοντικα συγκριτικα δεν μπορει να γινει ενα μοντελο που δεν κυκλοφορει και δεν εχει συνέχεια ....

Ο Andrew Reid μόλις απέκτησε τον 'S' 16-50 και έπαθε την πλάκα του, όπως και με τις βελτιώσεις του 1.4 firmware:

AF is now rather spectacular, at least with the 16-50mm F2-2.8. You can pull off some lovely focus racks with it when recording. For stills it is mega fast and much more reliable than at launch.
The 16-50mm F2-2.8 is a mega piece of glass... absolute stunner of an all-rounder. OIS works wonderfully on it and great built quality. Had I got this lens from the start, original review would have raved about it. Best APS-C lens on the market.
The digital stabilisation combined with OIS on the lens is NUTS... we're talking Olympus E-M1 beating. No distortion like the IBIS has on wide angle movement. Also seems to greatly reduce rolling shutter. The drawback? Crops the sensor. But it's amazing for walking around.
The 4K image still holds up very well vs the cream of the crop in 2015. Only real weakness is it can't do great high ISO results past 1600.
I prefer the handling to just about anything else out there. Love the button placement, feel of the grip, the build quality. Beats GH4 and A7R II for me in that respect.

http://www.eoshd.com/comments/topic...amera-business/?do=findComment&comment=122642

Ο Andrew Reid μόλις απέκτησε τον 'S' 16-50 και έπαθε την πλάκα του. Best APS-C lens on the market.[/url]

όπα μεγάλε, είπαμε... όχι και καλύτερος apsc φακός της αγοράς.. τόσα διαμάντια έχει εκεί έξω

Μάλλον θα εννοεί ο καλύτερος για τη δουλειά που τον θέλει, σε συνδυασμό πάντα με την NX1.

ίσως ο καλύτερος allround apsc, αν και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να χαρακτηριστεί allround ένας τόσο μεγάλος και βαρύς φακός.. μάλλον θα έδινα στον Fujinon 18-55 τον τίτλο αυτό