Samsung NX500

Θα μας βγάλει την ψυχή τώρα στα τελειώματα η Samsung.. Εγώ περιμένω το τελευταίο-τελευταίο κομμάτι από Fotokoch, και έναν 12-24 (καινούργιο) από Καναδά, ο οποίος με τη φήμη, και τις πρακτικές πιθανότητες (ultra wide zoom) για να είναι decentered, έχει αρχίσει και με λούζει κρύος ιδρώτας! Επίσης όσο περισσότερο το έψαξα τους τελευταίους μήνες, τόσο περισσότερο καταλήγω ότι η Samsung είχε το ικανοποιιτικότερο σύστημα για μένα. Κρίμα που εγκαταλείπουν ενώ ουσιαστικά τώρα θα έπρεπε να ξεκινήσουν.

Είδα στο dpreview εξέφρασες την έκπληξη σου για τον komisantto που ενώ έχει πολύ επιτυχημένη πορεία με το σύστημα της Samsung NX εγκαταλείπει για να πάει σε Panasonic. Ο φόβος των επαγγελματιών να μην μείνουν με ελλειπή υποστήριξη αλλά και χωρίς προοπτική θα τους κάνει να στραφούν σε άλλα συστήματα. Πραγματικά θλιβερό για μια τόσο μεγάλη εταιρεία που θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί.

O επαγγελματίας δεν ψάχνει το καλύτερο αλλά το σωστότερο φωτογραφικά αντικείμενο.
Η samsung αποχώρησε στα μουλωχτά αφήνοντας πίσω της συντρίμμια δύσκολα οι επαγγελματίες θα την ακολουθήσουν.

Ο komisannto ήταν μεγάλη "διαφήμιση" για το σύστημα, πολύ καλές φωτογραφίες, και διαφορετικά στυλ. Στην ανακοίνωσή του για τελική αποχώρηση, το μόνο που είπα ήταν "Godspeed!", γιατί ξέρει τι θέλει, και έχει και την οικονομική άνεση να αλλάξει εύκολα σύστημα. Πήρε 2 GX8, οκ, δεν ξέρω, δεν με πείθει το mFT. Θα δούμε. Έστειλαν σήμερα την κάμερα από το fotokoch, για να δούμε..

Αν ενδιαφέρεται κανείς για τον 85, 350ευρώ

https://www.electronicshop24.at/pro...0757154849&ano=A-G757154849&mno=881603&ref=gh
και
https://www.alza.cz/samsung-ex-t85nb-d311943.htm

To είδα έγκαιρα το ποστ στο dpreview, και παρήγγειλα το δεύτερο κομμάτι που είχε διαθέσιμο στο alza.de.

6 μήνες τον κυνηγάω να τον πετύχω κάτω από 500 ευρώ, τελικά βρέθηκε στα 346!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...έβαλα έναν φίλο από Καναδά να μου στείλει έναν 12-24, καινούργιο για περίπου 280ευρώ (με μεταφορικά, ελπίζω να περάσει το τελωνείο, αν όχι, την έβαψα..), επειδή είμαι πολύ του ευρυγωνίου, δεν άντεξα άλλο, καθώς και η πολύ καλή τιμή για καινούργιο...

Στο alza βλέπω τον 12-24 233 ευρώ, αλλά όχι άμεσα διαθέσιμο (εντός 4 ημερών λέει, αλλά δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτό).
https://www.alza.de/samsung-ex-w1224anb-12-24-mm-f4-0-5-6-schwarz-d480523.htm

Δυστυχώς περιμένω από Καναδά τον 12-24, κοντά 300ευρώ μου πήγε. Γιατί να μην ισχύει;
Στέλνει Ελλάδα άνετα; Είδα στις χώρες, από όλη την Ευρώπη μόνο Ελληνικά δεν είχε.

Με διεύθυνση Γερμανίας παρήγγειλα (mailboxde.com), πλήρωσα με κάρτα, δωρεάν μεταφορικά.
Όποιος τυχόν παραγγείλει από alza, κατά την παραγγελία να γραφτεί στο newsletter, γιατί γίνεται αυτόματα έκπτωση. Έτσι μου βγήκε 346 ευρώ.

To 4 μέρες υποθέτω ότι δεν ισχύει, γιατί και στον 85 μετά την παραγγελία μου που έλεγε 1 κομμάτι διαθέσιμο, το γύρισε σε 4 μέρες.
Σε 4 μέρες είναι και ο 12-24. Αυτοματοποιημένα βγαίνει το 4 μέρες. Όπως συμβαίνει με όλα τα καταστήματα, που δεν μπορούν να παραγγείλουν νέα κομμάτια Samsung όταν τελειώνει το απόθεμά τους, το ίδιο θα συμβαίνει και με την alza φαντάζομαι.

Γράφτηκα για να με ειδοποιήσει με e-mail αν γίνει ξανά διαθέσιμος ο 12-24, οπότε θα ειδοποιήσω. Επιτρέπει την πληρωμή πάντως, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αυτό.

Αν ενδιαφέρεται κανείς για τον 85, 350ευρώ

https://www.electronicshop24.at/pro...0757154849&ano=A-G757154849&mno=881603&ref=gh

Στο link πωλείται ο Samyang 85/1.4 NX mount, όχι ο native Samsung, όπως φαίνεται κάτω-κάτω στη σελίδα:
Allgemeine Informationen und technische Daten zu diesem Produkt:
Samyang 85mm F1.4 Objektiv fuer Anschluss Samsung NX

Αλλά ούτως ή άλλως επιτρέπει μόνο διεύθυνση Αυστρίας κατά την εγγραφή, οπότε δεν νομίζω κανείς από μας να έκανε λάθος αγορά.

Last edited:
Δεν φταίνε οι Αυστριακοί. Κανονικά εμφανίζονται οι native φακοί στην κατηγορία Samsung και οι λοιποί στα "Sonstige".

Το μπέρδεμα το κάνει η μηχανή αναζήτησης geizhals που συμπεριλαμβάνει και αποτέλεσμα Samyang.

Αστείο ήταν, φυσικά. Οι Αυστριακοί γενικά είναι πολύ ευγενείς και "καλοπροαίρετοι" (όσο μπορεί να γενικεύει κάποιος), και από ότι διαπίστωσα επισκεπτόμενος τη χώρα τους, αγαπούν πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες, βασικά πρώτη φορά μου συνέβει να ενθουσιάζονται όταν μάθαιναν ότι ήμουν από Ελλάδα, όλοι έχουν έρθει διακοπές κάποια στιγμή εδώ, και έχουν περάσει πολύ όμορφα, κάποιοι είχαν κάρτες στα μαγαζιά τους και μου τις έδειχναν.

αυτή την εντύπωση έχω κι εγώ, και γι αυτό ρώτησα.

Από την άλλη, off topic σχόλιο, οι Αυστριακοί τρέμουν μήπως αυξηθούν και σε αυτούς τα όρια ηλικίας και φθάσουν στα 60+ όπως εδώ στην Ελλάδα. Πολλοί έχουν κανονίσει μόλις βγουν στην σύνταξη να φύγουν για ζεστά μέρη.

Εντελώς off topic: Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο αυτό κάνουν. Βγαίνουν γύρω στα 60-65 στη σύνταξη, και έχουν ένα σπίτι "στον ήλιο", όπως λένε, και πάνε εκεί. Έτσι κατέρευσε το κατασκευαστικό στην Ισπανία, και όλοι οι Άγγλοι να αγόραζαν, δεν έφταναν! Αμερική πάνε Florida, έχει 0% φορολογία, και έτοιμα διαμερίσματα-οίκους ευγηρίας, που διαθέτουν ακόμα και νοσοκόμους σαν υπηρεσία, τα οποία τα έχουν ξεπληρώσει ενώ δουλεύουν, σαν συνταξιοδοτικό, πολλά είναι μακέτες, πουλιούνται σε ανθρώπους 40-50 χρονών, και μέχρι να έχουν φτάσει αυτοί στη σύνταξη έχουν χτιστεί!

Σαν γενικό σχόλιο, θα έλεγα ότι παντού θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας γιατί απλούστατα οι συνταξιούχοι θα είναι πολλοί περισσότεροι από τους εργαζομένους, γι'αυτό η Γερμανία και άλλοι ποιο οργανωτικοί λαοί "διαλέγουν" μετανάστες, και στο "παζάρι" των μεταναστών, οι Σύριοι είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις (υψηλό μορφωτικό επίπεδο, αστική προέλευση). Στη Βόρεια Αμερική από την άλλη "επενδύουν" σε Μεξικάνους και άλλους λατινο Αμερικάνους. Είναι απίστευτο το πόσο δύσκολο είναι να μείνεις Ηνωμένες πολιτείες και Καναδά, ενώ μπαίνουν χιλιάδες Λατινοαμερικάνοι (επειδή "βολεύουν" να τους κάνουν τις δουλειές, ενώ οι υπόλοιποι, εμείς ας πούμε, θέλουμε δικαιώματα και μισθούς).

Κοίταγα τρόπους να χρησιμοποιήσει κάποιος τη ΝΧ500 με viewfinder. Μου άρεσε αυτή η ιδέα με το pistol grip και το trigger που είναι κάποιες σελίδες πίσω, μου θύμησε super 8 φάση, αν θυμούνται οι παλιότεροι. Έχει κάποιος συγκεκριμένα να προτείνει κάποια κομμάτια που χρειάζονται, για να επιτευχθεί το αντίστοιχο αποτέλεσμα; Επίσης είδα ότι ο Γιάννης χρησιμοποιούσε το Clearviewer; Το είδες καθόλου με την ΝΧ500; και τελικά τι έγινε με την κάμερα; (σόρρυ για το off πριν).

Επίσης είδα ότι ο Γιάννης χρησιμοποιούσε το Clearviewer; Το είδες καθόλου με την ΝΧ500; και τελικά τι έγινε με την κάμερα; (σόρρυ για το off πριν).

Δεν το ειδα με την NX500. Φανταζομαι θα ειναι καλυτερο λογω αναλυσης της οθονης. Το μονο που εκανα ηταν δω πως εφαρμοζει το detachable hood, το οποιο εκανε σχεδον τελεια, αντιθετα με την NX300 που εκοβε δεξια-αριστερα την οθονη λογω του οτι ειναι 3.3". Οσο για την μηχανη, ειναι στο δρομο της επιστροφης.

Ευχαριστώ παιδιά. Είμαι ανάμεσα στο ένα ή το άλλο, ή και τα 2, καθώς τα βλέπω σαν διαφορετικές λύσεις, το ένα super 8 filmaking , και το δεύτερο σαν all around λύση (ΚΑΙ με touch screen). Oι 3.3ίντσες της ΝΧ300 δυσκόλευε σε αυτά τα πειράματα, καθώς ήταν περίεργο μέγεθος..