Samsung PS C7000 / C6900 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτό που υποψιαζομουνα... Το πλαστικό που μπαίνει με τη βάση (2) δεν το βρίσκω. Η τηλεόραση βέβαια μπήκε στον τοίχο λόγω παιδιών αλλά θέλω αργότερα να τη βάλω σε επιπλο. Τι κάνω τώρα;
Αν δεν έχεις πετάξει την συσκευασία κοίταξε πάλη κάπου μέσα στα φελιζολ της συσκευασίας τα έχουν. …

αμα κατσει καποιος και ψαξει εξονυχιστικά αλλες μαρκες ειναι 100% σιγουρο οτι θα βρει πολυ περισσοτερα η δεν θα βρει λογω του οτι οι αλλες τηλεορασεις δεν προσφερουνε αυτες τις λειτουργιες.

Δεν αμφιβάλλω.. Απλά, ζητώντας όλα τα παραπάνω πρακτικά είναι σαν να ζητάς να σου αλλάξουν την τηλεόραση.

Δηλαδή, αν ήταν πρόθυμοι να κάνουν όλα τα παραπάνω, η τηλεόραση που θα προέκυπτε θα μπορούσε άνετα να πωλείται σαν νέο μοντέλο.

Αν δεν έχεις πετάξει την συσκευασία κοίταξε πάλη κάπου μέσα στα φελιζολ της συσκευασίας τα έχουν. …

τα κοιταξα δυο και τρεις φορές, δεν υπάρχει πουθενά :/ μπορούν να μου το στείλουν μέσω εγγύησης? άσε που φοβάμαι ότι η συσκευασία είχε ανοιχθεί

Δεν αμφιβάλλω.. Απλά, ζητώντας όλα τα παραπάνω πρακτικά είναι σαν να ζητάς να σου αλλάξουν την τηλεόραση.

Δηλαδή, αν ήταν πρόθυμοι να κάνουν όλα τα παραπάνω, η τηλεόραση που θα προέκυπτε θα μπορούσε άνετα να πωλείται σαν νέο μοντέλο.
+1
Καποια απο αυτα που ζηταει, δεν γινονται.

μην λετε οτι θετε τα περισσοτερα απο αυτα ειναι φτηνα προβληματα software
που φτιαχνονται απο 1 μονο ατομο σε 1 μερα.
Δεν καταλαβα γιατι πρεπει να παρεις αλλη τηλεοραση για τοσο απλες διoρθωσεις στο firmware ?
τα περισσοτερα γινονται παρα πολυ ευκολα και δεν υπαρχει λογος να μην πιεσουμε να φτιαχτουνε στην επομενη αναβαθμιση..
το μονα που ισως δεν γινεται να φτιαξουνε η θελουνε πολυ δουλεια ειναι το crosstalk το DRM στο PVR και η αναπαραγωγη ISO.
Τα αλλα ειναι ειναι τελιως απλα.

μην λετε οτι θετε τα περισσοτερα απο αυτα ειναι φτηνα προβληματα software
που φτιαχνονται απο 1 μονο ατομο σε 1 μερα.
Δεν καταλαβα γιατι πρεπει να παρεις αλλη τηλεοραση για τοσο απλες διoρθωσεις στο firmware ?
τα περισσοτερα γινονται παρα πολυ ευκολα και δεν υπαρχει λογος να μην πιεσουμε να φτιαχτουνε στην επομενη αναβαθμιση..
το μονα που ισως δεν γινεται να φτιαξουνε η θελουνε πολυ δουλεια ειναι το crosstalk το DRM στο PVR και η αναπαραγωγη ISO.
Τα αλλα ειναι ειναι τελιως απλα.

Αν είναι τόοοοοοοοοσο απλά, να τους πούμε να σου δώσουν το source code του firmware να τα κάνεις μόνος σου, να έχεις και τη χαρά της δημιουργίας !

Αν είναι τόοοοοοοοοσο απλά, να τους πούμε να σου δώσουν το source code του firmware να τα κάνεις μόνος σου, να έχεις και τη χαρά της δημιουργίας !

Μην το κοροιδεύεις. Αν μου έδιναν εμένα το firmware κώδικα της τηλεόρασής μου, ξέρεις πόσα πράγματα θα βελτίωνα;

Μην το κοροιδεύεις. Αν μου έδιναν εμένα το firmware κώδικα της τηλεόρασής μου, ξέρεις πόσα πράγματα θα βελτίωνα;

Το 'χεις ξανακάνει;
Γιατί εγω παρά το ότι το έχω ξανακάνει (επι ενάμιση χρόνο το 2001-2002 έγραφα software για embedded σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας των τραίνων για το Network South-East στην Αγγλία) και δεν θα το αναλάμβανα ελαφρά τη καρδία...
Και πάντως ΔΕΝ είναι τόσο απλά σε καμμία περίπτωση. Αλλά όλοι νομίζουν οτι είναι "μάγκες", αυτό είναι που μου τη δίνει !

Το 'χεις ξανακάνει;
Γιατί εγω παρά το ότι το έχω ξανακάνει (επι ενάμιση χρόνο το 2001-2002 έγραφα software για embedded σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας των τραίνων για το Network South-East στην Αγγλία) και δεν θα το αναλάμβανα ελαφρά τη καρδία...
Και πάντως ΔΕΝ είναι τόσο απλά σε καμμία περίπτωση. Αλλά όλοι νομίζουν οτι είναι "μάγκες", αυτό είναι που μου τη δίνει !

Ναι, το έχω ξανακάνει για ένα NAS server που έχω.
Κακώς πάντως εκνευρίζεσαι, άσε τον κόσμο να είναι όσο "μάγκας" θέλει...

Το 'χεις ξανακάνει;

Βεβαιως και ειναι απλα τα πραματα καθως δεν χρειαζεται καποιος κωδικας
σε ειδικη γλωσσα hardware πχ vhdl για embedded σύστημα αλλα υψηλου επιπεδου κωδικας σε C καθως ο media player ειναι ενα προγραμμα γραμμενο σε C που τρεχει στο linouxaki της τηλεορασης.
Μερικες απο αυτες τις αλλαγες τις εχουνε κανει τυποι του sammyGO με reverse engineering και δεν μπορουνε να τις κανουνε οι προγραμματιστες της samsung που εχουνε τον κωδικα ?
Ασε που μαζι με το firmware επρεπε να δινουνε και τον κωδικα του προς download που ειναι υπο GPL γιατι το λεει ξεκαθαρα το lisence.

Ασε που μαζι με το firmware επρεπε να δινουνε και τον κωδικα του προς download που ειναι υπο GPL γιατι το λεει ξεκαθαρα το lisence.

Ένα μέρος το δίνουν. Όμως δεν σου δίνουν εφαρμογές και κυρίως οδηγίες πως μπορείς να φτιάξεις το δικό σου firmware.

Βεβαιως και ειναι απλα τα πραματα καθως δεν χρειαζεται καποιος κωδικας
σε ειδικη γλωσσα hardware πχ vhdl για embedded σύστημα αλλα υψηλου επιπεδου κωδικας σε C καθως ο media player ειναι ενα προγραμμα γραμμενο σε C που τρεχει στο linouxaki της τηλεορασης.
Μερικες απο αυτες τις αλλαγες τις εχουνε κανει τυποι του sammyGO με reverse engineering και δεν μπορουνε να τις κανουνε οι προγραμματιστες της samsung που εχουνε τον κωδικα ?

Ασε το τί κάνουν οι άλλοι. ΕΣΥ τι μπορείς να κάνεις πες μας !

Σαν πολύ εύκολα τα θεωρείς. Και ποιός σου είπε οτι ο κώδικας της C δεν έχει inline assembly calls για traps και interrupts;

Δηλαδή μπορείς ΕΣΥ να γράψεις media player software, σε οποιαδήποτε γλώσσα (για να μην πιάσουμε τη C που έχει ένα σωρό παγίδες στο memory management);

Το έχεις κάνει ποτέ; Ή είσαι όλο θεωρία κι απο πράξη μηδεν εις το πηλίκο;

καταρχην εχεις ελειψη επιχειρηματων και το εριξες σε προσωπικη επιθεση
γι το τι μπορω να κανω εγω.
Οχι δεν μπορω να γραψω media player software γιατι δεν ειναι δουλεια μου.
Δεν χρειαζεται να ξαναγραφτει καινουργιος player πολυ μικρες διορθώσεις πρεπει να γινουνε και ειναι παρα πολυ ευκολο να γινουνε απο αυτους που εχουνε γραψει τον κωδικα και τον γνωριζουνε.
Το να παρει καποιος ξενο κωδικα και να τον βελτιωσει ειναι πολυ ποιο δυσκολο απο το να το κανει ο ιδιος ο δημιουργος του.
Οι συγκεκριμενες βελτιωσεις δεν χρειαζουντε για κανενα λογο assembly οσο
για το memory managment της c που εχει παγιδες οντως εχει αμα δεν εχεις την καταληλη εμπειρια αλλα και παλι υπαρχουνε ειδικα profiling tools(memory prolilers) και γινεται ελεγχος του κωδικα για mem leaks κτλπ.
Οσο για το αν εχω κανει κατι ας πουμε αντιστοιχο ναι το εχω κανει στο router μου.

καταρχην εχεις ελειψη επιχειρηματων και το εριξες σε προσωπικη επιθεση
γι το τι μπορω να κανω εγω.
Οχι δεν μπορω να γραψω media player software γιατι δεν ειναι δουλεια μου.
Δεν χρειαζεται να ξαναγραφτει καινουργιος player πολυ μικρες διορθώσεις πρεπει να γινουνε και ειναι παρα πολυ ευκολο να γινουνε απο αυτους που εχουνε γραψει τον κωδικα και τον γνωριζουνε.
Το να παρει καποιος ξενο κωδικα και να τον βελτιωσει ειναι πολυ ποιο δυσκολο απο το να το κανει ο ιδιος ο δημιουργος του.
Οι συγκεκριμενες βελτιωσεις δεν χρειαζουντε για κανενα λογο assembly οσο
για το memory managment της c που εχει παγιδες οντως εχει αμα δεν εχεις την καταληλη εμπειρια αλλα και παλι υπαρχουνε ειδικα profiling tools(memory prolilers) και γινεται ελεγχος του κωδικα για mem leaks κτλπ.
Οσο για το αν εχω κανει κατι ας πουμε αντιστοιχο ναι το εχω κανει στο router μου.

Εγώ έχω έλλειψη επιχειρημάτων; Οπως νομίζεις. Πάντως εγώ το ασκούσα (και το ασκώ ακόμα) επαγγελματικά το σπόρ του software οποιασδήποτε μορφής. Οσο για το reverse engineering του sammyGO Team, το ξέρεις οτι η εγκατάστασή του καθιστα αυτόματα άκυρη την εγγύηση της συσκευής, όπως ασφαλώς και η εγκατάσταση οιουδήποτε μή εξουσιοδοτημένου (βλέπε επίσημου) software;

Αλλά για στάσου ...

Εσύ δεν είσαι που βγαίνεις δεξιά κι αριστερά όπου υπάρχει νήμα για αγορά τηλεόρασης και μας λές "πάρτε Samsung, έχει τον καλύτερο Media Player";

Τί έγινε δηλαδή τώρα; Δεν σου αρέσει πλέον ο Μedia Player της Samsung; Το support της δεν σε εξυπηρετεί;

Και αν κάποιοι σε άκουσαν και παρασύρθηκαν και πήγαν και αγόρασαν αυτό για το οποίο εσύ τώρα έβγαλες μια λίστα με προβλήματα ΤΟΣΗ με το συμπάθειο, τί θα πρέπει να σου πούν ή καλύτερα να σου κάνουν όπου σε πετύχουν;

Αυτό εσύ μπορεί να το θεωρείς προσωπική επίθεση, εγώ το χαρακτηρίζω προστασία των μελών του φόρουμ απο trolling, fanboyism και άλλα τέτοια φαινόμενα. Ισως επειδή και λόγω θέσης εχω υποσχεθεί να το κάνω όσο μπορώ και όπου είναι δυνατόν ...

Σκέψου το.

Φίλιππος

Και παλι το λεω παρτε samsung εχει καλυτερο player γιατι οντως τον εχει
αφου παιζει ηχο DTS που δεν παιζουνε οι αλλες μαρκες αλλα δεν πρεπει
να λεμε τα προβληματα να διορθωθουνε ?
Επισης οι εξωτερικοι players εχουνε ιδια και καμμια φορα χειροτερα προβληματα.
Δηλαδη γιατι να μην στειλουμε ενα mail να μας βελτιωσουνε τις τηλεορασεις
απο τα προβληματα που εχουνε αφου αυτο ειναι εφικτο με μικροδιoρθωσεις στο firmware ?
Και σημερα αν επερνα τηλεοραση παλι samsung θα επερνα παρολα τα προβληματα που εντοπισα ειναι η καλυτερη επιλογη οι αλλες τηλεορασεις
δεν εχουνε λογο να εχουνε τετοια προβληματα γιατι οι περισσοτερες ουτε υποτιλους ουτε DTS δεν παιζουνε κτλπ ασε που αυτες που παιζουνε mkv εχουνε τα ιδια και χειροτερα προβληματα.

Last edited:
Πάντως πρέπει να είσαι ο μοναδικός -τουλάχιστον στην Ελλάδα- που αγοράζει τηλεόραση με βάση όχι την εικόνα, αλλά τις multimedia δυνατότητές της.

Αβυσσος.....

Σαν παράδειγμα, όταν η Kuro ήταν ακόμα σε κυκλοφορία, δεν είπαμε ποτέ σε κανένα "μην την πάρεις την 5090Η γιατί μπορεί απο είκόνα να είναι μακράν η καλύτερη απο όλες, αλλά ο δορυφορικός της δέκτης είναι της πλάκας" !

Η τηλεόραση πρέπει να παίζει σωστά το σήμα που δέχεται, πάει και τελείωσε.

Απο κεί και πέρα αν έχει και καλούδια της προκοπής, καλοδεχούμενα. Αλλά αν δεν έχει, δε σημαίνει οτι θα αγοράσουμε κάποια με υποδεέστερη εικόνα μόνο και μόνο επειδή έχει αξιοπρεπή παρελκόμενα (γιατί - μεταξύ μας - και το media player της δεν είναι και ό,τι καλύτερο όπως λες)....

παρολα τα προβληματα που εχει ο player παραμενει με διαφορα καλυτερος απο
ολες τις αλλες μαρκες που κυκλοφορουνε.
Και απο εικονα οι samsung ειναι value/money.

Πάντως πρέπει να είσαι ο μοναδικός -τουλάχιστον στην Ελλάδα- που αγοράζει τηλεόραση με βάση όχι την εικόνα, αλλά τις multimedia δυνατότητές της.

Αβυσσος.....

Εδω φιλε Κωστα, εισαι λιγο φαουλ.

Οταν αγοραζει κανεις ΚΑΤΙ, κοιταζει ΟΛΑ τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα που εχει και βεβαια κοιταζει ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ και αποφασιζει.

Βεβαια, ΚΑΘΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ δεν εχει την ιδια "σταθμη σημαντικοτητας"...αλλα αυτο δεν σημαινει οτι καποιος εχει ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ και απο εκει και περα οτιδηποτε αλλο απλα καλοδεχουμενο.

Και αμαξι οταν αγοραζα, με ενδιεφερε ο κινητηρας και οι ρεπριζ του βασικα, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα αγοραζα το SAXO το VTS που ηταν "γυμνο" σε οτιδηποτε αλλο (εξοπλισμος πχ) μονο και μονο επειδη ο κινητηρας του σκοτωνε!
Σεβαστοι βεβαια και οσοι ψωνιζουν ετσι....αλλα ο περισσοτερος κοσμος (και σωστα κατα την γνωμη μου) ψαχνει το λεγομενο 'value for money" στην κατηγορια χρηματων που μπορει να διαθεσει.

Πχ εγω θελω να εχει 3D η νεα μου τηλεοραση, την οποια δεν σκοπευω να "στειλω" τα επομενα 2-3 χρονια.
Αρα πρεπει και αυτο να ειναι σε καλο επιπεδο, ωστε οταν θα επεκταθει η χρηση 3d ταινιων κοκ (και βγουν καλυτερες τηλεορασεις), να μην ειμαι πολυ πισω σε αυτον τον τομεα.
Ετσι.....με ενοχλει το οτι η VT20 (την οποια ειδα με τα ματακια μου στην επιδειξη και μαγευτηκα) δεν εχει καλο 3d και δεν εχει 2D->3D (πχ για παιχνιδακια απο PS3).
Ειναι αυτο ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ λογος για να προτιμησω την Samsung? Οχι λεω

Επισης η Samsung κατα βαση σε απαλλασει απο την αναγκη να αγορασεις Media Player (εμενα ΜΟΝΟ αυτο με το οτι διαβαζει shared folder mono apo ton C σκληρο με ενοχλει).
Αρα σε απαλλασει απο ενα επιπλεον εξοδο συν μια ακομα συσκευη στο επιπλο του σαλονιου.
Ειναι αυτο λογος για να προτιμησω την Samsung? Απο μονος του...παλι οχι.
ΜΑΖΙ με τον προηγουμενο....αρχιζει να αλλαζει βαρος η ζυγαρια.

Επισης, η VT20 ειναι 800-1000 ευρω ακριβοτερη.
Ειναι αυτος ενας λογος να προτιμηθει η Samsung. Εδω ας πουμε....και ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ να ισχυε αυτο.....σε βαζει σε σοβαρο διλλημα, τοσα λεφτα διαφορα για μενα ειναι σχεδον ενα μηνιατικο. ΜΑΖΙ με τα αλλα δυο που ανεφερα......χμμμμ....αρχιζει να ισορροπει η ζυγαρια πλεον.

Αρα απο την μια, το ΒΑΣΙΚΟ που λες και εσυ με στελνει στην επιλογη της VT20, αλλα τα υπολοιπα μικροτερα μεν αλλα ΑΡΚΕΤΑ στοιχεια, με πανε αναποδα (ειδικα η τιμη)

Και μην ξεχνας και κατι ακομα.
ΑΛΛΟ πραγμα να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ (πχ μια τηλεοραση να εχει 3d και αλλη να μην εχει) και αλλο πραγμα το "καλυτερο-χειροτερο".
Οι εννοιες καλυτερο-χειροτερο ειναι σχετικες εννοιες και δεν σημαινουν καλο-κακο.
Αν η χ-τηλεοραση εχει καλυτερη εικονα απο την ψ, αυτο δεν σημαινει οτι η ψ εχει (τοσο) κακη, ωστε να μην ειναι απολαυστικη!
Ενω αν κατι δεν υπαρχει καν, απλα δεν μπορεις να το απολαυσεις, εστω και αν η απολαυση του ειναι ησσωνος σημασιας!

Νομιζω οτι δεν ειμαι ο μονος που σκεφτεται ετσι.
Αν βεβαια ειχα πολλα φραγκα και δεν με ενδιαφερε καθολου το value for money, θα αγοραζα την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΑΣΑ ΑΠΟΨΗ και στις μεγαλυτερες δυνατες ιντσες....και με το που θα εβγαινε μια ακομα καλυτερη θα σκοτωνα την προηγουμενη.
Δεν μπορω να το κανω ομως....δυστυχως....και αρα πρεπει να σκεφτομαι με πολυπαραμετρικο κριτηριο (και με "βαθος χρονου")....