Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλοθέατη!!!
Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου (και σαν σύνολο με ενδιαφέρει μαζί με br-media player). Και καμία φωτογραφία ίσως (ξέρω, πολλά θέλω, αλλά ζηλεύω!);

ΥΓ: Άντε να αντέξω τώρα ενα μήνα με την παλαιολιθική crt των 20 ιντσών μέχρι να πάρω και εγώ (50+)! Καλά για τη γυναίκα δεν το συζητάω, θα πέσει γκρίνια (μέχρι να γλυκαθεί και αυτή δλδ) αλλά τουλάχιστον έχω πάρει το ελεύθερο να επιλέξω εγώ τι χρειαζόμαστε σε αυτά!

@soch καλοθέατη ! Πραγματικά το anynet αν πετύχεις συμβατότητα με τις συσκευές σου είναι πολύ χρήσιμο .

Απάντηση: Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ps2.: ώρες λειτουργίας πως βλέπουμε;

Καλοτάξιδη και απροβλημάτιστη.
Σε standby πατάς: info + menu + mute + power on και επιλέγεις το SVC

@chek2fire κάτσε πρώτα να υπάρχουν plasma στο μέλλον και βλέπουμε.
@vas_papavas αν σταθεροποιηθεί η τιμή της 55ΗΧ850 κάτω από τα 1.500 θα πουλήσει ακόμα περισσότερο εδώ.

Χθες λοιπόν εγκατέστησα την 51Ε6500 μαζί με το AV Samsung HT-E5200, το Crystal Audio Appstreamer και τον Pace 831 της Nova. Η εγκατάσταση της τηλεόρασης ήταν απλή διαδικασία ενώ στα αρνητικά το ό,τι δεν είναι απόλυτα σταθερή στη βάση της. Για το χώρο μου το μέγεθος 51'' είναι ικανοποιητικό. Αν η 60αρα ήταν σε αντίστοιχα καλή τιμή και όχι διπλάσια ίσως το σκεφτόμουν (βέβαια θα είχα περισσότερη γκρίνια από τη γυναίκα μου, εδώ η 51 της φάνηκε τεράστια).
Η εικόνα της είναι πραγματικά καλή και ενώ είχα πολύ χαμηλές προσδοκίες για (κάποια) μέτρια Ελληνικά κανάλια δεν τα πάει άσχημα. Bluray & 3d δεν είδα ακόμα, τα HD κανάλια της Nova δείχνουν μια χαρά. Η διασύνδεση μέσω του Anynet με το AV είναι εντυπωσιακή: με το που θέτω το AV σε λειτουργία, σβήνει τον ήχο από την τηλεόραση και τον περνάει μέσω του ενισχυτή στα ηχεία. Χαμηλώνεις τη φωνή από το χειριστήριο της τηλεόρασης και αποκρίνεται ο ενισχυτής.
Η ασύρματη δικτύωση όλων των συσκευών ήταν απλή (εκτός του Crystal Audio που θα το ξαναδώ σήμερα) και κατέβηκαν τα update σε όλα. Η τηλεόραση είδε και τον ΗΥ οπότε μένει να κάνω ρυθμίσεις sharing από εκεί. Media player δεν δοκίμασα ακόμα.
Βλέπω σε zoom για να αποφεύγω τα λογότυπα, σε mode "χαλαρή εικόνα" με την αντίθεση στο 75. Από απόψε θα παίζει και το DVD στρωσίματος.
ps.: η TV είναι αρκετά ζεστή από πίσω.
ps2.: ώρες λειτουργίας πως βλέπουμε;

σωκράτη καλορίζικη και από εμένα. έκανες πολύ καλή επιλογή και θα μείνεις ευχαριστημένος.

Καλοριζικη φιλε κι εγω την περιμενω εδω και δεκα μερες μιας και δεν ηταν διαθεσιμη.Ξεπουλησε η sammy φετος μιας και το "αντιπαλο στρατοπεδο" μας εχει φοβισει/ξενερωσει με τα γνωστα θεματα που εχει.Οταν θα´σαι ετοιμος βεβαια γραψε μας και εντυπωσεις

Σας ευχαριστώ όλους!

@coolgreek θα πάρω το χρόνο μου να δοκιμάσω κάποια πράγματα και να βγάλω φωτογραφίες, ώστε να είμαι σίγουρος για όσα γράψω. Το forum με έχει βοηθήσει αρκετά και τουλάχιστον αυτό το χρωστάω. Για τη γκρίνια, είμαι σίγουρος πως δεν έχω ξεμπερδέψει ακόμα :nounder: είναι βλέπεις και η θέαση στο zoom που δε βοηθάει την κατάσταση. Έχουμε και το μωρό στο δρόμο οπότε όπως καταλαβαίνεις τα ορμονικά χτυπάνε κόκκινα :violent-smiley-030:

@Isokratis ένας από τους λόγους που διάλεξα το AV να είναι samsung ήταν και η πληρέστερη διασύνδεση με την TV. Εϊμαι σίγουρος πως δεν έχω δει ακόμα ούτε τα μισά.

@vas_papavas φίλε πιστεύω πως έκανα καλά που δεν βιάστηκα να επιλέξω. Θυμάσαι πως από πέρσι το συζητάμε. Από τα λίγα που είδα χθες έμεινα ικανοποιημένος. Πόσο μάλλον όταν στρώσει η εικόνα (διαβάζω πως βελτιώνεται με το χρόνο στις plasma) και αρχίζω παράλληλα να αξιοποιώ τις δυνατότητες του συνόλου. Και όλα αυτά σε καλή τιμή, σημαντικό στις μέρες μας.

Καλοτάξιδη και απροβλημάτιστη.
Σε standby πατάς: info + menu + mute + power on και επιλέγεις το SVC

Καλοτάξιδη λες ε; Μακάρι να με ταξιδεύει με την εικόνα της και όχι να ταξιδέψει μόνη της για πουθενά αλλου :laugh:
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μόλις δω ώρες πατάω power off για να κλείσει; Μην κάνουμε καμιά πατάτα και χάσουμε την εγγύηση.

@bill123455 και γω την περίμενα 2 εβδομάδες να έρθει. Είχα σπίτι τα καλώδια και το media player στη γωνία να κάθονται. Με το καλό να παραλάβεις.

Απάντηση: Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλοτάξιδη λες ε; Μακάρι να με ταξιδεύει με την εικόνα της και όχι να ταξιδέψει μόνη της για πουθενά αλλου :laugh:
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μόλις δω ώρες πατάω power off για να κλείσει; Μην κάνουμε καμιά πατάτα και χάσουμε την εγγύηση.

Καλοτάξιδη με τη καλή έννοια...
Ναι πατάς Power Off για να κλείσει.
Στην δική μου 51Ε500 που είδα μια φορά τις ώρες και την ξανανοιξα, μου γύρισε στις default ρυθμίσεις. Πρόσεξε το λίγο για να μην τυφλωθείς από το Dynamic.

Καλές θεάσεις

Μετά τις 200-250 ώρες θα δεις άλλη εικόνα από αυτήν που βλέπεις τώρα. Μόλις φύγει η "μπλεδίλα" και στρώσουν τα χρώματα ακόμη και με avi (τηρουμένων των αναλογιών) η εικόνα θα είναι πολύ καλή.

Σωκράτη , επειδή ψήνομαι να δοκιμάσω την τύχη μου με την 60άρα , θα ήθελα να τσεκάρεις τις αναλαμπές σε φωτεινές σκηνές στο τηλεοπτικό , όχι σε HD .

Υ.Γ. Υπάρχει κανείς που την πήρε την 60" απο εξωτερικό εδώ αλήθεια ?

Last edited:
Οι αναλαμπές που λέτε γίνονται μόνο σε φωτεινές σκηνές και πάντα σε τηλεοπτικό σήμα ποτέ δεν έχω δει σε hd ταινίες. Για το στρώσιμο πάντως ενώ είχα αρχίσει να την στρώνω τις πρώτες 70 ώρες μετά μου την έδωσε και την έβαλα απλά να παίζει κανονικά με τις ρυθμίσεις που θέλω. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και ειλικρινά καθόμουν και απορούσα γιατί την έστρωνα.

Εγώ από τις 0 ώρες έβλεπα κανονικά με λίγο zapping παραπάνω σε τηλεοπτικό.
Σε 2,5 ώρες ταινία με μπάρες πάνω-κάτω και υπότιτλους, δεν εντόπησα το παραμικρό IR, που στην S10 θα υπήρχε στανταρ (άσχετα αν έφευγε σε 2 λεπτά).

Έτσι είναι και στην ST50 . Από τις 30 ώρες την έχω και παίζει κανονικά μιας και δεν βλέπω IR . Αντίστοιχη συμπεριφορά είχε και η Ε550 μου .

σε mode "χαλαρή εικόνα" με την αντίθεση στο 75.

Δεν χρειάζεται μείωση η αντίθεση στις Samsung, το "Φως κυψέλης" φρόντισε να μην είναι πάνω από το 10-12, ως προστατευτικό μέτρο...

Καλόστρωτη και καλοθέατη, soch !!! :ernaehrung004:

Εγω για καλο και για κακο στο τηλεοπτικο έχω κύψελη στο 9 και αντίθεση κάτω απο 50
με κάθε ευκαρία βάζω το break-in και παίζει ενα 15ωρο μέσο όρο την ημέρα
Πρέπει να έχω πιάσει σε 10 ημέρες περίπου τις 150 ώρες
μετα τις 200 (ψυχολογικά) θα αρχίσω να βλέπω κανονικα τηλεοπτικά , όχι ζοομ

Στο break-in βάζω στο dynamic τις ρυθμίσεις

Καλορίζικη Soch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! καλές θεάσεις

Δείτε οπωσδήποτε το HUGO , μου έπεσε το σαγόνι δεν το χόρταινα, ειδικα στα κοντινά πλανα με τον παπούλη που φαινόταν με απιστευτη λεπτομέρεια το πρόσωπο, ρυτίδες κλπ δεν την χόρταινα
Πάντως τώρα που συνήθισα μέγεθος στα 2.5 με 3 μέτρα δεν θα έλεγα όχι σε μία 60αρα
Αλλα θα πήγαινε πολύ, οικονομικά
ως τώρα αν ξαναέπερνα τηλεόραση πάλι την ίδια θα έπερνα!!!!!!!!!!!

Καλα δεν σας λέω να δείτε το AVATAR........................................

Εκτός από αυτές τις ρυθμίσεις http://forums.cnet.com/7723-19410_102-565093/samsung-pn60e6500-picture-settings/?tag=mncol;rvwBody έχετε βρει και τίποτε άλλες???
Φαντάζομαι αυτές θα μπορούν αντικαταστησουν το standard όταν παίζει ταινία

Last edited:
Μερσί παιδιά.
JL έχω διαβάσει για το φως κυψέλης στο τοπικό στρωσίματος που έχεις φτιάξει οπότε το είχα κατά νου. Το mode "χαλαρή εικόνα" τα έχει όλα από 50% και κάτω εκτός από την αντίθεση που την έχει στο 100%. Προς το παρόν βλέπουμε σπίτι με zoom χωρίς λογότυπα.
Κατέβασα χθες το Avatar (720p 8GB) και το δοκίμασα σε όλες τις πηγές (TV, AV, Appstreamer, PC μέσω allshare). Όλα πήγαν καλά και το κυριότερο έχω κανονικούς .srt υπότιτλους μέσω DLNA (Allshare). Μπράβο Samsung. Τα DVD rip τρέχουν κανονικά, στα BR rip θέλει πιο γρήγορο δίκτυο (αναμενόμενο).
Η εικόνα μας εντυπωσίασε πραγματικά. Στα HD κανάλια της Nova είναι καλή αλλά εδώ ήταν το κάτι άλλο. Στον player της τηλεόρασης το mode ήταν "χαλαρή εικόνα" ενώ στο player του AV το γυρνάει σε mode "BD Wise" όπου υποτίθεται πως έχεις την καλύτερη δυνατή εικόνα.
Ένα θέμα που πρέπει να δω είναι γιατί το appstreamer μου κλειδώνει σε 720p/50 ενώ τα TV & AV media player στα 1080p.
Χθες ρύθμισα και τη σειρά των καναλιών. Πόσα σκουπίδια έχουμε για κανάλια...

2 ερωτήσεις προς τους κατόχους μια και κλείνω προς αυτή την TV: 1)Πως είναι η εικόνα της σε "ψιλοφωτεινό" χώρο; Με ενδιαφέρει η προβολή τηλεοπτικού από NOVA το πρωί/μεσημέρι και 2)Υπάρχει θέμα από την απουσία IFC στο τηλεοπτικό και συγκεκριμένα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες;

2 ερωτήσεις προς τους κατόχους μια και κλείνω προς αυτή την TV: 1)Πως είναι η εικόνα της σε "ψιλοφωτεινό" χώρο; Με ενδιαφέρει η προβολή τηλεοπτικού από NOVA το πρωί/μεσημέρι και 2)Υπάρχει θέμα από την απουσία IFC στο τηλεοπτικό και συγκεκριμένα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες;

Μιας και είχα την Ε550 με παράθυρο απέναντι της , η οποία έχει χειρότερο φίλτρο απο την 6500 , σου λέω πως δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα . Μια χαρά βλέπεις .
Αν βέβαια το παράθυρο ήταν στο πλάι και όχι απέναντι θα ήταν ακόμα καλύτερα .

Μιας και είχα την Ε550 με παράθυρο απέναντι της , η οποία έχει χειρότερο φίλτρο απο την 6500 , σου λέω πως δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα . Μια χαρά βλέπεις .
Αν βέβαια το παράθυρο ήταν στο πλάι και όχι απέναντι θα ήταν ακόμα καλύτερα .

Έχω παράθυρο στο πλάι το οποίο εάν θέλω μπορώ να κλείσω κουρτίνες ή πατζούρια, απλά θα προτιμούσα για νορμάλ χρήση (πχ ειδήσεις το μεσημέρι) να μην χρειάζεται η όλη διαδικασία. Ποια η γνώμη σου για την απουσία IFC σε τηλεοπτικό σήμα;

Πάντως τώρα που συνήθισα μέγεθος στα 2.5 με 3 μέτρα δεν θα έλεγα όχι σε μία 60αρα
Αλλα θα πήγαινε πολύ, οικονομικά

Έτσι την πάτησα κι εγώ που από 50 έμεινα σε 50" και πλέον κατάλαβα πως στα 2,8 μ. ειδικά για 3D αλλά και ΗD είναι πολύ λίγες.
Έβαλα για πώληση την 50άρα αλλά βλέπω να μην την θέλει κανείς και θα με επικηρύξει ο Κωτσόβολος αν τους πάω 2η τηλεόραση πίσω σε 2 εβδομάδες ....

Έχω παράθυρο στο πλάι το οποίο εάν θέλω μπορώ να κλείσω κουρτίνες ή πατζούρια, απλά θα προτιμούσα για νορμάλ χρήση (πχ ειδήσεις το μεσημέρι) να μην χρειάζεται η όλη διαδικασία. Ποια η γνώμη σου για την απουσία IFC σε τηλεοπτικό σήμα;

να στο πώ αλλιώς. και κάποια αντανάκλαση να έχεις που στην περίπτωση μας ή 6500 έχει πολύ καλό φίλτρο σε ενδιαφέρει να βλέπεις ειδήσεις με κοντραστάτη εικόνα και αβυσαλλέο μαύρο????

για την απουσία ifc στο τηλεοπτικό είναι και δική μου απορία. ίσως ένα τεστ με το avclub motion test στα 50i (hd και sd) μας έλυνε πολλές απορίες.