Samsung UE46C6530 Ghosting / Backlight bleed
Παιδια για σας απο Κυπρο.
Το amazon uk αρχισε προσφατα να πουλαει τηλεορασεις στη Κυπρο και ετσι αγορασα την 46αρα UE46C6530 για 1004 ευρω συμπεριλαμβανομενου και του shipping (μονο ~20 στερλινες στοιχησε). Εδω στη Κυπρο μας πιανουν τον κωλο στις τιμες. Μπορει εσεις να εχετε οικονομικη κριση, αλλα ολα ειναι πιο φτηνα στην Ελλαδα. Καταστηματα οπως η Ηλεκτρονικη και το Public που εχουν υποκαταστηματα εδω, μας πουλανε τα ιδια προιοντα με εκατονταδες ευρω διαφορα. Αλλα τελως παντων, δεν ειναι για αυτο που γραφω σημερα.
Προσεξα και εγω οτι η συσκευη μου ειχε προβλημα με backlight bleeding / ghosting. Ηταν πολυ εμφανες την ωρα που αλλαζεις καναλια οποτε η οθονη μαυριζει για κανα δυο δευτερολεπτα. Τοτε φαινοταν ξεκαθαρα οτι στην κατω δεξια γωνια, και (σε λιγοτερο βαθμο) στη πανω αριστερα γωνια, η εικονα δεν ηταν μαυρη οπως θα επρεπε αλλα φαινοταν σαν να ειχε βαλει καποιος ενα φαναρι στη γωνια και το φως διαχεοταν στην οθονη. Φαινοταν και σε πιο μικρο βαθμο σε σκοτεινες σκηνες σε προγραμματα της τηλεορασης και σε DVD.
Προσεξα οτι το φαινομενο ηταν πολυ πιο εντονο στο cinema mode ενω περιοριζοταν σε πολυ μεγαλο βαθμο αν εβαζα την εικονα στο dynamic mode ή στο normal mode. Επαιξα αρκετα με την εικονα σε βαθμο που, η αληθεια να λεγεται, το προβλημα δεν ηταν τοσο ορατο ειδικα στο dynamic mode. Φυσικα οταν σου μπει η ιδεα οτι αυτο το προβλημα ειναι εκει, τοτε δεν κανεις τιποτα αλλο παρα να το προσεχεις καθε φορα που εμφανιζεται. Και οταν σου μπει η ιδεα, τοτε γαμι... τα.
Θα μπορουσα να ειχα κρατησει την τηλεοραση και να ειμαι σχετικα "ικανοποιημενος" αλλα στο τελος χρησιμοποιησα το 30-day return του amazon και την εστειλα πισω. Δεν ειμαι σιγουρος αν θα πιασω την LE46C750 που ειναι και λιγο φτηνοτερη και φαινεται καλυτερη, ή αν θα περιμενω ακομα λιγο για τα μοντελα του 2011.