Samsung UE D7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Samsung UE D7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν θέλεις την άποψή μου, φώναξε ένα ειδικο να στη ρυθμίσει - καλιμπράρει και θα είναι θεαματικά τα αποτελέσματα.
Στο λέω και από δική μου εμπειρία, που έχω τη 46c8000 15 μήνες περίπου, και μετά από 2 μήνες που τη πήρα μου τη ρύθμισε ο Μανώλης, και ή τηλεόραση ήταν αγνώριστη.
Όλα τα γνωστα προβλήματα αυτής της τεχνολογίας είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Πρέπει να ψάχνω για να τα βρώ , γιατί είναι σχεδόν μηδαμηνά, και στο λέει ένας άνθρωπος που είναι και πολύ παράξενος και απαιτητικός σε ότι έχει σχέση με εικόνα και ήχο γενικότερα.
Να συμπληρώσω όμως για να είμαστε και απόλυτα ειλικρινείς, πως σε τόσο μεγάλες ίντσες ( 55 ) οι lcd-led τηλεόράσεις έχουν πάντα μεγαλύτερο θέμα με τα γνωστά προβλήματα της τεχνολογίας αυτής. Για αυτό το λόγο επιβάλεται , κατά την ταπεινή μου άποψη ακόμα περισσότερο το χέρι του ειδικού, αλλά όμως ενώ πιστεύω οτι θα είναι θεαματική η διαφόρα, δε θα φτάσει ποτέ στα επίπεδα μιας μικρότερης έως 46 ιντσών, θα είναι κοντά αλλά όχι το ίδιο. Κερδίζεις όμως τη μεγάλη διαφορά που σου δίνουν σε εικόνα οι πολλές ίντσες.
αν και δεν εχω ιδιαιτερα προβληματα με τη 46D8000 αν εμενα Αθηνα η πρωτη μου δουλεια μολις πηρα τη τηλ. θα ειταν να φερω το Μανωλη να μου τη ρυθμισει αλλα βλεπετε οι καταστασεις με αναγκασαν και μετακομισα στη Κυπρο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung UE D7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σ

Περίεργα νούμερα όμως Γιάννη... Δεν τις μέτρησαν με σήμα 60Hz; :chinscratch:

Στα 60 Hz (game mode) ανανεωνεται η εικονα καθε 16.67 ms. Στα 120 Hz καθε 8.33 ms , ενω στα 240 Hz καθε 4.17 ms (οταν λειτουργει το interpolation του Motion plus).

Λογικα τα νουμερα πρεπει να ειναι πολλαπλασια των αριθμων αυτων οποτε εχουμε για 60 Hz lag 33 , 50 , 67 , 83 ms κτλ.

Αυτο δεν λες?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung UE D7000 : Reviews - Εντυπώσεις

Στα 60 Hz (game mode) ανανεωνεται η εικονα καθε 16.67 ms. Στα 120 Hz καθε 8.33 ms , ενω στα 240 Hz καθε 4.17 ms (οταν λειτουργει το interpolation του Motion plus).

Λογικα τα νουμερα πρεπει να ειναι πολλαπλασια των αριθμων αυτων οποτε εχουμε για 60 Hz lag 33 , 50 , 67 , 83 ms κτλ.

Αυτο δεν λες?

Ναι...

Απλά, τα 120/240Hz μην τα σκέφτεσαι καθόλου, γιατί το εισερχόμενο σήμα με το οποίο γίνεται η μέτρηση, δεν μπορεί να είναι ούτως ή άλλως πάνω από 60Hz... ;)

Re: Απάντηση: Samsung UE D7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για σας μπορεί κάποιος να μου εξήγηση τι είναι το clouding και πως το διακρίνω στην 40 που έχω για να δω αν το έχω και εγώ????
σας ευχαριστώ πολύ

Παιδιά ετοιμαστείτε έρχεται νέο firmware σε λίγο..... στην Αμερική έχει βγει από 6 Οκτώβρη το 1019 άρα δεν θα αργήσει να έρθει και σε μας !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung UE D7000 : Reviews -

Απλά, τα 120/240Hz μην τα σκέφτεσαι καθόλου, γιατί το εισερχόμενο σήμα με το οποίο γίνεται η μέτρηση, δεν μπορεί να είναι ούτως ή άλλως πάνω από 60Hz... ;)

Το εισερχομενο οχι , κατα την διαρκεια της μετρησης ομως λογικα μπορει το ανθρωπινο ματι (η ο φακος) να "πιασει" καποιο interpolated frame?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung UE D7000 : Review

Το εισερχομενο οχι , κατα την διαρκεια της μετρησης ομως λογικα μπορει το ανθρωπινο ματι (η ο φακος) να "πιασει" καποιο interpolated frame?

Aν μετράς με το interpolation ενεργό, ναι, μπορεί... Αλλά δεν είναι τόσο εξελιγμένοι οι αλγόριθμοι παρεμβολής, ώστε το ενδιάμεσο καρέ να δείχνει και ενδιάμεσο νούμερο... :D

Re: Απάντηση: Samsung UE D7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

μήπως ξέρει κανείς το πως διαγράφουμε κανάλια; Μπορούμε να τα ονομάσουμε; Μπορούμε να τα μεταφέρουμε; π.χ. το 2 να πάει στο 12 και το 12 στη θέση του 2;

την ίδια συχνότητα την είχα και στο 32.
Πάω να αλλάξω την συχνότητα στο κανάλι 32 και όταν πατάω "Επεξεργ." με πηγαίνει στην επεξεργασία του καναλιού 2.
Έτσι πρέπει να βάλω μία συχνότητα ότι να'ναι στο 2 για επεξεργαστώ το 32 και μετά να ξαναβάλω την κανονική συχνότητα στο 2.

ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ!!!

Επίσης ενώ έχω ένα usb flash (ntfs) στην τηλεόραση, δε μπορώ να κάνω εξαγωγή της λίστας των καναλιών. Το έχει καταφέρει κανείς αυτό;

Νομίζω μπορεί να διαβάσει αλλά όχι να γράψει σε ntfs. Καν'το fat32

Καλησπέρα και από εμένα...
εδώ και 2,5 μήνες είμαι ένας ευτυχής κάτοχος μιας 46d7000
..αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι .. προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το explore 3d application αλλά η μετάδοση διακόπτεται αρκετά συχνά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να σταματάει εντελώς βγάζοντας μήνυμα οτι έχω χαμηλή ταχύτητα.
..έχω ενσύρματη σύνδεση μέσω ενός powerline ..και η ταχύτητα σύνδεσης μου είναι 9-10 Mbit (είμαι μακριά από το τηλ/κο κέντρο) ..στην ιστοσελίδα της Samsung λέει πως για να "παίξει" η συγκεκριμένη εφαρμογή απαιτείται ταχύτητα τουλάχιστον 4 Mbit.

..μπορεί κάποιος να μου πεί αν χρησιμοποιεί αυτή την εφαρμογή χωρίς πρόβλημα και αν ναι σε τι ταχύτητα;;

..ευχαριστώ

Καλησπέρα και από εμένα...
εδώ και 2,5 μήνες είμαι ένας ευτυχής κάτοχος μιας 46d7000
..αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι .. προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το explore 3d application αλλά η μετάδοση διακόπτεται αρκετά συχνά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να σταματάει εντελώς βγάζοντας μήνυμα οτι έχω χαμηλή ταχύτητα.
..έχω ενσύρματη σύνδεση μέσω ενός powerline ..και η ταχύτητα σύνδεσης μου είναι 9-10 Mbit (είμαι μακριά από το τηλ/κο κέντρο) ..στην ιστοσελίδα της Samsung λέει πως για να "παίξει" η συγκεκριμένη εφαρμογή απαιτείται ταχύτητα τουλάχιστον 4 Mbit.

..μπορεί κάποιος να μου πεί αν χρησιμοποιεί αυτή την εφαρμογή χωρίς πρόβλημα και αν ναι σε τι ταχύτητα;;

..ευχαριστώ
Φίλε μου εγώ έχω την 55 ue d8000 και δεν έχω απόλυτος κανένα πρόβλημα με την ταχύτητα. βέβαια το router μου είναι ακριβως κάτω απο την τηλεόραση άρα έχω τέλειο σήμα. Σημαντικό αυτο που θα σου πω ολες οι μπριζες τηλεφώνου που έχεις σπίτι τους έχεις βάλει splitter γιατί αν δεν το έχεις κάνει τότε χάνεις παρα πολυ σε ταχύτητα με συνέπεια να σου κάνει διακοπές στο φόρτωνε του 3d video. -bye-

..splitter έχω μονό στην κεντρική πρίζα (δεν γίνεται και αλλιώς άλλωστε)
..δίκτυο δίνω στην tv μέσω powerline (δηλαδή χρησιμοποιώ την ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού για να περάσω το σήμα)
..σίγουρα έχω κάποιες απώλειες αλλά το πρόβλημα νομίζω πως είναι ότι δεν έχω την απαραίτητη ταχύτητα (9-10 Mbit όπως προείπα)

..εσυ τι ταχύτητα έχεις;;
..ρωτάω για να διαπιστώσω ποια είναι η ελάχιστη ταχύτητα ώστε να χρησιμοποιώ την εφαρμογή απρόσκοπτα

Καλησπέρα και πάλι φίλε μου. Εμένα η συνδεση μου είναι 24mbit απο την hol. Και δεν έχω απόλυτος κανένα πρόβλημα. Ευχόμε γρήγορα φίλε μου να βρεις λύση. Καλο σου βραδι!!!!!

Διαβάζοντας, συγκρίνοντας, και μελετώντας δεκάδες σχόλια και απαντήσεις σε αυτό το φόρουμ σχετικά με τις τηλεοράσεις SAMSUNG, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν έπαιρνα από διάφορα μέλη φίλους αυτού του φόρουμ απαντήσεις στα εξής ερωτήματά μου =

1. Αξίζει η 46D6530 ως τηλεόραση και κυρίως για το 3D της?
2. Η 40D7000 εκτός από τις 6 ίντσες διαφορά με την ανωτέρω και τα Herz της, έχει άλλες ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ διαφορές? Μου κάνει εντύπωση που έχουν αυτές οι 2 τηλεοράσεις ΙΔΙΑ τιμή....
3. Ποιες είναι στην ουσία οι διαφορές των μοντέλων 46D6530 με της 6510 (εκτός της βάσης της)?
4. Είναι πραγματικά ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ τα λεφτά της 46D7000? Παρά είναι πολλά νιώθω με την μικρή μου εμπειρία....
5.Αναφορικά με το σερφάρισμα στο Ιντερνέτ διαπιστώνετε ότι κάποιο μοντέλο υστερεί ή υπερτερεί?
6. Θα κοιτάζατε ποτέ κάτι άλλο ΕΚΤΟΣ SAMSUNG για 3D τηλεόραση?

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για τον χρόνο σας και την εκτίμηση που θα δώσετε απαντώντας μου αυτές τις απορίες!

Καλή συνέχεια αδέλφια....

Διαβάζοντας, συγκρίνοντας, και μελετώντας δεκάδες σχόλια και απαντήσεις σε αυτό το φόρουμ σχετικά με τις τηλεοράσεις SAMSUNG, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν έπαιρνα από διάφορα μέλη φίλους αυτού του φόρουμ απαντήσεις στα εξής ερωτήματά μου =

1. Αξίζει η 46D6530 ως τηλεόραση και κυρίως για το 3D της?
2. Η 40D7000 εκτός από τις 6 ίντσες διαφορά με την ανωτέρω και τα Herz της, έχει άλλες ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ διαφορές? Μου κάνει εντύπωση που έχουν αυτές οι 2 τηλεοράσεις ΙΔΙΑ τιμή....
3. Ποιες είναι στην ουσία οι διαφορές των μοντέλων 46D6530 με της 6510 (εκτός της βάσης της)?
4. Είναι πραγματικά ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ τα λεφτά της 46D7000? Παρά είναι πολλά νιώθω με την μικρή μου εμπειρία....
5.Αναφορικά με το σερφάρισμα στο Ιντερνέτ διαπιστώνετε ότι κάποιο μοντέλο υστερεί ή υπερτερεί?
6. Θα κοιτάζατε ποτέ κάτι άλλο ΕΚΤΟΣ SAMSUNG για 3D τηλεόραση?

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για τον χρόνο σας και την εκτίμηση που θα δώσετε απαντώντας μου αυτές τις απορίες!

Καλή συνέχεια αδέλφια....

1.2. H 46D7000 έχει παραπάνω από την 46D6530 το Micro Dimming, έχει καλύτερη κίνηση με πάνελ 200 Hz έναντι 100 Ηz, 2 scart έναντι 1, δύο ζευγάρια γυαλιά 3D (οι καινούριες παρτίδες) και το design με το λεπτό πλαίσιο και την βάση.
H χρηματική διαφορά τους είναι περίπου 290 ευρώ μείον το κόστος των 3D γυαλιών περίπου 80 ευρώ.
Αν σε ενδιαφέρει το 3D μην κοιτάξεις καθόλου για 40".
3. Η d6510 είναι λευκή με την βάση της d7000.
4. Βάλε τα κάτω και αποφάσισε μόνος σου.
5. Δεν έχουν καμία διαφορά.
6. Σε LED μπορείς να κοιτάξεις και την Sony 46EX720 σε κάτι πιο οικονομικό.

Tην καλημερα μου σε ολο το φορουμ και ολα τα μελη! -bye- Καινουργιος χρηστης εδω και ειπα να κανω εγγραφη μιας και προσφατα (10 μερες περιπου) εγινα κατοχος μιας UE 46 d7000! Θα ηθελα την βοηθεια σας/γνωμη σας καθως δεν ειμαι και ο πλεον γνωστικος σε τετοια θεματα, παρολο που σας διαβαζω αρκετο καιρο και εχω μαθει πολλα.

Η τηλεοραση εχει ρυθμιστει με βαση και αυτα που εχουν γραψει πολλα παιδια εδω και με το προσωπικο μου γουστο, οποτε εχω φτασει σε ενα σημειο που ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο την ποιοτητα.

Οι εντυπωσεις μου τωρα: φοβερο design, χλιδα μπλα μπλα μπλα μπλα....τα ξερετε ολα τα καλα πανω-κατω, δεν νομιζω οτι εχει νοημα να αναλωθω σε κατι τετοιο. Αυτο που μετραει ειναι οι εκαστοτε ιδιοτροπιες που εχουν (αν εχουν) τα πανελ, οπως διαβαζω εδω. Να σας πω λοιπον πως παει η δικια μου TV απο τα γνωστα θεματα:

Clouding εχω πραγματικα απειροελαχιστο, το οποιο ακομα και με ολα τα φωτα κλειστα, ακομα κι εγω το ψαχνω να το βρω, με λιγα λογια δεν εχω θεμα καθως πρακτικα δεν φαινεται.

Torchlight εχω σε ενα μονο σημειο και πολυ λιγο κατω αριστερα αλλα μετα απο τις ρυθμισεις πραγματικα δεν φαινεται σχεδον καθολου (μονο εγω το παρατηρω που το ξερω). Βεβαια σε πολυ υψηλη γωνια θεασης το φαινομενο γινεται αντιληπτο και μαλιστα φαινεται και σε αλλα σημεια διπλανα στο κατω μονο μερος της οθονης και στο αριστερο κομματι. Οπως ειπα ομως απο μεγαλη μονο γωνια θεασης, οποτε μπορω να ζησω με αυτο.

Backlight bleed με τις αρχικες ρυθμισεις εργοστασιου ειχα στις 2 απανω γωνιες του πανελ. Ομως μεασ απο τις ρυθμισεις εξαφανιστηκε εντελως και αυτο και μονο αν ανεβασεις brightness ή το backlight σε μεγαλα νουμερα θα το δεις.

ολα καλα ολα ωραια μεχρι εδω. To torchlight με ειχε ξενερωσει πολυ αρχικα αλλα τωρα δεν με απασχολει καθως δεν φαινεται και δεν προκειται ποτε να κατσω σε γωνια 30 μοιρων να δω το χαλι που φαινεται.

Τι εχω ομως που πραγματικα με χαλαει φιλοι μου, καθως η τηλεοραση δεν ειναι μονο για ταινιες, αλλα και για gaming (τα ms δεν μου δημιουργουν κανενα προβλημα, βρισκω την αποκριση μια χαρα)

Banding. :bigcry:

Ναι αυτο το απαισιο πραγμα. Σε παρακολουθηση ταινιας δεν εχω προβλημα, πολυ σπανια θα γινει αντιλητπο ακομα και οταν το ψαχνω. Στα games ομως το βλεπω...το βλεπω και μου την δινει ασχημα. Φυσικα δεν το παρατηρω υπο ολες τις συνθηκες, αλλα σε σκοτεινες αποχρωσεις του μπλε, πρασινου και γκρι χρωματος.

Δεν ξερω βεβαια ποσο πολυ θεωρειται οτι εχω ή οχι....και ακολουθει ο προβληματισμος μου:

Να προβω σε αλλαγη τηλεορασης? Αυτο που φοβαμαι ειναι μηπως μετα αντι να εχω θεμα με το banding, τελικα αποκτησω θεμα με clouding, bleed, torchlight ακομα και περισσοτερο banding και τελικα αντι για καλυτερα ειναι χειροτερα...γιατι απο αυτα που ακουω δυσκολο να μην εχεις προβλημα με κατι...

σας επισυναπτω φωτο απο τεστ που εκανα για να μου πειτε την γνωμη σας. Να σημειωσω οτι οι φωτο ειναι απο Iphone οποτε συγνωμη για την ποιοτητα.

Πρωτα τεστ για clouding σε σκοτεινες συνθηκες ( η κοκκινη κουκιδα στο κατω μερος ειναι απο το χειρηστηριο του PS3 οχι την οθονη λολ :) ):

http://www.flickr.com/photos/51977224@N02/6273337399/

Μετα τεστ σε φουλ ασπρη οθονη (το banding αρχιζει και γινεται αντιληπτο αλλα μονο απο την φωτο του κινητου, στην τηλεοραση δεν φαινεται τιποτα απολυτως)

http://www.flickr.com/photos/51977224@N02/6273878224/

Και τελος σε τεστ για banding σε γκρι αποχρωση απο εικονα που πηρα απο εσας εδω. Και παλι το κινητο κανει το φαινομενο να φαινεται πολυ περισσοτερο απο οτι στην τηλεοραση. Αλλα στα games το παρατηρω.

http://www.flickr.com/photos/51977224@N02/6273331431/

Τη συμβουλη σας λοιπον παιδια. Τι να κανω... να παω σε αλλαγη? Το banding το βλεπετε σε "φυσιολογικα" επιπεδα, οποτε να μαθω να ζω με αυτο, γιατι μπορει να μου κατσει τηλεοραση πολυ χειροτερη? Τα φωτα σας!

Σας ευχαριστω πολυ συγνωμη για το μεγαλο κειμενο. :music-smiley-005:

Last edited:
1.2. H 46D7000 έχει παραπάνω από την 46D6530 το Micro Dimming, έχει καλύτερη κίνηση με πάνελ 200 Hz έναντι 100 Ηz, 2 scart έναντι 1, δύο ζευγάρια γυαλιά 3D (οι καινούριες παρτίδες) και το design με το λεπτό πλαίσιο και την βάση.
H χρηματική διαφορά τους είναι περίπου 290 ευρώ μείον το κόστος των 3D γυαλιών περίπου 80 ευρώ.
Αν σε ενδιαφέρει το 3D μην κοιτάξεις καθόλου για 40".
3. Η d6510 είναι λευκή με την βάση της d7000.
4. Βάλε τα κάτω και αποφάσισε μόνος σου.
5. Δεν έχουν καμία διαφορά.
6. Σε LED μπορείς να κοιτάξεις και την Sony 46EX720 σε κάτι πιο οικονομικό.

Kαταρχήν ευχαριστώ πολύ τον φίλο AVRA για την χρήσιμη βοήθειά του! Τέτοια μέλη είναι πραγματικά πολύτιμα σε κάθε φόρουμ....

Σε σχέση τώρα με την ευκρίνεια εικόνας και την "ομορφιά" που δείχνει η Samsung, μπορεί να συγκριθεί με άλλες τηλεοράσεις του εμπορίου? Σε όσα καταστήματα έχω ρωτήσει λένε όλοι το "κλασσικό" : Η Samsung έχει την τέλεια εικόνα, αλλά αν θες κάτι πιο φτηνό πήγαινε στην Sony, στην LG και συμβιβάσουν με ότι δεις εκεί....

Εκτός αυτού τις υπηρεσίες smart tv, full internet explorer, applications stores, και παρόμοια πράγματα τα προσφέρουν άλλες εταιρίες στις τηλεοράσεις τους ή όχι?

Φαντάζομαι ότι σε όλους σας έχει πέσει πολύ μελέτη πριν δώσετε 1200+ ευρώ για μία τέτοια αγορά τηλεόρασης....

Και πάλι ευχαριστώ για τις βοήθειές σας....

Και τελος σε τεστ για banding σε γκρι αποχρωση απο εικονα που πηρα απο εσας εδω. Και παλι το κινητο κανει το φαινομενο να φαινεται πολυ περισσοτερο απο οτι στην τηλεοραση. Αλλα στα games το παρατηρω.

http://www.flickr.com/photos/51977224@N02/6273331431/

Τη συμβουλη σας λοιπον παιδια. Τι να κανω... να παω σε αλλαγη? Το banding το βλεπετε σε "φυσιολογικα" επιπεδα, οποτε να μαθω να ζω με αυτο, γιατι μπορει να μου κατσει τηλεοραση πολυ χειροτερη? Τα φωτα σας!

Σας ευχαριστω πολυ συγνωμη για το μεγαλο κειμενο. :music-smiley-005:

OOOOO φίλε αυτό δεν είναι απλά banding αυτό είναι μαύρη είν η νύχτα στα βουνά ! Το banding εκτος ότι φαίνεται στα παιχνίδια εκεί που θα φαίνεται παρα πολύ και δεν θα βλέπεται η εικόνα με τίποτα είναι στο ποδόσφαιρο. Εγώ φίλε έχω ακριβώς την ίδια 46D7000 και την άλλαξα 2 φορές μέχρι που η τρίτη που πήρα ήταν ok. Δεν την άλλαξα για banding αλλά για αλλά θέματα. Πάντως εγώ την άλλαξα πολύ εύκολα γιατί το κατάστημα που την πήρα είχε DOA 7 ημερών, έτσι τις έπαιρνα τις τσεκάριζα και μετά τους τις πήγαινα πίσω είναι λίγο ταλαιπωρία αλλά μέχρι να έπαιρνα την τέλεια tv θα καθόμουν να τους την άλλαζα και 100 φορες ! Κανονικά αν την πήρες τώρα το κατάστημα που την πήρες πρέπει να στην αλλάζει αλλα άμα έχεις και DOA τότε στην αλλάζει σίγουρα ! Μη το αφήσεις έτσι !

^^ Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου φιλε μου, δηλαδη ειναι εντονο το θεμα λες ε?

Δυστυχως εχουν περασει 7 μερες απο την αγορα... Τι σημαινει αυτο ομως τωρα? Οτι δεν μπορω να την δωσω πισω με βαση την εγγυηση?? Για βοηθηστε λιγο ρε παιδες γιατι την εφαγα την ξενερα τωρα...

ΥΓ: Παντως να σημειωσω ετσι οτι η εικονα που χρησιμοποιησα για το τεστ του banding ειναι σκουρο γκρι, οχι ασπρη, και σαφως η φωτο λογο του οτι ειναι απο κινητο το κανει και φαινεται πολυ πιο εντονο.

Last edited: