Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μια απλη ερωτηση...Τι προτεινετε για αποφυγη της θολουρας απο τηλεοπτικο δεκτη? Να μου πειτε ειναι και η ποιοτητα των ψηφιακων καναλιων..αλλη του ΣΚΑΙ,BBC και αλλη του ΑΝΤ1, Μega...(δε βλεπονται)...

Για ποιό μέγεθος μιλάμε και σε τί απόσταση θέασης; Ο επεξεργαστής εικόνας της 6030 απ' όσο πρόλαβα να τον ξαναδώ δεν φάνηκε να έχει θέματα θολώματος και στο firmware που φορούσε του Κώστα τότε δεν εντοπίστηκε κάποιο θέμα μη απενεργοποιήσιμης αποθορυβοποίησης...

Κάνε μια δοκιμή να βγάλεις εκτός όλα τα φίλτρα θορύβου, βάλε το Motion Plus στο Καθαρή Εικόνα και την Προσθ. κίνηση LED στο ενεργό και παίξε λίγο με το ρυθμιστικό της οξύτητας (αναφέρεται ως ευκρίνεια στο μενού) μέχρι το 10-20...

Πραγματικό κελεπούρι.
Τελικά η εντύπωση μου πως υπήρχε βελτίωση στο Scanning Backlight σε κάποιο από τα τελευταία Firmwware δεν ήταν λανθασμένη!!
Ευχαριστούμε τον Γιάννη για την τελευταία παρουσίαση
Τρέξτε να προλάβετε όσοι ενδιαφέρεστε αυτή την περίοδο για αγορά TV :Banane0:

Edit : Γιάννη αυτό APDC Motion Resolution pattern @6,5ppf ​ μπορούμε να το βρούμε κάπου???

Last edited:
Edit : Γιάννη αυτό APDC Motion Resolution pattern @6,5ppf ​ μπορούμε να το βρούμε κάπου???

Συμπεριλαμβάνεται στα BluRay: FPD Benchmark Software, FPD Benchmark Software for Professional και Hi-Definition Reference Disc...

Μιλαμε για 46 ιντσες..αποσταση θεασης 1.5 με 2.5 μετρα περιπου.....οκ θα το δοκιμασω..εχω και μια 60αρα LG του 2011 στον πανω οροφο και η διαφορα στο τηλεοπτικο ειναι χαωδης...

Καλά περάσαμε, ξεψαχνίσαμε κι έναν εκπρόσωπο των LED-LCD της οικονομικής κατηγορίας με την ευκαιρία, ο οποίος δεν επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η τηλεόραση του Κώστα, σύμφωνα με το service menu φοράει πάνελ SPVA 100Hz της ίδιας της Samsung, το οποίο έδωσε τη γνωστή εικόνα αυτού του τύπου πάνελ σε αντίθεση/γωνία θέασης/χρωματική συμπεριφορά, με ομοιομορφία όμως που είχαμε χρόνια να δούμε... :2thumb22sup:

Ειμαι αμεσα ενδιαφερομενος για την EH6030 και θα ηθελα σε παρακαλω να σε ρωτησω για την γωνια θεασης. Ειχα μια 46es6900(την οποια επεστρεψα) που συμφωνα με το service menu εχει το ιδιο πανελ με την ΕΗ6030 αλλα σε Edge Led(46A1AF6E αντι για 46A1AF6D που εχει η ΕH6030). Πρακτικα στην EH θα υπαρχει καμια διαφορα στην γωνια θεασης? Μπορει ο direct φωτισμος να επηρεασει την γωνια θεασης και αν ναι θετικα η αρνητικα?

Γενικα την γωνια θεασης(στην ES6900) την βρηκα πολυ ασχημη(46" απο 2.7 μετρα) αλλα ειναι κατι που δεχομαι να θυσιασω για καλυτερο μαυρο απο το να παω πχ σε IPS panel που εχει καλη γωνια θεασης αλλα γκρι-μαυρο. Κατα την αποψη σου αυτη η θυσια αξιζει ή υπαρχει καποια τηλεοραση που εχει εξισου καλο μαυρο αλλα καλυτερη γωνιες θεασης μιλωντας παντα για LCD?

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου και συγνωμη αν ρωταω πολλα. :worshippy:

Δυστυχώς αυτό ήταν ένα από τα προβλήματα της ομολογουμένως vfm περίπτωσης. Κάποια στιγμή καθόμασταν με τον gzoun στον πλαινό καναπέ (γωνία θέασης 30-40ο) και είχε γκριζάρει τελείως το πάνελ.

Δυστυχώς αυτό ήταν ένα από τα προβλήματα της ομολογουμένως vfm περίπτωσης. Κάποια στιγμή καθόμασταν με τον gzoun στον πλαινό καναπέ (γωνία θέασης 30-40ο) και είχε γκριζάρει τελείως το πάνελ.

Αυτο ειχα πατρατηρησει και εγω στην ES6900 που κανει και εναν σκασμο λεφτα παραπανω απο την EH6030 και σε καμια περιπτωση δεν ειναι vfm. Στην αριστερη ακρη του καναπε το δεξι μερος του πανελ φαινοταν σαν να ειχε Lightbleed(και αντιστροφως) μεχρι απλα να μετακινηθεις στο κεντρο οπου ερχοταν στα ισια του. Αξιζει καποιος να παει σε IPS? Η διαφορα του 0,06 cd/m3 μαυρου που βγαζει αυτο το πανελ σε σχεση με καποιο IPS στα ιδια λεφτα (πανω απο 1 cd/m3) ειναι τεραστια στην πραξη? Μαλλον ειναι και λιγο υποκειμενικο αλλα δυστυχως δεν εχω την δυνατοτητα να δω καποιο IPS στο σπιτι μου για να δω την διαφορα.

Απάντηση: Re: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κάνεις διπλό κλικ στο .exe και δημιουργείται ένας αποσυμπιεσμένος φάκελος
Τον φάκελο αυτόν βάζεις στο στικάκι,το βάζεις στην tv και μετά ψάχνεις την επιλογή που λέει αναβάθμιση μέσω usb
Όταν τελειώσει η αναβάθμιση,η TV θα κλείσει και θα ανοίξει μόνη της...

Παιδιά μια μικρή, βοήθεια.!! Εγώ έχω ακόμη την έκδοση Firmware 1010, μπορώ να κάνω κατευθείαν την καινούργια αναβάθμιση 1013, ή θα πρέπει να περάσω πρώτα τις παλιότερες αναβαθμίσεις και μετά την 1013.!!! Και αν πρέπει;, που θα βρω τις παλιότερες αναβαθμίσεις;!!:7SFGSFG:

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά μια μικρή, βοήθεια.!! Εγώ έχω ακόμη την έκδοση Firmware 1010, μπορώ να κάνω κατευθείαν την καινούργια αναβάθμιση 1013, ή θα πρέπει να περάσω πρώτα τις παλιότερες αναβαθμίσεις και μετά την 1013.!!! Και αν πρέπει;, που θα βρω τις παλιότερες αναβαθμίσεις;!!:7SFGSFG:

Αν και δεν ειμαι κατοχος της συγκεκριμενης σου λεω οτι ουδεποτε ισχυει να πρεπει να βαλεις τις παλιότερες αναβαθμίσεις πριν την τελικη γιατι πρωτον θα το ελεγε στις οδηγιες της αναβαθμισης και δευτερον ο κατασκευαστης δεν γνωριζει ποτε θα πουληθει καποιο κομματι και ποσες αναβαθμισεις θα εχουν βγει ενδιαμεσα οποτε δεν θα αφηνε τον αγοραστη να του κρεμασει η τηλεοραση αν εχει βγει πανω απο μια ενδιαμεση αναβαθμιση. Επισης θα αντιμετωπιζε ο καθε αγοραστης και το προβλημα με το που να βρει τις παλαιοτερες αναβαθμισεις. :2thumb22sup: Οποτε μην ανησυχεις και απλα ακολουθησε πιστα τις οδηγιες που δινει η εταιρεια και βαλε την τελευταια εκδοση του frimware.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν και δεν ειμαι κατοχος της συγκεκριμενης σου λεω οτι ουδεποτε ισχυει να πρεπει να βαλεις τις παλιότερες αναβαθμίσεις πριν την τελικη γιατι πρωτον θα το ελεγε στις οδηγιες της αναβαθμισης και δευτερον ο κατασκευαστης δεν γνωριζει ποτε θα πουληθει καποιο κομματι και ποσες αναβαθμισεις θα εχουν βγει ενδιαμεσα οποτε δεν θα αφηνε τον αγοραστη να του κρεμασει η τηλεοραση αν εχει βγει πανω απο μια ενδιαμεση αναβαθμιση. Επισης θα αντιμετωπιζε ο καθε αγοραστης και το προβλημα με το που να βρει τις παλαιοτερες αναβαθμισεις. :2thumb22sup: Οποτε μην ανησυχεις και απλα ακολουθησε πιστα τις οδηγιες που δινει η εταιρεια και βαλε την τελευταια εκδοση του frimware.

Ευχαριστώ, για την απάντησή σου, πρέπει να έχεις δίκιο, φίλτατε!!!!!

Αυτο ειχα πατρατηρησει και εγω στην ES6900 που κανει και εναν σκασμο λεφτα παραπανω απο την EH6030 και σε καμια περιπτωση δεν ειναι vfm. Στην αριστερη ακρη του καναπε το δεξι μερος του πανελ φαινοταν σαν να ειχε Lightbleed(και αντιστροφως) μεχρι απλα να μετακινηθεις στο κεντρο οπου ερχοταν στα ισια του. Αξιζει καποιος να παει σε IPS? Η διαφορα του 0,06 cd/m3 μαυρου που βγαζει αυτο το πανελ σε σχεση με καποιο IPS στα ιδια λεφτα (πανω απο 1 cd/m3) ειναι τεραστια στην πραξη? Μαλλον ειναι και λιγο υποκειμενικο αλλα δυστυχως δεν εχω την δυνατοτητα να δω καποιο IPS στο σπιτι μου για να δω την διαφορα.

Μια διορθωση στο παραπανω με bold εννουσα πανω απο 0,1 cd/m3.

Μια διορθωση στο παραπανω με bold εννουσα πανω απο 0,1 cd/m3.

Και βεβαια εννοω τετραγωνικο μετρο και οχι κυβικο αλλα αμα κατι παει στραβα μετα πανε ολα. :SFGSFGSF:

Εχω την εντυπωση πως η 6030 <αγαπαει> το χαμηλο πρασινο χρωμα (green offset) το οποιο ειτε σε τηλεοπτικο,ειτε σε blu ray-mkv,φαινεται να ενισχυεται απο το πανελ της tv,με αποτελεσμα σε σκοτεινες σκηνες η σκουρα ρουχα, να φαινεται μια πρασιλινα κυριως στο μαυρο.Επι την ευκαιρια ξερει κανεις με ποιον τροπο μπορουμε να ρυθμισουμε την ισορροπια λευκου εκτος απο οργανο?? Κατι ακομα.. : Στην επιλογη HDMI low-normal, το normal ειναι αν συνδεουμε pc-laptop και παιζουμε σε pc levels 0-255 ??

Λοιπον τα πραγματα βελτιωνονται αισθητα,εως και αριστα,(για θεαση τηλεοπτικου προγραματος παντα) αν στο προφιλ εικονας "ΤΥΠΙΚΟ" κανουμε τα ακολουθα:
Οπισθιος φωτισμος: 12-16 Το εχω εγω αναλογα με τον τηλεοπτικο σταθμο, διοτι αλλα καναλια εχουν υπερφωτισμενη εικονα και αλλα οχι. το σωστο ειναι καπου στο 12-13.
αντιθεση: 90-95
Φωτηνοτητα: 33-35 (πιο πανω κανει νερα το μαυρο και φαινονται πρασινιθρες στα σκοτεινα πλανα)
ευκρινεια :0-30 αναλογα πως σας αρεσει να φαινεται η εικονα. μεχρι 10 το εχω εγω.
χρωμα: 43-47 εδω το καθε καναλι εχει αλλο χαμηλα,αλλο ψηλα τον κορεσμο χρωματος και δεν υπαρχει κατι στανταρ. Εγω το εχω στο 47
αποχρ. (Π-Κ) 50----50
ρυθμισεις για προχωρημενους:
Δυναμικη αντιθεση: Απενεργ. η στην καλυτερη επιλεξτε "χαμηλο" αν σας φαινονται ξεπλυμενα τα χρωματα.
Τονος μαυρου Απενεργ. αν βαλετε οποιαδηποτε αλλη επιλογη νομιζω πως χανεται η λεπτομερια στις σκοτεινες σκηνες.
Αποχρωση δερματος Ο μηδεν (στην μεση)
RGB ως εχει
Χρωματικη περιοχη: Αυτοματο
Ισορροποια λευκου: μεχρι στιγμης ολα στο 25 εκτος του Green offset Που μπορειτε να το κατεβαστε μεχρι και 17 αν σαν φαινεται πολυ "Λαδι" η εικονα. καντε ολες τις αλλες ρυθμισεις πρωτα και αν δεν φαινεται καλη στα ματια σας η εικονα,αφηστε αυτο τελευταιο.
Κανονικα εδω χρειαζεται οργανο ,αλλα αν υπαρχει καποιος που γνωριζει πως μπορουμε να ρυθμισουμε τα τρια χρωματα (rer,green,blue-offset και gain) με καποιο πατερν ισως, παρακαλω ας μας το αναφερει.
Επιλογες εικονας :
Τονος χρωματος : Το σωστο ειναι το θερμο 2-θερμο 1, αλλα αν σας φαινεται πολυ κιτρινη η εικονα βαλτε Τυπικο
Ψηφιακο φιλτρο θορυβου και φιλτρο θορυβου Mpeg Απενεργοποιημενα.
Μαυρο HDMi στο τηλεοτπικο δεν αλλαζει,αλλα οταν παιζεται απο pc,laptop η το dvd σας δεκτης,Media player σας βγαζει RGB και παιζετε με αυτο, βαλτε κανονικο.
Λειτουργεια ταινιας Αυτο1-Αυτο2
Motion Plus: Καθαρη εικονα, σε τηλεοτικο, σε οτιδηποτε αλλο εγω το εχω απενεργοποιημενο.
Προσθετη κινηση LED :αν σας φαινεται η εικονα οτι σκαλωνει και κανει σπασιματα ακομα, (π.χ σε ποδοσφαιρικο αγωνα) ενεργοποιηστε το.

Last edited:
Καλησπέρα σας.
Πρόσφατα απέκτησα την συγκεκριμένη tv και μέχρι στιγμής έχω μείνει υπέρ ευχαριστημένος.
Παρόλα αυτά θα ήθελα μια βοήθεια από όπιον γνωρίζει.
Έχω συνδέσει το pc με hdmi απο την κάρτα γραφικών αλλά και με ethernet μέσω του router (allshare) Το πρόβλημα μου είναι το εξής.
Η αναπαραγωγή από το πρόγραμμα allshare της samsung είναι αισθητά ανώτερη απο την αναπαραγωγή του ίδιου αρχείου αλλά απο το player του pc (VLC) μέσω το hdmi.
To ερώτημα μου είναι υπάρχει κάτι που κάνω λάθος; Δεν θα έπρεπε να έχουν την ίδια ποιότητα; Με τις ρυθμίσεις της κάρτας δεν πειραματίστηκα και πολύ. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να πεί μια γνώμη;
και κάτι τελευταίο δεν έχω καταφέρει να παίξω 3d videos απο το youtube (μέσα απο το pc μου). Δείχνουν όλα θολά και γενικά περίεργα. δοκίμασα σχεδόν τα πάντα αλλά τίποτα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για την πολύτιμη βοήθεια σας.

ευχαριστώ.

Όπως περίπου φαινόταν το μαύρο της 6030 από το πλάι, σε αυτό το επίπεδο είναι το μαύρο ενός IPS on-axis (χωρίς τη μπλεδίλα βέβαια).

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, εσύ δεν έχεις και μια UT50; Βάλε να παίζει μία μαύρη καρτέλα και πάτα το κουμπί μετατροπής 2D->3D. Αυτό που βλέπεις πλέον, χωρίς να φοράς τα γυαλιά, είναι το 0,1 cd/m2... ;)

Εχω την εντυπωση πως η 6030 <αγαπαει> το χαμηλο πρασινο χρωμα (green offset) το οποιο ειτε σε τηλεοπτικο,ειτε σε blu ray-mkv,φαινεται να ενισχυεται απο το πανελ της tv,με αποτελεσμα σε σκοτεινες σκηνες η σκουρα ρουχα, να φαινεται μια πρασιλινα κυριως στο μαυρο.Επι την ευκαιρια ξερει κανεις με ποιον τροπο μπορουμε να ρυθμισουμε την ισορροπια λευκου εκτος απο οργανο?? Κατι ακομα.. : Στην επιλογη HDMI low-normal, το normal ειναι αν συνδεουμε pc-laptop και παιζουμε σε pc levels 0-255 ??

H 6030 του Κώστα πάλι, είναι φουλ του μπλε, ακόμα και στο Θερμό 2 (7000+Κ λευκό σε όλη την κλίμακα). Λαμβάνοντας υπόψη και αυτά που μας είπε ο Μανώλης που έχει μετρήσει και άλλες 6030, μάλλον η οικονομία από πλευράς Samsung έγινε στο εργοστασιακό σετάρισμα των προρρυθμίσεων, όπου διάφορες 6030 εμφανίζουν μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξύ τους σε σχέση με άλλα μοντέλα. Ευτυχώς παρέχονται τα απαιτούμενα χειριστήρια στο μενού, ώστε να μπορεί κανείς να προβεί σε διορθώσεις...

Grayscale στην αναφορά με το μάτι είναι ανέκδοτο, εν τούτοις, αν υπάρχει μεγάλη απόκλιση στην εργοστασιακή προρρύθμιση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα pattern grayscale steps ή grayscale ramp, ώς βοήθημα ώστε να καταφέρεις να βελτιώσεις κάπως την κατάσταση ή έστω να την πας σε ένα λάθος που να είναι περισσότερο ανεκτό...

Όπως περίπου φαινόταν το μαύρο της 6030 από το πλάι, σε αυτό το επίπεδο είναι το μαύρο ενός IPS on-axis (χωρίς τη μπλεδίλα βέβαια).

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, εσύ δεν έχεις και μια UT50; Βάλε να παίζει μία μαύρη καρτέλα και πάτα το κουμπί μετατροπής 2D->3D. Αυτό που βλέπεις πλέον, χωρίς να φοράς τα γυαλιά, είναι το 0,1 cd/m2... ;)

Την UT50 την επεστρεψα για 2 λογους. Πρωτον η συνδεση με το PC ηταν αθλια και κουραζομουν να διαβασω τοσο πολυ ολα τα φόρα διοτι το ασπρο της ηταν πολυ μουντο. Δευτερον οι αντανακλασεις εκαναν αδυνατο την θεαση μεσα στην ημερα οποτε την εστειλα. Βεβαια την εικονα που εβγαζε τις νυχτερινες ωρες δεν θα την ξαναδω ποτε σε LCD αλλα σε χρηση για PC monitor ηταν δυσκολη.

Οσο αφορα το σχολιο για τo IPS ειναι πολυ χρησιμο γιατι μου δινει μια real life συγκριση των 2 "μαυρων". Απλα ψαχνω κατι σε EH6030 με εστω ιδια ή καλυτερη γωνια θεασης απο την ES6900 που δοκιμασα. Πιστευεις οτι η γωνια θεασης της EH6030 που φοραει το ιδιο πανελ με την ES6900(οπως εγραψα πιο πανω) θα ειναι τουλαχιστον στα ιδια επιπεδα ή η EH6030 που ειναι πιο budget θα εχει καποιο διαφορετικο φιλτρο και αρα ακομα χειροτερη γωνια θεασης (μιλωντας παντα θεωρητικα αφου την ES6900 δεν την εχεις δει)? Πιο απλα ενα πανελ εχει την ιδια γωνια θεασης σε ολα τα μοντελα που θα χρησιμοποιηθει ή αλλαζει με την διαφορά οπισθιου φωτισμου(backlit v edge) ή με την χρηση καποιου φιλτρου? Τα εχω βρει σε ολα με την EH6030 αλλα αν εχει εστω οριακα χειροτερη γωνια θεασης απο την ES6900 τοτε μου το χαλαει και δεν θελω να την αγοραζω μονο για να την επιστρεψω γιατι τα τεχνικα θεματα οι πωλητες δεν τα καταβαινουν.

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου. :2thumb22sup:

Πιστευεις οτι η γωνια θεασης της EH6030 που φοραει το ιδιο πανελ με την ES6900(οπως εγραψα πιο πανω) θα ειναι τουλαχιστον στα ιδια επιπεδα ή η EH6030 που ειναι πιο budget θα εχει καποιο διαφορετικο φιλτρο και αρα ακομα χειροτερη γωνια θεασης (μιλωντας παντα θεωρητικα αφου την ES6900 δεν την εχεις δει)? Πιο απλα ενα πανελ εχει την ιδια γωνια θεασης σε ολα τα μοντελα που θα χρησιμοποιηθει ή αλλαζει με την διαφορά οπισθιου φωτισμου(backlit v edge) ή με την χρηση καποιου φιλτρου?

Σε οικιακό χώρο, ναι, δεν τις έχω δει δίπλα-δίπλα και σε κατάστημα με φωτισμό τύπου Κωτσόβολος/ΜΜ δεν είναι εύκολο να βγάλει κανείς αξιόπιστα ακριβή συμπεράσματα ως προς τη γωνία θέασης...

Θεωρητικά, μία DirectBacklight δεν έχει λόγο να είναι χειρότερη από μία EdgeBacklight σε γωνία θέασης, το αντίθετο μάλιστα (τυπικά, σε μία EdgeBacklight χρειάζονται ισχυρότεροι διαχύτες και πολωτικά φίλτρα, για την κατανομή του φωτός, με αρνητικές επιπτώσεις όμως στη γωνία θέασης)...

Σε οικιακό χώρο, ναι, δεν τις έχω δει δίπλα-δίπλα και σε κατάστημα με φωτισμό τύπου Κωτσόβολος/ΜΜ δεν είναι εύκολο να βγάλει κανείς αξιόπιστα ακριβή συμπεράσματα ως προς τη γωνία θέασης...

Θεωρητικά, μία DirectBacklight δεν έχει λόγο να είναι χειρότερη από μία EdgeBacklight σε γωνία θέασης, το αντίθετο μάλιστα (τυπικά, σε μία EdgeBacklight χρειάζονται ισχυρότεροι διαχύτες και πολωτικά φίλτρα, για την κατανομή του φωτός, με αρνητικές επιπτώσεις όμως στη γωνία θέασης)...

Αν μη τι αλλο θετικο σχολιο. Σε ευχαριστω πολυ. Ετσι και αλλιως εγω την μικρη γωνια θεασης την ειδα στο σπιτι μου και ειδικα οταν εσβηνα ολα τα φωτα. Τοτε μονο το μαυρο γινοταν γκρι(ξεβαφε) στις γωνιες και ειδικα οταν η ταινια ηταν σε αναλογια 21:9 οπου υπαρχαν μαυρες μπαρες.

Καθε φορα που νομιζω οτι εχω μαθει σχεδον τα παντα για την θεωρια σχετικα με το πως λειτουργουν οι τηλεορασεις ολο μου γεννιουνται καινουργια ερωτηματα και αποριες. Ευτυχως που υπαρχουν εδω οι Γιαννηδες, Βασιληδες κλπ που ξερουν και κατι παραπανω, ωστε να παιρνουμε καποιες σωστες απαντησεις.

Ευχαριστω πολυ παιδια.-bye-