Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Πολύ μικρό το ποσοστό που έχει προβλήματα ομοιομορφίας με την συγκεκριμένη τηλεόραση. Οποίος γνωρίζει τι γίνεται με τις edge-LED σε σύγκριση με τις direct-LED θα καταλάβει

Ελαφρυ banding εχω παρατηρησει και στη δικη μου 32ΕΗ6030 οταν βλεπω την γκρι καρτελα του Αλτερ ,αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση τοσο εντονο,oσο αυτο που βλεπω στις φωτογραφιες.Τον τελικο που ειδα προχθες μια χαρα τον εδειχνε.Απο την αλλη μερια, η 32ΕΗ5000 δεν παρουσιαζει κατι τετοιο αν και απο οσο εχω διαβασει στο φορουμ,τα πανελ τους ειναι σχεδον ιδια...περιεργο.
Θα συμφωνησω με το Μακη για τις edge led .
Ακομη και αυτες των 1000 + ευρω παρουσιαζουν συχνα,διαφορα προβληματα που εχουν να κανουν με την ομοιομορφια και το clouding.
Τι να πει και τι να αγορασει πλεον κανεις ...

Last edited:
Μηπως στις μικροτερες οθονες δεν ειναι τοσο εντονο; Ειναι οντως περιεργο που δεν το προσεξε κανεις

Αυτο ισχυει σαν γενικος κανονας γιατι απλα το φαινομενο δεν γινετε τοσο αντιληπτο σε μικροτερες ιντσες.

Ελαφρυ banding εχω παρατηρησει και στη δικη μου 32ΕΗ6030 οταν βλεπω την γκρι καρτελα του Αλτερ ,αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση τοσο εντονο,oσο αυτο που βλεπω στις φωτογραφιες.Τον τελικο που ειδα προχθες μια χαρα τον εδειχνε.Απο την αλλη μερια, η 32ΕΗ5000 δεν παρουσιαζει κατι τετοιο αν και απο οσο εχω διαβασει στο φορουμ,τα πανελ τους ειναι σχεδον ιδια...περιεργο.
Θα συμφωνησω με το Μακη για τις edge led .
Ακομη και αυτες των 1000 + ευρω παρουσιαζουν συχνα,διαφορα προβληματα που εχουν να κανουν με την ομοιομορφια και το clouding.
Τι να πει και τι να αγορασει πλεον κανεις ...

Και εγω συμφωνω για τις edge led και ηταν και ενας λογος που την πηρα. Απο οτι φαινεται ομως τα μεγαλα πανελ σε αυτο το μοντελο εχουν βγει προβληματικα σε μεγαλο βαθμο. Αναρωτιεμαι εαν υπαρχει κανεις που να εχει την 46αρα και να μην εχει αυτες τις σκιασεις και γενικα banding σε τοσο εντονο βαθμο.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ στην 40άρα παρατηρώ το εξής πρόβλημα.
Κάνω συγκεκριμένες ρυθμίσεις εικόνας και μετά από κάποια ώρα(30-40 λεπτά) η οθόνη μαύριζει στιγμιαία και επανέρχονται οι αρχικές ρυθμίσεις.
Έχει κάποιος ιδέα τι παίζει?

Εγώ στην 40άρα παρατηρώ το εξής πρόβλημα.
Κάνω συγκεκριμένες ρυθμίσεις εικόνας και μετά από κάποια ώρα(30-40 λεπτά) η οθόνη μαύριζει στιγμιαία και επανέρχονται οι αρχικές ρυθμίσεις.
Έχει κάποιος ιδέα τι παίζει?

Μήπως την έχεις ορισμένη σε λειτουργία καταστήματος;

Πως θα το δω αυτό?

Αν δεν κανω λαθος το ζητουσε την πρωτη φορα που συνεδεες την τηλεοραση, οποτε θα χρειαστει να κανεις επαναφορα ή κατι τετοιο.

Πατα μια φορα το joystick στο πισω μερος της ωστε να εμφανισει τα μενου. Μετα πιεσε το αριστερα η δεξια (δεν θυμαμαι) παρατεταμένα. Αμα ειναι σε store mode θα σε βγαλει με αυτον το τροπο.

Φτιάχνεται και μέσω των ρυθμίσεων.
Ρώτησα την Samsung.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Φτιάχνεται και μέσω των ρυθμίσεων.
Ρώτησα την Samsung.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ηταν τελικα σε λειτουργια μαγαζιου; Τι ρυθμιση εκανες;

σε εξοικονομιση ενεγεια ειναι πηγαινει μενου συστημα και το βρισκεις

Καλημερα!
παιδια θα ηθελα μια χαρη...
οταν ωγαλει η εταιρια καινουριο update ας το ανεβασει καποιος εδω,γιατι ξεχασα τον κωδικο μου στο site της&δεν μου αναγνωριζει ουτε αυτον που μου στελνουν στο mail,αλλα ουτε μπορω να φτιαξω καινουριο λογαριασμο.... :/

το τελευταιο που εχω ειναι καπου 20/3 που ειχε βγαλει.

Ευχαριστω!

διαβάζοντας όλα σχεδόν τα πόστ και ενω ήμουν έτοιμος να την κλείσω, καθώς είναι πολύ τίμια στα 630 για 46", είδα τα πόστ τώρα στο τέλος για το πόσο "χάλια" είναι η εικόνα όταν πρόκειται κάποιος να δει αθλητικά και κυρίως ποδόσφαιρο. Από ότι καταλαβαίνω κάνει για όλα τα άλλα, ή για να το θέσω καλύτερα τα θέματα με την εικόνα της δεν "εντοπίζονται" σε ταινίες αλλά βγάζουν μάτι όταν παρακολουθεί κάποιος αθλητικά; σε σχέση με την f6100 είναι 140 οικονομικότερη αλλά άν δεν κάνει για αθλητικά δεν μας κάνει γενικότερα :(

off topic: αν έχετε κάποια πρόταση σε αυτές τις ίντσες για "αθλητική χρήση" be my guest :)

Αν θέλεις καλύτερη στα αθλητικά θα πρέπει να πας σε κάποια με 200Hz πραγματικά ή σε κάποια Plasma
Με όλες τις υπόλοιπες Led των 100Hz δε νομίζω να δεις διαφορά σε σχέση με την ΕΗ6030

Αναφορες σε banding μπορει κανεις να βρει και σε πολλα αλλα νηματα τηλεορασεων οι οποιες εχουν το διπλασιο κοστος. Συμφωνω οτι αν η επιλογη πρεπει να γινει για την κυρια τηλεοραση του σπιτιου,τοτε εκει τα πραγματα δυσκολευουν.
Στη δικη μου παντως 32αρα (η οποια θα γινει συντομα 2η τηλεοραση) πολυ δυσκολα θα το παρατηρησει κανεις .Μονο στη γκρι καρτελα του Αλτερ και σε μερικες υπερφωτισμενες ,σχεδον καμενες αποχρωσεις του λευκου,στιγμιαια σε διαφημισεις. Μαλιστα,πριν το αναφερει ο Elgriego δεν του ειχα δωσει καμια σημασια γιατι πολυ απλα δε με ενοχλουσε τοσο ωστε να το εντοπισω απο μονος μου. Αυτα περι banding και συνεχιζω να δηλωνω ικανοποιημενος απο την TV. Ενημερωτικα,ποδοσφαιρο μια χαρα βλεπω...μονο απο κοντα ομως λογω μικρης διαγωνιου :) .

Last edited:

Αναφορες σε banding μπορει κανεις να βρει και σε πολλα αλλα νηματα τηλεορασεων οι οποιες εχουν το διπλασιο κοστος. Συμφωνω οτι αν η επιλογη πρεπει να γινει για την κυρια τηλεοραση του σπιτιου,τοτε εκει τα πραγματα δυσκολευουν.
Στη δικη μου παντως 32αρα (η οποια θα γινει συντομα 2η τηλεοραση) πολυ δυσκολα θα το παρατηρησει κανεις .Μονο στη γκρι καρτελα του Αλτερ και σε μερικες υπερφωτισμενες ,σχεδον καμενες αποχρωσεις του λευκου,στιγμιαια σε διαφημισεις. Μαλιστα,πριν το αναφερει ο Elgriego δεν του ειχα δωσει καμια σημασια γιατι πολυ απλα δε με ενοχλουσε τοσο ωστε να το εντοπισω απο μονος μου. Αυτα περι banding και συνεχιζω να δηλωνω ικανοποιημενος απο την TV. Ενημερωτικα,ποδοσφαιρο μια χαρα βλεπω...μονο απο κοντα ομως λογω μικρης διαγωνιου :) .

Το θεμα του banding το σηζηταω ακομα με τους τεχνικους για να δω αν υπαρχει πιθανοτητα βελτιωσης με αλλαγη πανελ. Απλα δεν μπορει να χωρεσει το μυαλο το ποσο υπαρχει σε μια 46αρα. Πραγματικα μου φαινεται σαν κατασκευαστικο λαθος γιατι υπαρχει σε ολες ισως και για αυτο η τοσο χαμηλη τιμη.

Επειδη ομως ρωτουσε και ο φιλος πιο πανω, αν δεν το παρατηρει καποιος η τυχει να πετυχει σε καλο κομματι(αν υπαρχει) τοτε την προτεινω απλα να ξερουμε τι αγοραζουμε. Απο εικονα ειδικα αν ειναι ακινητη σκιζει. Μαυρο πολυ καλο και συγκρισιμο με πολυ πιο ακριβες, χρωμα επισης. Αν αρχισει η καμερα να κινειται τοτε πρεπει να βαλουμε ολες τις μαγικες μας ικανοτητες να μην κοιταμε για banding γιατι υπαρχει και θα το δουμε και μιλαω παντα για την 46αρα. Ειμαι σιγουρος οτι το φαινομενο ειναι πιο "ησυχο" σε μικροτερες ιντσες αλλα εγω εχω την 46 αρα οποτε τα σχολια μου αφορουν μονο τις 46ιντσες. Αν ειχα δωσει παραπανω λεφτα η ειχα μεγαλυτερο μπατζετ θα την ειχα επιστρεψει για να παρω καποια αλλη. Αν δεν με ενδιεφερε να την χρησιμοποιω και σαν PC μονιτορ θα επαιρνα σιγουρα πλασμα που σκιζει και στα ποδοσφαιρα.

Last edited:
διαβάζοντας όλα σχεδόν τα πόστ και ενω ήμουν έτοιμος να την κλείσω, καθώς είναι πολύ τίμια στα 630 για 46", είδα τα πόστ τώρα στο τέλος για το πόσο "χάλια" είναι η εικόνα όταν πρόκειται κάποιος να δει αθλητικά και κυρίως ποδόσφαιρο. Από ότι καταλαβαίνω κάνει για όλα τα άλλα, ή για να το θέσω καλύτερα τα θέματα με την εικόνα της δεν "εντοπίζονται" σε ταινίες αλλά βγάζουν μάτι όταν παρακολουθεί κάποιος αθλητικά; σε σχέση με την f6100 είναι 140 οικονομικότερη αλλά άν δεν κάνει για αθλητικά δεν μας κάνει γενικότερα :(

off topic: αν έχετε κάποια πρόταση σε αυτές τις ίντσες για "αθλητική χρήση" be my guest :)

Οπως γραφω και πιο πανω αν ειναι μονο για θεαση και χρηση με πολυ μπαλα και αλλα αθλητικα και οχι για συνδεση με PC τοτε θα προτεινα και εγω πλασμα η μια 200Hz. Βεβαια τα 100Hz εμενα μου φαινονται μια χαρα με το motion plus στο smooth για μπαλιτσα αλλα δυστυχως μου τα χαλαει το banding. Αν αγορασεις απλα βεβαιωσου οτι το καταστημα θα εχει δυνατη πολιτικη επιστροφων ωστε αν την παρεις και παρατηρησεις κατι να μπορεις να την επιστρεψεις ευκολα. Ετσι θα εισα καλυμμενος για οτι τυχει.

Φιλε μου ανεβασα και ενα βιντεο για να δεις πως φαινεται το ποδοσφαιρο με banding. Το αν θα το βλεπεις στον ιδιο βαθμο εξαρταται απο το ποσο ευαισθησια εχεις και κατα ποσο το μυαλο σου εχει ενεργοποιηθει ωστε να το περιμενει. Το φαινομενο ειναι παντα εκει το ποσο θα το βλεπεις εξαρταται απο εσενα.

http://www.youtube.com/watch?v=2Jey7fM9bHg

Γεια σας παιδιά χαιρετώ την παρέα και γώ με την σειρά μου. Θέλω να ρωτισω κάτι που άκουσα αν αληθεύει. Έχω μια SAMSUNG UE40EH6030 40'' 3D LED TV FULL HD και άκουσα ότι μπορώ με κάποιο τρόπο να την κάνω Smart TV χωρίς εξωτερική συσκευή, αλλά μεσω κάποιου μενου που εμφανίζεται με τον συνδιασμό κάπιων κουμπιών του τηλεχειρηστηρίου και κάνεις εγκατάσταση κάποιο firmeware. Γνωρίζει κάποιος κατί να με διαφωτίσει ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!