Samsung UE F6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Samsung UE F6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εδώ 40άρα, κανένα πρόβλημα στη κίνηση στο τηλεοπτικό, έχει το σπασιματάκι στα 42 sec στα 23.976 απο τον player της.

Αρα το πρόβλημα υπάρχει και σε σένα ,έστω απο τον player της στα 23.976, ΕΕ αυτό δεν ειναι το rate για τις σειρές τα dvix xvid mp4 κλπ?
Εγώ αλλξα το μοντέλο πριν παραλάβω για να ειμαι ήσυχη (οσο μπορεί να είμαι μια που δεν βρίσκω κανένα σχόλιο για την 6320)

Αυτό είναι bug του επεξεργαστή και αφορά την αναπαραγωγή υλικού στο συγκεκριμένο frame rate (πχ ματρόσκα ή m2ts...).
μόνο τέτοια έχω δοκιμάσει.

Τα περισσότερα media players (πλην αυτών με sigma επεξεργαστή) έχουν ακόμα το ίδιο πρόβλημα.

ΑΝ το πρόβλημα είναι μόνο αυτό, δεν δικαιολογείται αντικατάσταση της tv, δυστυχώς.

Αυτό είναι bug του επεξεργαστή και αφορά την αναπαραγωγή υλικού στο συγκεκριμένο frame rate (πχ ματρόσκα ή m2ts...).

Τα περισσότερα media players (πλην αυτών με sigma επεξεργαστή) έχουν ακόμα το ίδιο πρόβλημα.

ΑΝ το πρόβλημα είναι μόνο αυτό, δεν δικαιολογείται αντικατάσταση της tv, δυστυχώς.

Το προβληματάκι βελτιώνεται αν πειράξεις λίγο τις ρυθμίσεις για την κίνηση. Εγώ αρχικά είχα προβλήματα με το HDMI, αλλά μετά την καλοκαιρινή αναβάθμιση, τώρα παίζει σχεδόν τέλεια. Δεν δοκίμασα ακόμα την τελευταία αναβάθμιση. Ξέρει κανένας να μας πει;

Η D 6100 που έχω τώρα ,δεν μου παρουσιάζει κανενα πρόβλημα με MKV αλλα κου πουθενά αλλου δεν γνωρίζω τι επεξεργαστή εχει , πάντως τα 3d μου τα έπαιζε απροβληματιστα

Ούτε εγώ έχω πρόβλημα παιδιά (ευχαριστώ όμως για το ενδιαφέρον!)
Ζητήθηκαν πληροφορίες και προσπάθησα να συνεισφέρω απο τη δοκιμή που έκανα στη tv της μητέρας μου.
Όντως παίζοντας με τις ρυθμίσεις βελτιώνεται η κίνηση (αλλά όχι o λόξιγκας του 23.976)
Σε τηλεοπτικό σήμα είναι απροβλημάτιστη.

Πολύ δε αμφιβάλω αν παίζει κάποια τηλεόραση παγκοσμίως και ανεξαρτήτου τιμής τα 23.976 απο το δικό της player...
(αλλά αν δεν το βλέπετε μην ασχολείστε, είναι ανεπαίσθητο και πρέπει να ευνοεί η σκηνή για να το διαπιστώσετε)
ένα κλασικό patτern για του λόγου το αληθές είναι το γνωστό του JL_? στα AVClub downloads, test Patterns εδώ: AVClub-Motion-Test-3-1080p24.mkv.
αν δεν είστε επιληπτικοί (:-) δοκιμάστε... με την έναρξη του video κάπου στα 40-45 δευτερόλεπτα θα δείτε το σπασιματάκι / πήδημα frame (γνωστό και ως λόξιγκα!).

Γνώμη μου είναι πάντως ότι αναφέρεστε σε κάτι άλλο, όσοι βλέπεται προβληματική κίνηση. Αυτό δεν γίνεται συχνά, αλλά επαναλαμβάνω κάθε 42 περίπου δευτερόλεπτα και δεν το βλέπουμε πάντα.

Ζητήθηκαν πληροφορίες και προσπάθησα να συνεισφέρω απο τη δοκιμή που έκανα στη tv της μητέρας μου.
Όντως παίζοντας με τις ρυθμίσεις βελτιώνεται η κίνηση (αλλά όχι o λόξιγκας του 23.976)

Πολύ δε αμφιβάλω αν παίζει κάποια τηλεόραση παγκοσμίως και ανεξαρτήτου τιμής τα 23.976 απο το δικό της player...
(αλλά αν δεν το βλέπετε μην ασχολείστε, είναι ανεπαίσθητο και πρέπει να ευνοεί η σκηνή για να το διαπιστώσετε)
ένα κλασικό patτern για του λόγου το αληθές είναι το γνωστό του JL_? στα AVClub downloads, test Patterns εδώ: AVClub-Motion-Test-3-1080p24.mkv.
αν δεν είστε επιληπτικοί (:-) δοκιμάστε... με την έναρξη του video κάπου στα 40-45 δευτερόλεπτα θα δείτε το σπασιματάκι / πήδημα frame (γνωστό και ως λόξιγκα!).

Γνώμη μου είναι πάντως ότι αναφέρεστε σε κάτι άλλο, όσοι βλέπεται προβληματική κίνηση. Αυτό δεν γίνεται συχνά, αλλά επαναλαμβάνω κάθε 42 περίπου δευτερόλεπτα και δεν το βλέπουμε πάντα.

στην δικη μου 40αρα ειναι αντιληπτο μονο σε τηλεοπτικο σημα και ανα 30 λεπτα περιπου οχι παραπανω. δεν με απασχολει και δεν του χα δωσει σημασια μεχρι που διαβασα εδω στο φορουμ οτι το χουν και αλλοι. για τα λεφτα που κοστισε η τηλεοραση αυτη και την ποιοτητα εικονας που προσφερει νομιζω ειναι πταισμα.

Last edited:
και εδω παιδια με φουλ ταινιες και ps3 ολα κομπλε. μετα απο λιγο πειραγμα δεν εχω σπασιματα . game mode οταν λετε τι εννοειτε ?? στο source πανω δεξια να μπει παιχνιδι ??

λοιπον μπαινοντας σε σκεψεις με ολα αυτα που διαβασα στα τελευταια ποστ , εκατσα να λιωσω σημερα στο ps3 . αρχικα tv δεν βλεπω πολυ και η αληθεια ειναι οτι δεν εχω δει καποιο κολημα .

HDMI PC : το pc μου που το χρησιμοποιω με την 46"f6100 δεν εχω κανενα κολημα . ουτε με μουσικη ουτε με ταινιες . δεν το εχω με επιλογη pc για να την ρυθμισω την εικονα ετσι οπως εγω θελω .

HDMI PS3 : εδω αρχισαν τα προβληματα . με μουσικη που εβαλα να παιξει μεσα απο το ps3 ανα διαστηματα κολλαγε .(για δεκατα αλλα στην μουσικη το καταλαβαινεις ) το ιδιο και με pro 14 και με dirt 3 . η μουσικη και το game κολλανε για ελαχιστο χρονο αλλα στο ματι και στο αυτι ειναι κατανοητο .
Επισης οταν το pc ειναι ανοιχτο , στην εικονα του ps3 μου σκανε κατι αστρακια πολυ μικρα σε ολη την οθονη . οταν κλεινω το pc ολα κομπλε, χανονται .

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ PS3 ???? κλαιωωωωωω

edit : το ps3 το εχω σε game mode .

Εδώ 40άρα...έχει το σπασιματάκι στα 42 sec στα 23.976 απο τον player της.

Σαν να μη μας τα λες καλά... :p Μήπως απλά έχει εναλλασσόμενο pulldown; :rolleyes:

Επισης οταν το pc ειναι ανοιχτο , στην εικονα του ps3 μου σκανε κατι αστρακια πολυ μικρα σε ολη την οθονη . οταν κλεινω το pc ολα κομπλε, χανονται .

Αυτό μοιάζει σαν να κάνει παρεμβολές το HDMI του PC στο HDMI του PS3. Ή δεν θα τα έχεις και τα δύο ταυτόχρονα ανοιχτά, ή θα πάρεις καλώδια HDMI με καλύτερη θωράκιση...

λοιπον μπαινοντας σε σκεψεις με ολα αυτα που διαβασα στα τελευταια ποστ , εκατσα να λιωσω σημερα στο ps3 . αρχικα tv δεν βλεπω πολυ και η αληθεια ειναι οτι δεν εχω δει καποιο κολημα .

HDMI PC : το pc μου που το χρησιμοποιω με την 46"f6100 δεν εχω κανενα κολημα . ουτε με μουσικη ουτε με ταινιες . δεν το εχω με επιλογη pc για να την ρυθμισω την εικονα ετσι οπως εγω θελω .

HDMI PS3 : εδω αρχισαν τα προβληματα . με μουσικη που εβαλα να παιξει μεσα απο το ps3 ανα διαστηματα κολλαγε .(για δεκατα αλλα στην μουσικη το καταλαβαινεις ) το ιδιο και με pro 14 και με dirt 3 . η μουσικη και το game κολλανε για ελαχιστο χρονο αλλα στο ματι και στο αυτι ειναι κατανοητο .

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ PS3 ???? κλαιωωωωωω

edit : το ps3 το εχω σε game mode .

απο την ρυθμιση κατα την επιλογη θυρας hdmi εχεις επιλεγμενο το game mode;

επισης πας στις ρυθμισεις εικονας πατας στο υπομενου επιλογες εικονας και απενεργοποιεις βελτιωση ψηφιακου σηματος, λειτουργια ταινιας, φιλτρο θορυβου MPEG και το motion plus

παιδια αυτα τα προβληματα αφορουν ολα τα μεγεθη της σειρας 6100? Και ολες τις τηλεορασεις της σειρας? Δηλαδη οποιαδηποτε 61ΧΧ?
Γιατι βλεπω και αυτην εδω την τιμη για 55αρα και δαιμονιζομαι... το οτι ειναι 6170 σημαινει οτι ισως δεν θα τα εχει?

http://www.homelike.gr/eikona-kai-ichos/tileoraseis/samsung-ue55f6170s.html

απο την ρυθμιση κατα την επιλογη θυρας hdmi εχεις επιλεγμενο το game mode;

επισης πας στις ρυθμισεις εικονας πατας στο υπομενου επιλογες εικονας και απενεργοποιεις βελτιωση ψηφιακου σηματος, λειτουργια ταινιας, φιλτρο θορυβου MPEG και το motion plus

το game mode το εχω και επιλεγμενο απο τη επιλογη source (πανω δεξια για την ονομασια της πηγης ) αλλα και απο το menu γενικα , game mode . δεν ξερω αλλα μαλλον το προβλημα λυθηκε . δεν ειχα χρονο να το τσεκαρω αλλα μεσα στην μερα εχω απαντηση . ..

σχετικα με τα αστερακια το ξερω οτι ειναι θεμα παρεμβολης και απλα οταν παιζω ps3 δεν εχω pc ανοιχτο . αλλα η αληθεια ειναι οτι ειναι τοσο μικρα και σκανε τοσο γρηγορα που και να παιζεις δεν το βλεπεις. για να τα δεις πρεπει να ειναι μαυρο το φοντο . !!! επιστροφη στο καλο review της tv !!! την αγαπαω !!!

Απάντηση: Re: Samsung UE F6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σαν να μη μας τα λες καλά... :p Μήπως απλά έχει εναλλασσόμενο pulldown; :rolleyes:

χαχαχαχ τώρα το είδα..

έχει και τέτοιο?
μιλάμε ότι σκίζει... έχει όλα τα κομφόρ...
3 φορές καλύτερη από V10 :music-smiley-005:

( σε περιμένω για μετρήσεις, καλιμπράρισμα φωτεινού περιβάλλοντος και review :aetsch: )

Παιδια πηρα πισω την TV απο τον τεχνικο...
Το Blurring ακομα εκει ειναι δυστυχως ακομα και με την καινουρια πλακετα και με πιο παλιο firmware...:(
Κατι με το processing παιζει γιατι με το game mode η το pc mode δεν το κανει αυτο.
Αλλα χανω τα ψευτικα fps δυστυχως.
Εχω ενημερωσει την Samsung θα το προωθησει στο αρμοδιο τμημα μου ειπε ο αντιπροσωπος.
Τωρα ελπιζω με το καινουριο update απο δεκεμβρη να ειναι οκ...

Μην προσπαθείς να μάθεις ένα γουρούνι να τραγουδήσει , και το γουρούνι εκνευρίζεις και τον χρόνο σου χαλάς.

Παιχνίδια μόνο σε game mode (σε οποιαδήποτε τηλεόραση όχι μόνο στην 6100). Άσε την παρεμβολή για εκεί που όντως χρειάζεται (τηλεοπτικό και ενδεχομένως ταινίες).

Μεγεια και καλές θεάσεις Νίκο.-bye-

Γεια σας.
Καταρχην να πω ενα μεγαλο μπραβο στους moderators και οποιο αλλο εχει σχεση με αυτο το forum.

Γυρευα μια σελιδα σαν την δικη σας μπας και καταφερω να λυσω, η τουλαχιστο να βρω την αιτια για το προβλημα που αντιμετωπιζω με την ue46f6100.

Πηρα που λετε τη samsung πριν κανα αναμιση μηνα απο mediamarkt στα 750. Την ανοιξα, τηλεοραση μια χαρα κανενα προβλημα smooth ολα.

Την δοκιμαζω πανο στο PS3 (GTA 5 & FIFA 14) και αντιμετωπιζω 2 προβληματα : Πρωτον, τα γραφικα κολλουσαν (lag??) , δεν γνωριζω τον ορο, αν μπορουσα να το περιγραψω θα ελεγα οτι ηταν σαν να και εβαλα να παιξει ενα game στο PC σε full resolution και δεν το τραβαγε. Ειδικα σε γρηγορες φασεις ηταν δραμα. Πηγα στο καταστημα ρωτησα τι μπορω να κανω που ειπαν να αλλαξω το καλωδιο του HDMI. Το αλλαξα, τιποτα δεν εγινε αρα αναγκαστηκα να παιξω λιγο με τα options. Εν τελει το προβλημα λυθηκε μεσω menu-picture-picture options-motion plus και επελεξα το clear αντι το smooth ή το standard.

Και τωρα για το προβλημα που δεν καταφερα να λυσω. Το rendering, ειδικα στο GTA, ειναι χάλια! Τετραγωνακια παντου, πρεπει να πας κοντα σε ενα αντικειμενο, οχι για να το κανει display κανονικα χωρις τετραγονακια, αλλα για να το δειξει καν!
Δοκιμασα ολα τα options (game mode etc.) αλλα καμια αλλαγη. Ειναι σαν να παιζω PS2. Αυτα ισχυουν για ολα τα παιχνιδια που δοκιμασα. Υποψιαζομαι οτι ειναι το PS3 που εχει το προβλημα (overheating μπορει δεν ξερω), αφου οι ταινιες οτι resolution και να ειναι, 2d ή 3d, παιζουν μια χαρα. Απο την αλλη, δοκιμασα να το ενωσω με την παλια μου οθονη (μια toshiba) και ηταν ολα ενταξει (smoothness γραφικων και rendering).

Μπορει καποιος να με βοηθησει? Η να μου δοσει καποιο link αν τυχων ξανασυζητηθηκε αυτο το θεμα?

Ευχαριστω!