Samsung UE F6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Να προσθεσω επισης οτι κατεβασα το resolution του PS3 σε 720p αλλα παλι τιποτα.

Μόλις ένα ποστ πιο πάνω από το δικό σου...

Μην προσπαθείς να μάθεις ένα γουρούνι να τραγουδήσει , και το γουρούνι εκνευρίζεις και τον χρόνο σου χαλάς.

Παιχνίδια μόνο σε game mode (σε οποιαδήποτε τηλεόραση όχι μόνο στην 6100). Άσε την παρεμβολή για εκεί που όντως χρειάζεται (τηλεοπτικό και ενδεχομένως ταινίες).

Καλησπέρα σε ολους. 'Εχω καποιες απορίες κ θα ήθελα καποιες απαντήσεις για όσους γνωρίζουν. Έχω την UES6100 50''. Βλέπω ταινίες μεσω εξωτερικού σκληρού.Σχεδόν σε όλες τις ταινίες κατά τη διαρκεια που παίζει με πεταει εξω ενώ αρχικα κάνει κάποια κολλήματα και με παεί από την αρχή της ταινίας. Γνωρίζει κανεις γιατί? Επίσης θα ήθελα να συν´δεσω απευθείας τη τηλεόραση με το laptop μου και να βλέπω τις ταινίες μεσω του δικτύου από το laptop. Είχα δοκιμασει το all share αλλα δε μου δουλευε.. Πως αλλιώς μπορώ να το κάνω? Τέλος θα ήθελα να μάθω αν υπαρχει πληκτρολογιο κ ποντίκι συμβατό με τη τηλεοραση μου και αν καποιος χρησιμοποιεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Καλησπέρα σε ολους. 'Εχω καποιες απορίες κ θα ήθελα καποιες απαντήσεις για όσους γνωρίζουν. Έχω την UES6100 50''. Βλέπω ταινίες μεσω εξωτερικού σκληρού.Σχεδόν σε όλες τις ταινίες κατά τη διαρκεια που παίζει με πεταει εξω ενώ αρχικα κάνει κάποια κολλήματα και με παεί από την αρχή της ταινίας.

Ο σκληρός έχει εξωτερική τροφοδοσία ή παίρνει ρευμα απο το usb? Κοίταξε αν η μία θύρα έχει κάποια ένδειξη πάνω στην τηλεόραση που να γράφει HDD και σύνδεσε τον εκεί.

Παιδιά περιμένουμε κανένα update απο πλευράς Samsung για την F6100 μεσα στο Δεκέμβριο;

Καλησπέρα σε ολους. 'Εχω καποιες απορίες κ θα ήθελα καποιες απαντήσεις για όσους γνωρίζουν. Έχω την UES6100 50''. Βλέπω ταινίες μεσω εξωτερικού σκληρού.Σχεδόν σε όλες τις ταινίες κατά τη διαρκεια που παίζει με πεταει εξω ενώ αρχικα κάνει κάποια κολλήματα και με παεί από την αρχή της ταινίας. Γνωρίζει κανεις γιατί? Επίσης θα ήθελα να συν´δεσω απευθείας τη τηλεόραση με το laptop μου και να βλέπω τις ταινίες μεσω του δικτύου από το laptop. Είχα δοκιμασει το all share αλλα δε μου δουλευε.. Πως αλλιώς μπορώ να το κάνω? Τέλος θα ήθελα να μάθω αν υπαρχει πληκτρολογιο κ ποντίκι συμβατό με τη τηλεοραση μου και αν καποιος χρησιμοποιεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Δοκίμασε το Serviio Αντι του all share ειναι πολυ καλύτερο http://serviio.org και φυσικά όρισε στο laptop σου κοινοχρηστους φακέλους (αυτα που θελεις να βλεπει η TV )

Αγορασα προσφατα την 32αρα για το υπνοδωματο στα 390 euro.Ειναι τιμια προταση γι´αυτα τα χρηματα,εχει καλη εικονα τα χρωματα ομως ειναι κορεσμενα και χρειαζονται ρυθμιση,λιγες ειναι οι 2 θυρες hdmi και η μια usb της οποιας η θεση δεν ειναι βολικη.Εχω χρησιμοποιησει τον media player συνδεοντας σκληρο 2,5'' 500GB και παρακολουθησα ταινιες σε 1080p απροβληματιστα χωρις σπασιμα κτλ.Στο σαλονι εχω μια 40αρα samsung c750(3 χρονων μοντελο για οσους δεν γνωριζουν) της οποιας η εικονα ειναι κλασεις ανωτερη(ο,τι πληρωνεις παιρνεις),σαν μοντελο η f6100,ανεξαρτητα μεγεθους σε ιντσες,ανηκει στην μεσαια κατηγορια και δεν θα πρεπει να περιμενετε θαυματα,ειναι value for money και κανει αξιοπρεπως αυτα που υποσχεται,τπτ παραπανω.Οι απαιτησεις μου λοιπον απο αυτη την αγορα υπερκαλυφθηκαν,για τηλεοραση υπνοδωματιου και 90% θεαση τηλεοπτικου σηματος ειναι παρα πολυ καλη επιλογη.

Last edited:
Re: Απάντηση: Samsung UE F6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αγορασα προσφατα την 32αρα για το υπνοδωματο στα 390 euro.Ειναι τιμια προταση γι´αυτα τα χρηματα,εχει καλη εικονα τα χρωματα ομως ειναι κορεσμενα και χρειαζονται ρυθμιση,λιγες ειναι οι 2 θυρες hdmi και η μια usb της οποιας η θεση δεν ειναι βολικη.Εχω χρησιμοποιησει τον media player συνδεοντας σκληρο 2,5'' 500GB και παρακολουθησα ταινιες σε 1080p απροβληματιστα χωρις σπασιμα κτλ.Στο σαλονι εχω μια 40αρα samsung c750(3 χρονων μοντελο για οσους δεν γνωριζουν) της οποιας η εικονα ειναι κλασεις ανωτερη(ο,τι πληρωνεις παιρνεις),σαν μοντελο η f6100,ανεξαρτητα μεγεθους σε ιντσες,ανηκει στην μεσαια κατηγορια και δεν θα πρεπει να περιμενετε θαυματα,ειναι value for money και κανει αξιοπρεπως αυτα που υποσχεται,τπτ παραπανω.Οι απαιτησεις μου λοιπον απο αυτη την αγορα υπερκαλυφθηκαν,για τηλεοραση υπνοδωματιου και 90% θεαση τηλεοπτικου σηματος ειναι παρα πολυ καλη επιλογη.

Εγώ, έχοντας την Β650 θα διαφωνήσω. Η εικόνα της F6100 είναι κλάσεις ανώτερη και σε χρώματα και σε μαύρο και σε κίνηση. Ειδικά το μαύρο είναι κατά πολύ ανώτερο!!!!!

Επειδή σκέφτομαι την συγκεκριμένη για αγορά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.
Ο media player της υπολογίζει αναπαραγωγή 3D σε κάποιο format; Φαντάζομαι ότι αν η απάντηση είναι αρνητική, μιλάμε για χρήση του 3D μόνο με blu-ray ή με την χρήση της λειτουργίας "2D to 3D" της τηλεόρασης σωστά;

Αν ρωτάς για mkv τα παίζει απροβληματιστα ,με srt (κωδικοποιηση unicode οχι ANSI ) όπως και όλα τα άλλα ,τα 3d που κυκλοφορούν στο net ειναι mkv SBS

Στην 32αρα δεν περιλαμβανονταν γυαλια,αυτη η διασταση παντως ειναι μικρη για θεαση 3d.

Παιδια καλες γιορτες καταρχας καλησπερα.
Ξερει κανεις αν περιμενουμε κανενα update εδω κοντα?
Ευχαριστω!

Εγώ έχω την 40αρα και είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή της. Ειδικά για τα λεφτά της νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές.
Όσον αφορά το ποδόσφαιρο μια χαρά εικόνα είδα στον τελικό του chl και κίνηση απροβλημάτιστη.
Τώρα σε ταινίες, έχω δοκιμάσει να δω από σκληρό δίσκο μέσω usb και το μόνο που παρατηρώ είναι κάποια μικρά κοψιματάκια ανα διαστήματα. Δλδ κάθε ένα λεπτό μπορεί να κάνει κάτι σαν "κόλλημα" για ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Μπορεί βέβαια να πάιζει ρόλο και ο δίσκος μου.
Κατά τα άλλα δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα με κάποιο φορμάτ αρχείου βίντεο. Ό,τι έχω βάλει το παίζει. Υποστηρίζει και το dts φυσικά. Και από υπότιτλους όλα μια χαρά. Κλασικά srt, sub και idx για 3D χωρίς πρόβλημα. Θα ήθελα μόνο να μπορώ να μεγαλώσω λίγο παραπάνω το μέγεθος των υποτίτλων. Το μέγιστο μέγεθος που παίρνουν δεν είναι πολύ μεγάλο. Όχι ότι θα δυσκολευτείς να τους διαβάζεις, απλά εγώ μάλλον θα τους προτιμούσα λίγο μεγαλύτερους.
Αυτά σε γενικές γραμμές.

Την αγόρασα κι εγώ χτες και αυτό το κόλλημα σε hd ταινίες από το wdtv media player που έχω, κάθε λίγο για κλάσμα του δευτερολέπτου το κάνει και σε μένα! Βρήκες καμία λύση; την 40αρα πήρα.Και τα κολλήματα τα κάνει με τον εξωτερικό media player που ανέφερα.όχι με τον εσωτερικό που δεν θα τον χρησιμοποιήσω πότε! Τα παγωματα κάθε λίγο στην εικόνα διορθώνονται η να την επιστρέψω; έχω DOA 7 μέρες!

ΚΆΤΙ ΆΣΧΕΤΟ οταν περνάει ο ήχος ο ψηφιακός από το wdtv live στην τιβί μέσω hdmi και μετά στον ενισχυτή μέσω οπτικής γιατί στον ενισχυτή πάει ΜΌΝΟ DTS NEO 2:5 ακόμα και εάν η ταινία έχει ήχο DOLBY DIGITAL ;;;

Last edited:
Και από ότι είδα έχω την 1028 την τελευταία ενημέρωση.άρα για τα κολλήματα τι κάνω;;

Και από ότι είδα έχω την 1028 την τελευταία ενημέρωση.άρα για τα κολλήματα τι κάνω;;

Έτσι όπως το περιγράφεις, φαντάζομαι ότι αυτό που βλέπεις είναι το ίδιο που είδα στην 51F5000 που φοράει τον ίδιο επεξεργαστή εικόνας:

...Δυστυχώς η λειτουργία της τελευταίας δεν είναι άψογη: τουλάχιστον στο firmware 1012 που δοκιμάσαμε, φαίνεται να δουλεύει μόνο στα 96Hz και όχι και στα 95,904Hz. Το αποτέλεσμα είναι κατά την αναπαραγωγή αρχείων 23,976Hz να παρατηρείται ενίοτε το γνωστό μικροκόμπιασμα. Για κάποιον λόγο αυτό δεν επισυμβαίνει ως όφειλε κάθε ~42", αλλά σε βάθος χρόνου ο συνολικός αριθμός micro-stutters είναι ο ίδιος. Θα επανέλθω σε αυτό το κομμάτι, όταν έχω την ευκαιρία να την ξανατσεκάρω με επόμενο firmware...

http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056934481&viewfull=1#post1056934481

Και στην έκδοση 1028 εξακολουθεί να υφίσταται. Αν είναι softwareικό το ζήτημα, πιθανώς να διορθωθεί σε μελλοντικό update. Αν αποτελεί εγγενή περιορισμό του συγκεκριμένου επεξεργαστή εικόνας, δεν πρόκειται...

Γιατί οταν περνάει ο ήχος από το wdtv media player μέσω της τιβί της οπτικής στον ενισχυτή εκεί φτάνει σαν dts παρότι η ταινία έχει ήχο DOLBY DIGITAL?

Καλησπέρα Χρόνια Πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Αφού λοιπόν χαλάρωσα λίγο παραπάνω αυτές τις μέρες είπα να να ασχοληθώ λίγο με την "μικρή" μου τηλεόραση.
Και ενώ τα δείγματα ήταν απο την αρχή θετικά με τις βασικές ρυθμίσεις τα αποτελέσματα με λίγο πιο λεπτομερείς είναι πάρα πολύ καλά και ήρθαν και σχετικά εύκολα!
Σαν στόχο είχα τα 100-105ire
Αρχικά ρύθμισα την κλίμακα του γκρι σε 30 και 80 ire και μετά λίγο πείραγμα στα 100 και με ρυθμιση κόκκινου έφεραν τα εξης αποτελεσματα.

40f6100measures.jpg

Το χαμηλότερο μαύρο που μπόρεσα να πάρω αλλά μπορεί να παραμείνει εκεί και με αρκετή αύξηση της φωτεινότητας!

Αρκετά καλή συμπεριφορά και στο Gamma

40f6100gamma.jpg

RGB

40f6100rgb.jpg

TEMP

40f6100temp.jpg

CIE

40f6100cie.jpg

Στα υπόψιν οτι δεν πείραξα καθόλου χρώματα πέρα από το κόκκινο και απόχρωση...

Προσπάθησα να βγάλω φώτο με ενα S4 αλλά καμία σχέση με την πραγματικότητα!
Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή!
Για τα λεφτά της και για Led Lcd η εικόνα της είναι εξαιρετική και πολύ πιο πάνω απο τις προσδοκίες μου!

Οι ρυθμίσεις για τα παραπάνω είναι οι εξής:

Οπ. Φωτισμός 8
Αντίθεση 93
Φωτεινότητα 46
Ευκρίνεια 20
Χρώμα 46
Απόχρωση 52/48
Ρυθμίσεις για Προχωρημένους
Δυναμική αντίθεση Απενερ
Τόνος μαύρου Σκούρο
Αποχρωση δερματος 0
RGB Απενερ
Ισορροπία λευκού
R-Οff 24
G-Οff 25
B-Οff 26
R-Gain 22
G-Gain 25
B-Gain 37
Gamma -1
Επιλογές εικόνας
Τόνος χρώματος Θερμός2
Όλα τα άλλα απενεργοπ.
Motion plus
Μείωση θολότητας 2
Μείωση τρεμοπ 2
Κινηση Led Απενερ.

Με αυτές τις ρυθμίσεις το clouding είναι ανύπαρκτο κάτι το οποίο με ενθουσίασε πάρα πολύ για την συγκεκριμένη τηλεόραση!
Για όποιον ψάχνει κάτι οικονομικό και δεν τον ενδιαφέρει το smart τότε η συγκεκριμένη τηλεόραση είναι εξαιρετική για τα λεφτά της και η αποδοσή της είναι αρκετά ψηλά και να σημειώσω ότι στέκεται και αρκετά καλά στο 3D! Μόνη "παραφωνία" τα σπασιματάκια που κάνει εδώ και εκεί και που ευελπιστώ να φτιαχτούν σε κάποια αναβάθμιση λογισμικού.

Καλησπέρα Χρόνια Πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Αφού λοιπόν χαλάρωσα λίγο παραπάνω αυτές τις μέρες είπα να να ασχοληθώ λίγο με την "μικρή" μου τηλεόραση.
Και ενώ τα δείγματα ήταν απο την αρχή θετικά με τις βασικές ρυθμίσεις τα αποτελέσματα με λίγο πιο λεπτομερείς είναι πάρα πολύ καλά και ήρθαν και σχετικά εύκολα!
Σαν στόχο είχα τα 100-105ire
Αρχικά ρύθμισα την κλίμακα του γκρι σε 30 και 80 ire και μετά λίγο πείραγμα στα 100 και με ρυθμιση κόκκινου έφεραν τα εξης αποτελεσματα.

View attachment 99475

Το χαμηλότερο μαύρο που μπόρεσα να πάρω αλλά μπορεί να παραμείνει εκεί και με αρκετή αύξηση της φωτεινότητας!

Αρκετά καλή συμπεριφορά και στο Gamma

View attachment 99471

RGB

View attachment 99472

TEMP

View attachment 99476

CIE

View attachment 99477

Στα υπόψιν οτι δεν πείραξα καθόλου χρώματα πέρα από το κόκκινο και απόχρωση...

Προσπάθησα να βγάλω φώτο με ενα S4 αλλά καμία σχέση με την πραγματικότητα!
Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή!
Για τα λεφτά της και για Led Lcd η εικόνα της είναι εξαιρετική και πολύ πιο πάνω απο τις προσδοκίες μου!

Οι ρυθμίσεις για τα παραπάνω είναι οι εξής:

Οπ. Φωτισμός 8
Αντίθεση 93
Φωτεινότητα 46
Ευκρίνεια 20
Χρώμα 46
Απόχρωση 52/48
Ρυθμίσεις για Προχωρημένους
Δυναμική αντίθεση Απενερ
Τόνος μαύρου Σκούρο
Αποχρωση δερματος 0
RGB Απενερ
Ισορροπία λευκού
R-Οff 24
G-Οff 25
B-Οff 26
R-Gain 22
G-Gain 25
B-Gain 37
Gamma -1
Επιλογές εικόνας
Τόνος χρώματος Θερμός2
Όλα τα άλλα απενεργοπ.
Motion plus
Μείωση θολότητας 2
Μείωση τρεμοπ 2
Κινηση Led Απενερ.

Με αυτές τις ρυθμίσεις το clouding είναι ανύπαρκτο κάτι το οποίο με ενθουσίασε πάρα πολύ για την συγκεκριμένη τηλεόραση!
Για όποιον ψάχνει κάτι οικονομικό και δεν τον ενδιαφέρει το smart τότε η συγκεκριμένη τηλεόραση είναι εξαιρετική για τα λεφτά της και η αποδοσή της είναι αρκετά ψηλά και να σημειώσω ότι στέκεται και αρκετά καλά στο 3D! Μόνη "παραφωνία" τα σπασιματάκια που κάνει εδώ και εκεί και που ευελπιστώ να φτιαχτούν σε κάποια αναβάθμιση λογισμικού.
Εγω ακομα το ψαχνω αλλα παρατηρω οτι τα σπασιματακια τα κανει σε παλαιοτερες ταινιες που τις εκαναν εκ των υστερων σε HD ,ενω στις πιο τελευταιες δεν κανει τοσα πολλα σπασιματακια.η ειναι η ιδεα μου και αυθυποβαλομαι επειδη ειναι καινουργια?lol