Samsung UE F6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

παντου.Ειναι προβλημα του μοντελου και μιλαμε για πολυ "καλυψη" τοσο απο reviews οσο και απο sites-forums.Στην τελευταια επικοινωνια με samsung μου ειπανε οτι περιμενουμε το firmware του Δεκεμβριου αλλιως παμε οχι σε αλλαγη με 6100 αλλα με ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.

Εννοείς ότι σου είπαν ότι εάν δεν το διορθώσουν θα μας ΑΛΛΆΞΟΥΝ αυτήν που έχουμε με ΆΛΛΟ μοντέλο;;;

Ε τοτε μεσω hdmi συνδεδεμενο με pc ,δεν εχω κανενα κολημα και παιζει ,σειρες ,ταινιες, mkv 3d πολλες ωρες την μερα , και ουτε σε τηλεοπτικο ειχα προβλημα μια που για καμια εβδομαδα την ειχα μονο σαν tv. Aλλα δεν εχω wdtv live , μονο pc συδεμενο με HDMI 1.4 (για την 6320 μιλω)

Και μένα η TV είναι συνδεδεμένη με PC (HTPC) HDMI και δεν μου κάνει κολλήματα. Το μόνο σπάσιμο στην κίνηση που κατάφερα να εντοπίσω ήταν στην εισαγωγή του Elysium στα πρώτα 2-3 λεπτά που έχει έντονο πανάρισμα, αν αυτό εννοείτε. Είδα την εισαγωγή 20 φορές, αλλά το σπάσιμο δεν ξανάγινε, όπως δεν ξανάγινε σε όλη την ταινία...... Ψάχνω σε όλες τις ταινίες για σπασίματα και στο τέλος δεν απολαμβάνω τις ταινίες :smash:

Και φυσικά, δεν τολμώ να βάλω την αναβάθμιση του λογισμικού του Νοεμβρίου μιας και δεν βλέπω τα προβλήματα που αναφέρεται όλοι!!!!!!! Μήπως το πρόβλημα είναι ασυμβατότητα με WD live? Όσοι έχετε πρόβλημα, συνδέστε ένα laptop με HDMI και δοκιμάστε με player που μπορεί να παίζει σωστά τις ταινίες.

Υπαρχει αυτο το σπασιμο της εικονας παιδια,ειναι στιγμιαιο και αν το ματι δεν ειναι "εκπαιδευμενο" ισως να μην γινει αντιληπτο.Παρακολουθουσα τηλεοραση με δυο ακομη ατομα τα οποια ρωτησα αν καταλαβαν το κολλημα-σπασιμο που εγινε στην εικονα και μου απαντησαν κατηγορηματικα οχι...και τις δυο φορες,επομενως μικρο το κακο.Παρ´ αυτα ομως ειναι αδικαιολογητο για καθε κατασκευαστη να διαθετει ενα προιον προς πωληση και να παρουσιαζει ελλατωμα,οσο μικρο κι αν ειναι.

Ίσως παιδιά να ήταν καλό να αναφέρατε serial number,ι fw και είδος προβλήματος (σπασιμο στη κίνηση απο τηλεοπτικό/εξωτερική πηγή και ποιά/είδος αρχείου μπας και βγει καμιά άκρη.

ας αναλάβει και κάποιος να μαζεύει τα post ώστε να συγκρίνουμε τα στοιχεία.

Last edited:
Re: Απάντηση: Samsung UE F6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σε τηλεοπτικο καποια σπασιματα οφειλοντε κυριως στο σημα της κεραιας , εχοντας ΣπιτΙ τοσο Samsung οσο και LG κατα καιρους συμβαινει ταυτοχρονα και στης 2 μαρκες με την ιδια Αντενα , οπως το HDMI πρεπει να ειναι 1,4 φυσικα παιζει με 1,3 αλλααααα??

Μόνο η EH6030 έχει αυτό το πρόβλημα με τα σπασίματα? Γιατί αν είναι έτσι ίσως να πάρω την F6100.

Μόνο η EH6030 έχει αυτό το πρόβλημα με τα σπασίματα? Γιατί αν είναι έτσι ίσως να πάρω την F6100.
δεν ξερω για την 6030 αλλα η 6100 ΣΙΓΟΥΡΑ κανει σπασιματα

Για να μιλάμε σε πιο σωστές βάσεις, όπως σωστά είπε Dalanik, εγώ έχω την 46αρα με firmware 1022 και serial number ZAR3SID500290R. Αισθητό σπάσιμο στην εικόνα παρατηρήθηκε μόνο 1 φορά. Τα ψιλά σπασιματάκια στην κίνηση διορθώθηκαν με ελάχιστη χρήση των ρυθμίσεων κίνησης. Με έντονη χρήση των ρυθμιστικών κίνησης, η κίνηση είναι χάλια και υπάρχουν πολλά σπασίματα στην εικόνα, άσε που οι ταινίες μοιάζουν με σαπουνόπερες.......... Η TV παίζει κυρίως από usb (παιδικές ταινίες) και έργα από HTPC με AMD Α6 επεξεργαστή, από HDMI.

Απλά να παραθέσω ότι έχω και μια LG42LN5200 στο υπνοδωμάτιο και όταν βλέπω έργα από το rassbery pi νομίζω ότι είμαι σε καράβι........ :twoguns: Άθλια κίνηση...... Το rassbery pi στην Samsung έχει κίνηση βούτυρο.......

Ας μαζέψουμε όλα τα στοιχεία να δούμε αν θα βγάλουμε άκρη.

Συμφωνώ με το φίλο kobien! Εγώ έχω την 40αρα με το τελευταίο firmware νομίζω 1028, και επιβεβαιώνω και εγώ ότι παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο τα ρυθμιστικά κίνησης! Όπως έχω αναφέρει και εγώ σε προηγούμενο post τα σπασίματα είναι από ανεπαίσθητα έως ανύπαρκτα!

Συμφωνώ με το φίλο kobien! Εγώ έχω την 40αρα με το τελευταίο firmware νομίζω 1028, και επιβεβαιώνω και εγώ ότι παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο τα ρυθμιστικά κίνησης! Όπως έχω αναφέρει και εγώ σε προηγούμενο post τα σπασίματα είναι από ανεπαίσθητα έως ανύπαρκτα!

για πειτε ακριβως τι ρυθμισεις εχετε κανει για την κινηση!

Ας αναλάβει ένα παλικάρι να μαζέψει τις εντυπώσεις, εγώ δυστυχώς δεν έχω χρόνο.

Θα τεστάρω πάντως (την tv την έχει η μανούλα) και θα αναφέρω μέσα στο τριήμερο. Έπαιξα αρκετά όταν την πρωτοπήρε και δεν παρατήρησα προβλήματα στη κίνηση και εγώ, τόσο απο τηλεοπτικό όσο και με τον ενσωματωμένο player (βέβαια δεν κλειδώνει 23,976 αλλά αυτό είναι πολύ λιγότερο απο όσα γράφονται).

kobien και ngxx, όταν βρείτε χρόνο βάλτε και τη λίστα των ρυθμίσεων που χρησιμοποιείτε, ίσως με απλή αντιγραφή να λυθούν κάποια απο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλοι κάτοχοι.
Θα το κάνω και εγώ τις επόμενες μέρες.

Re: Απάντηση: Samsung UE F6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ας αναλάβει ένα παλικάρι να μαζέψει τις εντυπώσεις, εγώ δυστυχώς δεν έχω χρόνο.

Θα τεστάρω πάντως (την tv την έχει η μανούλα) και θα αναφέρω μέσα στο τριήμερο. Έπαιξα αρκετά όταν την πρωτοπήρε και δεν παρατήρησα προβλήματα στη κίνηση και εγώ, τόσο απο τηλεοπτικό όσο και με τον ενσωματωμένο player (βέβαια δεν κλειδώνει 23,976 αλλά αυτό είναι πολύ λιγότερο απο όσα γράφονται).

kobien και ngxx, όταν βρείτε χρόνο βάλτε και τη λίστα των ρυθμίσεων που χρησιμοποιείτε, ίσως με απλή αντιγραφή να λυθούν κάποια απο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλοι κάτοχοι.
Θα το κάνω και εγώ τις επόμενες μέρες.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056985158&viewfull=1#post1056985158

Σε αυτό το post είναι όλες οι ρυθμίσεις που έχω κάνει!

Έψαξα λίγο ακόμα και τώρα είμαι ανάμεσα στις 6030, 6100, 6320, 6400 και 6500. Πραγματικα δεν ξέρω ποια να διαλέξω. Ποια μου προτύνετε παιδιά? Ποια έχει την καλύτερη εικόνα και τα λιγότερα προβλήματα?

Eχω την f 6320 και ειμαι πολυ ευχαριστημενη , η 6320 και η 6400 ειναι ακριβώς ίδιες με την μονη διαφορά, νομιζω η 6400 υποστηριζει αναγνώριση φωνης και εχει ηχεια 2.1 αντι γι 2

Οχι , δεν ειδα κατι τετοιο που να οφειλετε στη tv , την εχω σαν μονιτορ οποτε παίζει συνεχεια ταινιες σειρές κλπ τα οποια μικροσπασιματα μου ετυχε να δω (σπανια ) οφειλοταν στον player του pc , ειμαι σε θεση να το γνωριζω διοτι στο pc εχω ταυτόχρονα συνδεμενες, με HDMI 1.4 τοσο την f 6320, οσο και την f 7000 που θεωρειτε TOP , εε οταν τυχαίνει στην μια τυχαίνει και στην αλλη ταυτοχρονα, οπότε ειναι απο τον player η την κάρτα γραφικών

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. και μία τελευταία ερώτηση.. πως είναι η ποιότητα στα τηλεοπτικά κανάλια?

Καλη ,εξαρτατε απο το την εκπομπη του εκαστοτε καναλιου και το τι δειχνει, πχ η ΔΤ σε hd ειναι πολυ καλη οπως αρκετα καλο το SKY με τελευταιο τον ANT1 (απο τα μεγαλα καναλια ενοω)

Ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα..Έχει καλό μαύρο? Γιατί συνήθως η edge led δεν έχουν πολύ καλό. Και επιπλέον σου κάνει καθόλου ghosting? Και πως είναι σε σκηνές δράσεις?

Οι ρυθμίσεις που έχω στο motion plus είναι:
Μείωση θολότητας 3
Μείωση τρεμοπαιξηματος 4

Με αυτές τις ρυθμίσεις Η κίνηση ήταν ομαλή σε 2 με 3 έργα που είχαν γρήγορες σκηνές. Το σκάλωμα λόγω 23,976 είναι εμφανές, αλλά θεωρώ ότι είναι ελάχιστο μπροστά στα προβλήματα κίνησης που αντιμετωπίζουν όλοι....