Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μην ανησυχείς...θα υπάρχουν μέσα. Εγω πήρα προχθές την 48 απο eshop και όλα υπήρχαν κανονικά μεσα.
Κάτι άλλο τώρα... Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ? Όταν κάνω το banding test ή το clouding / dirty screen test τί πρέπει να παρατηρήσω για να καταλάβω αν εχει θεμα η τηλεόρασή μου ? Βοηθήστε παρακαλώ γιατί ακόμα εχω DOA.

Τα τεστ καλύτερα να τα κατεβάσεις σε ένα στικακι σε 1080p ή να τα τρέξεις από εξωτερική πηγή σε απόλυτο σκοτάδι

Dead pixel: σταματάς το video σε κάθε χρώμα και κοιτάς εξονυχιστικά το πάνελ υπό Όλες τις γωνίες για διαφορετικά χρώματος πιξελ από ότι το φόντο.π.Χ κίτρινο πιξελ σε μπλε φόντο, μαύρο σε ασπρο κ.τ.λ...

Light bleeding,cloundig: τρέχεις το video ή το σταματάς κάπου και κοιτάς αν η οθόνη έχει άσπρους πανάδες-λεκέδες(clouding) και αν στις άκρες της οθόνης υπάρχει διαρροή φωτός

Banding: τρέχεις το βίντεο και κοιτάς στην κίνηση αν υπάρχουν αχνές κάθετες γραμμές ή δεν υπάρχει ομαλότητα

Dse(Dirty screen effect): τρέχεις το video και στα σημεία που είναι σημαδεμένα σε χρωματιστό κύκλο φαίνεται η εικόνα αλλοιωμένη σαν να έχει λεκέ

Απάντηση: Re: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά για βάση τοίχου τί προτείνεται;

Συνυπογραφω την ερωτηση....
Εχει κατι βασεις η ιδια η Samsung αλλα δεν μου γεμιζουν το ματι...
Γενικοτερα θα ηθελαμε γνωμες....

Φίλε τις βρήκες όλες αυτές τις ρυθμίσεις ? Γιατί εγώ δεν τις βρήκα. Μπορείς να μου πεις που βρίσκονται πχ η εξισορρόπηση λευκού να γίνει on και όλες τις ρυθμίσεις απο κει και κατω.
Οντως απο εκει κατω δεν τις εχω βρει ουτε και εγω......δεν την εχω ψαξει ακομη εξωνυχιστηκα....μηπως υπαρχει περιπτωση απο ιντζα σε ιντζα να διαφερουν οι ρυθμισεις...;Επισεις πολλες ρυθμισεις δεν ειναι διαθεσιμες......

Μηπως εχει να κανει με καινουργιο update.....γιατι την τελευταια 2310 την εβαλα....

Τα τεστ καλύτερα να τα κατεβάσεις σε ένα στικακι σε 1080p ή να τα τρέξεις από εξωτερική πηγή σε απόλυτο σκοτάδι

Dead pixel: σταματάς το video σε κάθε χρώμα και κοιτάς εξονυχιστικά το πάνελ υπό Όλες τις γωνίες για διαφορετικά χρώματος πιξελ από ότι το φόντο.π.Χ κίτρινο πιξελ σε μπλε φόντο, μαύρο σε ασπρο κ.τ.λ...

Light bleeding,cloundig: τρέχεις το video ή το σταματάς κάπου και κοιτάς αν η οθόνη έχει άσπρους πανάδες-λεκέδες(clouding) και αν στις άκρες της οθόνης υπάρχει διαρροή φωτός

Banding: τρέχεις το βίντεο και κοιτάς στην κίνηση αν υπάρχουν αχνές κάθετες γραμμές ή δεν υπάρχει ομαλότητα

Dse(Dirty screen effect): τρέχεις το video και στα σημεία που είναι σημαδεμένα σε χρωματιστό κύκλο φαίνεται η εικόνα αλλοιωμένη σαν να έχει λεκέ

Για τα pixel και το bleeding το ήξερα τι να προσέξω. Για το banding όταν λες ομαλότητα? ? Πχ εγώ το έτρεξα μια φορά και σε ζαλίζει έτσι όπως πάει. Δεν διακρίνονται καθαρά. Αυτό όμως δεν κάνει σε όλες? Δηλαδή. Τρέχει νεράκι όταν το πανέλ είναι καλό?

Οντως απο εκει κατω δεν τις εχω βρει ουτε και εγω......δεν την εχω ψαξει ακομη εξωνυχιστηκα....μηπως υπαρχει περιπτωση απο ιντζα σε ιντζα να διαφερουν οι ρυθμισεις...;Επισεις πολλες ρυθμισεις δεν ειναι διαθεσιμες......

Μηπως εχει να κανει με καινουργιο update.....γιατι την τελευταια 2310 την εβαλα....
Τελικα ειναι θεμα ρυθμισης εικονας εποιτα απο ψαξιμο...σε τυπικη και ταινια σου βγαζει τις προσθετες ρυθμισεις που συζυταμεαφου τοτε μπαινεις στο υπομενου "Ρυθμισεις για προχωρημενους"...με λιγα λογια δεν δουλευουν ολα συνδιαστικα....

Για τα pixel και το bleeding το ήξερα τι να προσέξω. Για το banding όταν λες ομαλότητα? ? Πχ εγώ το έτρεξα μια φορά και σε ζαλίζει έτσι όπως πάει. Δεν διακρίνονται καθαρά. Αυτό όμως δεν κάνει σε όλες? Δηλαδή. Τρέχει νεράκι όταν το πανέλ είναι καλό?

Ομαλότητα του πάνελ..

Αν δηλαδή αχνοφαίνονται , σαν να είναι πίσω από την εικόνα , φαρδιές κάθετες και οριζόντιες γραμμές..

Παράδειγμα:

Attachments

• 7C3A6FE9F11F4CD2B13E94010EBB524C.jpg
    7C3A6FE9F11F4CD2B13E94010EBB524C.jpg
    35.6 KB · Views: 270
Ομαλότητα του πάνελ..

Αν δηλαδή αχνοφαίνονται , σαν να είναι πίσω από την εικόνα , φαρδιές κάθετες και οριζόντιες γραμμές..

Παράδειγμα:

Ναι sorry μπερδεψα τα τεστ. Στο τεστ για DSE/VB ζαλιζόμουν. Στο banding test ήταν οκ στο γρασίδι αλλα μετα στο γκρι εβλεπα τετοιες καθετες που δειχνεις. Πως πρέπει να ειναι ενα σωστό πάνελ? Έχεις κάποιο λινκ για να δω? Δηλ πρέπει να την γυρίσω πίσω αν εχω τετοιες κάθετες? Και η επόμενη δεν θα εχει? Ή η πλειοψηφία τους ειναι ολες ετσι οποτε ειναι ασκοπο να την επιστρέψω ? Σε τί ρυθμίσεις πρέπει να εχουμε την τηλεόραση για να κάνουμε τα τεστ ή είναι ασχετο ?? Και αυτό που δείχνεις στην φωτο το έκανες σε σταθερη εικόνα ? Ποιο τεστ είναι αυτό που δείχνεις ? Ενα λινκ ? Τα τεστ μου κατέβηκαν σε 720 πειράζει ? Στο τεστ για πιξελ ήταν όλα οκ και στο bleeding είχε 3 σημεία κάτω 1 δεξιά και 1 πάνω σημείο διάχυσης τα οποία δεν φαίνονται όμως σε απευθειας απεναντι θεαση αλλα μόνο αν πάω και κοιταξω το πανελ απο πανω κατω δεξια και αριστερά. Είμαι οκ ?

Επίσης στα της τηλεόρασης...έχω καποιες ερωτήσεις.
1ον κάνω αναζήτηση για τα κανάλια της digea και δεν μου εμφανιζει τα καναλια της ΝΕΡΙΤ. Το έχω κάνει 3 φορές και τίποτα. Όπως και τα ραδιοφωνικά.
2ον Μπορούμε όταν κάνουμε εγγραφή να ρίξουμε την ποιότητα εγγραφής ? Ή έχει μονο μια ποιότητα ? Γιατι έβαλα στικακι 4 gb και μου εμφάνισε 2 ώρες και 5 λεπτά εγγραφή δηλ μονο 1 ταινία ενώ μπορώ να γραψω 5 ταινιες divx απο το pc.
Και επίσης όταν κανουμε εγγραφή δεν μπορούμε να αλλάξουμε κανάλι ? Κακό αυτό..νόμιζα ότι ήταν πρόβλημα των εξωτερικών αποκωδικοποιητών αυτό. Αν ισχύει αυτο μετάνιωσα που δεν πήρα την 6500 με διπλό δέκτη.
Αυτά προς το παρόν ..αν μπορεί και ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει.

2) Προφανώς για να αλλάξεις κανάλι ενώ ταυτόχρονα κάνεις εγγραφή άλλου θες διπλό δέκτη.
Ο μονός δέκτης δύναται να "λαμβάνει" ένα σήμα, όταν εσύ θες να γράφεις και να βλέπεις κάτι άλλο ζητάς 2 σήματα.

Για την ποιότητα εγγραφής, δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει.
Δες το manual αν έχει πουθενά κάτι ( αν και δεν το νομίζω ).
Η τηλεόραση λόγω περιορισμών επεξεργαστικής δύναμης δύσκολο να κάνει συμπίεση γιατί χρειάζεται μια Α επεξεργαστική ισχύς, που πολύ απλά δεν έχουν οι TVs. Άλλο το PC και άλλο η TV.

1) Πού είσαι ? Αθήνα ? Δοκίμασες διάφορες ώρες το channel scan ?
Τα κανάλια της ΝΕΡΙΤ έχουνε πολλά προβλήματα λήψης στην επικράτεια από ότι βλέπω και διαβάζω.
Κάναμε και μαμώ την ψηφιακή μετάβαση με την ΝΕΡΙΤ/Digea.
Πιο ξυπόλιτοι στα αγκάθια πεθαίνεις.

καλησπερες
πρωτη φορα στο φορουμ και θελω να ρωτησω επειδη ειμαι κοντα στην αγορα της Samsung
αληθευει οτι ολα τα πανελ ειναι της Samsung σε 48 και 55 και οτι στις 50 τα πανελ ειναι της AUO επειδη η Samsung δεν εχει γραμμη παραγωγης σε αυτες τις διαστασεις???

2) Προφανώς για να αλλάξεις κανάλι ενώ ταυτόχρονα κάνεις εγγραφή άλλου θες διπλό δέκτη.
Ο μονός δέκτης δύναται να "λαμβάνει" ένα σήμα, όταν εσύ θες να γράφεις και να βλέπεις κάτι άλλο ζητάς 2 σήματα.

Για την ποιότητα εγγραφής, δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει.
Δες το manual αν έχει πουθενά κάτι ( αν και δεν το νομίζω ).
Η τηλεόραση λόγω περιορισμών επεξεργαστικής δύναμης δύσκολο να κάνει συμπίεση γιατί χρειάζεται μια Α επεξεργαστική ισχύς, που πολύ απλά δεν έχουν οι TVs. Άλλο το PC και άλλο η TV.

1) Πού είσαι ? Αθήνα ? Δοκίμασες διάφορες ώρες το channel scan ?
Τα κανάλια της ΝΕΡΙΤ έχουνε πολλά προβλήματα λήψης στην επικράτεια από ότι βλέπω και διαβάζω.
Κάναμε και μαμώ την ψηφιακή μετάβαση με την ΝΕΡΙΤ/Digea.
Πιο ξυπόλιτοι στα αγκάθια πεθαίνεις.

Σέρρες είμαι. Με εναν εξωτερικο δέκτη πάντως δεν εχω θεμα σε αλλη τηλεόραση.
Αστα να πάνε.... Τα έβγαλε τα φραγκάκια της η digea και όσοι είναι πίσω απο αυτήν...μην πω ονόματα τώρα. Πεσανε οι μιζούλες μια χαρά. Και ο λαουτζίκος μπήκε στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ !!!! Μη Χ.σω!!!! Μια χαρά είμασταν και πριν. Έβαλαν τον φτωχό κοσμάκη να δώσει αυτά που δεν του περισσεύουν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

καλησπερες
πρωτη φορα στο φορουμ και θελω να ρωτησω επειδη ειμαι κοντα στην αγορα της Samsung
αληθευει οτι ολα τα πανελ ειναι της Samsung σε 48 και 55 και οτι στις 50 τα πανελ ειναι της AUO επειδη η Samsung δεν εχει γραμμη παραγωγης σε αυτες τις διαστασεις???

Έτσι εχω διαβάσει και εγώ εδω μεσα.

Σέρρες είμαι. Με εναν εξωτερικο δέκτη πάντως δεν εχω θεμα σε αλλη τηλεόραση.
Αστα να πάνε.... Τα έβγαλε τα φραγκάκια της η digea και όσοι είναι πίσω απο αυτήν...μην πω ονόματα τώρα. Πεσανε οι μιζούλες μια χαρά. Και ο λαουτζίκος μπήκε στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ !!!! Μη Χ.σω!!!! Μια χαρά είμασταν και πριν. Έβαλαν τον φτωχό κοσμάκη να δώσει αυτά που δεν του περισσεύουν.

Τι signal & quality δείχνει ότι έχεις ο εξωτερικός αποκωδικοποιητής ?
Υπάρχει η περίπτωση ο εξ. αποκωδ. να έχει πιο ευαίσθητο κύκλωμα και να πιάνει πράγματα που ο πιο "αναίσθητος" της Samsung να μην μπορεί.
Ή απλά μπορεί να είναι κάτι άλλο που μπορεί να μου ξεφεύγει :p
Δεν ασχολούμαι με την ελλ. TV σοβαρά οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν μου ξεφεύγει κάτι, πόσο μάλλον για εκτός Αθηνών :p

Παιδιά με το τελευταίο firmware σας παίζουν όλες οι ταινίες από εξωτερικό σκληρό δίσκο,ειδικότερα οι νέες;
Με ρώτησε ένας φίλος που έκανε το τελευταίο update και αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα.
Λέτε να έχει να κάνει με cinavia?

Καλησπέρα ! Παρήγγειλα χθες την 50" με την προσφορά του e-shop. Λέτε ότι Δεν Είναι της Samsung το πάνελ αλλα Έχει ίδια απόδοση . οπότε όλα οκ; Γενικά εχω καταλάβει ότι είναι πολύ Καλή τηλεόραση. Θα μπορούσε να αναφέρει αν Μπορεί κάποιος τα μειονέκτημα κ πλεονεκτήματα για να είμαι προετοιμασμένος; όσοι έχετε αγοράσει από e-shop είχατε κανένα πρόβλημα; γιατί διαβάζω διάφορα για το συγκεκριμένο μαγαζί....

Καλησπέρα ! Παρήγγειλα χθες την 50" με την προσφορά του e-shop. Λέτε ότι Δεν Είναι της Samsung το πάνελ αλλα Έχει ίδια απόδοση . οπότε όλα οκ; Γενικά εχω καταλάβει ότι είναι πολύ Καλή τηλεόραση. Θα μπορούσε να αναφέρει αν Μπορεί κάποιος τα μειονέκτημα κ πλεονεκτήματα για να είμαι προετοιμασμένος; όσοι έχετε αγοράσει από e-shop είχατε κανένα πρόβλημα; γιατί διαβάζω διάφορα για το συγκεκριμένο μαγαζί....

Eγω φιλε μου αγορασα την Παρασκευη την ιδια σε 40αρα...την Πεμπτη το απογευμα εφυγε η παραγγελεια......αρκετα συζυτησημος το παλικαρι στην παραγγελεια να μου εξηγηση καθε μου απορια.....Ειναι η τριτη αγορα μετα απο βιντεοκαμερα και laptop προ 3ετιας....... κανενα θεμα ομως.....

Σου απάντησα στο αλλο thread.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι signal & quality δείχνει ότι έχεις ο εξωτερικός αποκωδικοποιητής ?
Υπάρχει η περίπτωση ο εξ. αποκωδ. να έχει πιο ευαίσθητο κύκλωμα και να πιάνει πράγματα που ο πιο "αναίσθητος" της Samsung να μην μπορεί.
Ή απλά μπορεί να είναι κάτι άλλο που μπορεί να μου ξεφεύγει :p
Δεν ασχολούμαι με την ελλ. TV σοβαρά οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν μου ξεφεύγει κάτι, πόσο μάλλον για εκτός Αθηνών :p

Τελικά είδα ότι και στον εξωτερικό αποκωδικοποιητή δεν παίζουν αυτες τις μερες τα ΝΕΡΙΤ...οπότε ίσως ειναι γενικότερο το φαινόμενο. Θα δουμε...

Έβγαλα μερικές φωτο για το clouding. Κοιτώντας απευθείας την TV δεν βλέπω τίποτα είναι ολα οκ όπως θα δείτε και σεις στις φωτό μου(με τις φωτο του κινητού που σας παραθέτω εδώ φαλινεται κάτι το οποίο με το μάτι δεν φαινεται τίποτα-μιλάω για τις 4 πρώτες φώτο). Αλλα όταν βλέπω υπο γωνία έχει θέματα το πάνελ νομίζω(με το μάτι δεν φαίνεται τόσο χάλια). Είναι φυσιολογικό αυτό ? Δηλ όλες οι samsung TV από γωνία δείχνουν έτσι ?

20150210_011356[1].jpg20150210_011400[1].jpg20150210_011415[1].jpg20150210_011437[1].jpg20150210_011449[1].jpg20150210_011455[1].jpg20150210_011507[1].jpg

υπο γωνια ολα τα va panel χανουν τα χρωματα τους εκτος απο τα ips που ανηκουν στην lg. σε γενικες γραμμες απο τις φωτο δεν φαινεται προβληματικο... ισως καποιο εμπειρο ματι απο τα παιδια εδω να σου πουν κατι παραπανω.

υπο γωνια ολα τα va panel χανουν τα χρωματα τους εκτος απο τα ips που ανηκουν στην lg. σε γενικες γραμμες απο τις φωτο δεν φαινεται προβληματικο... ισως καποιο εμπειρο ματι απο τα παιδια εδω να σου πουν κατι παραπανω.

Σε ευχαριστώ φίλε. Αν μπορεί και κανεις άλλος να μου πει την γνώμη του για να χαλαρώσω επιτέλους και να την ευχαριστηθώ ... :)
Α!!! Και ποιο είναι το τελευταίο firmware γιατί όταν πάω στο menu της τηλεόρασης μου λεει ότι εχω το τελευταίο .Εχω το 2600.