Samsung UE J6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μολις χθες το βραδυ εγινα κατοχος τις 60αρας ue60j6200,απο τα public με την επιστροφη 200 ευρω εαν γινει η αγορα με καρτα eurobank.
Δηλαδη μου κοστισε μονο 800 ευρω!!!!!
Τις επομενες ημερες θα σας πω την γνωμη μου για την tv,γιατι ακομη ειναι πολυ νωρις (την "ψαχνω" ακομη).....φανταστειτε οτι δεν εχω πειραξει ακομη καθολου τις ρυθμισεις εικονας!!! Eιναι με τις "out of the box" ακομη!!
Εμένα μου την έφεραν την Τετάρτη. Ευτυχώς είχα προλάβει να αγοράσω ένα μεγαλύτερο έπιπλο από ικεα (το lack είναι επαρκεστατο για την 60αρα) γιατί ορθά είχα ψιλιαστει ότι δεν θα έκανε το παλιό.
Δυστυχώς όμως πάρα τον κόπο μου απογοητευτηκα με το άνοιγμα.
Οι άθλιοι πρέπει να μου έδωσαν εκθεσιακό που επανασυσκευασαν. Η ταλαιπωρια της εσωτερικής συσκευασίας αυτό έδειχνε..
Το χειρότερο ήταν όταν την άνοιξα όπου αμέσως φάνηκε ένα σημείο πλάτους 3 τουλάχιστον εκατοστών στα όρια του bezel όπου εμπαζε φως και είχε και κόλλημενα pixels. Ανάλογα με το περιεχόμενο της θέασης το φως αυτό φαινόταν περισσότερο ή λιγότερο.

Στην ώρα πάνω έσκασε και κόκκινο κολημμενο πιξελ λίγο πιο κάτω.

Πέμπτη πρωί τηλέφωνο στη σαμσουνγκ.
Δικαίουστε doa μου λένε θα έρθει τεχνικός να το δει.
Το απόγευμα ήρθε και έβγαλε φωτό.
Εντωμεταξύ μιλάω με τον πωλητή τον κράζω (αν και δεν έφταιγε αυτός για την έκθεσιακη γιατί αλλος
είχε κάνει την παραγγελία από άλλο κατάστημα που ήταν διαθέσιμη) και άρχισε να μου λέει ότι έπρεπε να είχα πάρει το δικό τους σέρβις να ζητήσω επιστροφή ώστε και καλά να περαστεί στο νέο σειριακό η πενταετης εγγύηση.

Παρασκευή πρωί τηλέφωνο στο σέρβις του public όπου μου είπαν να τους επιστρέψω εγώ την τηλεόραση να την ελέγξουν με τη σαμσουνγκ και να μου πουν αν είναι Doa.!!!!!!!!!!

Τους λέω έχω μιλήσει ήδη με σαμσουνγκ όπου σε κάθε περίπτωση πάνω από 40 ίντσες στέλνουν αυτοί να την πάρουν και μου λέει όκ αν σας την αλλάξουν να περάσετε από κατάστημα να σας αλλάξουμε το s/n για την πενταετης εγγύηση.

Συμπέρασμα.
Ποτε ξανά αγορά από public.
Οι τύποι είναι ξεκάθαρα ελληνική επιχείρηση με αστείους όρους και προϊόντα εκθεσιακα που πλασάρουν για καινούργια. Τουλάχιστον τα άλλα μαγαζιά είναι πολυεθνικές και οι πολιτικές τους είναι πολύ πιο σοβαρές.

Για οσους ρωτάνε για υποτιτλους μεσω nas, στο δικο μου zyxel nsa310 εμφανιζονται μονο ενσωματωμενοι στο mkv.

Την προηγούμενη Πέμπτη, δηλ. μια εβδομάδα μετα την αναφορά του προβλήματος με κάλεσαν απο Σαμσουνγκ να μου προσφέρουν αλλαγή πάνελ και επιπλέον έξι μήνες εγγυηση. Τους είπα οι εχω ήδη πέντε και μου είπαν οκ θα ξαναμιλήσουμε. Σε ερώτηση ποτε θα μου αλλάξουν την τηλεόραση δεν έλαβα απάντηση.
Συνήθως τι χρόνος απαιτείται;
Υπαρχει περίπτωση να μου δώσουν αλλο μοντέλο;

Παιδιά λέω να αγοράσω και εγώ το συγκεκριμένο μοντέλο. Έχοντας ώς δεδομένο ότι η UE48J600 φοράει Samsung panel, ενώ η UE50J6200 φοράει AU Optronics panel, μπορείτε να μου πείτε αν θα έχουν διαφορά στην ποιότητα της εικόνας; Ποια να αγοράσω;

Δοκιμάζοντας τις ρυθμίσεις από το av-forum & Rtings, δεν με ικανοποίησε η εικόνα της τηλεόρασης.
Μου φαίνεται μουντή, το μπλε δεν είναι ΜΠΛΕ. Το ίδιο και το κοκκινο και τα αλλα χρώματα. Σαν να υπάρχει ένα σύννεφο!
Εναλλάσσοντας με τις άλλες προ-ρυθμισμένες λειτουργιες δείχνει πιο ρεαλιστική απεικόνιση στην 'φυσικη' και 'τυπικη'. (Όχι στην 'δυναμικη' που φαίνονται καμμενα τα χρώματα)

Στην λειτουργια sports επίσης φαίνονται καμένα τα χρώματα και πολύ-πολύ έντονα.... Υπάρχει ρύθμιση ή τα ματια μου είναι πειρεργα?

Γενικά, άλλες ρυθμίσεις για βελτιστην απόδοση χρωμάτων και λευκου για ταινίες υπάρχουν?

Δοκιμάζοντας τις ρυθμίσεις από το av-forum & Rtings, δεν με ικανοποίησε η εικόνα της τηλεόρασης.
Μου φαίνεται μουντή, το μπλε δεν είναι ΜΠΛΕ. Το ίδιο και το κοκκινο και τα αλλα χρώματα. Σαν να υπάρχει ένα σύννεφο!
Εναλλάσσοντας με τις άλλες προ-ρυθμισμένες λειτουργιες δείχνει πιο ρεαλιστική απεικόνιση στην 'φυσικη' και 'τυπικη'. (Όχι στην 'δυναμικη' που φαίνονται καμμενα τα χρώματα)

Στην λειτουργια sports επίσης φαίνονται καμένα τα χρώματα και πολύ-πολύ έντονα.... Υπάρχει ρύθμιση ή τα ματια μου είναι πειρεργα?

Γενικά, άλλες ρυθμίσεις για βελτιστην απόδοση χρωμάτων και λευκου για ταινίες υπάρχουν?
Επειδη δεν ξερω ποιους ακριβως οδηγους ακολουθησες
Για δοκιμασε αυτες (μειωνουν και το clouding) ή αυτές (avforums -Rtings που μαλλον δεν σου αρεσαν) και πες μου ποιες σου κάθονται καλυτερα (ειναι για την 6300 αλλα παιζουν μια χαρα στην 6200)

Να θυμασαι ομως μεγιστο λευκο τις περισσότερες φορες σημαίνει clouding-flashlighting

Last edited:
Εκανα τις ρυθμισεις απο το πρωτο λινκ του minotavrs και εχει καλυτερη εικονα τωρα.
Εδω και λιγες μερες στο smart hub δουλευουν μονο οι εφαρμογες μου (youtube, mega κ.α) οταν παω να βαλω καποια αλλη γραφει οτι δε μπορει να συνδεθει με το διακομιστη, δοκιμαστε αργοτερα (as401). ξερει κανεις γιατι το κανει αυτο?

Εκανα τις ρυθμισεις απο το πρωτο λινκ του minotavrs και εχει καλυτερη εικονα τωρα.
Εδω και λιγες μερες στο smart hub δουλευουν μονο οι εφαρμογες μου (youtube, mega κ.α) οταν παω να βαλω καποια αλλη γραφει οτι δε μπορει να συνδεθει με το διακομιστη, δοκιμαστε αργοτερα (as401). ξερει κανεις γιατι το κανει αυτο?

Μια χαρα... για το as401 κανε ενα reset to default απο το κανονικο μενου εναλλακτικα για κοιτα εδω... που απο οτι βλεπω θελει factory reset μεσω sytem menu

Σε ευχαριστώ για τα extra link. Τα δοκίμασα όλα..

Στο τυπικό έβαλα τις ρυθμίσεις για μείωση clouding (με τόνο χρώματος 'τυπικο' αντί για 'θερμο1')
Την φυσική την άφησα default
Στο κινηματογραφικό έβαλα του av-forum με τόνο χρώματος 'τυπικο' αντί για κάποιο 'θερμο' και με τις διαφοροποιήσεις που αναφέρει στο άρθρο.
Γενικά το θερμο δεν μου κάθεται ΚΑΘΟΛΟΥ καλα... Και αν έβαλα τυπικό αντί για Ψυχρό είναι για να μην ξεφύγω πολύ από τα προτεινόμενα. Αλλιώς μου κάθεται πολύ-πολύ καλύτερα το ψυχρο σε ΟΛΕΣ τις λειτουργιες.

Αλλα για να πω την αλήθεια κανένα δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα ώστε να πω ότι ΑΥΤΗ είναι η τέλεια εικόνα.... Αυτό που παρατήρησα επίσης είναι όταν βλέπω ταινία (720p) μέσω plex μου φαίνεται ότι κάνει σπασίματα στις κινήσεις των ηθοποιών. Σαν να μην είναι ομαλη και ¨ενιαια¨ η κίνηση, και πολύ περισσότερο στα προγράμματα που έχω περάσει τις παραπάνω ρυθμίσεις.
Έχει να κάνει με το soap opera effect που ρυθμίζεται από το auto motion plus?

Σε ευχαριστώ για τα extra link. Τα δοκίμασα όλα..

Στο τυπικό έβαλα τις ρυθμίσεις για μείωση clouding (με τόνο χρώματος 'τυπικο' αντί για 'θερμο1')
Την φυσική την άφησα default
Στο κινηματογραφικό έβαλα του av-forum με τόνο χρώματος 'τυπικο' αντί για κάποιο 'θερμο' και με τις διαφοροποιήσεις που αναφέρει στο άρθρο.
Γενικά το θερμο δεν μου κάθεται ΚΑΘΟΛΟΥ καλα... Και αν έβαλα τυπικό αντί για Ψυχρό είναι για να μην ξεφύγω πολύ από τα προτεινόμενα. Αλλιώς μου κάθεται πολύ-πολύ καλύτερα το ψυχρο σε ΟΛΕΣ τις λειτουργιες.

Αλλα για να πω την αλήθεια κανένα δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα ώστε να πω ότι ΑΥΤΗ είναι η τέλεια εικόνα.... Αυτό που παρατήρησα επίσης είναι όταν βλέπω ταινία (720p) μέσω plex μου φαίνεται ότι κάνει σπασίματα στις κινήσεις των ηθοποιών. Σαν να μην είναι ομαλη και ¨ενιαια¨ η κίνηση, και πολύ περισσότερο στα προγράμματα που έχω περάσει τις παραπάνω ρυθμίσεις.
Έχει να κάνει με το soap opera effect που ρυθμίζεται από το auto motion plus?
Koιτα ξεκαθαρα ολα ειναι υποκειμενικα το οτι δεν σου αρεσει κατι και το βαζεις για να μην ξεφυγεις απο τις αρχικες ρυθμισεις μην το κοιτας καθολου... εσυ βλεπεισ στην τελικη στην τηλεοραση σου , βαλε λοιπον το ΨΥΧΡΟ και μην μασας

χαζεύοντας διαφορα προγράμματα στο τηλεοπτικό, έχω καταλήξει να χρησιμοποιώ περισσότερο το προφίλ "φυσική εικόνα" που έχω αφήσει default. Μάλιστα τώρα που βλέπω και το παιχνίδι στο Euro έχει μακράν καλύτερη εικόνα από τα αλλα 2 ρυθμισμένα προφίλ....

Επειδή ακόμα μετά από δύο εβδομάδες η Samsung δεν μου έχει απαντήσει και εξακολουθώ να έχω μια ελλαττωματικη τηλεόραση που προφανώς και δεν χρησιμοποιώ για το λόγο αυτό, ξέρει κανείς αν είναι φυσιολογικοι αυτοι οι χρόνοι και τι γίνεται συνήθως....;

Επειδή ακόμα μετά από δύο εβδομάδες η Samsung δεν μου έχει απαντήσει και εξακολουθώ να έχω μια ελλαττωματικη τηλεόραση που προφανώς και δεν χρησιμοποιώ για το λόγο αυτό, ξέρει κανείς αν είναι φυσιολογικοι αυτοι οι χρόνοι και τι γίνεται συνήθως....;

αφου σου βγαλανε το πορισμα οτι ειναι doa τι περιμενεις τοσο καιρο? πρεπει να πιεσεις λιγο τα πραγματα

Κάλεσα την Τετάρτη με βρήκαν στο σύστημα αλλά δεν έχουν ακομα κάτι νεώτερο. Μου είχαν προτείνει πριν 10 μέρες αλλαγή πάνελ με επέκταση εγγύησης για έξι μήνες αλλά δεν είχα δεχθεί.
Παίζει να είναι κόλπο για να δεχτώ την αλλαγή πάνελ; φοβάμαι δε ότι επειδή το μοντέλο έχει αλλάξει θα πέσουν για εκεί. Αλλιώς γίνεται αλλαγή με τρεχον μοντέλο; ή καλύτερο με διαφορά;

Καλησπερα , πηρα το smart remote BN59-01182B που ειδα φιλους που λενε ειναι συμβατο.

Προσπαθησα να το συνδεσω με το Return και το Guide και δεν κανει τιποτα , λειτουργει μονο το πληκτρο ON - OFF , οταν πατω τα αλλα πληκτρα λεει " Μη διαθεσιμο "

πως στο καλο συνδεετε ?

Παιδιά έχω την εντύπωση ότι ελλείψει 3d η τηλεόραση δεν έχει Bluetooth οπότε smart remote και soundshare δεν βλέπω να έχει....
Γενιμα μεγάλο πίσω γύρισμα η επιλογή της ανεξαρτήτως του προβλήματος που αντιμετωπίζω.
Εικόνα σαν της 51 e6500 plasma που είχα δεν θα ξαναδώ μέχρι να πάρω oled...
Σε επίπεδο δε εικόνας και features για εμένα που δεν βλέπω digea η h6400 αλλά και η h6200 που επίσης έχω σε 48 και 40 ίντσες αντίστοιχα είναι σαφώς καλύτερες

Τι είναι αυτά που λέτε?
Τι σχέση εχει το Bluetooth με το 3D??

Φυσικα και δουλεύει το smart remote αν όμως πρώτα το ενεργοποιήσεις από το service menu!
Πάρτε το νήμα από την αρχή και στα πρώτα 30 posts θα πάρετε την απάντηση σας..

Sent from my A0001 using Tapatalk

Καλησπέρα παιδιά, έχω μία απορία με την συγκεκριμένη τηλεόραση..Έχω την 48άρα εάν παίζει κάποιο ρόλο.Οταν βάζω κάποια ταινία fhd ή hd και επιλέξω 16:9 έχω κενά πάνω και κάτω,που στο pc με monitor fhd την δείχνει Κανονικά..Όταν πάω να κάνω zoom ενώ το έχω ρυθμίσει να είναι ακριβώς στο όριο και πατήσω οκ ζουμαρει και χάνω μέρος της εικόνας.επισης εάν το αφήσω ένα κλικ πιο πίσω από το όριο,όταν πατάω stop pause κτλπ όλο και μεγαλώνει το κενό πάνω και κάτω, το έχει παρατηρήσει καποιος;Υπάρχει κάποια λυση;η αναπαραγωγή γίνεται από σκληρό δίσκο.

Στάλθηκε από το SM-T710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα παιδιά, έχω μία απορία με την συγκεκριμένη τηλεόραση..Έχω την 48άρα εάν παίζει κάποιο ρόλο.Οταν βάζω κάποια ταινία fhd ή hd και επιλέξω 16:9 έχω κενά πάνω και κάτω,που στο pc με monitor fhd την δείχνει Κανονικά..Όταν πάω να κάνω zoom ενώ το έχω ρυθμίσει να είναι ακριβώς στο όριο και πατήσω οκ ζουμαρει και χάνω μέρος της εικόνας.επισης εάν το αφήσω ένα κλικ πιο πίσω από το όριο,όταν πατάω stop pause κτλπ όλο και μεγαλώνει το κενό πάνω και κάτω, το έχει παρατηρήσει καποιος;Υπάρχει κάποια λυση;η αναπαραγωγή γίνεται από σκληρό δίσκο.

Στάλθηκε από το SM-T710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

menu->picture->picture size-> fit to screen ON

δοκιμασε το με picture size 16:9 και custom