Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Ο τυπος της φωτο δεν φαινεται να τα πολυσκεφτεται ολα αυτα που λετε στο νημα....Ζωαρα.. :ADFADF1:

13.jpg

Τεσπα ...
επειδη η βαρεμαρα ειναι η 5η θεμελιωδης δυναμη στο συμπαν (απο οτι βλεπω),
το αρθρο της Ερας αναφεροταν στο συνδρομο της ακαταδεκτης πριγκηποπουλας
που δεν ξερει ποτε να πει το "ναι", επειδη εχει συνηθισει στο "οχι", για αιωνες.

Δεν ξερω που ηταν η δυσκολια πια .... ειλικρινα δεν ξερω ...

Να ηταν ολοι παντρεμενοι, οποτε δεν τους αγγιζει το ξεκινημα αλλα η συνεχεια
να πω "ενταξει, δεν τους αφορα". Ομως, μεχρι στιγμης, εχω την εντυπωση οτι
εργενηδες απαντουν στο νημα. Αυτους ... δεν τους αφορα το ζητημα ?

Τεσπα ...

εργενηδες απαντουν στο νημα. Αυτους ... δεν τους αφορα το ζητημα ?

'Ωπα. Ούτε παντρεμένος, ούτε εργένης είμαι. Απλά δεν είναι ο γάμος το cup of tea μου. Σταθερή σχέση έχω όμως.

Υπάρχει και αυτό το σύνδρομο που περιγράφει την πριγκηποπούλα, όπως υπάρχουν και άλλα σύνδρομα που αφορούν και τα δύο φύλα. Απλά (έως εξαιρετικά απλά) όλα τα προβλήματα ξεκινάνε από την έλλειψη ειλικρίνειας που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας κυρίως.

Είναι δυνατόν να έχεις φτάσει σε μια κάποια ηλικία, παντρεμένος με παιδιά και επειδή δεν σου κάνει κέφι πια η όλη κατάσταση, να προσπαθείς να δικαιολογήσεις το λοξοκοίταγμα με όσες δικαιολογίες μπορεί να φανταστείς;
Αυτά είναι πράγματα που δείχνουν - το λιγότερο - άνθρωπο που δεν έχει καταλάβει κατ' αρχήν που βρίσκεται ο ίδιος.Το ίδιο κάνει και η πριγκηποπούλα του παραμυθιού. Έχει συνηθίσει σε μια βολική για την ίδια κατάσταση και άντε τώρα να βγει από αυτήν. Βάσανο; Ας πρόσεχε. Ή ας επιλέξει να βγει από το βάσανο με το μόνο τρόπο που υπάρχει. Αλλιώς τζάμπα μαγκιά.

Συμφωνουμε !

Απλα σκεψου οτι ΟΤΑΝ παντρευεσαι μια γυναικα ειναι σαν τα κρυα τα νερα.
Σε μια δεκαετια ... τα νερα γινονται λιμναζοντα ... και ευνοητα κοιτας τις πηγουλες, ψηλοτερα.
Δεν εισαι απιστος, ουτε την παρατας. Τα ματακια σου συνεχιζουν να εκτιμουν την ομορφια
γιατι, διπλα σου ... δεν υπαρχει πια. Μπορει να υπαρχουν αλλα πραγματα που να εχουν
υποκαταστησει την εξωτερικη εμφανιση ... αλλα δεν υπαρχει το καλλιπυγον της ιστοριας.

Ακριβως το ιδιο ισχυει και για τους αντρες.
Μονο που τις γυναικες τους ... πολυ περισσοτερο τις απασχολει η επαγγελματικη (-οικονομικη)
σταθεροτητα των αντρων τους ... παρα οι κοιλαρες τους. Εχω δει κυριες ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ (40αρες)
διπλα σε "Παγκαλους", που τους κοιτανε μονιμως στα ματια, ουτε καν βλεφαριαζουν τι περνα
δεξια η αριστερα ..... ΟΜΩΣ, απο οσο μαθαινω, το χρημα ρεει απο τα μανικετοκουμπα του.

Μπορει και να ειμαι εμπαθης .... αυτος ο "Παγκαλος" να διαθετει ασυναγωνιστα ψυχικα χαρισματα.
ΔΕΝ παντρευτηκα ποτε, αρα ΔΕΝ ξερω !

Last edited:
Συμφωνουμε !

Απλα σκεψου οτι ΟΤΑΝ παντρευεσαι μια γυναικα ειναι σαν τα κρυα τα νερα.
Σε μια δεκαετια ... τα νερα γινονται λιμναζοντα ... και ευνοητα κοιτας τις πηγουλες, ψηλοτερα.
Δεν εισαι απιστος, ουτε την παρατας. Τα ματακια σου συνεχιζουν να εκτιμουν την ομορφια
γιατι, διπλα σου ... δεν υπαρχει πια. Μπορει να υπαρχουν αλλα πραγματα που να εχουν
υποκαταστησει την εξωτερικη εμφανιση ... αλλα δεν υπαρχει το καλλιπυγον της ιστοριας.

Ακριβως το ιδιο ισχυει και για τους αντρες.
Μονο που τις γυναικες τους ... πολυ περισσοτερο τις απασχολει η επαγγελματικη (-οικονομικη)
σταθεροτητα των αντρων τους ... παρα οι κοιλαρες τους. Εχω δει κυριες ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ (40αρες)
διπλα σε "Παγκαλους", που τους κοιτανε μονιμως στα ματια, ουτε καν βλεφαριαζουν τι περνα
δεξια η αριστερα ..... ΟΜΩΣ, απο οσο μαθαινω, το χρημα ρεει απο τα μανικετοκουμπα του.

Μπορει και να ειμαι εμπαθης .... αυτος ο "Παγκαλος" να διαθετει ασυναγωνιστα ψυχικα χαρισματα.
ΔΕΝ παντρευτηκα ποτε, αρα ΔΕΝ ξερω !

Εάν κοιτάς ευνόητα κι όλας, πάει κουμπάρε το έχασες. Το πρόβλημα είναι ακριβώς εκεί. Ότι θεωρείται ευνόητο ενώ δεν είναι. Ευνόητο είναι μόνο ότι θέλεις να αλλάξεις ρότα και δεν έχεις τα κοχόνας να το κάνεις.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πολλα πραγματα κοιταξα στην ζωη μου ... δεν τα ποθησα ολα !

Εχω επιβαλλει εδω και δεκαετιες σαφη διαχωριστικη γραμμη αναμεσα στο "Βλεπω"
και το "Λαχταρω" η "Πρεπει να Αποκτησω" !

Συμπαντος επιτρεποντως ... ετσι θα συνεχισω να πορευομαι !

Μαλιστα ....
ο στρουθοκαμηλισμος και η σοβαροφανεια (σε βαθμο υποκρισιας) ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ εδω μεσα.
Για πλειστα αλλα ζητηματα, βγαζουμε κραυγη λεοντα. Για σχεσεις ... ψιθυρος στην υπογα.
Ας ειναι .... με το ζορι δεν μπορεις να κανεις συζητηση και μαλιστα ειλικρινη και αξιοπιστη.

Σκεφτομουν λοιπον (...)

Γιατι τοση μοναξια σε ολες αυτες τις 35+ (αλλα και 40+) αδεσμευτες κουκλαρες που
κυκλοφορουν εξω, με αερα βασιλισσας ? Η στατιστικη που ψιλοεκανα ειναι μαλλον αμειλικτη.

Κατ’αρχην υπαρχει το θεμα της ηλικιας (με ή χωρις παιδια). Η ομορφια δεν ειναι σαν το χρημα
να συσσωρευεται στα γεραματα. Κατα δευτερον, υπαρχει θεμα με τις διαθεσιμες επιλογες.
Ο κοινωνικος περιγυρος, δεν ειναι η απεραντη δεξαμενη που ηταν καποτε ! Γιατι οι γυρω
εχουν κανει οικογενεια και εχουν απορροφηθει απο αλλη διασταση (και προβληματα).

Επισης, με την ηλικια ανεβαινουν και οι απαιτησεις, αλλα και οι ιδιοτροπιες (φαινομενο ... unisex :p).
Οι γυναικες απορριπτουν διαφορους, που δεν θα απερριπταν στα 20 (π.χ. ειναι αδημιουργητοι, ρεμαλια,
ακοινωνητοι, δεν βγαινουν εξω, δεν ντυνονται καλα, κλπ. κλπ). Ασε, που ο αντρας, μετα τα 40+ ειναι
ΠΡΑΓΜΑΤΙ προβληματικος. Γιατι δεν παντρευτηκε μεχρι τοτε ? Τι πηγε στραβα ? (... ελα μου ντε :flute:).

Απο την αλλη, οι ΜΗ-προβληματικοι αντρες (ελαχιστοι αλλα υπαρκτοι) ψαχνουν για πιτσιρικα-κουκλαρα
που, αν αξιζει η περιπτωση, θα κανουν και παιδια μαζι της. ΤΙ ΜΕΝΕΙ λοιπον απο το παλιο απεραντο
δειγματολογιο αγαπητικων και μνηστηρων ? .....

Αντρες, που να ΜΗΝ ειναι προβληματικοι (yeah, right ... :laugh:), να ειναι οικονομικα ευκαταστατοι
(να περισσευουν χρηματα για ταξιδακια ... και οχι Τριτη-Πεμπτη μακαρονια), να εχουν "σοβαρο σκοπο"
(γελανε και τα περιπτερα), να λατρευουν τα παιδια και, αν χρειαστει ... ΟΧΙ δικα τους παιδια αλλα απο
γαμους τριτων :blink::blink::blink:, και τελος .... να ειναι και εγκεφαλικοι τυποι, ωστε να αγαπησουν την γυναικα,
για τον εσωτερικο της κοσμο και οχι για την κορμαρα της (μερικες ΕΧΟΥΝ ... no kidding !).

Χμμμμ .... δυσκολα τα πραγματα !!!
Δεν νομιζετε ?

Οι αντρες εχουν περισσοτερες επιλογες (συγκριτικα παντα) μετα τα 40+ ?
Χωρις να ειμαι περπατημενος, θα διακινδυνεψω να πω οτι ΕΧΟΥΝ. Οχι επειδη ειναι ομορφοτεροι
αλλα γιατι σε εναν αντρα, ΠΟΤΕ δεν ηταν κυριαρχη απαιτηση (απο τις γυναικες) η εξωτερικη του εμφανιση.

Τοτε, τι ειναι ?
Μεγαλα παιδακια ειστε :p .... πειτε κατι και εσεις ! :bebored:

Last edited:
Μου αράσει που το φιλοσοφείς τόσο πολύ!! -bye-

Γιατί μετά τα 40 είμαστε προβληματικοί ?

Όποιος δεν παντρεύεται θεωρείται προβληματικός ?

Οι άντρες έχουν το πλεονέκτημα να μη γερνάνε, αλλά να μεγαλώνουν. Η απάντησή μου είναι ναι, γιατί στα 40 ο άντρας είναι θεός, ήλιος καλοκαιρινός ενώ η γυναίκα σε φάση δύσεως.

Προσπάθησε να φανταστείς πως το βλέπει το θηλυκό. Τι έλκει το θηλυκό; Το αντρουά του πράγματος σωστά; Όπως εμάς μας έλκει το θηλυκό του πράγματος, από το νιάου νιάου βρε γατούλα μέχρι τον βρυχηθμό του αγριμιού που δεν εξημερώνεται εύκολα. Και άλλα πράγματα ασφαλώς.

Στα παραπάνω πρόσθεσε ότι μια γυναίκα στα 40 ή μετά, έχει περάσει τη φάση τόσο της παρθενοπιπίτσας, όσο και της μάνας, ανεξάρτητα αν έχει γίνει ή όχι, το έχει πάρει απόφαση ότι έχει περάσει αυτή η φάση, οπότε τι μένει; Λογικό να είναι πιο απελευθερωμένη.

Ρε σεις, δείτε το πιό απλά... Στον ελεύθερο χρόνο...
...οι άντρες, απασχολούμε το singletasking μυαλό μας με 1000 πράγματα... Μπάλα, τάβλι, DIY, αυτοκίνητο, μπύρα, βόλτες.... Ενα κάθε φορά.
...οι γυναίκες απασχολούν το multitasking μυαλό τους για 1 πράγμα... Αντρας... Ολοι οι πυρήνες ταυτόχρονα πάνω στον στόχο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οσοι έχουν σύντροφο και θέλουν να διαπιστώσουν ορισμένα πράγματα, ας κάνουν για μία εβδομάδα, κάποιο ή κάποια απο τα κάτωθι...

1) Αν δεν βάζεις αρώματα, αγόρασε ένα και άρχισε να το χρησιμοποιείς...
2) Αν γενικά κάνεις μπάνιο γυρνώντας απο την δουλειά, κάνε μπάνιο και το βράδυ γυρνώντας απο την αντροπαρέα...
3) Αρχισε να αλλάζεις συχνότερα σώβρακο, να ξυρίζεσαι συχνότερα ή να κοιτάς πιό συχνά το κινητό...

Μετά τα ξαναλέμε... :)))

Μαλιστα ....
ο στρουθοκαμηλισμος και η σοβαροφανεια (σε βαθμο υποκρισιας) ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ εδω μεσα.
Για πλειστα αλλα ζητηματα, βγαζουμε κραυγη λεοντα. Για σχεσεις ... ψιθυρος στην υπογα.
Ας ειναι .... με το ζορι δεν μπορεις να κανεις συζητηση και μαλιστα ειλικρινη και αξιοπιστη.

Ωραίος ο Σάκης..Μας τα χώνει επειδή δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε μια
συζήτηση που ανήκει στη σφαίρα του τσουβαλιάσμοτος αλά Cosmopolitan....

Δισεκατομμύρια άνθρωποι, δισεκατομμύρια διαφορετικές προσωπικότητες
εκατοντάδες διαφορετικές συνθήκες( οικονομικές, κοινωνικές,πολιτισμικές,φυλετικές, θρησκευτικές κλπ, κλπ) δημιουργούν
εκατομμύρια διαφορετικούς συνδυασμούς...Από που να αρχίσουμε λοιπόν?

Σάκη, γιατί ξεκίνησες από τα δύσκολα; Ας άνοιγες πρώτα ένα απλούστερο θέμα, π.χ. "Υπάρχει Θεός;" Αφού το λύσουμε αυτό, προχωράμε και στα πραγματικά δύσκολα, όπως είναι το θέμα του νήματος.

Μου αράσει που το φιλοσοφείς τόσο πολύ!! -bye-

Γιατί μετά τα 40 είμαστε προβληματικοί ?

Όποιος δεν παντρεύεται θεωρείται προβληματικός ?

Είναι το αντίθετο που λένε οι εργένηδες 40αρηδες, τι έχει μείνει για να πάρω εγώ τώρα? Αυτές που αξίζουν, καπαρώθηκαν, οπότε ας κοιτάξω καμιά πιτσιρίκα..

Ωραίος ο Σάκης..

:hmmmm2: ... ποιος ειναι ο Σακης ??
(καλο παιδι ακουγεται ... :p)

Μας τα χώνει επειδή δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε μια
συζήτηση που ανήκει στη σφαίρα του τσουβαλιάσμοτος αλά Cosmopolitan....

Για σενα ... ισως να ανηκει στην σφαιρα του τσουβαλιασματος.
Για μενα (και ισως μερικους ακομα) μπορει να ειναι μια αφορμη για μοιρασμα σκεψεων.
ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΣΚΕΨΕΩΝ ..... Κωστα !

Δισεκατομμύρια άνθρωποι, δισεκατομμύρια διαφορετικές προσωπικότητες
εκατοντάδες διαφορετικές συνθήκες( οικονομικές, κοινωνικές,πολιτισμικές,φυλετικές, θρησκευτικές κλπ, κλπ) δημιουργούν
εκατομμύρια διαφορετικούς συνδυασμούς...Από που να αρχίσουμε λοιπόν?

Η προσπαθεια μετραει. ΟΧΙ αν θα καταληξουμε καπου (... βασει ψυχοσυνθεσεων, ΔΕΝ θα καταληξουμε).
Αλλα, οπως γνωριζεις σε πολλα αλλα θεματα εδω στο Καφενειο, μου αρεσαν ΠΑΝΤΑ τα ακατορθωτα !
Tα ανωφελα και "αντιπαραγωγικα" ....

Για οσους θεωρουν οτι τιποτα ΔΕΝ εχει στραβωσει σε εναν αντρα που πατησε (και περασε) τα 40
και ειναι ακομα ανυπαντρος, ενα εχω να πω > λιγο "γνωθι εις εαυτον" δεν βλαπτει ... -bye-

Ισως να ειμαστε λιγοτερο νευρασθενικοι απο μια αντιστοιχη "ανυπαντρη" σαρανταρα. Οκ, συμφωνω.
Ομως αυτο ... ειναι μια ακομα σταχτη στα ματια μας. Τουλαχιστον, να μην την ριχνουμε οι ιδιοι ... !!

Oταν ενα ζευγαρι στηριζεται πανω σε αμοιβαιες υποχωρησεις, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ζουν καλυτερα
απ'οτι στην περηφανη ανεξαρτησια τους (και καλα).

(Τοσο αυτονοητο, που καταντα κοινοτυπο και προκλητικο .... το ξερω !!!
Ομως, αυτη ειναι η Αληθεια. Ολα τα αλλα ειναι ... η σημερινη κοινωνια.)

Last edited:
:hmmmm2: ... ποιος ειναι ο Σακης ??
(καλο παιδι ακουγεται ... :p)

Οντως καλό παιδί είναι Μάκη!

Για σενα ... ισως να ανηκει στην σφαιρα του τσουβαλιασματος.
Για μενα (και ισως μερικους ακομα) μπορει να ειναι μια αφορμη για μοιρασμα σκεψεων.
ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΣΚΕΨΕΩΝ ..... Κωστα !

Οποιος θέλει συμμετέχει..Οι άλλοι που δεν θέλουν τι φταίνε
να τους τα χώνεις?

Η προσπαθεια μετραει. ΟΧΙ αν θα καταληξουμε καπου (... βασει ψυχοσυνθεσεων, ΔΕΝ θα καταληξουμε).
Αλλα, οπως γνωριζεις σε πολλα αλλα θεματα εδω στο Καφενειο, μου αρεσαν ΠΑΝΤΑ τα ακατορθωτα !
Tα ανωφελα και "αντιπαραγωγικα" ....

Δεν ρώτησα που, πως και πότε θα καταλήξει η κουβέντα..

Από που να αρχίσουμε ρώτησα....