Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Πριν καμια 10 μερες που ειχαμε 9ρι νοτια ουτε το σημα δεν κοπηκε εστω λιγο.. :)

Καλημερα παιδια, πρακτικα για καποιον ασχετο σαν και μενα, τι σημαινει αυτο? Γιατι σημερα τα καναλια που ειναι στην 11823 δεν δειχνουν, μου βγαζουν αναζητσηση σηματος. Ευχαριστω

Last edited by a moderator:
Το πρωι που δοκιμασα δεν εφτιαξε, ουτε με σαρωση, δεν ξερω τι αλλο μπορει να ειναι

Μάλλον επειδή είχαν πολλά παράπονα όσον αφορά τη συγκεκριμένη αλλαγή, θα μεταδόσουν το απογευματινό φιλικό της ΑΕΚ και από το ΝS2 παράλληλα με το NS1.

Μάλλον επειδή είχαν πολλά παράπονα όσον αφορά τη συγκεκριμένη αλλαγή, θα μεταδόσουν το απογευματινό φιλικό της ΑΕΚ και από το ΝS2 παράλληλα με το NS1.

τι παραπονα δηλαδη υπηρχαν?

Και εγώ σε πολλά κανάλια δεν είχα σήμα. Τους πήρα τηλέφωνο και έφτιαξε το πρόβλημα.

τι παραπονα δηλαδη υπηρχαν?
Το έγραψα λάθος. Προσπάθησαν να προλάβουν τα παράπονα. Στις 4 που τηλεφώνησα ήμουν στην αναμονή για 40 λεπτά. Άρα το κέντρο τους "πήρε φωτιά". Φαντάσου κάποιους να γυρνούσαν το απόγευμα σπίτι, να άνοιγαν λίγο πριν τις 6, που ξεκίνησε ο αγώνας, το ΝS1 και να έβλεπαν αναζήτηση σήματος.

ειχα και εγω προβλημα στην συχνοτητα 11823 το μεσημερι.τωρα δειχνουν ολα με μια μικρη καθυστερηση στην εικονα ισως απο την χαμηλοτερη σταθμη και ποιοτητα σηματος αυτην την στιγμη σε σχεση με τις αλλες συχνοτητες που ειναι στο 100%.περιοχη αρτα.

Και εγώ με προβλήματα σήμερα. Μια Ε 30-4,101,καλώδιο, σπασίματα. Μέσω chat λύθηκαν....

Η νέα συχνότητα κατεβαίνει με χαμηλότερο σήμα.

Έχει πέσει και η ισχύς και η ποιότητα.

Last edited:
91 και 60, κάτοπτρο δικό μου Toroidal T90, με τις 13μοίρες παράκεντρα (κέντρο 19,2) με 2πλό LNB του τοποθετητή της Nova. Καμμία δυσλειτουργία στον 3001 τώρα που γύρισα σπίτι.

Είναι απολύτως λογικό να πέφτει το σήμα όταν μία συχνότητα αλλάζει από DVB-S QPSK 3/4 σε DVB-S2 8PSK 3/4. Από τα 6.3 dB ελάχιστου C/N πήγε στα 8.2 dB. Αυτή η διαφορά σχεδόν 2 dB είναι και μετρήσιμη και σημαντική, ειδικά σε όσους έχουν μικρά πιάτα.