Σχετικά με υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Re: Απάντηση: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

το πρόβλημα είναι ότι επειδή τώρα γυρίζει ο τροχός της τύχης για τους τοπογραφους ζητούν ότι θέλουν.....

βρε παιδιά...έλεος
από το 1995 γίνεται το κτηματολόγιο. Εχει τελειώσει το 80%
Και από τότε όσοι θέλανε φτιάχνανε τοπογραφικά διότι ποτέ δεν είχαν.
Επειδή δηλαδή τώρα γίνεται στην ευρύτερη αττική και Αθήνα τώρα γυρίζει ο τροχός της τύχης?
Δηλαδή πριν 12 χρόνια που έγινε στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν γκρίνιαξε κανείς?
Και τότε δεν ίσχυε αυτό με τις ευκολίες με τα gps. Σου λέγανε φέρε τοπογραφικό και τέλος. Αλλιώς ό,τι βρούμε εμείς.
Επίσης το να έχει γίνει κτηματολόγιο δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι τοπογραφικό γενικά.
Αλλη η χρήση του τοπογραφικού και άλλη χρήση το τοπογραφικό διάγραμμα (απόσπασμα) που παίρνεις από το κτηματολόγιο.

Απάντηση: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

Σχετικο με το θεμα.
Ειχα κανει προ διετιας ενσταση για ενα αγροτεμαχιο που δεν το δικαιουμουν, ουτε υπηρχε ομως αλλος δικαιουχος, αλλα ειχα δωσει οσα χαρτια ειχα. Ακομη δεν εχω νεο, τι γινεται με δαυτα?

Re: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

Μα φυσικα εχω αδικο.

Οποιος δουλεψε στην ζωη του και εκανε μια περιουσια πρεπει στις μερες μας να το πληρωσει.
Πρεπει ο παππους στο χωριο που εχει 10 χωραφακια αξιας 500 ευρω το ενα να δωσει την αξια τους στον τοπογραφο η να τα παραχωρησει στο δημοσιο ετσι επειδη πρεπει σε ολη την περιουσια μας να εχουμε συνεκμεταλευτες.

Και φυσικα αν ημουν τοπογραφος, μηχανολογος μηχανικος, πολιτικος μηχανικος, συμβολαιογραφος θα ημουν υπερμαχος της ενταξης τους οχι μονο σε κτηματολογιο, περιουσιολογιο αλλα και ολα τα εις λογιο.

Επισης μου αρεσει που διαχωριζεις το περιουσιολογιο απο το κτηματολογιο λες και δεν θα συνδεθουν μεταξυ τους.

Και επειδη το πληκτρολογιο μεταφερει βλαμμενα τα συναισθηματα δεν τα εχω με εσενα αλλα με το κρατος που προσπαθει να εφυερει καθε τροπο να αφαιμαξει οποιον εχει κατι στο ονομα του.

Σχετικο με το θεμα.
Ειχα κανει προ διετιας ενσταση για ενα αγροτεμαχιο που δεν το δικαιουμουν, ουτε υπηρχε ομως αλλος δικαιουχος, αλλα ειχα δωσει οσα χαρτια ειχα. Ακομη δεν εχω νεο, τι γινεται με δαυτα?

δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.
Αν δεν το δικαιούσαι τι χαρτιά έδωσες?
Είναι σύνηθες μετά την πρώτη ανάρτηση πολλοί να διεκδικούν βέβαια κάποια που κατάλαβαν ότι δεν έχουν δηλωθεί από κανέναν.
Αν τα χαρτιά δεν ήταν ισχυρά προφανώς δεν έγινε τίποτε.
Η τελική ανάρτηση έγινε?
Σε κάθε περίπτωση ρωτάς και μαθαίνεις.

Μα φυσικα εχω αδικο.

Οποιος δουλεψε στην ζωη του και εκανε μια περιουσια πρεπει στις μερες μας να το πληρωσει.
Πρεπει ο παππους στο χωριο που εχει 10 χωραφακια αξιας 500 ευρω το ενα να δωσει την αξια τους στον τοπογραφο η να τα παραχωρησει στο δημοσιο ετσι επειδη πρεπει σε ολη την περιουσια μας να εχουμε συνεκμεταλευτες.

Και φυσικα αν ημουν τοπογραφος, μηχανολογος μηχανικος, πολιτικος μηχανικος, συμβολαιογραφος θα ημουν υπερμαχος της ενταξης τους οχι μονο σε κτηματολογιο, περιουσιολογιο αλλα και ολα τα εις λογιο.

Επισης μου αρεσει που διαχωριζεις το περιουσιολογιο απο το κτηματολογιο λες και δεν θα συνδεθουν μεταξυ τους.

Και επειδη το πληκτρολογιο μεταφερει βλαμμενα τα συναισθηματα δεν τα εχω με εσενα αλλα με το κρατος που προσπαθει να εφυερει καθε τροπο να αφαιμαξει οποιον εχει κατι στο ονομα του.

σου είπα ξεκάθαρα πιό πάνω ότι το τοπογραφικό (ή τα 10 τοπογραφικά όπως λες) δεν είναι απαραίτητα. Σίγουρα θα βοηθήσουν πρώτα εσένα και μετά τη δουλειά του κτηματολογίου, αλλά αυτή θα γίνει και χωρίς αυτά. Εξ απ ανέκαθεν γή που δεν την φροντίζεις μπορεί να την χάσεις. Γη που δεν περιφράζεις επίσης. Γη που είναι στο χωριό και εσύ είσαι 500 χλμ μακρυά επίσης. Μέσα σε λίγα χρόνια έρχεται ο γείτονας και λέει ότι είναι δικό του. Ιδίως αν δεν έχεις ισχυρούς τίτλους.
Κακώς αναγάγεις το θέμα σε συντεχνιακό.
Επί 200 χρόνια η Ελλάδα δεν έχει κτηματολόγιο. Κανείς δεν ξέρει τι έχει και που. Το κράτος αν θέλει βρίσκει τι έχεις. Δεν χρειάζεται το κτηματολόγιο. Εσύ δεν βρίσκεις και όταν βρεις στο έχει πάρει ήδη ο γείτονας.
Προσωπικά εγώ δεν έχω κανένα συμφέρον ή όφελος από τη συζήτηση αυτή.
Εγραψα 5 πράγματα που γνωρίζω, επειδή γράφτηκαν άλλα 5 ας πούμε "ελαφρά τη καρδία" από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο και μπορεί να παραπλανηθεί κόσμος.
Σε κάθε περίπτωση για πλήρη και 100% ενημέρωση μπορείτε να απευθυνθείτε στην επίσημη σελίδα του κτηματολογίου αλλά και στη σελίδα του αναδόχου που ανέλαβε το κτηματολόγιο στην περιοχή σας.

Μια τετοια περιπτωση ειναι και η δικη μου στην Λήμνο οπου υπάρχουν 26 αγροτεμάχια με 3 δικαιούχους...με εναν πρόχειρο υπολογισμό μας βγαίνουν 2730 ευρώ..Μόνο τα παράβολα..
Αν μιλάς για αγροτεμάχια σε αγροτική περιοχή, τότε θα πληρώσει ο καθένας 70 (2 δικαιώματα) είτε έχει 2 χωράφια είτε 1002.
Το έκανα πρόσφατα στο χωριό στη Φθιώτιδα για δικαιώματα σε 7 αγροτεμάχια.

Αν μιλάς για αγροτεμάχια σε αγροτική περιοχή, τότε θα πληρώσει ο καθένας 70 (2 δικαιώματα) είτε έχει 2 χωράφια είτε 1002.

Είναι μέχρι 2 δικαιώματα το κόστος ανά περιφέρεια κτηματογράφησης.. Αν έχεις πχ. τρια χωράφια Πελοπόννησο και πέντε στη Θράκη, θα πληρώσεις 70+70 ευρώ..

Σωστά! Ο φίλος ανέφερε μία περιφέρεια με πολλά δικαιώματα και σε αυτό απάντησα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

Εαν ειναι ετσι τοτε θα πληρωσουμε πολυ λιγοτερα... μακαρι...παντως στην περιπτωση μου ειναι 3 δικαωματα στα 26 αγροτεμαχια για αυτοκαι δεν ξερω ποσο θα παει....
Εμενα μου ανεφεραν ανα δικαιωμα ..τωρα εαν υσχιει κατι αλλο θα το μαθουμε συντομα....

Κι εγώ ξέρω οτι πληρώνεις ανα δικαίωμα κι όχι για ανά χωράφι. 35 ευρώ για όλα τα αγροτεμάχια και 20 για όλα τα οικίσματα.

Φίλε supersonic. Κατ' αρχάς ευχαριστώ κι εγώ για τις πολύ καλές πληροφορίες που παρέθεσες. Πολύτιμες το δίχως άλλο.
Κατά δευτέρας δεν έχω καμμία διάθεση να φιλονικήσουμε, αντιπαρατεθούμε κ.λ.π. κ.λ.π. Γράφω τα πάντα σε φιλικό πνεύμα.
Εξήγησέ μου λοιπόν. Πως γίνεται άνθρωποι που επί 200 περίπου χρόνια ξέρουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο που βρίσκονται οι επι γης περιουσίες τους να πρέπει αυτοί να τρέξουν να τις δηλώσουν.
Αυτοί να ξοδέψουν έστω και μια τρύπια δεκάρα.
Αυτοί να χάσουν μεροκάμματα.
Αυτοί να τρέχουν να ξεμπερδεύουν τις γραφειοκρατικές ατασθαλίες και δημοσιουπαλληλικές παραλείψεις/παραβλέψεις/παρανοήσεις.
Αυτοί να πρεπει να βρούν τοπογράφους.
Αυτοί να πρέπει να πάρουν τα βουνά και τα λαγκάδια για να «τοπογραφήσουν» τη γη τους
Αυτοί να πρέπει να κάνουν υπερωρίες μπροστά στα γκισέ για να κάνουν τη δουλειά τους.
Αυτοί, αυτοί, αυτοί...

Όποιος κρατικός φορέας είναι μάγκας ας μου τα φέρει όλα αυτά έτοιμα και σωστά να τα υπογράψω. Αυτό σημαίνει κράτος. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της χαλιμάς.
Και πάνω απ' όλα να μου εξηγήσει σε τι ακριβώς εξυπηρετεί το να ξέρω τη γη μου σε μια βάση δεδομένων. Γιατί τόσα χρόνια που τα ήξερα στο «μιλητό» μια χαρά ήταν. Και μια επίσκεψη στο αρμόδιο γραφείο του δήμου της περιοχής ήταν αρκετό για να με καθοδηγήσει για το που είναι τα χωράφια μου. Βλέπετε το σημερινό κτηματολόγιο δεν είναι η μοναδική απόπειρα καταγραφής της γης.
Αλλά όπως φαίνεται δεν ήταν αρκετή. Όπως δεν θα είναι και η τωρινή καταγραφή μετά από 2 δεκαετίες...
Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Δουλειά δεν είχε ο βελζεβούλης, φακαμούσε τα παιδιά του.

Και μην πει κανείς οτι έτσι θα εκλείψουν τα προβλήματα. Όπως ήδη γράφτηκε έχω δικαίωμα να προσφύγω κατά των κτηματολογικών τετελεσμένων σε δικαστήριο. Το οποίο για τους γνωστούς λόγους και με επίσης γνωστές μεθόδους θα εκδικαστεί μετά από χρόνια κ.λ.π. κ.λ.π. Και η απόφαση θα εκδωθεί βάσει ποίου; Του κτηματολογίου ή των τυχών συμβολαίων;
Με λίγα λόγια ας μου εξηγήσει κάποιος με ποιο τρόπο θα εκλείψουν οι εδαφικές διεκδικήσεις - φιλονικίες με την ύπαρξη του κτηματολογίου.

Για άλλη μια φορά φιλικά. Δεν έχω καμμία διάθεση προσωπικής αντιπαράθεσης με κανέναν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

Εαν ειναι ετσι τοτε θα πληρωσουμε πολυ λιγοτερα... μακαρι...παντως στην περιπτωση μου ειναι 3 δικαωματα στα 26 αγροτεμαχια για αυτοκαι δεν ξερω ποσο θα παει....
Εμενα μου ανεφεραν ανα δικαιωμα ..τωρα εαν υσχιει κατι αλλο θα το μαθουμε συντομα....
Κάθε κυριότητα που έχεις σε ένα ακίνητο, αποτελεί ένα δικαίωμα.
Έχεις αναφέρει ότι σε 26 χωράφια στο νησί, έχετε συγκυριότητα 3 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας σας έχει 26 δικαιώματα, τα οποία θα δηλώσετε.
Για κάθε δικαίωμα λοιπόν σε αγροτική περιοχή, το κόστος είναι 35 αλλά πληρώνονται μόνο τα 2 πρώτα. Στην περίπτωσή σας θα πληρώσει ο καθένας 70 , σύνολο 210 και οι 3, για τα 26 αγροτεμάχια.

Δες τον οδηγό για σχετικές πληροφορίες.

Μαλιστα.....ευχαριστω πολυ...
Βλεποντας τον οδηγο εν ταχη υσχιει αυτο που λες..

Κι εγώ ξέρω οτι πληρώνεις ανα δικαίωμα κι όχι για ανά χωράφι. 35 ευρώ για όλα τα αγροτεμάχια και 20 για όλα τα οικίσματα.

Φίλε supersonic. Κατ' αρχάς ευχαριστώ κι εγώ για τις πολύ καλές πληροφορίες που παρέθεσες. Πολύτιμες το δίχως άλλο.
Κατά δευτέρας δεν έχω καμμία διάθεση να φιλονικήσουμε, αντιπαρατεθούμε κ.λ.π. κ.λ.π. Γράφω τα πάντα σε φιλικό πνεύμα.
Εξήγησέ μου λοιπόν. Πως γίνεται άνθρωποι που επί 200 περίπου χρόνια ξέρουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο που βρίσκονται οι επι γης περιουσίες τους να πρέπει αυτοί να τρέξουν να τις δηλώσουν.
Αυτοί να ξοδέψουν έστω και μια τρύπια δεκάρα.
Αυτοί να χάσουν μεροκάμματα.
Αυτοί να τρέχουν να ξεμπερδεύουν τις γραφειοκρατικές ατασθαλίες και δημοσιουπαλληλικές παραλείψεις/παραβλέψεις/παρανοήσεις.
Αυτοί να πρεπει να βρούν τοπογράφους.
Αυτοί να πρέπει να πάρουν τα βουνά και τα λαγκάδια για να «τοπογραφήσουν» τη γη τους
Αυτοί να πρέπει να κάνουν υπερωρίες μπροστά στα γκισέ για να κάνουν τη δουλειά τους.
Αυτοί, αυτοί, αυτοί...

Όποιος κρατικός φορέας είναι μάγκας ας μου τα φέρει όλα αυτά έτοιμα και σωστά να τα υπογράψω. Αυτό σημαίνει κράτος. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της χαλιμάς.
Και πάνω απ' όλα να μου εξηγήσει σε τι ακριβώς εξυπηρετεί το να ξέρω τη γη μου σε μια βάση δεδομένων. Γιατί τόσα χρόνια που τα ήξερα στο «μιλητό» μια χαρά ήταν. Και μια επίσκεψη στο αρμόδιο γραφείο του δήμου της περιοχής ήταν αρκετό για να με καθοδηγήσει για το που είναι τα χωράφια μου. Βλέπετε το σημερινό κτηματολόγιο δεν είναι η μοναδική απόπειρα καταγραφής της γης.
Αλλά όπως φαίνεται δεν ήταν αρκετή. Όπως δεν θα είναι και η τωρινή καταγραφή μετά από 2 δεκαετίες...
Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Δουλειά δεν είχε ο βελζεβούλης, φακαμούσε τα παιδιά του.

Και μην πει κανείς οτι έτσι θα εκλείψουν τα προβλήματα. Όπως ήδη γράφτηκε έχω δικαίωμα να προσφύγω κατά των κτηματολογικών τετελεσμένων σε δικαστήριο. Το οποίο για τους γνωστούς λόγους και με επίσης γνωστές μεθόδους θα εκδικαστεί μετά από χρόνια κ.λ.π. κ.λ.π. Και η απόφαση θα εκδωθεί βάσει ποίου; Του κτηματολογίου ή των τυχών συμβολαίων;
Με λίγα λόγια ας μου εξηγήσει κάποιος με ποιο τρόπο θα εκλείψουν οι εδαφικές διεκδικήσεις - φιλονικίες με την ύπαρξη του κτηματολογίου.

Για άλλη μια φορά φιλικά. Δεν έχω καμμία διάθεση προσωπικής αντιπαράθεσης με κανέναν.

Οι άνθρωποι ξέρουν. Ο καθένας για τον εαυτό του και εάν. Εάν, διότι μετά 200 χρόνια πολλοί δεν ξέρουν, ή νομίζουν ότι ξέρουν ή ξέρουν α ενώ είναι β.
Όπως και να έχει η πλήρης αυτή συνολική πληροφορία δεν ύπάρχει κάπου άμεσα προσπελάσιμη ανα πάσα στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλεις να ξέρεις τι έχεις εσύ (αν δεν θυμάσαι) ή αν θελεις να ξέρεις τι έχει ο χ πρέπει να κάνεις έρευνα στο υποθηκοφυλακείο που χρειάζεται χρόνο (και χρήμα). Με το κτηματολόγιο αυτό γίνεται άμεσα.

Εάν λοιπόν έστω ξέρουν οι άνθρωποι, το κράτος δεν ξέρει. Δεν ξέρει ούτε τα δικά του επακριβώς. Και φυσικά όπως είπα ούτε ο καθένας δεν ξέρει επακριβώς. Οι καταγραφές που ανάγονται πριν 200 χρόνια, είπα πιό πάνω, πως ακριβώς είναι. Κάπου εκεί παραπέρα, δίπλα στο νερό, στα δένδρα, στα πρόβατα, στις ραχούλες. Ακόμα περισσότερο πολλές καταγραφές είναι μετρημένες σε απίθανες μη χρησιμοποιούμενες σήμερα μονάδες, όπως γαλικά στρέμματα, αγγλικές γιάρδες, παλιά στρέμματα για τα οποία υπάρχουν γύρω στις 10 ερμηνείες κλπ.

Με λίγα λόγια κάπου να υπάρχουν όλα για όλους γραμμένα και σωστά δεν υπάρχει.

Προφανώς αυτό δεν μπορεί να γίνει κεντρικά, διότι α κοστίζει αλλά και β να μην κόστιζε αν δεν τρέξει ο καθένας μας πάλι το κράτος δεν μπορεί να βρει τι έχει ξεχάσει ο καθένας. Το πιό πιθανό θα ήταν ό,τι έχει ξεχάσει ο καθένας να πάει άμεσα σε άγνωστο και μετά στο δημόσιο. Γι αυτούς και για άλλους λόγους αποφασίστηκε όπως σε όλες τις χώρες να γίνει και εδώ. Το κόστος το επωμίζεται ο καθένας μας ανάλογα με το τί ακίνητα έχει. Όταν ολοκληρωθεί θα μπορεί ο καθένας άμεσα να γνωρίζει πλήρως τι έχει ο ίδιος αλλά και οποιοσδήποτε άλλος (για τον οποίο έχει έννομο συμφέρον). Και επειδή αυτό είναι το τελικό όφελος, πληρώνει ο καθένας ένα ανταποδοτικό τέλος.

Για αυτό πρέπει να τρέξουμε εμείς και να πληρώσουμε εμείς. Θεωρώ ότι αξίζει το τρέξιμο και το κόστος για να εξασφαλίσουμε την περιουσία μας.
Οι γραφειοκρατικές ατασθαλίες υπάρχουν, πολλές φορές όμως δεν οφείλονται μόνο σε άλλους και όχι σε μας. Ίσως όχι από σφάλμα μας, αλλά από αμέλεια.
Για τους τοπογράφους είπαμε πιό πάνω. Δεν χρειάζεται.
Χρειάζεται αν δεν ξέρεις τι έχεις. Που αν δεν ξέρεις τι έχεις, εννοείται ότι χρειάζεσαι τοπογράφο διότι αλλιώς τι συζητάμε. Είτε με κτηματολόγιο είτε χωρίς αν δεν ξέρεις ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ. Και δεν υποχρεούται κανείς να σου πει τι έχεις αν δεν ξέρεις εσύ τι έχεις.
Τα βουνά και τα λαγκάδια πρέπει να τα πάρεις και πάλι αν δεν ξέρεις τι έχεις και πού είναι. Προφανές δεν είναι? Περιμένεις να έρθει κανείς να σου δειξει που ήταν του παππού τα χωράφια που πέθανε και κανείς δεν αναρωτήθηκε?
Υπερωρίες δεν χρειάζονται. Λίγη ώρα στον υπολογιστή ένα ΣΚ.

Άμα δεν είμαστε μάγκες μόνοι μας γιατί να είναι το κράτος. Κράτος στην χώρα μας υπάρχει σχεδόν 200 χρόνια. Η δουλειά αυτή δεν έγινε. Τι σημαίνει αυτό? Δεν πρέπει να γίνει ποτέ? Ή να μυρίσει το κράτος τα δάχτυλά του και να μας το φέρει στο πιάτο?
Το να ξέρεις στο μιλητό το χωράφι σου νομίζεις ότι σε εξασφαλίζει από το να έρθει αύριο α. ο γείτονας β. το δασαρχείο γ. το δημόσιο δ. ο δρόμος ε. δημοτική αρχή να στο πάρει ενδεχομένως με το "έτσι θέλω"?
Είσαι πολύ σίγουρος ότι αυτό που ξέρεις στο μιλητό έχει αντίκτυπο σε ισχυρό τίτλο? ή έχει έρθει ο γείτονας και στην έχει κάνει ήδη και εσύ κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου?
Εκανες μια επίσκεψη στο "αρμόδιο" γραφείο του δήμου της περιοχής σου ποτέ να σου δείξει τα χωράφια σου?
Το σημερινό κτηματολόγιο είναι η μοναδική απόπειρα να καταγραφεί η γη ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ της.

Αν νομίζεις ότι το έχεις ξαναδεί το έργο, θα έλεγα ότι κάνεις λάθος.

Προβλήματα θα υπάρχουν πάντα. Αλλά όταν μπαίνει σε γενικές βάσεις σωστά αυτά σιγά σιγά θα εκλείψουν.

Ναι έχεις δικαίωμα να προσφύγεις στα δικαστήρια. Που θα εκδικάσουν μετα από χρόνια κλπ κλπ.
Και σήμερα το ίδιο ισχύει χωρίς κτηματολόγιο. Που θα εκδικάσουν μετά από χρόνια κλπ κλπ.
Πίστεψέ μα θα είναι πιό εύκολα και πιό γρήγορα να βρεις άκρη με το κτηματολόγιο.

Τι θα ισχύει στο μέλλον?
Τα συμβόλαια δεν παύουν ποτέ να ισχύουν. Απλά με το κτηματολόγιο ξεκαθαρίζουν όλα τα χωρικά προβλήματα και όσον αφορά την ακριβή θέση και διαστάσεις του ακινήτου θα ισχύει το κτηματολόγιο.
Απλά αν το συμβόλαιό σου λέει πχ ότι έχεις 1200 μέτρα και το κτηματολόγιο βρει 1300 ισχύει το 1300. Και αν το κτηματολόγιο βρει ότι το ακίνητο είναι 2 μέτρα προς τα δυτικά αυτό θα ισχύει. Και αυτό αν είναι λάθος πρέπει να διορθωθεί με δικαστήριο.
Επίσης αν πχ σε ένα ακίνητο που το έχουν με συμβόλαιο 5 αδέρφια και σήμερα οι ιδιοκτήτες είναι πχ 15 ξαδέρφια παιδιά τους και από τα συμβόλαια δεν γίνεται ξεκάθαρο ή κάποιος δεν έχει δηλώσει το 1/15 θα πάει σε άγνωστο. Μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογίου αυτό το ένα παιδί θα πρέπει με δικαστήριο να διεκδικήσει αυτό το 1/15 που του ανήκε και αδιαφόρησε να δηλώσει.
Αλλιώς θα πάει στο δημόσιο. Πάντα όμως ισχυρό χαρτί είναι το συμβόλαιο. Αλλά όχι εσαεί.

Και ακριβώς μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογίου θα εκλείψουν οι εδαφικές διεκδικήσεις διότι τα πράγματα θα είναι ξεκάθαρα.
Ομως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη ως δια μαγείας.

Αυτά στα λέω φιλικά (όπως λες και συ) διότι διακρίνω μια τάση του ωχ μωρε, γιατί σε μας, καλά είμασταν, τα ξέρω όλα, θέλουν να μας φακελώσουν και τέτοια ελληνικά.
Αν δεν θέλουμε να είμαστε χύμα μια ζωή, αυτό είναι μια σωστή κατεύθυνση για να ξεκινήσουμε.
Πιό απλοικά δεν μπορώ να τα πω.

Μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογίου αυτό το ένα παιδί θα πρέπει με δικαστήριο να διεκδικήσει αυτό το 1/15 που του ανήκε και αδιαφόρησε να δηλώσει.
Αλλιώς θα πάει στο δημόσιο.

Οντως τωρα???
Δλδ οι υπολοιποι τι θα κανουν αν ενας θελει να αγορασει ολο το σπιτι? Θα πληρωσουν στο δημοσιο?

Μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογίου αυτό το ένα παιδί θα πρέπει με δικαστήριο να διεκδικήσει αυτό το 1/15 που του ανήκε και αδιαφόρησε να δηλώσει.
Αλλιώς θα πάει στο δημόσιο.

Οντως τωρα???
Δλδ οι υπολοιποι τι θα κανουν αν ενας θελει να αγορασει ολο το σπιτι? Θα πληρωσουν στο δημοσιο?

ναι
πού είναι το παράξενο?
αν πχ ο δικαιούχος δεν κάνει αποδοχή κληρονομιάς το ποσοστό είναι στον αέρα. Και αν πχ έχουν χαθεί τα ίχνη του τότε το ακίνητο κατέχεται κατά τα 14/15 και συνεπώς δεν μπορεί ποτέ να μεταβιβαστεί πλήρως.
Και κατ επέκταση αν είναι οικόπεδο ποτέ να μην μπορεί να οικοδομηθεί. Κάτι που ισχύει και χωρίς να έχει εφαρμοστεί κτηματολόγιο.
Γενικά το κτηματολόγιο "κλείνει" τα ακίνητα στο 100%.
Το ποσοστό πηγαίνει σε άγνωστο αρχικά και αργότερα στο δημόσιο.
Ο πολίτης οφείλει να δηλώνει και να νοιάζεται για την περιουσία του.

Αλλο παράδειγμα, σε πολυκατοικία που η μητέρα μου έχει διαμέρισμα, μια ιδιοκτήτης από λάθος δήλωσε διαφορετικά μέτρα ή δεν δήλωσε το ποσοστό της σε ένα άλλο διαμέρισμα. Το αποτέλεσμα ήταν όταν ολοκληρώθηκε το κτηματολόγιο όλοι οι ιδιοκτήτες είχαν από ένα ποσοστό κατά τι αυξημένο καθώς το ποσοστό που δεν δηλώθηκε μοιράστηκε στους υπόλοιπους. Ετσι η ιδιοκτήτρια έκανε αγωγή σε όλους τους άλλους ιδιοκτήτες για να της αναγνωριστεί το δικαίωμά της και τα ποσοστά όλων μειώθηκαν μέχρι εκεί που ήταν το σωστό. Αν δεν το έκανε μετά από λίγα χρόνια οριστικά θα πήγαινε στο δημόσιο. Λεπτομέρεια μεν, αλλά με τον τρόπο αυτό στην οικοδομή όλα τα διαμερίσματα ανήκαν κάπου κατά 100% και αντίστοιχα όλοι είχαν ποσοστό επί του οικοπέδου που έδινε συνολο 1000/1000.

Αυτά είναι ψιλά γράμματα, αλλά μπορείτε να καταλάβετε πόσο περιπλέκονται τα πράγματα όταν δεν δηλώνονται καθόλου ή λάθος.

Να ρωτήσω κάτι σχετικό; Αν η κτηματογράφηση είχε γίνει προ τακτοποίησης ημιυπαιθριού τι γίνεται με την διάφορα τετραγωνικών;

Να ρωτήσω κάτι σχετικό; Αν η κτηματογράφηση είχε γίνει προ τακτοποίησης ημιυπαιθριού τι γίνεται με την διάφορα τετραγωνικών;

αν θυμάμαι καλά το κτηματολόγιο αναγνωρίζει μόνο συμβόλαια.
Οι ημιυπαίθριοι έχουν τακτοποιηθεί προσωρινά για 40 ή 30 χρόνια ανάλογα με ποιό νόμο έγινε η τακτοποίηση.
Βέβαια ενώ αρχικά είχε δηλωθεί ότι δεν θα φορολογηθούν αργότερα έγινε υποχρεωτική η αναγραφή τους στο Ε9.
Πάντως λίγες περιοχές εμπίπτουν στο ερώτημα γιατί μέχρι τοτε δεν είχε προχωρήσει σημαντικό ποσοστό κτηματογράφησης.

Καλό θα είναι να ρωτήσετε, αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ισχύει αυτό που λέει το συμβόλαιο.
Τα άλλα είναι ελληνικές εφευρέσεις

Φίλε supersonic, όπως ανέφερες κι εσύ, το μόνο ισχυρό και απαραίτητο χαρτί είναι ο τίτλος ιδιοκτησίας. Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε. Από τη στιγμή που κάτι μπορεί να αμφισβητηθεί είναι χαμένος χρόνος.

- Όπως έχω γράψει ήδη, κτηματολόγιο υπάρχει.
Αυτά που έχουν ήδη καταγραφεί γιατί δεν τα χρησιμοποιεί και να με φωνάξει μόνο για τα άγνωστα - διεκδικούμενα - αμφισβητούμενα το κράτος αλλά πρέπει να τρέξω εγώ ξανά μανά να βρίσκω, να δηλώνω κ.λ.π. κ.λ.π. Κι ας είναι καταγραμένα σε παλάμες Μοζαμβίκης. Δικό του πρόβλημα, όχι δικό μου.
Δηλαδή αν αύριο καταργηθεί το μέτρο θα τρέχουμε να τα ξαναδηλώνουμε σε εκτάρια; Έλεος. Ας κάτσει κάποιος από τους Δ/Υ να κάνει τις μετατροπές.

- Το αν το οικόπεδο μου είναι «κάπου εκεί απέναντι», «μέσα στη λίμνη» ή «κάτω από ένα πράσινο δέντρο» εμένα δε με χαλάει καθόλου.
Όταν θα πάω να το εκμεταλευτώ είτε θα το βρω, είτε θα πέσω σε αντιδικία με κάποιον άλλο.
Πράγμα που δεν θα αλλάξει με το κτηματολόγιο. Και φυσικά το όλο τρέξιμο για τοπογραφικά - δηλώσεις κ.λ.π. θα έχει πάει στο βρόντο. πολύ απλά γιατί ο άλλος (ή εγώ) θα προσβάλει και θα αμφισβητήσει την εγκυρότητα όλης αυτή της προσπάθειας. Οπότε άντε πάλι από την αρχή.
Όποιος γνωρίζει τα χωράφια του τα γνωρίζει και όποιος θέλει να μου τα προσβάλει δικαστικός μπορεί. Είτε είναι δηλωμένα είτε όχι, είτε έχω τίτλους ιδιοκτησίας είτε όχι. Ακόμα και μετά την αποπεράτωση του κτηματολογίου.
Οπότε δεν κατάλαβα ποιό θα είναι το τελικό ώφελος για το οποίο πρέπει να δώσω ανταποδοτικό τέλος.
Και ακόμα αδυνατώ να καταλάβω γιατί πρέπει εγώ να πληρώνω για να μάθει το κράτος τα περιουσιακά μου στοιχεία. Με την ίδια λογική κάθε φορά που γίνεται απογραφή πληθυσμού θα πρέπει να δίνουμε κι ένα εικοσαρικάκι. 'Η όταν έχουμε εκλογές, ή όταν προκυρήσονται διαγωνισμοί για την ανάθεση κοινωφελών έργων, ή, ή, ή.
Όπως καταλαβαίνεις, αυτά είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το να πληρώνω τους φόρους μου, την ασφαλιστική μου ικανότητα και τις λοιπές μου υποχρεώσεις ως πολίτης. μην τα τσουβαλιάζουμε όλα.

- Λίγη ώρα στον υπολογιστή δεν παίζει ακόμα και για ανθρώπους που παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλα. Προσπάθησα μέσω της εφαρμογής του κτηματολογίου (το google earth ουσιαστικά) να βρω τα χωράφια μου και δεν τα κατάφερα. Κι ας γνωρίζω επακριβώς που βρίσκονται.

- Ω ναι. το έχω ξαναδεί το έργο. Έτρεξα, έχασα μεροκάμματα, ταλαιπωρήθηκα για να βγάλω ΑΜΚΑ για μένα και τα παιδιά μου. Αλλά ΚΑΘΕ χρόνο πρέπει να τρέχω στο ΙΚΑ για να τους «υπενθυμίζω» οτι τα παιδιά μου είναι προστατεύομενα μέλη που αντλούν δικαιώματα από το βιβλιάριο υγείας μου καθώς και ότι δικαιούμαι/νται πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κι όχι απλώς έπκπτωση σε κάποια φάρμακα. ΚΑΘΕ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ η ίδια ιστορία εδώ και ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ. Έλεος...
Βρες μου έναν άνω των 25 χρονών που δεν έχει μια παραπλήσια εμπειρία. Μπας και πιστέψουμε κάποτε οτι το κράτος λειτουργεί. Για το αν λειτουργεί καλά θα το δούμε σε άλλη φάση...

- Δεν αμφιβάλω οτι τα λες όλα αυτά φιλικά, κουβέντα κάνουμε άλλωστε. Την τάση όμως του ωχ μωρέ μη μου την προσάπτεις.
Προφανώς έχουμε διαφορά ηλικίας. Όταν λοιπόν θα φας κι εσύ στη μάπα καμμιά 10αριά κτηματολόγια, ενοποιημένους αριθμούς για όλες τις χρήσεις, νέες ταυτότητες, νέο σύστημα πανελαδικών εξετάσεων και λοιπά, τότε θα συζητήσουμε για τα «τέτοια Ελληνικά».
Είπαμε, να κάνουμε οι πολίτες ότι πρέπει αλλά ας κάνει και το (όποιας πολιτικής απόχρωσης) κράτος μια φορά το χρέος του.