Σχετικά με υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Re: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

Να αγιασει το πληκτρολογιο σου Αποστολη αυτα λεω κ εγω και ειμαι εκνευρισμενος.

Να δουλεψουμε ολοι βρε παιδια αλλα και εγω που ειμαι μηχανικος δικτυων να μπει και ενα δικτυολογιο να εισπρατω και εγω κανενα 50αρικακι καθε 3 χρονια....

Καλα κανει ο υπερηχητικος φιλος μας και μας αναφερει την διαδικασια αλλα και εγω διαφωνω καθετα.

Eν τω μεταξύ μόνο νύχτα μπορείς να δεις τους χάρτες. Τις καθημερινές το site του κτηματολογίου σέρνεται για να κάνεις ζουμ πρέπει να έχεις γαιδουρινή υπομονή.

Re: Απάντηση: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

Φίλε supersonic, όπως ανέφερες κι εσύ, το μόνο ισχυρό και απαραίτητο χαρτί είναι ο τίτλος ιδιοκτησίας. Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε. Από τη στιγμή που κάτι μπορεί να αμφισβητηθεί είναι χαμένος χρόνος.

Ναι μέχρι να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο.

- Όπως έχω γράψει ήδη, κτηματολόγιο υπάρχει.

αλήθεια? Πού? για πες και μενα να μάθω...

Αυτά που έχουν ήδη καταγραφεί γιατί δεν τα χρησιμοποιεί και να με φωνάξει μόνο για τα άγνωστα - διεκδικούμενα - αμφισβητούμενα το κράτος αλλά πρέπει να τρέξω εγώ ξανά μανά να βρίσκω, να δηλώνω κ.λ.π. κ.λ.π. Κι ας είναι καταγραμένα σε παλάμες Μοζαμβίκης. Δικό του πρόβλημα, όχι δικό μου.

επισημονική φαντασία τα άνωθεν

Δηλαδή αν αύριο καταργηθεί το μέτρο θα τρέχουμε να τα ξαναδηλώνουμε σε εκτάρια; Έλεος. Ας κάτσει κάποιος από τους Δ/Υ να κάνει τις μετατροπές.

προφανώς όχι. Θα γίνει αυτόματα μετατροπή

- Το αν το οικόπεδο μου είναι «κάπου εκεί απέναντι», «μέσα στη λίμνη» ή «κάτω από ένα πράσινο δέντρο» εμένα δε με χαλάει καθόλου.
Όταν θα πάω να το εκμεταλευτώ είτε θα το βρω, είτε θα πέσω σε αντιδικία με κάποιον άλλο.

ανοησίες

Πράγμα που δεν θα αλλάξει με το κτηματολόγιο.
φυσικά και θα αλλάξει

Και φυσικά το όλο τρέξιμο για τοπογραφικά - δηλώσεις κ.λ.π. θα έχει πάει στο βρόντο. πολύ απλά γιατί ο άλλος (ή εγώ) θα προσβάλει και θα αμφισβητήσει την εγκυρότητα όλης αυτή της προσπάθειας. Οπότε άντε πάλι από την αρχή.
Όποιος γνωρίζει τα χωράφια του τα γνωρίζει και όποιος θέλει να μου τα προσβάλει δικαστικός μπορεί. Είτε είναι δηλωμένα είτε όχι, είτε έχω τίτλους ιδιοκτησίας είτε όχι. Ακόμα και μετά την αποπεράτωση του κτηματολογίου.

όπως νομίζεις

Οπότε δεν κατάλαβα ποιό θα είναι το τελικό ώφελος για το οποίο πρέπει να δώσω ανταποδοτικό τέλος.

δεν πειράζει.

Και ακόμα αδυνατώ να καταλάβω γιατί πρέπει εγώ να πληρώνω για να μάθει το κράτος τα περιουσιακά μου στοιχεία. Με την ίδια λογική κάθε φορά που γίνεται απογραφή πληθυσμού θα πρέπει να δίνουμε κι ένα εικοσαρικάκι. 'Η όταν έχουμε εκλογές, ή όταν προκυρήσονται διαγωνισμοί για την ανάθεση κοινωφελών έργων, ή, ή, ή.
Όπως καταλαβαίνεις, αυτά είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το να πληρώνω τους φόρους μου, την ασφαλιστική μου ικανότητα και τις λοιπές μου υποχρεώσεις ως πολίτης. μην τα τσουβαλιάζουμε όλα.

- Λίγη ώρα στον υπολογιστή δεν παίζει ακόμα και για ανθρώπους που παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλα. Προσπάθησα μέσω της εφαρμογής του κτηματολογίου (το google earth ουσιαστικά) να βρω τα χωράφια μου και δεν τα κατάφερα. Κι ας γνωρίζω επακριβώς που βρίσκονται.

ανησυχητικό...

- Ω ναι. το έχω ξαναδεί το έργο. Έτρεξα, έχασα μεροκάμματα, ταλαιπωρήθηκα για να βγάλω ΑΜΚΑ για μένα και τα παιδιά μου. Αλλά ΚΑΘΕ χρόνο πρέπει να τρέχω στο ΙΚΑ για να τους «υπενθυμίζω» οτι τα παιδιά μου είναι προστατεύομενα μέλη που αντλούν δικαιώματα από το βιβλιάριο υγείας μου καθώς και ότι δικαιούμαι/νται πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κι όχι απλώς έπκπτωση σε κάποια φάρμακα. ΚΑΘΕ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ η ίδια ιστορία εδώ και ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ. Έλεος...

το μόνο για το οποίο έχεις δίκιο

Βρες μου έναν άνω των 25 χρονών που δεν έχει μια παραπλήσια εμπειρία. Μπας και πιστέψουμε κάποτε οτι το κράτος λειτουργεί. Για το αν λειτουργεί καλά θα το δούμε σε άλλη φάση...

- Δεν αμφιβάλω οτι τα λες όλα αυτά φιλικά, κουβέντα κάνουμε άλλωστε. Την τάση όμως του ωχ μωρέ μη μου την προσάπτεις.

Προφανώς έχουμε διαφορά ηλικίας.

προφανώς ! μάλλον όμως τη μετράς λάθος

Όταν λοιπόν θα φας κι εσύ στη μάπα καμμιά 10αριά κτηματολόγια, ενοποιημένους αριθμούς για όλες τις χρήσεις, νέες ταυτότητες, νέο σύστημα πανελαδικών εξετάσεων και λοιπά, τότε θα συζητήσουμε για τα «τέτοια Ελληνικά».

πόσα είπες????

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

φίλε μου έχω απασχοληθεί τουλάχιστον 15 χρόνια με το κτηματολόγιο....
Και έχω ήδη σχεδόν 40 χρόνια ως μηχανικός.
Δεν πειράζει εσύ ξέρεις καλύτερα

Είπαμε, να κάνουμε οι πολίτες ότι πρέπει αλλά ας κάνει και το (όποιας πολιτικής απόχρωσης) κράτος μια φορά το χρέος του.

Φίλε μου (διότι φιλικά μιλάμε)

καλή τύχη!
ή μάλλον όπως το είπε κάποιος άλλος
Καλό κουράγιο
Θα σου χρειαστεί για όσα θα σου έρθουν στο μέλλον.

:ernaehrung004:

Να αγιασει το πληκτρολογιο σου Αποστολη αυτα λεω κ εγω και ειμαι εκνευρισμενος.

Να δουλεψουμε ολοι βρε παιδια αλλα και εγω που ειμαι μηχανικος δικτυων να μπει και ενα δικτυολογιο να εισπρατω και εγω κανενα 50αρικακι καθε 3 χρονια....

Καλα κανει ο υπερηχητικος φιλος μας και μας αναφερει την διαδικασια αλλα και εγω διαφωνω καθετα.

Κυριάκο
ως διαχειριστής που είσαι καλό θα ήταν να μην επιδοκιμάζεις ανεύθυνες απόψεις.

Η διαφωνία σου δεκτή.

Eν τω μεταξύ μόνο νύχτα μπορείς να δεις τους χάρτες. Τις καθημερινές το site του κτηματολογίου σέρνεται για να κάνεις ζουμ πρέπει να έχεις γαιδουρινή υπομονή.

αυτό ισχύει διότι αυτές τις μέρες εκτός από τον φόρτο που έχει επειδή πολύς κόσμος το χρησιμοποιεί για να κάνει δηλώσεις, έχουν ανέβει νέες ορθοφωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.

Απάντηση: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

Επειδή έχουμε διαφορετικές απόψεις τα περισσότερα δεν έχει νόημα να τα αναμασάμε.
Μερικές παρατηρήσεις:

- Όταν ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο, θα έχω ή όχι το δικαίωμα να αμφισβητήσω τα καταγεγραμμένα; Με τον σωστό/ νόμιμο τρόπο εννοείται.

- Δήμος Νηλέως, Βόρεια Εύβοια. Το πως το αποκαλούν δεν το γνωρίζω και προφανώς δεν με ενδιαφέρει. Μπορείς όμως να βρείς το 99% των αγροτεμαχίων. Αφήνω κι ένα ποσοστό απ' έξω για παν ενδεχόμενο.

- Κολλάς στο αν μέχρι τώρα ονομάζονται κτηματολόγιο, παρουσιολόγιο, pay book ή όπως άλλως. Εγώ όμως αδιαφορώ. Αυτό που γνωρίζω είναι η ταλαιπωρία και η οικονομική αφαίμαξη που υφίσταμε κάθε τρεις και λίγο.
Ένα φρέσκο παράδειγμα. Μόλις εχθές άκουσα στις ειδήσεις οτι θα αναδειχθεί ένα τμήμα του Ιλισσού. Με συνέπεια στο συγκεκριμένο τμήμα να γίνουν έργα εκτροπής κυκλοφορίας, να ξηλωθεί η γραμμή του τράμ και πεζοδρόμηση του οδικού τμήματος. Το τράμ και ο ασφαλτόδρομος θα μεταφερθούν σε άλλο σημείο.
Είναι λογικό. Ούτως ή άλλως ούτε 20 χρόνια δεν πέρασαν από την ολυμπιάδα που έγινε το τραμ και οι πεζοδρομήσεις στο ιστορικό κέντρο και διάφορα άλλα.
Που να προβλέψει κανείς οτι κάποτε ίσως να διαβρωθεί μια κοίτη ποταμού 8.000 χρόνων. Για μακρόπνοα σχέδια είμαστε τώρα.

Λυπάμαι αλλά δεν πείθομαι από την αποτελεσματικότητα του κράτους εν συνόλω.
Δεν περιγράφω άλλο.

Δεν έχουμε απλώς διαφορετικές απόψεις.

Για σένα το κτηματολόγιο είναι κάτι σαν άλλη μια κακιά ελληνική συμφορά, για μένα ήταν η δουλειά μου για πολλά πολλά χρόνια.
Εσύ γράφεις ό,τι (λανθασμένα) νομίζεις για ένα άγνωστο σε σένα πράγμα δημιουργώντας μια αίσθηση καφενείου με συνομιλητές που ενδεχομένως ψάχνουν μια άκρη, εγώ προσπαθώ να βοηθήσω κάποιους (σαν εσένα καλή ώρα ή τους συνομιλητές σου) να λύσει τις απορίες που μπορεί να έχει με τις δηλώσεις του.

Καλώς ή κακώς απασχολήθηκα σε μελέτες κτηματολογίου όπως σου είπα για περισσότερα από 15 χρόνια, ολοκλήρωσα την καριέρα μου ως μηχανικός και θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω με ασφάλεια (και μόνο στο βαθμό που ξέρω ότι γνωρίζω-παραπέρα θα ψάξετε εκεί που πρέπει) σε πρώτο χέρι φίλους μου εδώ μέσα.

Τώρα στα ερωτήματά σου.
Θα έχεις το δικαίωμα μέχρι την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, μέ τις διαδικασίες που προβλέπει το κτηματολόγιο. Υπολογίζεις περίπου 8 χρόνια συν όποιες καθυστερήσεις. Μετά δικαστικά. Νόμιμα, αλλά δικαστικά (και φυσικά με τα πολλαπλάσια ανάλογα έξοδα. Δηλαδή μιλάμε για χιλιάρικα αντί για το εικοσαρικάκι).
Δήμος Νηλέως.....μάλιστα. Βασικά δεν υπάρχει αυτός ο δήμος. Θα έπρεπε να το ξέρεις υποθέτω εφ όσον ξέρεις ότι εκεί υπάρχουν τα πάντα....Με τον Καλλικράτη ανήκει στον Δήμο Μαντουδίου. Και είναι τώρα υπό κτηματογράφηση. Δηλαδή τώρα γίνεται το κτηματολόγιο εκεί.
Πρέπει να υποβληθεί δήλωση στη Χαλκίδα (πιθανόν ο ανάδοχος να έχει και γραφείο εξυπηρέτησης στην Αθήνα συνήθως γίνεται)
Λεωφ. Αθηνών 24Α & 24Β , Συνοικία Α’, Κάνηθος Χαλκίδα, T.K. 34100
22210 37398
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:30 – 16:30 & ΤΕΤΑΡΤΗ 8:30 – 20:30
Δεν υπάρχει κτηματολόγιο εκεί. Πιθανόν να αναφέρεσαι σε διανομές ή αναδασμούς ή πράξεις εφαρμογής, πράγματα που δεν έχουν σχέση με το κτηματολόγιο, δεν έχουν την πληροφορία του κτηματολογίου, ούτε μπορουν να το υποκαταστήσουν.
Εγώ δεν κολλάω. Εσύ κολλάς αλλού.
Το παράδειγμα με τον Ιλισσό...άσχετο. Δεν έχω ασχοληθεί δεν γνωρίζω δεν απαντώ.

Απάντηση: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

- Δεν αμφισβήτησε κανείς την βοήθεια που έδωσες και δίνεις.
Αλίμονο. Για άλλο πράγμα διαφωνούμε.

- Αδιάφορο πως ονομάζεται, πως ονομαζόταν πως θα ονομαστεί ο δήμος.
Στο δημαρχείο στο Μαντούδι υπάρχουν όλα τα αγροτεμάχια καταγεγραμμένα. Ή τουλάχιστον η συντριπτική πληοψηφία αυτών. Το πως ονομάζεται η καταγραφή τους δεν με ενδιαφέρει.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως όταν πήγα έκανα τη δουλειά μου. Και το κράτος αποδέχθηκε και δήλωσε ευθαρσώς εγγράφως οτι έκανα σωστά τη δουλειά μου.
Το ότι το ίδιο κράτος δεν αξιοποιεί αυτό που το ίδιο έκρινε ως καλώς καμμωμένο με ξεπερνά.

- Δεν πήρα θέση για συγκεκριμένες διαδικασίες που άπτονται του κτηματολογίου.
Η τοποθέτησή μου ήταν ευθύς εξαρχής εμφανέστατα καφενειακή και σε κανένα σημείο δεν προσπάθησα να αντικαταστήσω ή να υποδείξω τρόπους συμπλήρωσης της εν λόγω εφαρμογής.
Παρ' όλα αυτά διατηρώ κάθε δικαίωμα να θεωρώ το κτηματολόγιο άλλη μια κακιά Ελληνική συμφορά, ασχέτως αν ήταν η δουλειά κάποιου ή όχι.
Εδώ που τα λέμε το οτι είναι η (οποιαδήποτε) δουλειά κάποιον (όποιων) ίσως θα έπρεπε να μας κάνει ως πολίτες να απαιτούμε έγγραφες εγγυήσεις και ποινές ως προς την αποτελεσματικότητα, την φερεγγυότητα και τον αποδεδειγμένο συσχετισμό λεθέντων - πεπραγμένων για την κατάληξη των (όποιων) έργων. Με λίγα λόγια όταν η εφαρμογή δεν φέρνει αποτελέσματα να υπάρχουν κυρώσεις. Κι όχι ένα απλό "το κτηματολόγιο 1 απέτυχε. Πάμε να φτιάξουμε το νούμερο 2"
Ψιλά γράμματα...

για πολλοστή φορά θα σου πω ότι ένας αναδασμός, μια διανομή ή μια πράξη εφαρμογής ή ένα κτηματολόγιο οδού ή απαλλοτρίωσης δεν είναι κτηματολόγιο με την έννοια του εθνικού κτηματολογίου.
Είναι κτηματολόγιο σε πολύ μικρό υποσύνολό του με άλλες προδιαγραφές ακρίβειας και χρησιμότητα.

Αν λοιπόν στο Μαντούδι όλα υπάρχουν, μην πάς να κάνεις δήλωση στο κτηματολόγιο.

Γενικά η όλη συζήτηση μου θυμίζει αυτό που γίνεται στο φβ για το αν πρέπει να εμβολιάζονται τα μωρά.

Εσύ και όποιος άλλος κάντε ό,τι νομίζετε.

Κυριάκο
ως διαχειριστής που είσαι καλό θα ήταν να μην επιδοκιμάζεις ανεύθυνες απόψεις.

Η διαφωνία σου δεκτή.

Φιλε Δημητρη οφείλω να διαχωρισω τα πραγματα.

Εγω διαχειριστής στα εργαλεια ειμαι οχι στα εργαλεια διαπλοκής και εξαπατησης του πολιτη.

Φιλε Δημητρη οφείλω να διαχωρισω τα πραγματα.

Εγω διαχειριστής στα εργαλεια ειμαι οχι στα εργαλεια διαπλοκής και εξαπατησης του πολιτη.

ναι ρε συ....
πως δεν το σκέφτηκα...έτσι...:behead:

Αποψεις αποψε και να χαμε να λεγαμε.

Βεβαια καλα ειναι να ειχαμε να λεγαμε αλλα επι του παροντος να χαμε μα πληρωναμε κολλαει περισσότερο.

ζήσαμε για να το δούμε κι αυτό.
το κτηματολόγιο εργαλείο διαπλοκής και εξαπάτησης του πολίτη.
:sheep:

Γενικώς υπάρχει μια υποψία ότι ο βαθύτερους σκοπός της όλης κίνησης του κτηματολογίου είναι η οικονομική αφαίμαξη του φορολογουμένου και όχι αυτή καθ' αυτή η χρησιμότητα του κτηματολογίου. Αυτό έχουν διδάξει διαχρονικά όλες οι παρόμοιες κινήσεις του κράτους μας αφού τίποτα δεν έχει δώσει μόνιμη λύση σε οτιδήποτε έχει καταπιαστεί. Προφανέστατα και ξεδιάντροπα όποτε το κράτος (διάβαζε κυβερνών κόμμα) θέλει να κλείσει κάποια οικονομική τρύπα που το ίδιο για ευνόητους λόγους δημιούργησε εφευρίσκει-επινοεί και κάποιο τέχνασμα. Και μάλιστα και κερδοφόρο να είναι και να ικανοποιεί μια ομάδα πολιτών για να έχει και μια συμπαράσταση για το γνωστό διαίρει και βασίλευε. Παραδείγματος χάριν των πιστοποιητικών ενέργειας των ακινήτων που ουδεμία χρησιμότητα έχουν αλλά για να εκδοθούν θα εισπράξει και το κράτος και ο μηχανικός και πιθανόν και κάποιος άλλος εμπλεκόμενος. Το θύμα ο συνήθης ύποπτος ο ιδιοκτήτης που στις περισσότερες περιπτώσεις έκανε το σκ@το παξιμάδι για να αποκτήσει το περιβόητο κεραμύδι. Άσε που τώρα τελευταία ακούω τη φράση καλά να πάθει. Αλλά μη ξεχνάμε ότι η εστία ήταν κάποτε το ιερότερο των ιερών και εκείνοι που δημιούργησαν το αρχαίο ελληνικό θαύμα την είχαν θεά. Ας μας πείσουν έστω για μια φορά ότι το κάνουν για καλό όμως δεν θα βρεθεί ούτε ένας παθών να τους πιστέψει.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παραδείγματος χάριν των πιστοποιητικών ενέργειας των ακινήτων που ουδεμία χρησιμότητα έχουν αλλά για να εκδοθούν θα εισπράξει και το κράτος και ο μηχανικός και πιθανόν και κάποιος άλλος εμπλεκόμενος.

άλλη μια ωραία θεωρία συνομωσίας.
Δηλαδή σκέψου τώρα να θέλεις να αγοράσεις ένα ψυγείο ή μια ηλεκτρική κουζίνα ή ένα κλιματιστικό.
Ενα από τα πρώτα πράγματα που κάνεις δεν είναι να δεις την καρτέλα της ενεργειακής απόδοσης? (αυτό με τα Α,Β,C κλπ)?

Δεν θα έπρεπε να είναι το ίδιο και για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι?

Δηλαδή για σένα αν ένα διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία που διαθέτει τέντα, μόνωση, κουφώματα, αντλία θερμότητας, και ο ήλιος το βλέπει το μεσημέρι το χειμώνα και όχι το καλοκαίρι κλπ και νοικιάζεται 500 σου φαίνεται λογικό να νοικιάζεται το διπλανό με τα ίδια μέτρα και χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά 400?
Δεν πρέπει ο ενδιαφερόμενος με μια ματιά να γνωρίζει τι πάει να νοικιάσει ή να αγοράσει?
Νομίζεις ότι όλα αυτά φαίνονται με την πρώτη ή δεύτερη ματιά ή αρκεί η κουβέντα του μεσίτη?
Και είναι δηλαδή πολλά χρήματα τα 150 ευρώ που κάνει ένα ενεργειακό πιστοποιητικό?
Εχετε κάτσει κάτω να δείτε τι δουλειά πρέπει να κάνει ένας μηχανικός για να βγεί αυτό το πιστοποιητικό?

απο γενικεύσεις πάμε καλά βλέπω.

Παιδιά, μόνο εμείς και η Αλβανία δεν έχουμε κτηματολόγιο...

άλλη μια ωραία θεωρία συνομωσίας.
Δηλαδή σκέψου τώρα να θέλεις να αγοράσεις ένα ψυγείο ή μια ηλεκτρική κουζίνα ή ένα κλιματιστικό.
Ενα από τα πρώτα πράγματα που κάνεις δεν είναι να δεις την καρτέλα της ενεργειακής απόδοσης? (αυτό με τα Α,Β,C κλπ)?

Δεν θα έπρεπε να είναι το ίδιο και για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι?

Δηλαδή για σένα αν ένα διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία που διαθέτει τέντα, μόνωση, κουφώματα, αντλία θερμότητας, και ο ήλιος το βλέπει το μεσημέρι το χειμώνα και όχι το καλοκαίρι κλπ και νοικιάζεται 500 σου φαίνεται λογικό να νοικιάζεται το διπλανό με τα ίδια μέτρα και χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά 400?
Δεν πρέπει ο ενδιαφερόμενος με μια ματιά να γνωρίζει τι πάει να νοικιάσει ή να αγοράσει?
Νομίζεις ότι όλα αυτά φαίνονται με την πρώτη ή δεύτερη ματιά ή αρκεί η κουβέντα του μεσίτη?
Και είναι δηλαδή πολλά χρήματα τα 150 ευρώ που κάνει ένα ενεργειακό πιστοποιητικό?
Εχετε κάτσει κάτω να δείτε τι δουλειά πρέπει να κάνει ένας μηχανικός για να βγεί αυτό το πιστοποιητικό?

απο γενικεύσεις πάμε καλά βλέπω.
Κάνε σούμα όλα τα 150ρια που προκειπτουν και μετά έλα με μια σύνταξη να μου πεις αν έχει αξία το 150αρι. Το σπίτι και εννοώ αυτό που μένω έχει φάει τόσα χαστούκια που δεν ξέρεις πιο να πρώτο εξοφλήσεις. Να πάρεις τη θέση του μισθωτού και του συνταξιούχου και μετά να τα θεωρήσεις λίγα αγαπητέ μου. Χτες πήγα στον ορθοπεδικό του δημοσίου και βαριόταν να μου μιλήσει μου είπε απλά να παίρνω ντεπον και έξω από την πόρτα θα αναγκαστώ να πάω να πληρώσω καταλαβαίνεις τα περαιτέρω. Ωραία η ποιότητα αλλά να συμβαδίζει με την οικονομική άνεση.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

και γω αυτη τη θεση εχω αγαπητε μου.
τι νομιζεις;
οτι ειμαι Ωνασης;

Αλλά συνεχεια μπερδευετε τη βουρτσα με τη βουρτση.
Αλλο αν κατι ειναι απαραιτητο και αλλο αν έχεις χρηματα.

αν εχεις ακινητο το να δωσεις μια φορα 150 αξιζει τον κοπο

Εμένα μου κοστίζει 50 το ενεργειακό πιστοποιητικό γιατί βγάζω τώρα. Το θεωρώ παντελώς άχρηστο και ένα ακόμη χαράτσι γιατί μία ομάδα επαγγελματιών (μηχανικοί) που έπεισε ένα κράτος ότι χρειάζονται και αυτά και τα κέρδη fifty fifty. Δεν έχουν δουλειές τώρα που έπεσε η οικοδομή και ψάχνουν τρόπους να ξεζουμίσουν από αυτά που υπάρχουν.
Είναι πραγματικά γελοίο να δει κάποιος αν ένα σπίτι σε τι κατάσταση είναι σε ότι αφορά την ενεργειακή απόδοση.

ο.τι πεις φιλε.