Φίλε supersonic, όπως ανέφερες κι εσύ, το μόνο ισχυρό και απαραίτητο χαρτί είναι ο τίτλος ιδιοκτησίας. Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε. Από τη στιγμή που κάτι μπορεί να αμφισβητηθεί είναι χαμένος χρόνος.
Ναι μέχρι να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο.
- Όπως έχω γράψει ήδη, κτηματολόγιο υπάρχει.
αλήθεια? Πού? για πες και μενα να μάθω...
Αυτά που έχουν ήδη καταγραφεί
γιατί δεν τα χρησιμοποιεί και να με φωνάξει μόνο για τα άγνωστα - διεκδικούμενα - αμφισβητούμενα το κράτος αλλά πρέπει να τρέξω εγώ ξανά μανά να βρίσκω, να δηλώνω κ.λ.π. κ.λ.π. Κι ας είναι καταγραμένα σε παλάμες Μοζαμβίκης. Δικό του πρόβλημα,
όχι δικό μου.
επισημονική φαντασία τα άνωθεν
Δηλαδή αν αύριο καταργηθεί το μέτρο θα τρέχουμε να τα ξαναδηλώνουμε σε εκτάρια; Έλεος. Ας κάτσει κάποιος από τους Δ/Υ να κάνει τις μετατροπές.
προφανώς όχι. Θα γίνει αυτόματα μετατροπή
- Το αν το οικόπεδο μου είναι «κάπου εκεί απέναντι», «μέσα στη λίμνη» ή «κάτω από ένα πράσινο δέντρο» εμένα δε με χαλάει καθόλου.
Όταν θα πάω να το εκμεταλευτώ είτε θα το βρω, είτε θα πέσω σε αντιδικία με κάποιον άλλο.
ανοησίες
Πράγμα που δεν θα αλλάξει με το κτηματολόγιο.
φυσικά και θα αλλάξει
Και φυσικά το όλο τρέξιμο για τοπογραφικά - δηλώσεις κ.λ.π. θα έχει πάει στο βρόντο. πολύ απλά γιατί ο άλλος (ή εγώ) θα προσβάλει και θα αμφισβητήσει την εγκυρότητα όλης αυτή της προσπάθειας. Οπότε άντε πάλι από την αρχή.
Όποιος γνωρίζει τα χωράφια του τα γνωρίζει και όποιος θέλει να μου τα προσβάλει δικαστικός μπορεί. Είτε είναι δηλωμένα είτε όχι, είτε έχω τίτλους ιδιοκτησίας είτε όχι. Ακόμα και μετά την αποπεράτωση του κτηματολογίου.
όπως νομίζεις
Οπότε δεν κατάλαβα ποιό θα είναι το τελικό ώφελος για το οποίο πρέπει να δώσω ανταποδοτικό τέλος.
δεν πειράζει.
Και ακόμα αδυνατώ να καταλάβω γιατί πρέπει εγώ να πληρώνω για να μάθει το κράτος τα περιουσιακά μου στοιχεία. Με την ίδια λογική κάθε φορά που γίνεται απογραφή πληθυσμού θα πρέπει να δίνουμε κι ένα εικοσαρικάκι. 'Η όταν έχουμε εκλογές, ή όταν προκυρήσονται διαγωνισμοί για την ανάθεση κοινωφελών έργων, ή, ή, ή.
Όπως καταλαβαίνεις, αυτά είναι κάτι
τελείως διαφορετικό από το να πληρώνω τους φόρους μου, την ασφαλιστική μου ικανότητα και τις λοιπές μου υποχρεώσεις ως πολίτης. μην τα τσουβαλιάζουμε όλα.
- Λίγη ώρα στον υπολογιστή δεν παίζει ακόμα και για ανθρώπους που παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλα. Προσπάθησα μέσω της εφαρμογής του κτηματολογίου (το google earth ουσιαστικά) να βρω τα χωράφια μου και δεν τα κατάφερα. Κι ας γνωρίζω επακριβώς που βρίσκονται.
ανησυχητικό...
- Ω ναι. το έχω ξαναδεί το έργο. Έτρεξα, έχασα μεροκάμματα, ταλαιπωρήθηκα για να βγάλω ΑΜΚΑ για μένα και τα παιδιά μου. Αλλά
ΚΑΘΕ χρόνο πρέπει να τρέχω στο ΙΚΑ για να τους «υπενθυμίζω» οτι τα παιδιά μου είναι προστατεύομενα μέλη που αντλούν δικαιώματα από το βιβλιάριο υγείας μου καθώς και ότι δικαιούμαι/νται πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κι όχι απλώς έπκπτωση σε κάποια φάρμακα. ΚΑΘΕ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ η ίδια ιστορία εδώ και ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ. Έλεος...
το μόνο για το οποίο έχεις δίκιο
Βρες μου
έναν άνω των 25 χρονών που δεν έχει μια παραπλήσια εμπειρία. Μπας και πιστέψουμε κάποτε οτι το κράτος λειτουργεί. Για το αν λειτουργεί καλά θα το δούμε σε άλλη φάση...
- Δεν αμφιβάλω οτι τα λες όλα αυτά φιλικά, κουβέντα κάνουμε άλλωστε. Την τάση όμως του ωχ μωρέ μη μου την προσάπτεις.
Προφανώς έχουμε διαφορά ηλικίας.
προφανώς ! μάλλον όμως τη μετράς λάθος
Όταν λοιπόν θα φας κι εσύ στη μάπα καμμιά 10αριά κτηματολόγια, ενοποιημένους αριθμούς για όλες τις χρήσεις, νέες ταυτότητες, νέο σύστημα πανελαδικών εξετάσεων και λοιπά, τότε θα συζητήσουμε για τα «τέτοια Ελληνικά».
πόσα είπες????
φίλε μου έχω απασχοληθεί τουλάχιστον 15 χρόνια με το κτηματολόγιο....
Και έχω ήδη σχεδόν 40 χρόνια ως μηχανικός.
Δεν πειράζει εσύ ξέρεις καλύτερα
Είπαμε, να κάνουμε οι πολίτες ότι πρέπει αλλά ας κάνει και το (όποιας πολιτικής απόχρωσης) κράτος μια φορά το χρέος του.