Scorpions - Sting in the Tail

Από τότε που θυμάμαι τους Scorpions παίζουν το ίδιο πράγμα . Υπάρχει κάποιος λόγος να το αλλάξουν - εάν υποθέσουμε ότι μπορούν - αφ' όσον απεδείχθη εμπορικά πετυχημένο ;

Από κεί και πέρα , όπως όλα σχεδόν τα metal groups γράφουν ωραίες μπαλλάντες επικού στύλ. Συζήτηση όμως για το αν έχουν ή είχαν , κάποια καλλιτεχνική αξία , δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει στα σοβαρά . Από αυτην την άποψη μπορεί να είναι κανείς επιεικέστερος μαζί τους παρά με τους Stones.

Το αγόρασα το Σάββατο το βράδυ για χάρη της αδελφής μου (που είναι φαν τους.)

Κανείς μας δεν το άκουσε τελικά μέχρι τώρα..

Γενικά αν εξαιρέσω το Still Loving You 'αντε και το Χολιντέϊ δεν τους άντεχα και πολύ
(Και αυτή η όλο κλάψα φωνή...:BDGBDGB53:)

Πάντως το να περιμένεις πολλά από κάποιον που είναι 30+ χρόνια στη μουσική και ειδικά στο συνθετικό μέρος ,είναι λίγο ουτοπικό.
Η φωνή αλλάζει, η έμπνευση στερεύει κλπ.
Κανείς δεν μπορεί να γράψει όπως έγραφε τα πρώτα χρόνια.
Δες τι έπαθαν οι U2.
Ούτε οι τωρινοί Stones συγκρίνονται με τους παλιούς.
Ισως γι αυτό και μερικοί θρύλοι παρέμειναν..θρύλοι.
Χαίρομαι -εκ των υστέρων- που διαλύθηκαν οι Beatles και κράτησαν τον Μύθο τους.
Φανταστείτε να προσπαθούσαν και σήμερα να αναπαράγουν Μουσικές που θα απείχαν απ τα Ονειρα που δημιούργησαν.
Ακόμα και οι δικοί μου,οι Σουηδοί,το έκοψαν οταν είδαν οτι δεν τους έβγαινε.
Και κράτησαν τον Μύθο τους στην ποπ σκηνή..

Οπότε δεν περιμένω πολλά απ τους Σκόρπιονς,είμαι επιεικής απέναντί τους και ας μην μου αρέσουν .

Υ.Γ.Να δώ πότε θα το ακούσω από περιέργεια..

Δε ξερω γιατι αλλα οι stones ρε παιδια ποτε μα ποτε δε μου κανανε κλικ...

sorry but ...you had to be there my friend.
1967-1972, με τους μισούς συμμαθητές σου να ακούνε 'βαρύ λαϊκό' και τους άλλους μισούς να κόβουν φλέβες με μελοποιημένους 'εθνικούς' ποιητές. Και στη μέση εσύ, σαν τον ψωριάρη, να παριστάνεις τον κούκο το μονό. Σου ...φτιάχνουν χαρακτήρα κάτι τέτοια ;)

Oι Πυξ-Λαξ της Γερμανίας μέχρι κανένα In trance.

Sifi ,ψάξε λίγο τη μεταλλική πλευρά υπάρχουν πολλά εξαιρετικά συγκροτήματα.
Και επειδή έχουμε περάσει πολλοί την ηλικιακή σου φάση, σε λίγα χρόνια θα ψιλογελάς μαζί τους.
Trust me.

Να είσαι καλά.

Φιλε Δημητρη την μεταλικη πλευρα την ψαχνω χροοονια και εχω κατασταλαξει πολυ.Ακουσματα εχω απο thrash μεχρι rockandroll...30αρης ειμαι, οχι 18αρης!:grandpa:
Με τους Scorps φυσικα δε γελαω, απλα εδω κ μια 10ετια μου ειναι παγερα αδιαφοροι...Τολμαω να πω οτι απο τα καινουρια μου αρεσε περισσοτερο το eye to eye!..Εχουν στερεψει απο εμπνευση παρα πολυ...καλυτερα που σταματανε τωρα..οι stones ποτε δε μ αρεσανε ισως γιατι ειμαι σε αλλη εποχη και μου βγαζουν κατι τις ασχημο..πορνογερους μου θυμιζουν παρα γκρουπ...
Οπως τα ιδια νιοθω και για τους Maiden,τους Metalica,τους Manowar κτλ.οχι οτι τους βαζω στο ιδιο τσουβαλι ε!απλα επειδη ειναι της εποχης μου τους αναφερω...

Ρε σεις οι Scorpions ειναι μεγαλος ερωτας μου αλλα... απο το pure instinct και μετα τα κανανε χαλια ολα..
Tουλαχιστον παλι καλα που σταματανε τωρα πριν γινουνε χαλια τελειως...βλεπω τους Roling stones και τους λυπαμαι τους κακομοιρηδες!

Είναι τουλάχιστον ιεροσυλία και να το γράφουμε αυτό, ανεξάρτητα από εάν τους γουστάρεις ή όχι, το γεγονός ότι υπάρχουν σταθερά από το 70, νομίζω ότι ίαυτό σως κάτι λέει.
Δεν ενθουσιάστηκα κι εγώ είναι γεγονός, ωστόσο είναι μια μπάντα αρκετά αγαπημένη.

Last edited:
sorry but ...you had to be there my friend.
1967-1972, με τους μισούς συμμαθητές σου να ακούνε 'βαρύ λαϊκό' και τους άλλους μισούς να κόβουν φλέβες με μελοποιημένους 'εθνικούς' ποιητές. Και στη μέση εσύ, σαν τον ψωριάρη, να παριστάνεις τον κούκο το μονό. Σου ...φτιάχνουν χαρακτήρα κάτι τέτοια ;)
Αυτα ειναι....αυτο το νιωσα αλλα σε αλλη εποχη φιλε..οταν εγω ακουγα Manowar και Blind Guardian ολοι οι αλλοι ακουγανε Βανδη και Μπιγαλη..Οχι οτι ημουνα σαν το λετσο ντυμενος στα μαυρα ε!Ποτε δε αφησα το τι ακουω να διαμορφωσει το πως συμπεριφερομαι, με κακη ενοια...:operator:

Είναι τουλάχιστον ιεροσυλία και να το γράφουμε αυτό, ανεξάρτητα από εάν τους γουστάρεις ή όχι, το γεγονός ότι υπάρχουν σταθερά από το 70, νομίζω ότι ίαυτό σως κάτι λέει.
Δεν ενθουσιάστηκα κι εγώ είναι γεγονός, ωστόσο είναι μια μπάντα αρκετά αγαπημένη.
Για ποιους το λες αυτο?..τους Scorps τους λατρευω παρα πολυ.απλα αναφερω οτι με εχουν απογοητευσει τα τελευταια χρονια...

Ποτε δε αφησα το τι ακουω να διαμορφωσει το πως συμπεριφερομαι,

Nαι; πως διάολο το κατάφερες αυτό βρε θηρίο; :huh2:
Φαίνεται με τα γκρούπ του μέταλ αυτό είναι εύκολο :popcorn:
Γιατί αν άκουγες κάτι άλλους...βράσε όρυζα :BDGBGDB55:

Ισως η εκπαιδευση που περνα απτο σπιτι μου..εχω κ αρκετα δυνατο χαρακτηρα οποτε υποθετω μαλον ετσι...καλα εβλεπα τα παιδια που ακουγανε χιπ χοπ..χαλια μαυρα..τους λυπομουνα..κανανε τη ζωη τους δυστηχησμενη γεματη θυμο, χωρις λογο...αλλα σαμπως και τωρα δε γινεται αυτο με ολα τα progresive-gothic group της αγγλο-σκανδιναβικης σχολης?..μαυρα ματια,μαυρα νυχια κτλ...
Α ξεχασα...καμια φορα να μη παρα-καταλαβαινεις τι λεει ο καλιτεχνης ειναι καλο!!!

Α ξεχασα...καμια φορα να μη παρα-καταλαβαινεις τι λεει ο καλιτεχνης ειναι καλο!!!

Δεν ξέρω,εγώ έχω αντίθετη γνώμη...νομίζω πως εάν δεν καταλαβαίνεις και δεν μπαίνεις στο πετσί της μουσικής που αγαπάς δεν έχει και νόημα....
Άλλο ο μιμητισμός και άλλο η κατανόηση ....σε αυτόν λοιπόν που σου βγάζει τα εσώψυχα του τον τιμάς όταν δείχνεις κατανόηση στα λεγόμενά του άλλα δεν ακολουθείς πάντα τον δρόμο του γιατί απλά δεν είναι ο δικός σου....
Έτσι κρατάς και την απαραίτητη απόσταση από τις υπερβολές ...

Αν θες πάντως την γνώμη μου καλό είναι να χάνεσαι μερικές φορές στις υπερβολές...εφόσον τις καταλαβαίνεις ,δεν έχεις να χάσεις τίποτα...

Φιλε Σπυρο μιλουσα για τις βλακειες που γραφουνε και λενε πολλα μεταλ συγκροτηματα αποτελουμενα απο πιτσιρικαδες που το γυρνανε στο μυστικισμο και αλλου για να εντυπωσιασουν...Μη πουμε για τα χιπ χοπ...
Πιστεψε με δινω τεραστια σημασια στον στοιχο..Οπως δινω σημασια και στο τι ρολο βαρανε τα μελη ενος γκρουπ.Και αυτος ειναι ο κυριος λογος που σιχαθηκα τους Manowar..

Last edited:
Απάντηση: Re: Scorpions - Sting in the Tail

Oι Πυξ-Λαξ της Γερμανίας μέχρι κανένα In trance.

Sifi ,ψάξε λίγο τη μεταλλική πλευρά υπάρχουν πολλά εξαιρετικά συγκροτήματα.
Και επειδή έχουμε περάσει πολλοί την ηλικιακή σου φάση, σε λίγα χρόνια θα ψιλογελάς μαζί τους.
Trust me.

Να είσαι καλά.

Εσύ να πάρεις ν' ακούσεις τον Γαϊτάνο σε ύμνους της μεγάλης για να ισιώσεις.:grinning-smiley-043

Ολίγον :offtopic:
Πάντως μικρός διασκέδαζα πολύ με τα εξώφυλλα heavy metal δίσκων που απεικόνιζαν μεσαιωνικές ημίγυμνες καλλονές και δίπλα τους φοβερούς πολεμιστές με σπαθιά έτοιμους να υπερασπιστούν την τιμή της καλλονής...ή να της την πάρουν, αναλόγως πως το βλέπει κανένας :flipout::flipout::flipout:

Τέλος του :offtopic:

e054443ysvf.jpg