Σε ποιά ηλικία θα θέλατε να είχε σταματήσει ο χρόνος ;

Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα ήθελα να σταματήσω στα 19 για χ,ψ, λογους.

Για να είμαι και πιστός στον τίτλο του νήματος.

Οι λόγοι ,είναι απαγορευμένοι και τελείως προσωπικοί...:)

Τοτε γραψε κατι αλλο (second best) που μπορεις να μοιραστεις μαζι μας.
Αν ο καθενας γραφει "οι λογοι ειναι τελειως προσωπικοι" εκλεισε το νημα.

Γενικως, αυτο που διακρινω (πλην του Ιασωνα) ειναι λακωνικοτατες περιγραφες.
Σχεδον μηδενικες λεπτομερειες. Το νημα μπηκε για να σας παρασυρει ... να τις θυμηθειτε.
Μια παραγραφος (των δεκα σειρων) δεν λεει και πολλα πραγματα ... ετσι δεν ειναι ?

Ας πουμε, τι θα γραφα εγω ...
"Ο βορειος Παπαγος ηταν για τους αριστογατους, εμεις του νοτιου Παπαγου αρκουμασταν
σε δυο-τρεις καφετεριες, στην γνωστη πλατεια, και μια πιτσαρια, στην Μεσογειων.
Ο νοτιος Χολαργος, κατεβαινοντας της Αναστασεως, πνιγονταν στις μυρωδιες καθε ανοιξη.
Γιασεμι και αγιοκλιμα, μας μαστουριαζαν καθ'οδον για το Β γυμνασιο Παπαγου. Μερικοι
απο τον βορειο Παπαγο μας σνομπαριζαν, αλλοι ... οχι. Ομως οταν γινοταν παρτυ, ολο
και καποιος γονεας λαχταριζε πως θα βρει το σπιτι του. Και υπηρχαν πολλα ωραια σπιτια
τοτε ....."

Καταλαβατε την στουχευση, το υφος ? Το νημα μπηκε για να σας κατρακυλησει ...
αφηστε το ... να σας κατρακυλησει !

Re: Απάντηση: Σε ποιά ηλικία θα θέλατε να είχε σταματήσει ο χρόνος ;

Τοτε γραψε κατι αλλο (second best) που μπορεις να μοιραστεις μαζι μας.
Αν ο καθενας γραφει "οι λογοι ειναι τελειως προσωπικοι" εκλεισε το νημα.

Γενικως, αυτο που διακρινω (πλην του Ιασωνα) ειναι λακωνικοτατες περιγραφες.
Σχεδον μηδενικες λεπτομερειες. Το νημα μπηκε για να σας παρασυρει ... να τις θυμηθειτε.
Μια παραγραφος (των δεκα σειρων) δεν λεει και πολλα πραγματα ... ετσι δεν ειναι ?

Ας πουμε, τι θα γραφα εγω ...
"Ο βορειος Παπαγος ηταν για τους αριστογατους, εμεις του νοτιου Παπαγου αρκουμασταν
σε δυο-τρεις καφετεριες, στην γνωστη πλατεια, και μια πιτσαρια, στην Μεσογειων.
Ο νοτιος Χολαργος, κατεβαινοντας της Αναστασεως, πνιγονταν στις μυρωδιες καθε ανοιξη.
Γιασεμι και αγιοκλιμα, μας μαστουριαζαν καθ'οδον για το Β γυμνασιο Παπαγου. Μερικοι
απο τον βορειο Παπαγο μας σνομπαριζαν, αλλοι ... οχι. Ομως οταν γινοταν παρτυ, ολο
και καποιος γονεας λαχταριζε πως θα βρει το σπιτι του. Και υπηρχαν πολλα ωραια σπιτια
τοτε ....."

Καταλαβατε την στουχευση, το υφος ? Το νημα μπηκε για να σας κατρακυλησει ...
αφηστε το ... να σας κατρακυλησει !

κανα βιβλιο εχεις εκδοσει να τα κονομησεις;;;
σιγουρο best seller!!!!!

25-26 μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Έχω τελειώσει τα προπτυχιακά στην Αθήνα και για πρώτη φορά στη ζωή μου κάνω πραγματική φοιτητική ζωή μακριά από το σπίτι μου. Χωρίς άγχος αφού πήγα από επιλογή και με "πηγμένο" μυαλό. Γνώρισα άπειρο κόσμο από διάφορες χώρες, κάναμε το χαβαλε μας, πήγα πολύ καλά στις σπουδές και bonus γνώρισα τη γυναίκα μου.
Με διαφορά, η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής μου. Ζούσα την κάθε μέρα στο 100%

Οι δυο πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου ήταν όταν γεννήθηκαν τα πιτσιρίκια μου. Δε θα ήθελα όμως με τίποτα να σταματήσει ο χρόνος εκεί γιατί θα έχανα την εμπειρία να τα βλέπω να μεγαλώνουν.

Η καλύτερη ηλικία μου ήταν γύρω στα 37 με 38, απο κάθε άποψη: Πνευματικά, σωματικά, ψυχολογικά, οικονομικά, τα πάντα.

Απάντηση: Re: Σε ποιά ηλικία θα θέλατε να είχε σταματήσει ο χρόνος ;

Οι δυο πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου ήταν όταν γεννήθηκαν τα πιτσιρίκια μου. Δε θα ήθελα όμως με τίποτα να σταματήσει ο χρόνος εκεί γιατί θα έχανα την εμπειρία να τα βλέπω να μεγαλώνουν.

Τι λες... Καλοκαίρι 2007. Ο μεγάλος ήταν πεντέμιση, ο μικρός σχεδόν δύο. Δεν υπήρχε καλύτερη ηλικία. Εγώ στα 33, ο πατέρας μου δεν είχε αρρωστήσει ακόμη... Ναι, είναι μια ηλικία που θα μπορούσε εναλλακτικώς (αντί των 10-11, σε αυτό είμαι κάθετος, είναι ηλικία που δεν έχεις καμία έγνοια) να είχε σταματήσει ο χρόνος, όχι ως ιδανική βέβαια ηλικία τα 33, αλλά ως καλύτερη στιγμή. Δεν τα χορταίνεις σε τέτοια ηλικία.

χμ, δεύτερη επιλογή μάλλον 3-5 ετών πριν πάω νηπιαγωγείο σε ιδιωτικό σχολείο. Εκεί έσφιξαν τα πράγματα.Παραδόξως θυμάμαι πάρα πολλά πράγματα από την ηλικία των 3-5. Περίσσια ανεμελιά ,μου κάναν όλοι τα χατίρια και έπαιζα σε μια μονοκατοικία με αυλή και δένδρα οπωροφόρα με τις ώρες!

10-11 ο ένας, 5-6 ο άλλος, 3-4 ο παράλλος.
Ρε παιδιά, σε λίγο θα μας πει κάποιος ότι θα ήθελε να σταματήσει ο χρόνος όταν ήταν σπερματοζωάριο στους όρχεις του πατέρα του...
:D

Ναι γιατί ως γνωστόν όσο πιο μικρός τόσο πιο καλά :)

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Εγώ θα ήθελα να σταματήσει στα 17. Είμαι γεννημένος το '70.

1. Πανελλήνιες δεν είχαμε δώσει ακόμα.

2. Ο Βασικός λόγος είναι αυτονόητος από τα συμφραζόμενα.

64036778-emoticon-spinning-a-basketball-on-his-finger.jpg

10-11 ο ένας, 5-6 ο άλλος, 3-4 ο παράλλος.
Ρε παιδιά, σε λίγο θα μας πει κάποιος ότι θα ήθελε να σταματήσει ο χρόνος όταν ήταν σπερματοζωάριο στους όρχεις του πατέρα του...
:D

10-11... καλοκαίρια του ´84 και '85 για εμένα.

Λόγω δουλειάς του πατέρα μου, βρισκόμασταν στη Χαλκιδική από μέσα Ιουνίου, με το που έκλειναν τα σχολεία, μέχρι την προηγουμένη του αγιασμού. Με εμάς άνοιγε η θερινή σεζόν, με εμάς έκλεινε. Θυμάμαι πώς περίμενα 2 εβδομάδες τον Ιούνιο, έχοντας παρέα μόνο τον μικρό μου αδερφό, μέχρι να έρθουν οι άλλοι μας φίλοι και να μεγαλώσει σιγά-σιγά η παρέα. Πρώτα ερχόταν ο συνομήλικός μου Γιάννης -ντιπ τρελάκιας, κάποτε άνοιξε το κεφάλι του αδερφού μου παίζοντας με μια τσάπα- με τη σοβαρή του μεγάλη αδερφή, τη Λένα. Μέναμε στην ίδια αυλή, και έρχονταν αμέσως μετά από εμάς, λόγω του καθηγητή μαθηματικών (συγχωρέθηκε πέρυσι) πατέρα τους. Όταν έρχονταν, άφηνα τη μόνη παρέα του αδερφούλη μου, και πιάναμε το σκάκι, που του είχε δείξει ο πατέρας του, ο οποίος καμιά φορά μας προγύμναζε και στα μαθηματικά της επόμενης χρονιάς, κι εγώ προσπαθούσα να λύσω τις ασκήσεις παίρνοντας μεγάλες ανάσες, προσπαθώντας να αποφύγω τον καπνό από την πίπα του. Πολλά παιχνίδια δεν είχαμε, μέχρι να έρθουν οι λοιποί κάρπιζε η καϊσιά του κήπου, τρώγαμε τα καΐσια και παίζαμε με τα κουκούτσια. Όταν έρχονταν όλοι ....τσακαλοπαρέα! Πηγαίναμε για μπάνιο και καθόμασταν 2 και 3 ώρες, ξεχνούσαμε να γυρίσουμε. Ούτε αντηλιακό ούτε τίποτα. Την πρώτη εβδομάδα θα καιγόμασταν πολύ άσχημα. Θυμάμαι το γιαούρτι να δροσίζει την καψαλισμένη πλάτη μου. Ποδήλατο... κρυφτό.... του Αγιαννιού μας άναβε η μητέρα μου φωτιές στην παραλία, πέρναμε φόρα και πηδούσαμε από πάνω. Θερινά σινεμά... σουβλάκια στου Τσελέκα (το καλύτερο έβερ). Εγώ κι ο Γιάννης μαζεύαμε τα καπάκια από τις μπύρες και τα αναψυκτικά γύρω από τα τραπέζια. Η σεζόν έκλεινε με τα γεννέθλια του αδερφού μου τέλη Αυγούστου... όλη η παρέα μαζευόταν για να φάει πίτσα από τα χέρια της μητέρας μας.... Και μετά έφευγαν όλοι, και μέναμε μια εβδομάδα πάλι μόνοι, μέχρι να επιστρέψουμε μια μέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία.
Να ήταν μόνο η ηλικία; Να ήταν και η συγκεκριμένη εποχή, αρχές με μέσα του '80; Ποιος ξέρει. Μηδέν ευθύνες. Ξενιασιά. Οι γονείς μου νέοι. Παππούς, γιαγιά. Μια άλλη Χαλκιδική, πολύ λιγότερο "τουριστική". Ποια άλλη ηλικία να νοσταλγώ λοιπόν;

Από 1999 μέχρι 2002, πολλά ταξίδια, πολυ clubbing και πολλά ξύδια.

10-11... καλοκαίρια του ´84 και '85 για εμένα.

Λόγω δουλειάς του πατέρα μου, βρισκόμασταν στη Χαλκιδική από μέσα Ιουνίου, με το που έκλειναν τα σχολεία, μέχρι την προηγουμένη του αγιασμού. Με εμάς άνοιγε η θερινή σεζόν, με εμάς έκλεινε. Θυμάμαι πώς περίμενα 2 εβδομάδες τον Ιούνιο, έχοντας παρέα μόνο τον μικρό μου αδερφό, μέχρι να έρθουν οι άλλοι μας φίλοι και να μεγαλώσει σιγά-σιγά η παρέα. Πρώτα ερχόταν ο συνομήλικός μου Γιάννης -ντιπ τρελάκιας, κάποτε άνοιξε το κεφάλι του αδερφού μου παίζοντας με μια τσάπα- με τη σοβαρή του μεγάλη αδερφή, τη Λένα. Μέναμε στην ίδια αυλή, και έρχονταν αμέσως μετά από εμάς, λόγω του καθηγητή μαθηματικών (συγχωρέθηκε πέρυσι) πατέρα τους. Όταν έρχονταν, άφηνα τη μόνη παρέα του αδερφούλη μου, και πιάναμε το σκάκι, που του είχε δείξει ο πατέρας του, ο οποίος καμιά φορά μας προγύμναζε και στα μαθηματικά της επόμενης χρονιάς, κι εγώ προσπαθούσα να λύσω τις ασκήσεις παίρνοντας μεγάλες ανάσες, προσπαθώντας να αποφύγω τον καπνό από την πίπα του. Πολλά παιχνίδια δεν είχαμε, μέχρι να έρθουν οι λοιποί κάρπιζε η καϊσιά του κήπου, τρώγαμε τα καΐσια και παίζαμε με τα κουκούτσια. Όταν έρχονταν όλοι ....τσακαλοπαρέα! Πηγαίναμε για μπάνιο και καθόμασταν 2 και 3 ώρες, ξεχνούσαμε να γυρίσουμε. Ούτε αντηλιακό ούτε τίποτα. Την πρώτη εβδομάδα θα καιγόμασταν πολύ άσχημα. Θυμάμαι το γιαούρτι να δροσίζει την καψαλισμένη πλάτη μου. Ποδήλατο... κρυφτό.... του Αγιαννιού μας άναβε η μητέρα μου φωτιές στην παραλία, πέρναμε φόρα και πηδούσαμε από πάνω. Θερινά σινεμά... σουβλάκια στου Τσελέκα (το καλύτερο έβερ). Εγώ κι ο Γιάννης μαζεύαμε τα καπάκια από τις μπύρες και τα αναψυκτικά γύρω από τα τραπέζια. Η σεζόν έκλεινε με τα γεννέθλια του αδερφού μου τέλη Αυγούστου... όλη η παρέα μαζευόταν για να φάει πίτσα από τα χέρια της μητέρας μας.... Και μετά έφευγαν όλοι, και μέναμε μια εβδομάδα πάλι μόνοι, μέχρι να επιστρέψουμε μια μέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία.
Να ήταν μόνο η ηλικία; Να ήταν και η συγκεκριμένη εποχή, αρχές με μέσα του '80; Ποιος ξέρει. Μηδέν ευθύνες. Ξενιασιά. Οι γονείς μου νέοι. Παππούς, γιαγιά. Μια άλλη Χαλκιδική, πολύ λιγότερο "τουριστική". Ποια άλλη ηλικία να νοσταλγώ λοιπόν;

Μπραβο Τασο.

ΑΥΤΗ ειναι περιγραφη (για αναμνησεις που ΜΠΟΡΟΥΝ να δονησουν και αλλους)

Ολοι έχουμε βιώματα που μας δόνησαν και μας χαρακτήρισαν απλά καλύπτουν διαφορετικές ηλικίες και περιόδους.Τουλάχιστον για εμένα,οπότε άκυρη η απάντησή μου για τα 19.Είναι συμβολική.

Αν έπρεπε να επιλέξω ,θα έλεγα απ την Πρωτοχρονιά του '92 μέχρι τον Μάρτιο του '94 (συμπεριλασμβάνει και το στρατιωτικ´'ο μου)

Απλά είμαι σε διακοπές,το πληκτρολόγιό μου είναι λειψό και δεν μπορώ να γράψω κατεβατό (έχει και κάυσωνα..:))

Re: Απάντηση: Σε ποιά ηλικία θα θέλατε να είχε σταματήσει ο χρόνος ;

Το νημα δεν κλειδωνει τον Σεπτεμβριο :rolleyes: ..... (administration επιτρεπουσας)

Εσύ πότε θα γράψεις?