Sennheiser HD 800

Re: Sennheiser HD 800 και ανταγωνιστες

Μια σκεψη επισης θα ηταν,αν βρισκεσαι στην Αθηνα,(και εχεις χρονο και ορεξη βεβαια),να παρεις το bencmark και την πηγη που χρησιμοποιεις με τη μουσικη που ακους,και να προσπαθησεις να επικοινωνησεις με τις αντιπροσωπιες (akg,sennheiser κτλ),ωστε να κανεις καποια δοκιμη να παρεις μια ιδεα.

Βεβαια θα ξαναπω για μια πολλοστη φορα την αποψη μου,οτι για να κρινεις ενα ζευγαρι ακουστικα,πρεπει να τα ζησεις λιγο καιρο.Αλλα για να δεις πανω κατω τι παιζει...

Ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος τι ακούς, είναι να συμμετέχεις σε can-jams... με άλλους που ξέρουν τα ακουστικά τους... (έτσι ακούς αν αυτό που σου περιγράφει ο άλλος είναι αληθινό στα αυτιά σου ή όχι...)...οι συμβουλές,... ιδιαίτερα οι ιντερνετικές είναι τσάμπα, αλλά μπορεί να σου στοιχίσουν πολλά για κάτι που μπορεί να μην σου αρέσει...

Αύριο έχω εκτενή ακρόαση με τα HD800... τα οποία ενδιαφέρουν και εμένα, όπως και τα Hifiman HE-500 τα οποία έχει ένα μέλος και θα κανονίσω να τα ακούσω αν μπορούμε και οι δύο, αλλά μάλλον μετά τις γιορτές...

Με ένα ζεύγος ακουστικά δεν μπορώ να πω ότι θα καθαρίσεις... ούτε με έναν μόνο ενισχυτή... διαβάζω πολλές υπερβολές και στον τομέα των ενισχυτών οπότε ότι ισχύει για τα ακουστικά ισχύει και για τους ενισχυτές... πάντως εμένα με ικανοποιούν εξίσου φτηνοί, αλλά και πιο ακριβοί... (έχω μερικούς...).

δεν βλεπω να τα πουλα κανεις εδω τα HiFiman HE500
Οχι δεν τα πουλά κανεις... μόνο απο internet... Το head-direct νομιζω ειναι ο επίσημος διανομέας αλλά τα έχουν και άλλοι!

Απάντηση: Sennheiser HD 800 και ανταγωνιστες

Το μόνο ακουστικό που πλησιάζει το HD800 σε αίσθηση σκηνής , αέρα και τρισδιάστατης παρουσίας με λιγότερα χρήματα είναι τα AKG 701/702 και στην τιμή που παίζουν τώρα είναι κλοπή,αδιαμφισβήτητα το καλύτερο value for money σε οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά.
Το μπάσο μην σε ανησυχεί είναι όσο πρέπει να είναι και αν η ηχογράφηση έχει μπάσο θα το ακούσεις όσο ακριβώς είναι τίποτα πιο πάνω ή πιο κάτω.
Αν θέλεις μελλοντική αναβάθμιση στο μέλλον με High-End καλώδιο (το οποίο είναι πολύ πιο ακριβό από τα ακουστικά!) χτυπάς το 702 ειδάλλως πάρε το
701 κάψτο καμιά 300αριά ώρες και θα πάθεις την πλάκα σου.
Προσοχή όμως αν δεν είσαι λάτρης της πραγματικότητας μείνε μακριά από τα 701-702-HD 800 γιατί θα πετάξεις την μισή σιντοθήκη σου!

Πάντως τα 701/2 θέλουν βαρβατη οδηγηση για να δειξουν τι πραγματικά μπορουν να κάνουν... προσωπικα δεν πρόκειται να τα πουλήσω ποτε! Σιγουρα θα πάρω και άλλα ακουστικά και ισως και να μπω στην όχι και τόσο απλή διαδικασία να τους αλλάξω το καλώδιο κάποια στιγμή!
Τα Q701 που άκουσα πρόσφατα με άλλο diy καλώδιο είχαν διαφορά προς το καλύτερο αν και η εσωτερική καλωδίωση ειχε παραμείνει...

Στα 189 βεβαια τα "σπάνε"... :ernaehrung004:

+1 :ernaehrung004:
(παρεμπιπτόντως τα Q701 είναι το ίδιο με τα Κ702!)
Για να το θέσω πιο απλά στον φίλο Domie αν ήμουν φανατικός ακουστικάριος και άκουγα 100% με ακουστικά (χωρίς ηχεία σύστημα) θα αγόραζα τα HD800.
Σε κάθε άλλη περίπτωση προτείνω 701/702 εγώ έχω το 702 μανίσιο και δεν το πουλάω με τίποτα!

Πάντως αν τα χρηματα δεν ειναι πρόβλημα πάρε τα 800 και καθάρισες... ever! 99% μόνο με τα 701 δεν θα μεινεις ενω με τα 800 ισως και να μην θες να πάρεις κι άλλα... εναν ενισχυτή αργότερα για να πάρεις το 100% που μπορουν να δωσουν ε θα τον χρειαστείς μάλλον!
Ομολογώ οτι τα 800 δεν τα έχω ακουσει...

Εχοντας σαν βαση τις προτιμησεις σου απο αυτα που εχεις γραψει εως τωρα θα βαλω στο παιχνιδι τα Denon D5000...
Eαν θες ενα ακουστικο που θα σε κανει να μην θες να το αλλαξεις,να μην κοστιζει μια περιουσια οπως τα HD800 αλλα και να μην ζυγιζει εναν τονο οπως τα LCD-2..
http://www.amazon.com/Denon-AHD5000-AH-D5000-Reference-Headphones/dp/B000MVEC10/ref=sr_1_13?s=electronics&ie=UTF8&qid=1324423635&sr=1-13

Τα Denon είναι κλειστού τύπου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από προσωπική μου εμπειρία, τα κλειστά ακουστικά, είναι καλά για μίξη, mastering και DJing, αλλά για hi-fi ακροάσεις, γίνονται κουραστικά.

Φυσικά, πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις...

Εχοντας σαν βαση τις προτιμησεις σου απο αυτα που εχεις γραψει εως τωρα θα βαλω στο παιχνιδι τα Denon D5000...
Eαν θες ενα ακουστικο που θα σε κανει να μην θες να το αλλαξεις,να μην κοστιζει μια περιουσια οπως τα HD800 αλλα και να μην ζυγιζει εναν τονο οπως τα LCD-2..
http://www.amazon.com/Denon-AHD5000-AH-D5000-Reference-Headphones/dp/B000MVEC10/ref=sr_1_13?s=electronics&ie=UTF8&qid=1324423635&sr=1-13

δεν ξερω εδω δεν τα λενε ενθαρυντικα τα πραματα
http://www.head-fi.org/a/markl-denon-ah-d5000-mods

Τα HD650 θέλουν κάτι παραπάνω από το dac-1 αν όχι με την καλημέρα, τότε σε βάθος χρόνου.
Όπως και πολλά από τα παραπάνω μοντέλα που συζητούνται.
Γενικά, ο chris έχει δίκιο που προτείνει can-jam, καθώς σε ένα από τα προηγούμενα όλοι συμφωνήσαμε ότι τελικά το καλύτερο είναι να έχεις παραπάνω από ένα ζευγάρια :D Όσο αστείο και να ακούγεται διαφορετικές εταιρίες, διαφορετικά ακούσματα, διαφορετική νοοτροπία.
Όλα αυτά χωρίς να έχω ακούσει τα HD800 για τα οποία είμαι εξίσου περίεργος – εάν θα μπορούσαν να είναι κάποιου τύπου ‛Ω’ (όπως γράφεις).

Πάντως αν όπως είπς ο Χρήστος πιο πάνω υπάρχει η δυνατότητα να ακουσεις τα HE500 μην βιαστείς να πάρεις τα Senn.
Βεβαια μάλλον είναι πιο δυσκολοδηγητα απο τα 800 (εννοώ πέραν της ποιότητας που και τα δυο την απαιτουν, μάλλον θέλουν και πιο πολύ ισχύ -αν και για orthodynamic θεωρουνται σχετικά ευκολα-... άρα ισως σε βάλουν πιο γρήγορα σε αναζητηση ενισχυτη... οχι δλδ οτι τα 800 δεν θα το κάνουν, απο ο,τι διαβάζω τα "λένε" πολύ "τσεκουράτα" τα πράγματα)

Οπως και να έχει πολύ θα ήθελα να μπορουσα να έχω τον ίδιο προβληματισμό με εσένα αυτή την περίοδο...:ernaehrung004::ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Sennheiser HD 800 και ανταγωνιστες

Τα HD800 θέλουν ενισχυτή με ζεστό ήχο για να είναι απολαυστικά. Προσωπικά τα χάρηκα με το HM-801. H συνέργεια ήταν απίστευτη. Μαλακό, ζεστό άκουσμα, που σε κάνει να ακούς τις αγαπημένες σου μουσικές και όχι μόνο audiophile κομμάτια. Μόνο με τον λαμπάτο 300Β θα συγκρινόταν η ευχαρίστηση που ένιωσα.

Με το Benchmark διατηρώ αμφιβολίες αν το αποτέλεσμα με τα HD800 θα αρέσει. Είναι αυστηρά ακουστικά. Και με το Weiss Dac202 το άκουσμα σε καθοδηγεί σε καλές ηχογραφήσεις και μόνο.

Αύριο παραλαμβάνω και το Grace m903, ευελπιστώντας να έχω καλύτερη απόδοση από το Weiss στα HD800.

Re: Απάντηση: Sennheiser HD 800 και ανταγωνιστες

Προσοχή όμως αν δεν είσαι λάτρης της πραγματικότητας μείνε μακριά από τα 701-702-HD 800 γιατί θα πετάξεις την μισή σιντοθήκη σου!

Εγώ ως αναφορά τα Q/K 701/702... (για τα HD800 δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη) θα το έλεγα ανάποδα... ότι δηλαδή, αν ΕΙΣΑΙ λάτρης της πραγματικότητας μείνε μακρυά από τα 701-702-(HD 800) γιατί θα πετάξεις την μισή σιντοθήκη σου!

βλέπετε ότι ενώ οι γνώμες διίστανται... εξακολουθούμε να θέλουμε να πετάξουμε τις μισές μας σιντοθήκες...:flipout: άρα εν τέλη συμφωνούμε...:flipout:

δοκιμασε και κανενα ηλεκτροστατικο (stax) μπορει να σου αρεσει

Χρόνια πολλά σε όλους.
Να σας πω την άποψή μου απ'ότι κατάλαβα διαβάζοντας μέχρι εδώ :
Απο τα γραφόμενά σου θέλεις ένα εξαιρετικό ακουστικό σε όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή, ενώ οι απαιτήσεις από ακουστικής άποψης περιγράφουν τα LCD-2. Τα ακουστικά θα τα συνδυάσεις -για την ώρα- με το benchmark δεδομένου οτι αυτό έχεις και δεν θέλεις να ξοδέψεις άλλο σε ενισχυτή, προς το παρόν, όμως ενδιαφέρεσαι για σοβαρές ακροάσεις με αυτά (γι'αυτό ψάχνεις για το καλύτερο) οχι όμως άμεσα, στο μέλλον με το συνδυασμό τους με έναν hi-end ενισχυτή ακουστικών.
Αν τα παραπάνω που κατάλαβα είναι σωστά ως δεδομένα, ιδού η απάντησή μου :
Τα HD800 είναι εξαιρετικά ακουστικά, ίσως στην κορυφαία πεντάδα αυτή τη στιγμή. Σίγουρα αν συνδυαστούν με ένα πολύ καλό ενισχυτή αργότερα θα σου δώσουν τον τελικό σου προορισμό. Θα πρέπει να συμβιβαστείς όμως με την ιδέα οτι μέχρι να πάρεις και ενισχυτή δεν θα τα ακούς και ίσως σε κουράσουν σε σημείο που να πείς "ας βρω τώρα κάποιον ανυποψίαστο να ξεφορτωθώ την πανάκριβη μπακατέλα, αυτό είναι το hi-end, πολύ μούρη, πολλά λεφτά και αποτέλεσμα ουδέν". Από τιμή είναι τσουχτερή αλλά και ο ανταγωνισμός κινείται σε αυτά τα επίπεδα. Ολα αυτά τα εξαιρετικά ακουστικά (senn, beyer, ultrasone, denon, audeze, hifiman) κινούνται σε παραπλήσια επίπεδα κόστους.
Ολα π λ η ν του AKG Κ701. Τα ακουστικά αυτά έχουν εξαιρετική ακουστική απόδωση σε όλα τα επίπεδα χωρίς να υστερούν σε κάτι. Οσον αφορά το μπάσο τους αν το θές πλούσιο, απλά δεν θα σε εντυπωσιάσει εκτός αν υπάρχει στην ηχογράφηση. Οπως έγραψαν και παραπάνω θα σου δώσει οτι είναι γραμμένο. Οσον αφορά την τιμή τους έχει καταντήσει κλοπή. Το μειονέκτημά τους (για μένα) είναι η απαίτησή τους σε ενισχυτή πολύ ακριβότερο από αυτά αλλά αυτό είναι χαρακτηριστικό και των HD800 και των υπολοίπων της παρέας.
Συμπερασματικά λοιπόν εγώ καταλήγω σε οικονομικά κυρίως κριτήρια. Αν δίνεις τα λεφτά που θέλουν τα HD800 τοτε πάρτα. Θα έχεις σίγουρα αγοράσει ενα απο τα καλύτερα ακουστικά που κυκλοφορούν και θα ακουσεις αυτό που μπορούν να σου δώσουν οταν προχωρήσεις στην αγορά αντίστοιχου ενισχυτή.
Αν σου φαίνονται πολλά πας στα 701, τα στρώνεις και με την ησυχία σου ψάχνεις για ενισχυτή. Οπως κατάλαβες άμεσα δεν θα σε ικανοποιήσει 100% κανένα.

Τελος αν επιτρέπεται και μια παρομοίωση : αν τα HD800 είναι τα 802d, τότε τα 701 είναι τα focal utopia σε τιμή και απαίτηση ενισχυτή αλά ATC SCM 40.

......δύσκολες επιλογές, αλλά ωραίες.

Last edited:

Έχοντας πρόσφατα αποκτήσει τα HD800, θα ήθελα να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες στο γεγονός ότι υπάρχει μια συνάφεια με τα K/Q701, αλλά τα HD800 έχουν ακόμα πιο μεγάλη λεπτομέρεια, και η μουσική τους σκηνή είναι "ακριβέστερη" δηλαδή όχι τόσο παραφουσκωμένη όσο των AKG, που μαζί με την ακρίβεια και λεπτομέρεια δίνουν την εντυπωσιακότερη μουσική παρουσίαση όλων των ακουστικών που έχω ακούσει μέχρι τώρα...(να προσθέσω και την πλήρη απουσία χρωματισμών...)...

Όμως, η λεπτομέρεια και η ακρίβεια έχει το τίμημα της... τα ακουστικά αυτά είναι στην λαμπρή πλευρά του ουδέτερου... και κατά συνέπεια αποδίδουν καλά με καλές ηχογραφήσεις και "ζεστούς" ενισχυτές... αν βάλετε τα HD800 στην έξοδο ενός φτηνού ενισχυτή/CD θα αναρωτηθείτε πραγματικά γιατί υποτίθεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα ακουστικά, αφού ακούγεται τόσο μέτριο... και εδώ είναι το άλλο πρόβλημα που πολύ σωστά αναφέρθηκε... το θέμα ενίσχυσης... τουλάχιστον άλλα τόσα λεφτά αν θέλεις να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες τους.

Εγώ μετά τις πρώτες ακροάσεις κατάλαβα για μια ακόμα φορά (και το ξέρω ότι ίσως γίνομαι κουραστικός να λέω τα ίδια και τα ίδια) τα HD800 δεν είναι το άλφα και το ωμέγα... αυτή την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές και καθώς ριπάρω μερικά από τα CD μου... ακούω από τα ταπεινά και μοντιφαρισμένα Fostex...

Το σωστότερο τονικά ακουστικό που έχω ακούσει παραμένει το Sennheiser HD650...

Έχοντας πρόσφατα αποκτήσει τα HD800, θα ήθελα να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες στο γεγονός ότι υπάρχει μια συνάφεια με τα K/Q701, αλλά τα HD800 έχουν ακόμα πιο μεγάλη λεπτομέρεια, και η μουσική τους σκηνή είναι "ακριβέστερη" δηλαδή όχι τόσο παραφουσκωμένη όσο των AKG, που μαζί με την ακρίβεια και λεπτομέρεια δίνουν την εντυπωσιακότερη μουσική παρουσίαση όλων των ακουστικών που έχω ακούσει μέχρι τώρα...(να προσθέσω και την πλήρη απουσία χρωματισμών...)...

Όμως, η λεπτομέρεια και η ακρίβεια έχει το τίμημα της... τα ακουστικά αυτά είναι στην λαμπρή πλευρά του ουδέτερου... και κατά συνέπεια αποδίδουν καλά με καλές ηχογραφήσεις και "ζεστούς" ενισχυτές... αν βάλετε τα HD800 στην έξοδο ενός φτηνού ενισχυτή/CD θα αναρωτηθείτε πραγματικά γιατί υποτίθεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα ακουστικά, αφού ακούγεται τόσο μέτριο... και εδώ είναι το άλλο πρόβλημα που πολύ σωστά αναφέρθηκε... το θέμα ενίσχυσης... τουλάχιστον άλλα τόσα λεφτά αν θέλεις να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες τους.

Εγώ μετά τις πρώτες ακροάσεις κατάλαβα για μια ακόμα φορά (και το ξέρω ότι ίσως γίνομαι κουραστικός να λέω τα ίδια και τα ίδια) τα HD800 δεν είναι το άλφα και το ωμέγα... αυτή την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές και καθώς ριπάρω μερικά από τα CD μου... ακούω από τα ταπεινά και μοντιφαρισμένα Fostex...

Το σωστότερο τονικά ακουστικό που έχω ακούσει παραμένει το Sennheiser HD650...

Εχω και γω μια εμπειρια με τα hd 800,οταν ημουν ακομη φοιτητης στην Αθηνα,ειχα παρει σε ενα βαλιτσακι τον musical fidelity xcan v8 και το player και το interconnect που χρησιμοποιω,και ειχα παει για μια ακροαση των hd800,στου Νακα στην Παιανια.Μαλιστα ηταν πολυ ευγενικοι και με αφησαν περιπου ενα 2ωρο ανενοχλητο να κανω την ακροαση μου.

Σε σχεση με τα hd600 που χρησιμοποιουσα (και χρησιμοποιω βασικα ακομα) με το συγκεκριμενο συστημα,οι διαπιστωσεις που εκανα ηταν οι εξης:

-Τα hd 800 ειχαν αισθητα πιο ανοιχτο ηχο/αισθηση της ηχητικης σκηνης,και με πιο ικανοποιητικο βαθος στο μπροστινο τοξο,καλητερη εικονα,οι φωνες ηταν πιο μπροστα και τα οργανα καπως πιο μακρια-ανοιχτα στη σκηνη.

-Μεσοηψηλα/ψηλα ηταν πολυ καθαρα,διχως να ειναι σκληρα(τα περιμενα να ειναι γιατι εχω μια ευαισθησια στα σκληρα/συριστικα πριμα),αλλα με μια ανεπαισθητη "μεταλλικη" χροια.Παντως ηταν αισθητα καθαροτερα απο τα hd600,και πιο λεπτομερη.

-Τα μεσαια ηταν σχετικα γλυκα και smooth,με ωραια χροια,οι φωνες ηταν πιο μπροστα σε σχεση με τα 600,και εβγαζαν καλο συναισθημα.

-Χαμηλα τα βρηκα ιδανικα,το μπασο ηταν οσο πρεπει,περιγραφικο και λεπτομερες,με καλο,σφιχτο σωμα και χτυπημα,και πηγαινε πιο χαμηλα απο τα 600.

-Επισης το αποτελεσμα ηταν πιο σωστο ρυθμικα και η μουσικη ερεε αβιαστα,με καλητερο timing κτλ...

Βεβαια μπορω να φανταστω πως αυτο το αρτιο τεχνικα αποτελεσμα (αν και εχω μια μικρη αμφιβολια πως το soundstage των 800 ηταν λιγακι περιεργο απο καποια αποψη) ,μπορει να μην αρεσει σε αρκετο κοσμο,σε σχεση με ενα καλα οδηγημενο hd600/650.Προσωπικα με το setup μου δεν το βρηκα τοσο αυστηρο/σκληρο με ηχογραφησεις που ανεμενα να το ακουσω σκληρο ψηλα πχ.Απλα ενα κλικ "μεταλλικο" προς την υψηλη περιοχη.

Παντως παρολη την αισθητη διαφορα που ειχαν τα 800 απο τα 600,δεν ειμαι σιγουρος και'γω αν θα μ'αρεσαν σε γενικες γραμμες καλητερα σα συνολικη μουσικη παρουσιαση και ηχητικη χροια απο τα 600.

Επισης σαν ανεση ηταν πολυ καλα,με μονο μειον σε σχεση με τα 600 οτι αν πηγαινα να σκυψω μπροστα (το τσεκαρω παντα αυτο στα full size μοντελα),ειχαν μια μικρη ταση να γλιστρησουν λιγο σε σχεση με τα 600.Αλλα ηταν λιγο πιο ανετα.(αν και με τα 600 δεν εχω προβλημα ουτως ή αλλως)