SET και μετρήσεις

Re: Απάντηση: SET και μετρήσεις

Κυριοι αυτα που γραφονται σε αυτο το θεμα περι σωστων η μη σωστων μετρησεων,κατα την γνωμη μου ειναι απιστευτες μπουρδες..........................................................
Και συγνωμη που θα το πω αλλα,μερικοι εχετε καταντησει γραφικοι,ποτε σας φταινε οι δημοσιογραφοι του χωρου, ποτε τα ιδια τα περιοδικα,ποτε οι αντιπροσωποι ενω φταιτε εσεις που δεν εχετε καταλαβει οτι,την πιττα και το μαχαιρι το εχετε εσεις και μονον εσεις γιατι εισαστε ανθρωποι και εχετε κριση.
Φίλε εγώ άντεξα μέχρι τα 300 posts...Από κεί και πέρα...Άστα...
Εδώ από τους περισσότερους βασιλεύει η φιλοσοφία της 'ψαχτής'...
Βλέπω ένα post που δε γνωρίζω τίποτα, βλέπω μια αναφορά σε ένα μηχάνημα που ποτέ δεν έχω ακούσει(π.χ ongaku), τρέχω στον Γούγλη βρίσκω καμιά δεκαριά καταχωρήσεις, διαλέγω αρπαχτά την πιο κοντινή και τη ρίχνω...Είμαι 'βασιλιάς' είμαι ο πρώτος, είμαι ειδήμων, είμαι 'Εγώ'...Ακούω από mp3 και kit ενισχυτικά των 200 ευρώ που παίζουν το ίδιο ή και καλύτερα από τα Hi-end...Όλοι οι άλλοι είναι άσχετοι, κάνουν λάθος μετρήσεις, είναι λαλάκες που τα έσκασαν για ένα καλό σύστημα...κι ας ακούνε χρόνια μουσική από κορυφαία συστήματα...Κι ας έχουν τεράστιες συλλογές από δισκάκια που έχτισαν με κόπο...'Εγώ' είμαι ο 'Βασιλιάς'...Ο νοών νοείτω...
 
Μόνο η τεχνολογική αρτιότητα μετράει,
τοτε προφανως φιλε μου εσυ ακους με πολυμετρο .
εγω σαν ατελες ον συνεχιζω να ακουω με αυτια την ψευδαισθηση που λεγεται μαγεια της μουσικης...

...

Ο ενισχυτής τάσης οφείλει να ενισχύει την τάση που λαμβάνει στην είσοδο και να την διατηρεί στην έξοδο επάνω σε οπιοδήποτε σύνθετο φορτίο αυτός κληθεί να οδηγήσει με μηδενικές
απώλειες.

σωστο μου ακουγεται αυτο που λες, αλλα δεν ειμαι ηλεκτρολογος , ακροατης ειμαι.

...

Αλλο πράγμα η παρτιτούρα και άλλο η μαστούρα, το έχουμε ξαναπεί αυτό παλαιότερα καθώς επίσης και το ότι μετά από 4-5 ποτά όλα ίδια ακούγονται

αααα... ισως γιαυτο εγω ακουω διαφορετικα, αφου εχω χρονια να πιω! -bye-
 
Ongaku, δεν είναι υποχρεωτικό να γράφεις ούτε να διαβάζεις όσα γράφονται εδώ μέσα. Εάν έχεις κάτι ουσιαστικό να συμπληρώσεις ή να βάλεις και εσύ το δικό σου λιθαράκι στην αναζήτηση, κάνε το.
 
nickolas, δεν χρειάζεται να είσαι ηλεκτρονικός για να καταλάβεις πότε φουσκώνει και πότε ξεφουσκώνει η λάμπα σου, ανάλογα και με τη θέση του volume control.

Σε ένα δεύτερο σύστημα, στην κάβα με τα ποτά στο εξοχικό, θα μου άρεσε να είχα μια καλή τρίοδο και μια κόρνα. Θα φτιαξω μια σύντομα. Εφτιαξε μια ο Vasilis-T και περιμένω με αγωνία την αυριανή ακρόαση.
 
Last edited:
Αν το έπιασα σωστά, ο ΙΚ πιστεύει ότι κανείς πρέπει να μεθύσει ή να μαστουρώσει για να του αρέσουν οι λυχνίες. Αυτό συμπληρώνει την άποψη ότι όσοι προτιμούν τρανζίστορ είναι ξενέρωτοι.

Από μια άποψη, αυτό το σχήμα στέκει. Όντως, για να σου αρέσουν οι λυχνίες πρέπει να έχεις μειώσει τις συναισθηματικές σου άμυνες και να νιώθεις το αντι-κείμενο. Να συν-αισθάνεσαι. Αυτό συμβαίνει συνήθως με ένα ποτήρι παραπάνω, αλλά επίσης καλλιεργείται ως νοοτροπία χωρίς την ανάγκη ουσιών. Είναι η θηλυκή-ενδοτική στάση.

Το τρανζίστορ, αντίθετα, αφορά τον αυτοέλεγχο. Να αισθάνεσαι τον εαυτό σου ως αυτόνομο, περιφραγμένο σύνολο που πρέπει να διατηρήσει την ατομικότητά του πάσει θυσία, χωρίς να συν-κινείται από ενέργειες τρίτων. Συνήθως αυτό περιλαμβάνει έννοιες όπως επιβολή και επεκτατικότητα, αφού η ανάγκη για επαφή δεν αναιρείται, απλά μπορεί να γίνει μόνο μέσω του εαυτού. Είναι η αρσενική-άκαμπτη στάση.

Και οι δύο στάσεις είναι απαραίτητες στη ζωή, όμως η μουσική, γένους θηλυκού, ρέπει περισσότερο προς την πρώτη. Η σωστή αναπαραγωγή της, ωστόσο, απαιτεί ισόποσες δόσεις ενδοτικής και άκαμπτης στάσης.

Προς τα εκεί βαδίζει η παραγωγή hi-fi, με τους κατασκευαστές λαμπάτων να αγωνίζονται για καλύτερη τεχνικά συμπεριφορά και τους κατασκευαστές τρανζιστοράτων για πιο ρευστό και αρμονικό ήχο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τους αγώνες των solid state μηχανικών είναι η ελαχιστοποίηση της ανάδρασης, μια τεχνική που θεωρητικά και μετρητικά είναι άψογη, ωστόσο αναγνωρίζεται πια από όλους ότι στεγνώνει τον ήχο.
Διότι προκαλεί σφάλματα χρονισμού. Πολύ μικρά ποσοστά είναι ίσως απαραίτητα, αλλά μέχρι εκεί.
 
Αν το έπιασα σωστά, ο ΙΚ πιστεύει ότι κανείς πρέπει να μεθύσει ή να μαστουρώσει για να του αρέσουν οι λυχνίες. Αυτό συμπληρώνει την άποψη ότι όσοι προτιμούν τρανζίστορ είναι ξενέρωτοι.
...

Εγώ πάντως τον όρο μαστούρα τον εξέλαβα διαφορετικά: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=39928&postcount=25 :grinning-smiley-043
 
Ίσως οι διαφορές μας δεν είναι τόσο μεταξύ λάμπας και τρανζίστορ, αλλά μεταξύ πολυπλοκότητας και απλότητας σχεδίασης.
H SET σχεδιαστική φιλοσοφία, έχει και σχεδιάσεις με τρανζίστορ, αποκτώντας κι εκεί συμπάθειες κι αντιπάθειες. Οι Zen σχεδιάσεις του Nelson Pass με ενισχυτές SET τάξης Α που ξεκινούν με μόλις 3 τρανζίστορ, και λειτουργούν με ελάχιστη ανάδραση, αποτελούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις δημιουργώντας το δικό τους ενθουσιώδες κοινό. Κάποιοι βρήκαν τον ήχο που ήθελαν, ενώ άλλοι δεν βρίσκουν λόγο να ασχοληθούν με τέτοιες σχεδιαστικές ακροβασίες.
 
Απάντηση: Re: SET και μετρήσεις

Ίσως οι διαφορές μας δεν είναι τόσο μεταξύ λάμπας και τρανζίστορ, αλλά μεταξύ πολυπλοκότητας και απλότητας σχεδίασης.
H SET σχεδιαστική φιλοσοφία, έχει και σχεδιάσεις με τρανζίστορ, αποκτώντας κι εκεί συμπάθειες κι αντιπάθειες. Οι Zen σχεδιάσεις του Nelson Pass με ενισχυτές SET τάξης Α που ξεκινούν με μόλις 3 τρανζίστορ, και λειτουργούν με ελάχιστη ανάδραση, αποτελούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις δημιουργώντας το δικό τους ενθουσιώδες κοινό. Κάποιοι βρήκαν τον ήχο που ήθελαν, ενώ άλλοι δεν βρίσκουν λόγο να ασχοληθούν με τέτοιες σχεδιαστικές ακροβασίες.

Ο Nelson Pass είναι όντως της μινιμαλιστικής σχολής και έχει καταφέρει πολλά δουλεύοντας τα mosfets.
Αν θυμάμαι καλά ο Nelson Pass τροποποιησε και το σύστημα κοπής δίσκων βινυλίων της Mobile Fidelity αφαιρώντας κάποια ενισχυτικά στάδια από το κύκλωμα που κατά την άποψή του δεν προσέφεραν ουσιαστικά τίποτα στον ήχο.

Για κάποια χρόνια είχα σαν προενισχυτή αναφοράς μου μια ιδιοκατασκευή βασισμένη στο κύκλωμα bride of Zen. Ενας προ με ένα και μοναδικό mosfet IRF 510 ή IRF610. Στη συνέχεια ο Pass έβγαλε και την balanced έκδοση με δύο mosfets που μπορούσες να την δουλέψεις είτε σαν balanced in/out είτε σαν single ended.
 
Last edited:
Φιλε Internet δεν ειπα εγω οτι υπαρχει σχεση της αρμονικης παραμορφωσης,με την αρμονικη πληροφορια ενος μουσικου γεγονοτος.
ΣΥ ΕΙΠΑΣ στην δευτερη σελιδα 21post.
Οσο για το λιθαρακι καλο ειναι αυτο αλλα,καποιοι ριχνουν κοτρωνες εδω μεσα και πρεπει να μπαινουμε με κρανη και να γραφουμε.
Για την μαστουρα δε και τα ποτα ,αν μας κανεις" καταθεση ψυχης "ευχαριστως να βοηθησουμε.
ONGAKU :SFGSFGSF: ΕΓΡΑΨΕΣ
 
"Το να δημιουργήσεις έναν καλό λαμπάτο ενισχυτή, πολύ καλό, θέλει 80% τέχνη, μεράκι, κρασί κτλ. και 20% επιστήμη (του παππού βέβαια...)
Για να δημιουργήσεις όμως έναν πολύ καλό τρανζιστορικό ενισχυτή θέλει 20% μεράκι, κρασί κτλ. και 80% επιστήμη, τεχνολογία, έρευνα και εργαστήρια.
Το όνομα Krell είναι χρόνια τώρα με τους δεύτερους. Μάλιστα δε, κατασκευές σαν την FBI είναι και οι καλύτερες στο είδος τους. Ο FBI είναι αναφορά στους ολοκληρωμένους ενισχυτές και κερδίζει το αριστείο μας."


Λαζάρου στο τεστ του FBI
 
Αυτό που γράφει πιο πάνω ο Πάρις δημιούργησε κάποια μόδα και στη χώρα μας πριν από αρκετό καιρό.
Επειδή υπήρξε και υπάρχει αυτή η διαμάχη τραζίστορ-λάμπας, κάποιος μουσικόφιλος για να πάρει τα καλά και των δύο κόσμων έκανε το αυτονόητο.
Το πόσα σετ με τελικό τρανζίστορ και προ λάμπα δημιουργήθηκαν είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Θα πρέπει να ομολογήσω ότι τις περισσότερες φορές όταν το ματσάρισμα ήταν αρμονικό, το αποτέλεσμα λειτούργησε θετικότατα.
Πολλά καλά συστήματα δημιουργήθηκαν και χωρίς μεγάλο κόστος.

Επίσης αυτό που λέει ο Πύργας είναι σωστό. Μεγάλα παιδιά είμαστε.
Όταν θα πάμε να τα σκάσουμε για ένα σύστημα με το οποίο εμείς θα συμβιώσουμε, θα πρέπει να έχουμε άποψη και σαφή γνώση πως μας αρέσει να ακούμε.
Η ανευ όρων παράδοση στα γούστα, τις απόψεις, τις εξαρτήσεις φίλων, περιοδικών ,δοκιμαστών, εμπεριέχει τρελλό ρίσκο.
 
Μια ερώτηση στον Δημήτρη Μανωλάκο:
Παρακολουθώ την μουσική που ακούς. Αν θες, μου λες με τι ακούς, είτε δημόσια, είτε με ΠΜ
ΥΓ Δεν είμαι του ΣΔΟΕ
 
Re: Απάντηση: SET και μετρήσεις

Σε ό,τι αφορά το χρόνο, αυτός δεν φαίνεται μόνο από την κρουστική απόκριση, η οποία σε τελική ανάλυση είναι μια διέγερση που δεν υπάρχει στη μουσική. Αντίθετα, οι σύνθετες κυματομορφές της μουσικής που αναλύονται σε σειρές ημιτόνων θέτουν προβλήματα φάσης στα συστήματα αναπαραγωγής που είναι αδύνατο να επιλυθούν πλήρως για όλη την αρμονική ακολουθία. Από τις προσεγγίσεις στη γεωμετρία των πολύδρομων ηχείων, στα phase splitter, στις φορτίσεις του χαμηλού, στα ζυγισμένα κυκλώματα, πάντα κάτι μένει που είναι μεν "ασήμαντο" μετρητικά αλλά που μπορεί να επηρεάζει σοβαρά την αληθόφάνεια του ήχου.
Αλλά το θέμα της φάσης, μιας έννοιας που εμπεριέχει το χρόνο, αποτελούσε ανέκαθεν σημείο διαφωνίας αφού άλλοι το θεωρούν ασήμαντο και άλλοι σημαντικό.

Αγαπητέ Πάρη, χωρίς παρεξήγηση αυτό είναι μεγάλο λάθος. Επειδή είναι τεχνικό επιχείρημα, σηκώνει τεχνική απάντηση.
Ο παλμός αποτελείται κι αυτός από σειρές ημιτόνων. Μάλιστα ο τέλειος παλμός (dirac), περιέχει όλες τις συχνότητες (σειρές ημιτόνων, όπως τις λες).
Κοντολογίς: Αν ένα στάδιο αποδίδει καλά ένα παλμό, τότε ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να έχει λάθη φάσης ότι μουσικό και να του δώσεις. Ο παλμός είναι "worst case senario".
Αυτό που γράφεις είναι ένα από τα κοινότερα λάθη που κάνουμε οι χομπίστες. Δεν έχει πιστεύω καμμιά σημασία για τον ακροατή που απλώς θέλει να ακούει, χρησιμοποιείται όμως κατά κόρον σαν επιχείρημα στον ειδικό τύπο, για να δικαιολογήσει σε εμένα τον αδαή, το ότι το τάδε μηχάνημα ακουλουθεί τέτοια σχεδιαστική φιλοσοφία γι αυτό και παίζει αλλιώς, καλά, άσχημα ή ότι νομίζει ο δοκιμαστής.

Πιο κάτω, έχει ένα θέμα για τον Ongaku. Αν το σχέδιο που κυκλοφορεί στο ιντερνετ είναι σωστό, τότε σίγουρα μετράει στο εργαστήριο τα 3 κακά της μοίρας του: Ψοφίμι driver -πολύ οριακό-, τα 28 βαττ τα βγάζει με ούριο άνεμο σε κατηφόρα και κρίνοντας από το μέγεθος του μετ/τη εξόδου, αν βγάζει πάνω από 10 βαττ στα 20Ηζ θα είναι έκπληξη. Παρόλα αυτά λένε-γράφουν, ότι παίζει μαγικά.
Κάπου αλλού παίζεται το παιχνίδι....

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος
 
Re: Απάντηση: SET και μετρήσεις

...

2) Η μέτρηση ενός ενισχυτή χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε και το ηχείο στην μέτρηση είναι σχεδόν άχρηστη. Μόνο ενδεικτική μπορεί να είναι μια τέτοια μέτρηση και το ίδιο ισχύει και για ένα ενισχυτή που οδηγεί μια καθαρή ωμική αντίσταση. Με ποιό ηχείο; Οσα περιοδικά δημοσιεύουν μετρήσεις πχ Stereophile χρησιμοποιούν φορτίο αντίστοιχο ενός τυπικού ηχείου.

3) H αρμονική παραμόρφωση δεν έχει σχέση με τον πλούτο των αρμονικών συχνοτήτων που αναπαράγει ένα σύστημα. Η αρμονική παραμόρφωση είναι παραμόρφωση, μια απόλυτα μετρήσιμη παράμετρος, τηρουμένων των σωστών κατά περίπτωση συνθηκών μέτρησης. Εχει και παραέχει και με τον πλούτο των αρμονικών.

5) Ενας SET ενισχυτής (προ ή τελικός ) δεν αναπλάθει ούτε αναδεικνύει αρμονικές, απλώς έχει το χάρισμα (για άλλους ελάττωμα) να τις παραμορφώνει περισσότερο από έναν ίσης αξίας τρανσιστοράτο push-pull. Οσο ποιο πολύ ζορίζεται το SET τόσο ποιο πολύ μεγεθύνεται το φαινόμενο της παραμόρφωσης. Δεν ξέρω αν αναπλάθει ή αναδεικνύει αλλά σίγουρα παράγει. Δηλαδή του δίνεις καρπούζια και βγάζει καρπούζια και πεπόνια μαζί. Αν ταιριάξουν στην φρουτοσαλάτα έχει καλώς.

Enjoy
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: SET και μετρήσεις

Morfeas,

2) Όπως έγραψα και σε προηγούμενο post, οι μετρήσεις έχουν έννοια όταν συμπεριλαμβάνουν ολόκληρη την ηχητική αλυσίδα. Μεμονωμένες μετρήσεις είναι απλώς ενδεικτικές, ειδικά σε ηχεία και ενισχυτές.
Aυτοί που έχουν την δυνατότητα μετρήσεων στο χώρο τους έχουν κάνει ήδη 10 βήματα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους, συμπεριλαμβάνοντας και τον χώρο στην ηχητική αλυσίδα που είναι έναςπολύ σημαντικός κρίκος.

3) Η αρμονική παραμόρφωση δεν παύει να είναι παραμόρφωση σήματος. Ενίοτε λειτουργεί θετικά και ενίοτε αρνητικά. Θετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει π.χ. σε ενισχυτές ηλεκτρικής κιθάρας, μόνο που εκεί ο ίδιος ο καλλιτέχνης επιλέγει τον ήχο που θέλει. Κάποτε έψαχναν για “βρώμικους ενισχυτές” επειδή ήθελαν να βγάλουν ή να μιμηθούν τον ήχο ενός συγκεκριμένου οργάνου ή τον ήχο κάποιου γνωστού καλλιτέχνη. Συνεπώς δέχομαι οποιοδήποτε ηχητικό εφέ εμπεριέχεται στο δίσκο που θα ακούσω και θέλω το σύστημά μου να προσθέτει όσο το δυνατόν λιγότερη παραμόρφωση στα μέτρα βέβαια των οικονομικών δυνατοτήτων μου.
 
Φιλε Internet δεν ειπα εγω οτι υπαρχει σχεση της αρμονικης παραμορφωσης,με την αρμονικη πληροφορια ενος μουσικου γεγονοτος.
ΣΥ ΕΙΠΑΣ στην δευτερη σελιδα 21post.
Οσο για το λιθαρακι καλο ειναι αυτο αλλα,καποιοι ριχνουν κοτρωνες εδω μεσα και πρεπει να μπαινουμε με κρανη και να γραφουμε.
Για την μαστουρα δε και τα ποτα ,αν μας κανεις" καταθεση ψυχης "ευχαριστως να βοηθησουμε.
ONGAKU :SFGSFGSF: ΕΓΡΑΨΕΣ

Αν είναι σκάρτο "πράμα" όπως οι κουλούρες με τα καλώδια που μετατρέπονται σε audiophile καλώδια ... και τα πουλάνε σαν ειδικά κράματα μετάλλων, να μας λείπει. :grinning-smiley-043
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: SET και μετρήσεις

Αγαπητέ Πάρη, χωρίς παρεξήγηση αυτό είναι μεγάλο λάθος. Επειδή είναι τεχνικό επιχείρημα, σηκώνει τεχνική απάντηση.
Ο παλμός αποτελείται κι αυτός από σειρές ημιτόνων. Μάλιστα ο τέλειος παλμός (dirac), περιέχει όλες τις συχνότητες (σειρές ημιτόνων, όπως τις λες).
Κοντολογίς: Αν ένα στάδιο αποδίδει καλά ένα παλμό, τότε ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να έχει λάθη φάσης ότι μουσικό και να του δώσεις. Ο παλμός είναι "worst case senario".
Αυτό που γράφεις είναι ένα από τα κοινότερα λάθη που κάνουμε οι χομπίστες. Δεν έχει πιστεύω καμμιά σημασία για τον ακροατή που απλώς θέλει να ακούει, χρησιμοποιείται όμως κατά κόρον σαν επιχείρημα στον ειδικό τύπο, για να δικαιολογήσει σε εμένα τον αδαή, το ότι το τάδε μηχάνημα ακουλουθεί τέτοια σχεδιαστική φιλοσοφία γι αυτό και παίζει αλλιώς, καλά, άσχημα ή ότι νομίζει ο δοκιμαστής.

Πιο κάτω, έχει ένα θέμα για τον Ongaku. Αν το σχέδιο που κυκλοφορεί στο ιντερνετ είναι σωστό, τότε σίγουρα μετράει στο εργαστήριο τα 3 κακά της μοίρας του: Ψοφίμι driver -πολύ οριακό-, τα 28 βαττ τα βγάζει με ούριο άνεμο σε κατηφόρα και κρίνοντας από το μέγεθος του μετ/τη εξόδου, αν βγάζει πάνω από 10 βαττ στα 20Ηζ θα είναι έκπληξη. Παρόλα αυτά λένε-γράφουν, ότι παίζει μαγικά.
Κάπου αλλού παίζεται το παιχνίδι....

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Δεν κατάλαβα που είναι το λάθος. Λες ότι αυτό που γράφω είναι από τα κοινότερα λάθη αλλά ποιο είναι αυτό;
Πιστεύεις δηλ. ότι ο παλμός υπάρχει στη μουσική; Μια διέγερση, δηλάδή, που λαμβάνει τη μέγιστη τιμή της σε μηδενικό χρόνο, χωρίς χρόνους attack και decay;
Και ποιο σύστημα (πηγή-εμισχυτής-ηχεία) αποδίδει τέλεια αυτό τον παλμό;
 
Re: Απάντηση: Re: SET και μετρήσεις

Για κάποια χρόνια είχα σαν προενισχυτή αναφοράς μου μια ιδιοκατασκευή βασισμένη στο κύκλωμα bride of Zen. Ενας προ με ένα και μοναδικό mosfet IRF 510 ή IRF610.

Σκεφτόμουν κι εγώ ή τον bride of Zen ή κάτι με OPA 604, αλλά μου έφυγε η όρεξη και σταμάτησα τις ακροάσεις για χρόνια...

Πώς μέτραγε και πώς έπαιζε ο προενισχυτής bride of Zen στο σύστημά σου;

Κάποια σύγκριση με αντίστοιχης σχεδίασης λαμπάτο έτυχε να γίνει;

Σε τι ανώτερο αναγκάστηκε να παραχωρήσει την θέση του;
 
Αγαπητέ Πάρι, το λάθος είναι να υποθέτω ότι -με το ίδιο ηχείο- ένα SET ακούγεται καλύτερα από ένα SS γιατί έχει λιγότερα "λάθη χρονισμού".
Έχει περισσότερα (γιατί έχει μετ/τή-ές). Παρόλ´αυτά ακούγεται συχνά καλύτερα.

Decay ξε-decay, όλα είναι άθροισματα ημιτόνων. Δεν φταίω εγώ γι αυτό, αλλά ο Fourier. Το ξαναγράφω: Αν ένας ενισχυτής αναπαράγει σωστά τον μη ιδανικό - δεν περιέχει DC ούτε μικροκύματα- εργαστηριακό παλμό, θα αναπαράγει σωστά (χρονικά) και οποιοδήποτε μουσικό σήμα. Αν λοιπόν ο νέος μου SS ακούγεται χάλια, δεν φταίνε λάθη "στο χρόνο".
Ο φτηνότερος homε cinema έχει λιγότερες παραμορφώσεις φάσης από το S.E.T μου.

Ποιό σύστημα έχει καθόλου λάθη φάσης? κανένα.
Ποιό έχει τα λογότερα? ένας krell με μονόδρομο ηχείο (απουσία κρος). Παίζει όμως αυτό? δεν παίζει. Εξ ου και χωλαίνει το παραμύθι με τους χρονισμούς, φάσεις κ.τ.λ.

Φίλτατε Internet King. Γνωστά και λογικά αυτά, αλλά το τεχνικά άρτιο δυστυχώς δεν ακούγεται πάντα καλά. Αν ήταν έτσι με έναν crown της δεκαετίας του ´80 είχαμε καθαρίσει (έχει εκπληκτικά μικρές παραμορφώσεις παντός είδους ακόμα και με σημερινά δεδομένα. Τότε έβαζαν πολύ περισσότερη ανάδραση απ´οτι σήμερα).

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος
 
Απάντηση: Re: SET και μετρήσεις

Φίλτατε Internet King. Γνωστά και λογικά αυτά, αλλά το τεχνικά άρτιο δυστυχώς δεν ακούγεται πάντα καλά. Αν ήταν έτσι με έναν crown της δεκαετίας του ´80 είχαμε καθαρίσει (έχει εκπληκτικά μικρές παραμορφώσεις παντός είδους ακόμα και με σημερινά δεδομένα. Τότε έβαζαν πολύ περισσότερη ανάδραση απ´οτι σήμερα).

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Φίλε Κώνσταντίνε, δεν έχουν όλα τα Solid State υψηλό ποσοστό ανάδρασης. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να γενικεύουμε με το θέμα της ανάδρασης. Yπάρχουν και λαμπάτες υλοποιήσεις με υψηλά ποσοστά ανάδρασης .


Για να μην πάω στα μηχανήματα ηχογράφησης και στις πηγές μας με τους πολλαπλούς τελεστικούς στην πορεία του σήματος και τα υψηλά ποσοστά αρνητικής ανάδρασης.
Η ανάδραση όμως όταν εφαρμόζεται σωστά, δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Θεωρώ ότι είναι αστείο να τρώμε στη μάμα 10-20 στάδιο ενίσχυσης με τελεστικούς τάξης Β ή Α/Β και να μας ενοχλεί το τελευταίο στάδιο αν είναι SET ή Solid State Push-Pull .

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι ηχογραφήσεις γίνονται με balanced μικρόφωνα , balanced μετασχηματιστές σήματος και balanced κυκλώματα προενίσχυσης. Πουθενά δεν υπάρχει κατι που να θυμίζει Single Ended.