Shunt Regulator by Salas

τα ξανακοιταω ολα, θα βρεθει το λάθος. Μανολη το εχω προσεξει πολυ, θα ξαναπεράσω ολες τις κολλησεις μπας και ειναι εκει το προβλημα. Τις αντιστασεις με πολύμετρο τις μετραω πριν μπουν.

Θα το βρεις το λάθος Βασίλη και μπορεί να είναι σε σημείο που το θεωρούσες, εξ' ορισμού, το λιγότερο πιθανόν...

Μόλις ολοκλήρωσα και το δεύτερο κύκλο ακροάσεων, με πολύ προσεγμένα κομμάτια...Salas τα σέβη μου για τα κυκλώματά σου, παίζει θεσπέσια για την κατηγορία του.

Μπράβο βρε έλληνα :SFGSFGSF:, θα παρακολουθώ τα σχέδιά σου με ενθουσιασμό.

Εγινε, δουλεψε τελικα, υπηρχε οντως βραχυκυκλωμα που φάνηκε με μεγεθυντικο φακο. Τεσπα ολα καλα, πρεπει να βρω αντιστασεις με περισσοτερα βατ τωρα γιατι η 5αρα δεν αντεχει πολυ. Ευχαριστω παιδες για την υποστήριξη, μολις παιξει με τον β1 θα γραψω εντυπώσεις

OK Βασίλη, τέλος καλό!

Εννοείς την αντίσταση για πτώση της τάσης μετά την ανόρθωση έτσι; Εάν ναι, όταν είχα το πρόβλημα - μετά από παρότρυνση του Salas & Στέλιου - έκανα κάποιες δοκιμές. Μεταξύ αυτών παραλλήλισα δύο 5W αντιστάσεις και είδα ότι διαχειρίζονται το φορτίο με περίπου 8-10°C λιγότερο από ότι μία μόνη της.
Τελικά κατέληξα να βρω μια μεγάλη μακριά (ούτε ξέρω πόσα W ήταν) - έπιανε παράλληλα, σχεδόν όλην την πλακέτα σε μήκος. Την έβαλα και τέλος (ζεσταίνει όμως και αυτή....προσέγγιζε τους 75°C άνετα).

@ Salas = μήπως έχεις στην άκρη καμία μετάφραση του οδηγού για την έκδοση 1.1, στα ελληνικά (κάνω μια πρόχειρη για προσωπική χρήση...)

OK Βασίλη, τέλος καλό!

Εννοείς την αντίσταση για πτώση της τάσης μετά την ανόρθωση έτσι; Εάν ναι, όταν είχα το πρόβλημα - μετά από παρότρυνση του Salas & Στέλιου - έκανα κάποιες δοκιμές. Μεταξύ αυτών παραλλήλισα δύο 5W αντιστάσεις και είδα ότι διαχειρίζονται το φορτίο με περίπου 8-10°C λιγότερο από ότι μία μόνη της.
Τελικά κατέληξα να βρω μια μεγάλη μακριά (ούτε ξέρω πόσα W ήταν) - έπιανε παράλληλα, σχεδόν όλην την πλακέτα σε μήκος. Την έβαλα και τέλος (ζεσταίνει όμως και αυτή....προσέγγιζε τους 75°C άνετα).

@ Salas = μήπως έχεις στην άκρη καμία μετάφραση του οδηγού για την έκδοση 1.1, στα ελληνικά (κάνω μια πρόχειρη για προσωπική χρήση...)

Ναι για αυτην μιλάω Μανόλη. Προς το παρον εχω βαλει μετα την γέφυρα 2x1500 πυκνωτες παράλληλα και 2 αντιστασεις σε σειρα (μια 33 και μια 8.2) και ακολουθει αλλως ενας 1500 πυκνωτης. Αυτες μου ριχνουν περιπου 11,5 βολτ στα 0,2, για δοκίμες καλα ειναι αλλα στο 20 λεπτο καινε υπερβολικα. Για για να φτασω στα βολτ που θέλω χρειαζόμαι 25Ω που δεν εχω, εχω αφήσει πάντως πολύ χώρο στην πλακέτα για να χωρέσει μια μακρόστενη 10W.
Γενικα απο χωρητικότητες καλα τα πάω ή να μπουν 2700uf πρίν και μετα την αντισταση? Οι 1500αρηδες που εχω ειναι panasonic fc για αυτο τους προτίμησα

Λοιπον απο τα 10 ΒF245B που πήρα εχω βρει ενα στα 9mA και τα υπολοιπα ειναι απο 10 εως 12. Το 2N5459 που θα αντικαταστήσει θα επρεπε να ειναι της ταξης των 6mA. Ειναι πρόβλημα?

Επισης 4.7uf βρηκα της BC mkt 100v, αυτοι πρεπει να γινουν bypass (εχω 1837 0,01)?

47uf με χαμηλο ESR δεν εχω, θα μπει lelon 50v προς το παρον. Ενναλακτικα εχω 3 panasonic fc αλλα 10uf. Θα μπορουσαν να μπουν παραλληλα και να ειμαι οκ?

Δεν θα συνιστούσα πυκνωτές από την Lelon... Υπάρχουν πολύ καλύτεροι (UC) και σε παρόμοιες τιμές.
Γιάννης

Ναι για αυτην μιλάω Μανόλη. Προς το παρον εχω βαλει μετα την γέφυρα 2x1500 πυκνωτες παράλληλα και 2 αντιστασεις σε σειρα (μια 33 και μια 8.2) και ακολουθει αλλως ενας 1500 πυκνωτης. Αυτες μου ριχνουν περιπου 11,5 βολτ στα 0,2, για δοκίμες καλα ειναι αλλα στο 20 λεπτο καινε υπερβολικα. Για για να φτασω στα βολτ που θέλω χρειαζόμαι 25Ω που δεν εχω, εχω αφήσει πάντως πολύ χώρο στην πλακέτα για να χωρέσει μια μακρόστενη 10W.
Γενικα απο χωρητικότητες καλα τα πάω ή να μπουν 2700uf πρίν και μετα την αντισταση? Οι 1500αρηδες που εχω ειναι panasonic fc για αυτο τους προτίμησα

- Με τις λίγες γνώσεις που έχω, δεν νομίζω ότι επηρρεάζει εάν η σειρά είναι CCRC ή CCRCC. Στο μόνο που σχετίζεται είναι στην αλλαγή της τιμής αναλόγως της σειράς, εφόσον ο κάθε πυκνωτής συμβάλλει στην αύξηση της τιμής (x 1,41).

Δεν ξέρω οι αντιστάσεις τουβλάκια των 10W, τι μήκος έχουν. Βρήκα αυτές που σου έχω επισημάνει με πορτοκαλί βελάκια και είναι πολύ μακριές. Φυσικά την έβαλα να αιωρείται πάνω από την πλακέτα και πάνω από τα λοιπά του κυκλώματος. Ποδαράκια είχε στο πίσω μέρος, όχι αριστερά-δεξιά.
attachment.php

Attachments

• dac.jpg
    dac.jpg
    12.4 KB · Views: 138
Ευχαριστω, απ οτι βλέπω απ το νετ οι 10W εχουν περιπου ιδιο μηκος και καπου τοσο εχω αφησει και εγω σαν περιθωριο.
Και τι δεν εχεις χωρέσει σε αυτο το κουτι :grinning-smiley-043

Πες το ψέματα! Το παράκανα: τοροειδής, διπλό τροφοδοτικό, διπλή επάλληλη πλακέτα dac, πλακέτα usb και από κάτω που δεν φαίνεται μικρή πλακέτα optical receiver...και να ήθελα δεν χωράει άλλο!

attachment.php

Το μέλος lemon μου ζήτησε την άδεια να κάνει μετάφραση των οδηγιών 1.1 μιάς και έχουν μία περιγραφή που μπορεί να απαντάει επαρκώς για την γενική τοπολογία και ρύθμιση της ομάδας μου τών Super Shunt Regulators. Μετά χαράς. Βέβαια ο αριθμός των κατασκευών τόσο σε SSRs όσο και σε DCB1, είναι μικρός εδώ και ξεκίνησε αρκετά αργά για να κάνω μία εξαρχής πλήρη υποστήριξη, ελπίζω το καταλαβαίνετε, αλλά προσπάθησα να βοηθήσω αρκετά τους πρώτους ώστε να υπάρχουν έμπειρες βάσεις και στο AVC. Να έχετε υπόψιν για τυχόν pcbs ότι τελικά το GB για 1.1 ΒιΒ και DCB1 blue Hypnotize θα ληξει 13 Ιουνίου. Ανακοίνωση. Ευχαριστώ για την αρχική πρόσκληση lemon να συμμετάσχω και στο νήμα εδώ, ελπίζω να ήμουν κάπως χρήσιμος. Σίγουρα για το full story μπορείτε να κοιτάτε και να ρωτάτε στα νήματα του diyA όπου παρακολουθώ σταθερά έτσι και αλλιώς σαν οδηγητής της ομάδας συντονιστών εκεί. Αλλού δεν γράφω συνήθως, λόγω της θέσης μου στο diyA, αλλά εδώ δεν μπορούσα να μήν κάνω εξαίρεση φυσικά λόγω :fahne90:. Καλές κατασκευές, καλό καλοκαίρι.

να σαι καλα. Να κανεις εξαιρεση και στα κοψίδια και στην επομενη μάζωξη της diy έλα να γνωριστούμε

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και τη βοήθεια.
Όντως η συζήτηση στο AVClub, ξεκίνησε αργά και προσωπικά μου είχε φανεί παράξενο, που δεν υπήρχε σχετική συζήτηση για αυτούς τους ρυθμιστές τάσης οι οποίοι θεωρούνται στο εξωτερικό πολύ πετυχημένες σχεδιάσεις.

Η μετάφραση πιστεύω να ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα και μακάρι να καταφέρουμε να είναι αντάξια της προσπάθειάς σου.

Να 'σαι καλά Salas και όπως λέει και ο Βασίλης σε κάποια επόμενη μάζωξη, κάντο a la ελληνικά με κοψίδια και τσιμπούσια, γιατί είναι το μόνο που μας έμεινε και αυτή τη συνήθεια της μάζωξης δεν θα μας την κόψουν ποτέ...

Salas προς αποφυγή περαιτέρω λαλακιων επιβεβαίωσε ότι για την σύνδεση με τον B1 θα χρειαστεί να αφαιρέσω τα φίλτρα του, δηλαδή R1, C1 και C2. Παραθέτω το τροποποιημένο σχηματικό:

attachment.php

και το original:
attachment.php

Attachments

• b1_tsip.jpg
    b1_tsip.jpg
    51.9 KB · Views: 148
  • b1_.jpg
    b1_.jpg
    52.7 KB · Views: 150
Γιατί διπλό thumbs up; Το δούλεψες ήδη; Πάντως άλλαξε εκείνον τον Lelon σε μία στιγμή, είναι πάρα πολύ το ESR του, και έχει σαν μάρκα απο τα χειρότερα failure rates στο χρόνο. Βάλε έναν Nippon άν δεν βρίσκεις Panasonic FC.

οχι δεν τον δουλεψα ακομα. Θα φυγει και ο λελον συντομα, θα ψαξω αν υπαρχει τιποτα καλυτερο στην αγορα, αλλιως απ εξω.