OK Βασίλη, τέλος καλό!
Εννοείς την αντίσταση για πτώση της τάσης μετά την ανόρθωση έτσι; Εάν ναι, όταν είχα το πρόβλημα - μετά από παρότρυνση του Salas & Στέλιου - έκανα κάποιες δοκιμές. Μεταξύ αυτών παραλλήλισα δύο 5W αντιστάσεις και είδα ότι διαχειρίζονται το φορτίο με περίπου 8-10°C λιγότερο από ότι μία μόνη της.
Τελικά κατέληξα να βρω μια μεγάλη μακριά (ούτε ξέρω πόσα W ήταν) - έπιανε παράλληλα, σχεδόν όλην την πλακέτα σε μήκος. Την έβαλα και τέλος (ζεσταίνει όμως και αυτή....προσέγγιζε τους 75°C άνετα).
@ Salas = μήπως έχεις στην άκρη καμία μετάφραση του οδηγού για την έκδοση 1.1, στα ελληνικά (κάνω μια πρόχειρη για προσωπική χρήση...)
Λοιπον απο τα 10 ΒF245B που πήρα εχω βρει ενα στα 9mA και τα υπολοιπα ειναι απο 10 εως 12. Το 2N5459 που θα αντικαταστήσει θα επρεπε να ειναι της ταξης των 6mA. Ειναι πρόβλημα?
Επισης 4.7uf βρηκα της BC mkt 100v, αυτοι πρεπει να γινουν bypass (εχω 1837 0,01)?
47uf με χαμηλο ESR δεν εχω, θα μπει lelon 50v προς το παρον. Ενναλακτικα εχω 3 panasonic fc αλλα 10uf. Θα μπορουσαν να μπουν παραλληλα και να ειμαι οκ?
Ναι για αυτην μιλάω Μανόλη. Προς το παρον εχω βαλει μετα την γέφυρα 2x1500 πυκνωτες παράλληλα και 2 αντιστασεις σε σειρα (μια 33 και μια 8.2) και ακολουθει αλλως ενας 1500 πυκνωτης. Αυτες μου ριχνουν περιπου 11,5 βολτ στα 0,2, για δοκίμες καλα ειναι αλλα στο 20 λεπτο καινε υπερβολικα. Για για να φτασω στα βολτ που θέλω χρειαζόμαι 25Ω που δεν εχω, εχω αφήσει πάντως πολύ χώρο στην πλακέτα για να χωρέσει μια μακρόστενη 10W.
Γενικα απο χωρητικότητες καλα τα πάω ή να μπουν 2700uf πρίν και μετα την αντισταση? Οι 1500αρηδες που εχω ειναι panasonic fc για αυτο τους προτίμησα
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.