Κανονικά θα σου απαντήσει ο ίδιος.
Για τις αντιστάσεις εγω ειχα διαλεξει απο κοντινές τιμες γυρω στην αρχικη τιμη στοχο.
Για το τελευταίο ερωτημα διάβασε καλά τις οδηγίες. Υπάρχει σίγουρα απάντηση ανάλογα με την χρήση που θες. Αυτη τη στιγμή δεν θυμάμαι απ έξω
Για την αντίσταση του CCS ναι συνήθως κάνουμε δοκιμές με απλές τσιμεντένιες, και όταν βρούμε αυτή που θέλουμε βάζουμε κάποια πιο ακριβή. Προσωπική επιλογή οι Caddock.
Για την τάση αναφοράς, ο μπούσουλας είναι να χρησιμοποιήσεις όσο λιγότερα και όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα εξαρτήματα μπορείς. Σε τέτοια μεγέθη τάσης ο πιο αδύναμος κρίκος γίνεται η ζένερ που είναι και από τα πιο θορυβώδη εξαρτήματα. Θα χρειαστεί να την φιλτράρεις καλά. Θεωρώ ότι οι αντιστάσεις θα δώσουν πιο καλό αποτέλεσμα, χωρίς να το έχω δοκιμάσει βέβαια. Κρατάω μια πισινή γιατί νομίζω επηρεάζουν την αντίσταση εξόδου? Μπορεί να τα θυμάμαι από άλλο κύκλωμα... Σχεδίαζα να φτιάξω ένα στα 21V, αλλά έχει μπει στο ψυγείο το project λόγω έλλειψης χρόνου.
Σε κάθε περίπτωση, το τρίμμερ είναι αναντικατάστατο για την αρχική ρύθμιση μιας και πάντα υπάρχουν ανοχές και αποκλίσεις. Αφού καταλήξεις και το κλειδώσεις, μπορείς να το αντικαταστήσεις με μια αντίσταση για να μειώσεις ακόμη περισσότερο το θόρυβο. Όχι ότι χρειάζεται βέβαια... Ειδικά αν βάλεις κανένα γρήγορο τεφλόν στο φίλτρο.
Ευχαριστώ supersonic
Είναι λίγο "δελφικές" οι αναφορές στο manual, γιαυτό και ζητάω την καλύτερη πρακτικά για την εφαρμογή μου.
Μήν ξεχάσω, βρήκα κάτι 117GR σέ κυκλοφορία πού γράφουν GR OK σάν παρτίδα στή φάτσα τους. Μοιάζουν σωστά σέ σταθερές παραμέτρους αλλά δυναμικά δέν είναι σωστά στίς καμπύλες. Ή γιά κακή παρτίδα ή γιά καλά μαϊμού πρόκειται, πάντως άν σάς λάχει τέτοιο ζητήστε άλλο, ψωνίστε αλλού, επιστρέψτε το. Πάντως πετάξτε το. Από πάνω πρός τά κάτω στίς φωτό είναι: 1. Τό datasheet 2. Ένα σωστό 3. Τό μάπα.
Τα τελευταία που είχα πάρει απ τον tea-bag ήταν από mouser αν θυμάμαι καλά και έχουν σταθερή Vf λόγω καλής ποιότητας.
Οί αντιστάσεις είναι σίγουρα χαμηλού θορύβου (αναφορά τάσης Norton) αλλά πιό επιρρεπείς σέ θερμικά τού K117 πού τίς κρατάει. Οί Ζένερ δίνουν σταθερότητα ξεκούραστα αλλά από θόρυβο είναι άπιστες. Εκτός από ειδικά στρατιωτικά υλικά πού έιναι Tc compensated αλλά δέν κυκλοφορούν σέ μικρές ποσότητες, οί περισσότερες Ζένερ έχουν αρκετό θόρυβο τύπου ρόζ. Θά χρειαστούν τουλάχιστο 1000μF καί μπορεί νά μήν ακουστούν τόσο "ανοιχτά" όσο οί αντιστάσεις, ειδικά σέ κυκλώματα μέ μέση ή μικρή απόρριψη τροφοδοσίας (PSRR).
Άν είναι στή φάτσα τους γραμμένο τό χαρακτηριστικό "GR OK" τότε πές του νά σού στείλει από τά καλά. Μόνο καμιά 80ριά λέει μπορεί νά τού έχουν τύχει στά χιλιάδες, πρώτο τόν ειδοποίησα, αλλά κοίτα καλού κακού γιατί δέν ξέρει πού μπορεί νά έχουν μοιραστεί. Άν είναι παραγγελία πού φτιάχνει τώρα ή έφτιαξε μέσα σέ αυτή τήν εβδομάδα τά κοιτάει νά τά απορρίψει.Χμμ , Εγώ περιμένω κάποια με τα miniits από τον tea-bag, πως θα ξέρω αν είναι μαιμού; θα πρέπει να φτιάξω κύκλωμα για να τραβήξω τις καμπύλες.... δύσκολο μου φαίνεται...εκτός κι αν τα έχει τσεκάρει ο tea-bag....
1000μF για την θέση C101, 201, 301? Αν κατάλαβα υλοποιείς ενα κύκλωμα με zener και ένα χωρίς και "ακούς" τις διαφορές. εκτός κι αν δεν έχει νόημα για την τάση των 30V ή ύπαρξη ή όχι της zener με τον ροζ θόρυβό της...
Άν είναι στή φάτσα τους γραμμένο τό χαρακτηριστικό "GR OK" τότε πές του νά σού στείλει από τά καλά. Μόνο καμιά 80ριά λέει μπορεί νά τού έχουν τύχει στά χιλιάδες, πρώτο τόν ειδοποίησα, αλλά κοίτα καλού κακού γιατί δέν ξέρει πού μπορεί νά έχουν μοιραστεί. Άν είναι παραγγελία πού φτιάχνει τώρα ή έφτιαξε μέσα σέ αυτή τήν εβδομάδα τά κοιτάει νά τά απορρίψει.
Ξέρουμε τις Vf για κάθε χρώμα;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.