Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM vs Canon EF 24-70mm f/2.8L USM

kosh πολύ καλή δουλειά! :grinning-smiley-043 :SFGSFGSF:
Όντως και στο δικό μου μάτι οι διαφορές είναι πολύ μικρές έως και ελάχιστες.
Βλέπω μια καλύτερη ευκρίνεια στον Canon και λίγο πιο ζωντανά τα χρώματα στον Sigma.
Η διαφορά τώρα στο θέμα της εστιακής απόστασης πως δικαιολογείται;

Εξαιρετική δουλειά παντως , χιλια μπράβο :grinning-smiley-043

Παρότι εκ πρώτης ματιας ο φακός κατά την ταπεινή μου γνώμη φαινεται πολύ καλός, νομιζω οτι εαν η τιμή του μεινει κοντά στα 900 Ευρώ , τουλάχιστον για την Canon μοντούρα δεν θα εχει ιδιαίτερη τύχη.. Γιατι απλά κανεις που δινει 900 Ευρώ δεν θα τσιγκουνευτει αλλα 200 για να πάρει τον Canon 24-70 που οπως και να το κανουμε ειδικά σε ποιοτητα κατασκευής φαινεται πολύ ΑΝΩΤΕΡΟΣ (χωρις να παραγνωριζουμε τα άλματα που εχει κανει η Sigma με την EX σειρά)..

Στους nikonians θεωρώντας οτι δεν διαφοροποιείται η απόδοσή του σε σχέση με αυτό που βλέπουμε εδώ ισως καποιοι σκεφτουν οτι αξιζει να γλυτώσουν 500 Ευρω σε σχέση με τον 24-70 2.8 της Nikon (και ενδεχομενως να ειναι έτσι) ..

Σιγουρα ειναι νωρις ακομα για συμπεράσματα .. ας περιμένουμε..

Το ....γκομενάκι με τα μαύρα πάντως είναι πολύ καλό. Τόση ώρα δεν βλέπω να το έχει σχολιάσει κανείς!!! χε χε χε

ΥΓ. Για τους φακούς δεν θα σχολιάσω, έτσι κιαλλίως είναι προφανές οτι και ο ένας και ο άλλος είναι πολύ δυνατοί!
Θεωρώ οτι η μάχη μεταξύ τους θα κριθεί στα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά (χρώμα, αντίθεση, εστίαση, bokeh) γιατί απο ανάλυση είναι εξίσου καλοί μάλλον. Τα δείγματα του Sigma μου άρεσαν πιό πολύ αλλά αυτή είναι απλή προσωπική εκτίμηση ενός αδαή.
Να που σχολίασα τελικα... χαχα

ΥΓ2. Φαντάζομαι οτι η αλλαγή στο εστιακό μήκος έχει να κάνει με την διαφορά φυσικού μεγέθους των φακών και όχι με διαφορά στα εστιακά μήκη αυτά καθεαυτά. Σωστός?

Και βέβαια πολλά συγχαρητήρια για την παγκόσμα πρωτιά!

Last edited:
ΥΓ2. Φαντάζομαι οτι η αλλαγή στο εστιακό μήκος έχει να κάνει με την διαφορά φυσικού μεγέθους των φακών και όχι με διαφορά στα εστιακά μήκη αυτά καθεαυτά. Σωστός?

Κι εγω ετσι πιστευω Αλεξη μιας και το αντικειμενο της εστιασης ηταν αρκετα κοντα.

Θα δουμε στο επομενο δειγμα.

Εγώ δεν νομίζω οτι ο Sigma έχει πιό punch χρώματα, διαφορετική θερμοκρασία βλέπω, πιό θερμός ο Sigma.
Στην ευκρίνεια υπερτερεί ο Canon βέβαια.

Re: Απάντηση: Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM vs Canon EF 24-70mm f/2.8L USM

Στην ευκρίνεια υπερτερεί ο Canon βέβαια.

Στο 5.6 ειδικα μιας και εναι ορατο εχω διαφορετικη αποψη. Ο σιγμα εχει καλυτερη συμπεριφορα. Στο ανοιχτο και οι 2 εχουν μια διαφορετικη συμπεριφορα.....ο μεν Σιγμα πιο γλυκα σοφτ ο δε Κανον πιο σκληρα θαμπος. (ακρως αντιφωτογραφικοι χαρακτηρισμοι αλλα διυλιζουμε τον κωνωπα τωρα)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM vs Canon EF 24-70mm f

Στο 5.6 ειδικα μιας και εναι ορατο εχω διαφορετικη αποψη. Ο σιγμα εχει καλυτερη συμπεριφορα. Στο ανοιχτο και οι 2 εχουν μια διαφορετικη συμπεριφορα.....ο μεν Σιγμα πιο γλυκα σοφτ ο δε Κανον πιο σκληρα θαμπος. (ακρως αντιφωτογραφικοι χαρακτηρισμοι αλλα διυλιζουμε τον κωνωπα τωρα)

Εγώ πάντως στις γυάλινες μπιλίτσες αυτό βλέπω... Αν ο φωτογράφος είναι ..... :silly: τι να κάνω...

Ξεκινάμε:

1ον Νετάρω σωστά....
2ον ........................
3ον .......................
4ον .......................
............................

:flipout:

ακριβως την ιδια αποψη εχω κι εγω. Στο 5.6 κοιταχτε το μαστιγιο στο crop.
Και για το 2.8 συμφωνω.

ακριβως την ιδια αποψη εχω κι εγω. Στο 5.6 κοιταχτε το μαστιγιο στο crop.
Και για το 2.8 συμφωνω.

Στην ιδια φωτο ομως (5.6, cropped) κοιτα ποσο καλυτερα φαινονται τα πετραδια με τον canon (ναι, στο μαστιγιο καλυτερα ο sigma)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM vs Canon EF 24-70

1ον Νετάρω σωστά....

Οποιος πιστευει οτι μπορει με ματια του μονο να νεταρει σε τετοια αναλυση απολυτα πλαναται πλανην οικτραν.

Το πιστευανε κι αλλοι με την RED που επισης εχει τρομακτικη αναλυση αλλα κανανε μια τρυπα στο νερο. Ουτε το Liveview μπορει να βοηθησει ακομα και στην μεγαλη οθονη των 3''.

Κανονικα θες μονιτορ μεγαλο και να εχεις εξοδο απο την καμερα για να επιτυχεις το απολυτο φοκους.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM vs Cano

Οποιος πιστευει οτι μπορει με ματια του μονο να νεταρει σε τετοια αναλυση απολυτα πλαναται πλανην οικτραν.

Το πιστευανε κι αλλοι με την RED που επισης εχει τρομακτικη αναλυση αλλα κανανε μια τρυπα στο νερο. Ουτε το Liveview μπορει να βοηθησει ακομα και στην μεγαλη οθονη των 3''.

Κανονικα θες μονιτορ μεγαλο και να εχεις εξοδο απο την καμερα για να επιτυχεις το απολυτο φοκους.

ΟΚ, δεκτόν.
Πώς λέμε όμως οτι το μαστίγιο είναι καλύτερο στον Sigma κι εκεί που είναι καλύτερος ο Canon φταίει το νετάρισμα;

Σωστα Ντινο. Το δεξι τμημα tου crop το εχει πιασει καλυτερα ο sigma. To αριστερο ο canon. Αλλα και στο μπρος πισω αλλαζει η συμπεριφορα.

Που εχεις εστιασει ακριβως Κosh? (ετσι για να διυλισουμε λιγο τον κωνωπα):smile:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM vs

ΟΚ, δεκτόν.
Πώς λέμε όμως οτι το μαστίγιο είναι καλύτερο στον Sigma κι εκεί που είναι καλύτερος ο Canon φταίει το νετάρισμα;

Κακως το λεμε.

Στο 5.6 το κέντρο και των δύο φακών ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις του ff αισθητήρα των 21mp. O Sigma δείχνει να έχει μεγαλύτερο κόντραστ το οποίο με τη σειρά του "ζωντανεύει" τα χρώματα, δεν είναι απλώς θέμα θερμοκρασίας (που όντως έχει κάπως θερμότερη σφραγίδα). Στο ανοικτό δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές.
Ωστόσο η επίδοση στο κέντρο είναι αναμενόμενη, θα ήθελα δείγματα από άκρα και από θέμα σε μεγαλύτερη απόσταση (5μ τουλάχιστον), στα 24 και στα 70mm. Πάντως εκ πρώτης όψεως η Σίγμα δείχνει να έχει καταφέρει να κοντράρει οπτικώς τον L. Αλλά 900 ευρώ θα δώσει είτε ο επαγγελματίας, είτε ο ερασιτέχνης που έχει και μία σχέση-φετίχ με την ποιότητα. Αμφότεροι νομίζω θα προτιμήσουν τον L. Καλή, πολύ καλή η ποιότητα κατασκευής στη σειρά ΕΧ (έχω 3 φακούς από τη σειρά), αλλά L δεν είναι. Για εμένα η φιλοσοφία της ΕΧ σειράς είναι (ήταν μέχρι πρότινος τουλάχιστον) η καλή ποιότητα κατασκευής, σημαντικά ανώτερη τελωσπάντων από άποψη υλικών και συναρμογής τους, από τη λεγόμενη μεσαία κατηγορία των "μητρικών" εταιρειών, τουλάχιστον καλή και σίγουρα όχι κατά πολύ υποδεέστερη, σε σύγκριση πάντα με τις επαγγελματικές σειρές φακών, ποιότητα εικόνας, και σημαντικότατα χαμηλότερη (ήγουν, στο 1/2 ή 1/3) τιμή από τον αντίστοιχο φακό της επαγγελματικής σειράς.

Πολύ καλή δουλειά Kosh...

Θα ήθελα όμως να δω φωτογραφία με μακρυνό θέμα (>10 μ από φακό) με λεπτομέρειες και χρώμα εντελώς ανοικτοί οι φακοί (και ένα στοπ κλειστοί μετά) με crops από μέση και τις 4 γωνίες..... γιατί στη μέση και σε f11 όλοι καλοί είναι.....

Φαίνονται κοντά όμως και οι 2.... όμως η τιμή απαγορευτική για τον sigma και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ πιθανότητα στον επόμενο χρόνο να αντικατασταθεί ο Canon... αυτό σημαίνει απλά ότι.... "όταν εγώ ερχόμουνα εσύ πήγαινες...." :-)

EDIT:
Ουπς...τώρα διάβασα την απάντηση του Send...περίπου τα ίδια λέμε....

Last edited:
Να πώ και εγώ την γνώμη μου.
Ο Sigma μου φάνηκε λίγο "θερμός" σε χρώματα . Ελαφρά καλύτερος σε οξύτητα ,εκεί που εστίαζε όμως , γιατί στα πετράδια εστίασε ο canon και στο παραθύρι δίπλα ο sigma. Ελάχιστες οι διαφορές όμως. Πιο φυσικός σε χρώματα ο canon στο μάτι μου. Στην ποιότητα μάλλον υπερτερεί ο canon και λόγω υλικών και λόγω ηλικίας (απείρως δοκιμασμένος).
Ενδιαφέρον θα ήταν η χρήση των δύο σε ημι-σκοτεινές καταστάσεις για να μας περιγράψεις την ταχύτητα εστίασης και το αποτέλεσμα βέβαια της εστίασης. Όπως και σε κανα τοπίο να δούμε επιδόσεις από άκρη σε άκρη.
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια.

Πιο φυσικός σε χρώματα ο canon στο μάτι μου.

Οχι.

Ο Σιγμα απεδωσε πολυ πιστοτερα τα χρωματα. Η φιγουρα δε εγραψε σχεδον στο 90% της πραγματικοτητας .
Στα χρωματα ο Canon ηταν μεγαλη απογοητευση αλλα στην σημερινη εποχη των λογισμικων και των ψηφιακων παρεμβασεων δεν εχει και πολυ σημασια η χρωματικη αποδοση.

Το contrast που εθιξε ο Τασος ειναι ενα θεμα ομως...

Ενδιαφέρον θα ήταν η χρήση των δύο σε ημι-σκοτεινές καταστάσεις για να μας περιγράψεις την ταχύτητα εστίασης και το αποτέλεσμα βέβαια της εστίασης. Όπως και σε κανα τοπίο να δούμε επιδόσεις από άκρη σε άκρη.
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια.

Και τα δυο θα γινουν σημερα.

Το πρόσωπο της "κοπελιάς" δεν μου φάνηκε και τόσο φυσικό στον sigma. Μου φάνηκε υπερβολικά τονισμένο για να φένεται ωραίο.

Συγχαρητηρια και στον Kosh και στον Κο Τσακναρίδη για την πρωτιά αυτής της παρουσίασης.

Στα του φακού, αν και τον περιμενα κι εγω, η τιμή του ειναι απαγορευτική για μενα. Θα ηθελα ομως να μαθω αν δικαιολογειται ο διπλασιασμος της απο το απερχομενο μοντελο με βαση μονο την προσθηκη ενος -εστω και ακριβου- επιπλεον κρυσταλλου.... ή εχει αλλαξει και κατι αλλο στο νεο φακο?