Στο 5.6 το κέντρο και των δύο φακών ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις του ff αισθητήρα των 21mp. O Sigma δείχνει να έχει μεγαλύτερο κόντραστ το οποίο με τη σειρά του "ζωντανεύει" τα χρώματα, δεν είναι απλώς θέμα θερμοκρασίας (που όντως έχει κάπως θερμότερη σφραγίδα). Στο ανοικτό δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές.
Ωστόσο η επίδοση στο κέντρο είναι αναμενόμενη, θα ήθελα δείγματα από άκρα και από θέμα σε μεγαλύτερη απόσταση (5μ τουλάχιστον), στα 24 και στα 70mm. Πάντως εκ πρώτης όψεως η Σίγμα δείχνει να έχει καταφέρει να κοντράρει οπτικώς τον L. Αλλά 900 ευρώ θα δώσει είτε ο επαγγελματίας, είτε ο ερασιτέχνης που έχει και μία σχέση-φετίχ με την ποιότητα. Αμφότεροι νομίζω θα προτιμήσουν τον L. Καλή, πολύ καλή η ποιότητα κατασκευής στη σειρά ΕΧ (έχω 3 φακούς από τη σειρά), αλλά L δεν είναι. Για εμένα η φιλοσοφία της ΕΧ σειράς είναι (ήταν μέχρι πρότινος τουλάχιστον) η καλή ποιότητα κατασκευής, σημαντικά ανώτερη τελωσπάντων από άποψη υλικών και συναρμογής τους, από τη λεγόμενη μεσαία κατηγορία των "μητρικών" εταιρειών, τουλάχιστον καλή και σίγουρα όχι κατά πολύ υποδεέστερη, σε σύγκριση πάντα με τις επαγγελματικές σειρές φακών, ποιότητα εικόνας, και σημαντικότατα χαμηλότερη (ήγουν, στο 1/2 ή 1/3) τιμή από τον αντίστοιχο φακό της επαγγελματικής σειράς.