Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM vs Canon EF 24-70mm f/2.8L USM

Οσον αφορα το θεμα της ακριβειας στο εστιακο μηκος και οι 2 φακοι ειναι ακριβεστατοι σε ολο το ευρος τους. Απο τα 24 χιλιοστα εως τα 70.
Ελεγθηκε και με αλλους φακους σταθερης εστιακης αποστασης και δεν υπαρχει καμμια παρεκκλιση

Πολύ καλή δουλειά Kosh, :grinning-smiley-043

βλέποντας και τα δεύτερα δείγματα στα δικά μου τα γούστα ο canon είναι καλύτερος,
αν υπολογίσω και την ποιότητα κατασκευής, που οι L είναι κορυφαίοι, νομίζω ότι μάλλον αυτόν θα επέλεγα αν είχα canon.
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στον canon είναι οι καλύτερες λεπτομέρειες στα σκιερά και ημισκιερά μέρη της εικόνας, καθοριστικός παράγοντας κατ' εμέ στην απόδοση ενός φακού. Τα χρώματα του επίσης είναι λίγο καλύτερα, αν και σε αυτό έχω μια επιφύλαξη. Χρειάζονται περισσότερα δείγματα για πιο σίγουρα συμπεράσματα.

Μπράβο για την ενημέρωση, αν έχεις χρόνο βάλε και μερικές σε φύση με πολλά χρώματα. Τώρα θα μου πεις στην Αθήνα που να τα βρεις, δεν ήρθε και η άνοιξη ακόμα... αλλά λέω αν είναι δυνατόν.

Εξαιρετική δουλειά kosh, χίλια μπράβο..
Όντως και στο δικό μου μάτι οι διαφορές είναι πολύ μικρές έως και ελάχιστες υπέρ του Canon (τον έχω).
Προσωπικά εκτιμώ πολύ τη Sigma αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχει χαμηλότερη τιμή για να υπάρχει σημαντικός μοχλός πίεσης προς τον ανταγωνισμό και την συνεχή βελτίωση της τεχνολογίας.

Αν και όντως φαίνεται να υπερτερεί εδώ λίγο ο Canon (κυρίως τέρμα ανοικτός θα έλεγα φαίνεται, στα άλλα είναι μικρή η διαφορά στα μάτια μου), παρατήρησα οτι ο Sigma τα πάει καλύτερα στις χρωματικές εκτροπές. Ο canon εμφανίζει μερικές στα κλαδιά μπροστά απο τον ουρανό, ενώ δεν είδα τέτοιες στον Sigma.

Συνεχίζεις Ναθ την πολύ καλή δουλειά..:a0210:

Επειδή με τις ορολογίες δεν τα πάω καλά,πώς το λένε το φαινόμενο οπου στα περιγράμματα εμφανίζεται ένα κόκκινο "είδωλο"? (π.χ πέτρα,φυλλώματα/κλαδιά,κλπ..)

Γιατί το εντόπισα αρκετά στον Canon και λιγότερο σστον Sigma..

Να πω πως είδα διαφορές πέρα από ανεπαίσθητες; Ψεύτης θα βγω.

Όντως ο Σίγμα δείχνει να έχει πιο σκληρό κόντραστ (ο Κάνον έγραψε και τις λεπτομέρειες στη σκιά, στον λίθινο τοίχο, ο Σίγμα λόγω κόντραστ τις καλύπτει).

Το κόκκινο στις πέτρες, εκεί όπου χτυπά ο ήλιος, είναι εκτροπές. Αλλά ασήμαντες, μιλάμε για αρχείο 21μπ, συνθήκες εντόνου κόντραστ και για άκρα στα 24mm.

Σίγουρα η Σίγμα έκανε τεράστιο άλμα σε σχέση με τον απερχόμενο 24-70/2.8 της. Αλλά θέλει ένα -30% σε σχέση με την τιμή του L, τουλάχιστον, για να πουλήσει.

Να πω πως είδα διαφορές πέρα από ανεπαίσθητες; Ψεύτης θα βγω.

Όντως ο Σίγμα δείχνει να έχει πιο σκληρό κόντραστ (ο Κάνον έγραψε και τις λεπτομέρειες στη σκιά, στον λίθινο τοίχο, ο Σίγμα λόγω κόντραστ τις καλύπτει).

Το κόκκινο στις πέτρες, εκεί όπου χτυπά ο ήλιος, είναι εκτροπές. Αλλά ασήμαντες, μιλάμε για αρχείο 21μπ, συνθήκες εντόνου κόντραστ και για άκρα στα 24mm.

Σίγουρα η Σίγμα έκανε τεράστιο άλμα σε σχέση με τον απερχόμενο 24-70/2.8 της. Αλλά θέλει ένα -30% σε σχέση με την τιμή του L, τουλάχιστον, για να πουλήσει.

Αυτό τονισα και εγώ στην αρχή .. Με την τρέχουσα τιμή ο συγκεκριμένος φακός δεν φαινεται να κανει καρριέρα στους Canonακηδες..

Ισως τα καταφερει καλύτερα στους Nikonians οπου η αρκετά υψηλή τιμή του αντιστοιχου Nikon ενδέχεται να ενθαρρύνει πολλους να αγοράσουν τον Sigma (θεωρώντας οτι η απόδοση του θα ειναι τόσο καλή οσο βλέπουμε εδώ)

Πιστεύω ότι το δεύτερο σετ λήψεων είναι πιο ενθαρρυντικό σε σχέση με το πρώτο. Πάντα το άπειρο κρύβει εκπλήξεις, πολλές εκπλήξεις...

Και αυτά τα δείγματα δείχνουν ότι μάλλον οι δυο φακοί διαφέρουν στο κοντραστ, κι όχι σε κάτι άλλο. Στην ανάλυση μόνο εργαστηριακά θα φανεί η διαφορά τους. τα χρώματα είναι αμφότερα καλά. Οι κόντρες το ίδιο, τόσο σε χρωματικές εκτροπές, όσο και σε βινιέτα (δηλ. καθόλου).

Εντύπωση μου έκανε η διαφορά στον τρόπο με τον οποίο φωτομετρά η μηχανή με τους δυο φακούς.

Θα μπορούσα να ζήσω με έναν από τους δυο, χωρίς να μου λείψει ο άλλος, σοβαρά. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού του SIGMA. Πάντως τα 900 ευρώ σε street price είναι πολύ υψηλή τιμή. Μάλλον βλέπω να πέφτει στα 750 ευρώ σε ένα-δυο χρόνια, κι αυτό θα είναι το φυσιολογικό.

Για τη σύγκριση με τον NIKON 24-70 ας μη μιλούμε. Άλλο σύστημα, άλλος θεός.

Πιστεύω ότι το δεύτερο σετ λήψεων είναι πιο ενθαρρυντικό σε σχέση με το πρώτο. Πάντα το άπειρο κρύβει εκπλήξεις, πολλές εκπλήξεις...

Και αυτά τα δείγματα δείχνουν ότι μάλλον οι δυο φακοί διαφέρουν στο κοντραστ, κι όχι σε κάτι άλλο. Στην ανάλυση μόνο εργαστηριακά θα φανεί η διαφορά τους. τα χρώματα είναι αμφότερα καλά. Οι κόντρες το ίδιο, τόσο σε χρωματικές εκτροπές, όσο και σε βινιέτα (δηλ. καθόλου).

Εντύπωση μου έκανε η διαφορά στον τρόπο με τον οποίο φωτομετρά η μηχανή με τους δυο φακούς.

Θα μπορούσα να ζήσω με έναν από τους δυο, χωρίς να μου λείψει ο άλλος, σοβαρά. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού του SIGMA. Πάντως τα 900 ευρώ σε street price είναι πολύ υψηλή τιμή. Μάλλον βλέπω να πέφτει στα 750 ευρώ σε ένα-δυο χρόνια, κι αυτό θα είναι το φυσιολογικό.

Για τη σύγκριση με τον NIKON 24-70 ας μη μιλούμε. Άλλο σύστημα, άλλος θεός.

Δεν θα τεθεί το δίλημμα κάποια στιγμή Βλάση ;

(Δεν εχω εμπειρια προφανώς από το φακό, απλά σκέπτομαι ..)

Σιγουρα θα τεθει αλλα πρεπει να δουμε τον φακο σε αμεση συγκριση με τον AFS 24-70mm f2.8 ο οποιος ειναι αυτην την στιγμη ο καλυτερος φακος σε αυτην την κατηγορια.
Αν εχει την ιδια αξιοπρεπη αποδοση οπως με τον CANON νομιζω πως θα "αγχωσει" λιγακη την NIKON:flipout:
Και θα αποτελεσει μια αριστη επιλογη για καποιον που θα θελει εναν ποιοτηκο φακο αλλα οχι πανακριβο.
Εγω παντος ευχαριστος θα εβαζα τον φακο μου σε ενα συγκριτικο με τον sigma καμια Κυριακη μολις ερθη στην αγορα.

Τοποθετήθηκα στη βάση ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στο χέρι ούτες τον SIGMA για μοντούρα ΝΙΚΟΝ, ούτε τον ΝΙΚΟΝ 24-70. Τώρα ο leokoum προσφέρει τον δικό του 24-70 και τον ευχαριστούμε. Άρα αυτό που μας μένει είναι να βρούμε έναν 24-70 της SIGMA στη Θεσσαλονίκη. τα άλλα θα τα βρούμε. Το φορτηγό στόχος είναι ακόμη στη θέση του. Και μπορούμε να τους δοκιμάσουμε σε FF και σε APSC.

Αν ειναι Κυριακη παιδια εγω δεν εχω κανενα προβλημα-παμε και για καφε μετα τα τεστ-bye-

Τοποθετήθηκα στη βάση ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στο χέρι ούτες τον SIGMA για μοντούρα ΝΙΚΟΝ, ούτε τον ΝΙΚΟΝ 24-70.

Kανεις δεν τον εχει σε μοντουρα Νικον. Προς το παρον οι ελαχιστοι που ηρθαν Ελλαδα ειναι σε μοντουρα Κανον.

Αυριο θα προσπαθησω να μαθω και τις πραγματικες τιμες τους.

Βασικά ευκολότερο θα ήταν να γίνει μία τριπλή σύγκριση σε πλατφόρμα Canon, των τριών 24-70/2.8 (ο Nikkor με αντάπτορα).

Ψέμματα... είναι G... άκυρο

Kροπαρισμάτων συνέχεια μέχρι να επιστρέψει ο Κosh.
Tα αποτελέσματα όπως θα δείτε είναι εντυπωσιακά........ανατρεπτικά!

Sigma 2,8
IMG_7760sigmaF28.jpg

Canon 2,8
IMG_7766canonf28.jpg

Μια στιγμή. Αυτό δεν είναι απλά θέμα κόντραστ. Σίγουρα δεν υπάρχει διαφορά στην έκθεση; Δεν μπορεί. Φαίνεται από τα λευκά του Κάνον που πλησιάζουν το καμμένο. Δείτε τις πέτρες, όχι μόνο τον κορμό και τα σκιερά.