Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM vs Canon EF 24-70mm f/2.8L USM

Προφανώς είναι μία εντελώς νέα σχεδίαση, μην το βλέπεις σαν προσθήκη ενός κρυστάλλου και αλλαγή μοτέρ. Καμία σχέση οι επιδόσεις του φακού που αντικατέστησε, ο προηγούμενος αν και έδινε αναβαθμισμένα αποτελέσματα σε σχέση με τους φακούς μεσαίας σειράς τους οποίους λόγω κατηγορίας τιμής ανταγωνιζόταν, δεν μπορούσε ούτε να σταθεί δίπλα στον L.

Ενα μπραβο και απο μενα για την πρωτια....
Εγω παντος σχολια ακομα δεν θα κανω,θα περιμενω και την εκδοση σε ΝΙΚΟΝ για να δω τι κανει ο νεος φακος σε σχεση με τον εξαιρετικο και καλυτερο φακο στην κατηγορια, τον θαυμασιο ΝΙΚΚΟR AF-S 24-70mm F2.8
-bye-

Συγχαρητήρια Kosh !

θερμές ευχαριστίες τόσο σε εσένα όσο και στον αντιπρόσωπο για την παραχώρηση του φακού προς δοκιμή.

Ναι,υπάρχουν διαφορές.
Αλλά έχουν να κάνουν με-πως να το πώ-διαφορετική εστίαση ?
Οι μπίλιες "γράφουν" καλύτερα στον Canon,ενώ το πίσω μέρος και το μαστίγιο στον Sigma.
Επίσης ,ότι έγραψαν και τα άλλα παιδιά για το κοντραστ.
Μου φαίνεται πιο πουσαρισμένο στον Σίγμα,ενώ γλέπω περισσότερες λεπτομέρειες στα σκοτεινά με τον Canon.

Αναμένουμε και τα νεότερα δείγματα.

Μπράβο και πάλι Ναθ..:a0210:

Απάντηση: Re: Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM vs Canon EF 24-70mm f/2.8L USM

Ενα μπραβο και απο μενα για την πρωτια....
Εγω παντος σχολια ακομα δεν θα κανω,θα περιμενω και την εκδοση σε ΝΙΚΟΝ για να δω τι κανει ο νεος φακος σε σχεση με τον εξαιρετικο και καλυτερο φακο στην κατηγορια, τον θαυμασιο ΝΙΚΚΟR AF-S 24-70mm F2.8
-bye-

Μου αρέσεις που είσαι στο θέμα μας..

Απάντηση: Re: Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM vs Canon EF 24-70mm f/2.8L USM

Μου αρέσεις που είσαι στο θέμα μας..

Δυστυχώς κάποιοι είναι κολλημένοι με κάποια πράγματα.

Last edited by a moderator:
τείνω να συμφωνήσω με τον Τάσο ότι είναι θέμα κοντράστ.

Πάντως είναι πολύ μεγάλη η διαφορά που έχει καλύψει η νέα γενιά φακών της SIGMA (και της TAMRON). Πριν μερικά χρόνια οι OEM φακοί είχαν το 1/3 της τιμής, αλλά για να αποδώσουν ικανοποιητικά οι 2.8 λειτουργούσαν από το 5.6 και πέρα. Τώρα παίζουν και wide open. Πολύ σημαντικό, που δεν το έχουμε καταλάβει.

Πραγματικά οι διαφορές είναι ελάχιστες και (για μένα) ανάξιες λόγου.

Όμως θα ήθελα να δω εστίαση σε άπειρο, οπου οι καταστάσεις είναι πιο δύσκολες. Επίσης μια κόντρα φως.

Και φυσικά οι παρούσες φωτογραφίες είναι ενδεικτικές, διότι δύσκολα μπορούμε να καταλάβουμε κάτι από φωτο των 150 κΒ, όταν οι original ¨εχουν μέγεθος 10-12 μεγα.

Μπράβο Ναθ.

Δοκιμαζοντας και τους δυο φακους σε σκοτεινα σημεια με χρηση αυτοματης εστιασης θα εδινα ενα ποντο παραπανω στον Canon. Αν και ο Sigma με εξεπληξε ευχαριστα με την αθορυβη λειτουργια του και την ταχυτητα του με κουρασαν οι μπρος πισω επαναφορες του φακου για να επιβεβαιωσει την εστιαση.
Παντως σε σκοτεινες συνθηκες θα ελεγα οτι αποδιδουν το ιδιο και σε θεματα ταχυτητας και σε θεματα ακριβειας. Μονη παραφωνια του Sigma η αβεβαιοτητα του.

Ληψη στα 24mm και απο τους δυο φακους.

Canon 5d markII. 100 asa.

IMG_7760sigmaF28.jpg
Sigma F2.8

IMG_7766canonf28.jpg
Canon F2.8